Odido vs Ziggo: Wat is beter Odido of Ziggo?

Odido behoort samen met Ziggo tot de drie grootste alles-in-1 providers van Nederland. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen deze twee providers gaan we in dit artikel de verschillen tegen elkaar afzetten. Ofwel Odido vs Ziggo.

Tijdens de vergelijking kijken we naar het soort internet (dsl, glasvezel of kabel), de snelheid van het internet, het tv-aanbod (tv-zenders en interactieve diensten), vast bellen en tot slot welke alles-in-1 provider (Odido of Ziggo) nou de beste is en dus de winnaar.

Wil je de vergelijking niet afwachten, maar gewoon snel beslissen? Gebruik dan deze vuistregel. Kies Odido internet als er glasvezel van haar op jouw adres ligt of als je goedkoop alles-in-1 wilt. Is er geen glasvezel aanwezig? Kies in dat geval indien je snel internet wilt of meer tv-entertainment voor Ziggo internet.

Odido en Ziggo vergelijken op jouw adres

Aangezien de informatie in dit artikel gebaseerd is op algemene gegevens, kan het interessanter zijn om de pakketten van Odido en Ziggo te vergelijken op jouw adres. Op deze manier zie je meteen de prijs en de te behalen snelheid op jouw adres.

Het soort internet: Odido Thuis dsl en glasvezel vs de kabel van Ziggo

Hoe stabiel en snel je internet zal zijn hangt af van welk soort internet de provider gebruikt. Zo maakt Odido met name gebruik van glasvezel. Hiervoor gebruikt ze in enkele regio’s haar eigen glasvezelnetwerk en in andere regio’s dat van KPN of Delta. Ziggo maakt enkel gebruik van de kabel. Volgens eigen zeggen bestaat dit voor 97% uit glasvezel.

ADSL-internet is altijd een stuk minder snel

Hoe dan ook, het soort internet dat de provider gebruikt zal uiteindelijk bepalend zijn voor de snelheid en stabiliteit van het internet. Want zo ligt de daadwerkelijke snelheid van dsl-internet altijd lager dan hetgeen dat je besteld. Hoe veel lager dit zal zijn hangt af van hoever je afwoont van een verzamelpunt. Check altijd de website van Odido hoe snel dit zal gaan uitvallen op jouw adres is!

Bij kabel- en glasvezel internet krijg je altijd de bestelde snelheid

Wil je internet waarbij je de snelheid geleverd krijgt die je besteld? Kies dan voor de kabel van Ziggo of glasvezel van Odido Thuis. Alhoewel glasvezel in zijn algemeenheid een hogere uploadsnelheid kent en daardoor beter is dan kabelinternet, is het ook steeds beter beschikbaar in Nederland.

Dit komt doordat Odido niet enkel meer gebruik maakt van haar eigen glasvezelnetwerk, maar ook van dat van KPN en Delta. Hierbij is het wel goed om te vermelden dat Odido een extra toelage berekend (€10,- per maand) in de gebieden waar zij glasvezel levert via KPN of Delta.

Hoe dan ook, in veel gevallen kan je ook nog kiezen voor het stabiele kabelinternet van Ziggo. Check de website van Ziggo om te kijken of het snelste pakket (Giga van 1.000 Mbit/s) op jouw adres beschikbaar is.

De winnaar op het gebied van internet is glasvezel van Odido

T-Mobile Thuis vs Ziggo

Puur en alleen kijkend naar de techniek van het internet, dan is Odido glasvezel de winnaar. Glasvezel is namelijk het snelste internet van Nederland. Bovendien krijg je met glasvezel (en ook kabelinternet) altijd de snelheid geleverd die je besteld. Uniek aan glasvezel is dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

Hierdoor gaat het uploaden van grote documenten een stuk sneller. Dit gezegd hebbende, is kabelinternet van Ziggo een goed alternatief. Ondanks dat je een minder hoge uploadsnelheid kan behalen, is de downloadsnelheid gelijkwaardig aan glasvezel. Een hoge uploadsnelheid is vooral in de toekomst bij de internet of things van belang.

De internetsnelheid van Odido vs Ziggo

Odido Thuis kent momenteel 5 standaard internetpakketten. Alle pakketten worden standaard via het glasvezelnetwerk geleverd. Is er geen glasvezel beschikbaar? In dat geval kan je alleen kiezen voor het 100 Mbit/s ADSL-internetpakket.

Het Odido internetpakket van 100 Mbit/s ADSL is het minst snel

Hoe dan ook, het minst snelste glasvezelpakket van Odido kent een snelheid van 100 Mbit/s down- en upload. Ook kan je kiezen voor de snellere internetpakketten met een snelheid van 400, 1.000 of 2.000 Mbit/s. Tot slot behaal je met het snelste en glasvezel-only pakket (Premium) een internetsnelheid van 8.000 Mbit/s up- en download.

Let op! Deze snelheid is alleen te behalen via het eigen glasvezelnetwerk van Odido.

De Ziggo internetpakketten hebben een lagere uploadsnelheid

Net als Odido kent ook Ziggo standaard internetpakketten. Aangezien Ziggo voor internet de kabel gebruikt krijg je de snelheid die je besteld. Alleen de uploadsnelheid ligt lager dan bij glasvezel.

Desalniettemin, Ziggo kent 4 internetpakketten. Met het minst snelste pakket (Lite) krijg je een snelheid van 100 Mbit/s download en 25 Mbit/s upload. Bij het tweede en populairste pakket (internet start XXL) van Ziggo krijg je een snelheid van 200 Mbit/s download en 30 Mbit/s upload.

Met het derde pakket (Complete) behaal je een snelheid van 400 Mbit/s download en 40 Mbit upload. Tot slot kunnen een aantal klanten kiezen voor het snelste internetpakket (Giga) met een snelheid van 1000 Mbit/s download en 100 Mbit/s upload.

De winnaar op het gebied van internetsnelheid is Odido Thuis glasvezel, Ziggo is een goed alternatief!

Al met al kijkend naar de internetsnelheden dan is de winnaar afhankelijk van welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is. Zodoende is glasvezel oftewel Odido Thuis qua snelheid de ultieme winnaar.

Helaas is glasvezel bij Odido beperkt beschikbaar. Check daarom allereerst de website van Odido indien de snelheid tussen deze 2 de doorslag moet gaan geven. Is glasvezel van Odido niet beschikbaar? Kies dan als alternatief voor Ziggo.

Is zowel de kabel als glasvezel niet beschikbaar? In dat geval kan je natuurlijk ook nog kiezen voor dsl-internet (Odido) dat nog prima te gebruiken is door kleine huishoudens die niet veel vragen van hun netwerk.

Tv van Odido Thuis vs het tv-aanbod van Ziggo

Afgezien van het gegeven dat een tv-abonnement bij beide providers optioneel is, verschillen ze zowel qua apparatuur als aanbod (tv-zenders, interactieve diensten). Het apparatuur dat T-Mobile gebruikt voor tv-kijken is een eigen interactieve tv-ontvanger. Net als sinds kort bij Ziggo verloopt het tv-signaal hierbij via de wifi-modem.

Wanneer de tv-ontvanger aanstaat betekent dit bij Odido en Ziggo dat het enige internetruimte inneemt. Per ontvanger moet je denken aan een verlies van 5 Mbit download. Mede hierdoor doe je er per huishouden verstandig aan om te kijken wat een goede downloadsnelheid is. Hoe dan ook, qua aanbod verschillen de aanbieders ook.

Bij Odido Thuis krijg je altijd 67 tv-zenders waarvan 58 in HD

Zodoende zijn erbij Odido Thuis altijd standaard 64 tv-zenders waaronder ESPN kanaal 1 inbegrepen. Bij Ziggo is het aantal tv-zenders minimaal 80 met onder andere Ziggo Sports 14. Kijkend naar de interactieve diensten dan kan je bij T-Mobile Thuis (Odido) gebruik maken van Begin Gemist, live tv pauzeren en tot 7 dagen programma’s terugkijken.

Bij Ziggo krijg je 83 tv-zenders waarvan er 72 in HD zijn

Bij Ziggo is het aanbod van interactieve diensten afhankelijk van welk pakket je afneemt. Zo kan je bij het goedkoopste pakket alleen programma’s terugkijken en vanaf het Complete pakket beschik je over vrijwel alle interactieve diensten. Bovendien kan je door een kabel te trekken meerdere tv’s gratis aansluiten indien de televisie beschikt over een DVB-C tuner.

Op het gebied van tv-diensten is Ziggo de winnaar mits je het Complete alles-in-1 pakket afneemt

Al met al, alleen kijkend naar de tv-diensten dan is Ziggo de winnaar mits je het Complete tv-pakket of hoger afneemt. Met dit pakket beschik je namelijk over alle interactieve diensten inclusief gratis opnemen.

Desalniettemin, als je het alles-in-1 start pakket van Ziggo vergelijkt met dat van Odido dan is Odido Thuis beter. Zij beschikt namelijk standaard over interactieve diensten ongeacht welk internetpakket je afsluit. Let op! Dit is exclusief de opnamefunctie.

Bovendien is het ook weer niet zo dat het tv-pakket van Odido Thuis slecht is, echter is het tv-aanbod bij Ziggo (vanaf Complete) beter! En de tv-ontvanger werkt soepeler. Tijdens onze eigen onderzoek met beide tv-ontvangers is dit dan ook vooral opgevallen.

Is vast bellen bij Odido Thuis of Ziggo beter?

Net als tv kan je bij beide providers er ook voor kiezen om wel of geen vast bellen in het alles-in-1 pakket op te nemen. De prijs hiervan is bij Odido €2,50 per maand en bij Ziggo €3,75 per maand.

Boven op dit vaste tarief komt een variabel tarief voor elke minuut dat je belt. Bij Odido is dit €0,13 per minuut + een starttarief van €0,13. Bij Ziggo betaal je hiervoor €0,16 per minuut + een starttarief van €0,16.

Bel je veel? Dan kan je bij beide providers een onbeperkt bellenpakket afsluiten. Odido kent met het Unlimited Vast bellen pakket (€7,50 per maand) naar vaste nummers in Nederland en het Unlimited Vast Bellen Plus pakket (€12,50 per maand) naar vaste- en mobiele nummers in Nederland twee onbeperkt bellen pakketten.

Ziggo kent met het Volop Bellen pakket (€14,95 per maand) 1 pakket. Hiermee kan je overigens zowel onbeperkt bellen naar vaste- als mobiele telefoonnummers in Nederland.

De winnaar op het gebied van vast bellen is Odido

Voor vast bellen is het niet moeilijk om de winnaar aan te wijzen, aangezien qua vast bellen er niet veel andere variabelen zijn dan de prijs. Qua prijs en dus vast bellen is namelijk Odido Thuis de winnaar. Zij hanteert hiervoor namelijk de laagste prijzen. Dit geldt zowel voor het aansluiten, het variabele tarief als de tarieven voor onbeperkt bellen.

Kortom, wat is beter Ziggo of Odido?

Zonder rekening te houden met de prijs is Ziggo op de meeste fronten de winnaar. Zo is zij voor veel huishoudens de provider met het snelste internet aangezien er in Nederland weinig regio’s zijn waar glasvezel van Odido ligt. Echter, doordat Odido sinds kort voor glasvezel ook gebruik maakt van het KPN- en Delta-netwerk veranderd dit enigszins.

Op het gebied van tv-aanbod is Ziggo de winnaar mits je het Complete tv-pakket afneemt. Als je van plan bent om het Ziggo start pakket af te nemen, dan kan Odido wel eens beter zijn. Tot slot is Odido de winnaar op het gebied van vast bellen aangezien zij dezelfde diensten levert voor een lagere maandprijs dan Ziggo.

Al met al, moet je kiezen tussen Odido Thuis en Ziggo? In dat geval kan je het beste kiezen voor Odido als glasvezel van haar op jouw adres beschikbaar is en of als je voordelig internet wilt. Kies Ziggo als je meer tv-entertainment wilt of als glasvezel niet beschikbaar is.

Veelgestelde vragen Odido vs Ziggo

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers die een vergelijking willen maken tussen Odido Thuis vs Ziggo.

Hoe heet T-Mobile nu?

De nieuwe naam van T-Mobile Thuis is nu Odido. Of in het geval van T-Mobile Thuis is het nu Odido Thuis. Het is precies dezelfde dienst, maar dan onder een nieuwe naam.

Is T-Mobile beter dan Ziggo?

Of T-Mobile (Odido) beter is dan Ziggo, hangt af van jouw eigen voorkeuren. Hoewel glasvezel van T-Mobile qua techniek en dan met name uploadsnelheid beter is dan kabelinternet van Ziggo, is de kabel qua downloadsnelheid gelijkwaardig. Hierdoor is Ziggo een goed alternatief als zij een goede aanbieding heeft.

Waarom is Ziggo zo veel duurder?

Ziggo is vaak duurder doordat er meer is inbegrepen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een virusscanner of meer tv-zenders.

Welk netwerk gebruikt T-Mobile Thuis?

T-Mobile Thuis (Odido) maakt gebruik van zowel haar eigen netwerk als dat van derden. Bij derden kan je onder andere denken aan het KPN-netwerk.

Is T-Mobile glasvezel goed?

T-Mobile (Odido) haar glasvezel scoort met een 7.5 redelijk goed volgens de Consumentenbond.