Doe de KPN postcodecheck en zie de prijs op jouw adres!

Door een KPN postcodecheck te doen krijg je in één oogopslag te weten welk soort internet en de daarbij horende prijs en snelheden er te behalen zijn op jouw adres. Momenteel biedt KPN met dsl- en glasvezelinternet 2 soorten internet aan in Nederland.

Als er glasvezel op jouw adres aanwezig is, dan kan je bij KPN een snelheid behalen van 1000 Mbit up- en download. In het geval er op jouw adres alleen dsl-internet aanwezig is, dan kan je maximaal een snelheid behalen van 200 Mbit download en 20 Mbit upload.

Welke internetsnelheid je uiteindelijk bij KPN kan afsluiten, is dus afhankelijk van de beschikbare internetaansluiting op jouw adres. Om achter het soort aansluiting en de te behalen snelheden op jouw adres te komen, kan je hieronder een postcodecheck doen.

Let op bij de snelheid van het dsl-internet bij KPN uit de postcodecheck

Het nadeel en de reden waarom er steeds meer gekozen wordt voor glasvezelinternet, is om het gegeven dat je bij dsl-internet vrijwel nooit de bestelde snelheid geleverd krijgt. Veelal is de daadwerkelijk snelheid van dsl-internet 60% tot 80% van de bestelde snelheid.

Hoe dit kan heeft te maken met het gegeven dat je bij dsl-internet afhankelijk bent van de afstand tot het verzamelpunt in jouw buurt. Hoe dichter je bij het verzamelpunt woont hoe sneller het internet zal zijn, en hoe hoger de maximale te behalen internetsnelheid zal zijn.

Te behalen snelheden dsl-internetTe behalen snelheden glasvezelinternet
50 Mbit download en 5 Mbit upload100 Mbit up- en download
100 Mbit download en 10 Mbit upload200 Mbit up- en download
200 Mbit download en 20 Mbit upload500 Mbit up- en download
N.v.t.100 Mbit download en 500 Mbit upload

Alleen internet en tv van KPN meenemen in de postcodecheck

Wanneer je geen gebruik meer maakt van de vaste huistelefoon, dan kan je er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten met alleen internet en tv. Gemiddeld genomen bespaart dit je enkele euro’s per maand afgezien van het variabele tarief (€0,13 p.m.).

Het apparatuur dat je krijgt bij een internet- en tv-abonnement is een wifi-modem (KPN box 12) en één interactieve tv-ontvanger. De wifi-modem is gemaakt van gerecycled plastic en beschikt over de nieuwste technieken en standaarden zoals het nieuwe wifi 6.

Door hierboven bij de postcodecheck het vinkje weg te halen bij (vast) bellen, kan je zeer eenvoudig de huidige prijs van internet en tv bij KPN op jouw adres berekenen.

Direct een glasvezelcheck van KPN op jouw adres!

In het internet-tijdperk kan vrijwel niemand meer zonder stabiel en betrouwbaar internet. Mede om deze reden vervangt KPN steeds meer het oude dsl-internet door het vernieuwde glasvezel. Of glasvezelinternet op jouw adres mogelijks is, hangt af van meerdere factoren.

Zo is het ten eerste van belang dat er op jouw glasvezel ligt van het KPN-netwerk. Wanneer er wel glasvezel ligt maar niet van het KPN-netwerk, dan is er een kleine kans dat je KPN glasvezel kan bestellen. Ofwel, je bent aangewezen op een andere glasvezelprovider.

Wellicht dat dit in de toekomst verandert en dat de glasvezelaanbieders meer gaan samenwerken, maar op dit moment is dit niet het geval. Is er op jouw adres een ander glasvezelnetwerk aanwezig? Dan ben je afhankelijk van de pakketten van deze aanbieder.

Nieuwsgierig of glasvezel van KPN op jouw adres mogelijk is? Doe hierboven een postcodecheck en zie tegelijkertijd of KPN glasvezelinternet kan leveren op jouw adres. In het geval er ook dsl-internet op jouw adres ligt, dan kiest KPN standaard voor glasvezel.

Alleen de internet abonnementen van KPN vergelijken op jouw adres

Wanneer je zowel geen tv-kijkt als de vaste telefoon gebruikt, dan kan je ook ervoor kiezen om alleen internet van KPN te nemen. Afgezien van het gegeven dat vast bellen slechts enkele euro’s per maand bespaart is dit voor interactieve tv een ander verhaal.

Dit scheelt je €10 per maand. Ofwel €120 per jaar door het weglaten van televisie in het alles-in-1 pakket. Reken de €20 van vast bellen hierbij op en je bespaart jaarlijks €150! Let wel op dat je met alleen internet van KPN geen toegang hebt tot de tv-app zoals bij Ziggo.

Doordat KPN enkele jaren geleden is overgestapt op KPN Hussel kan je veel zaken na het ingaan van je internetabonnement nog aanpassen. Dit geldt zowel voor de internetsnelheid als voor het alsnog bestellen van interactieve tv en of vast bellen.

Enkel een tv-abonnement is bij KPN niet mogelijk

In tegenstelling tot alles-in-1 van Ziggo is het bij KPN niet mogelijk om alleen een tv-abonnement af te sluiten. KPN maakt voor al haar alles-in-1 diensten gebruik van internet. Ofwel zowel het tv- als telefoonsignaal verloopt via het internet.

Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat de kwaliteit van tv-kijken hoger is doordat het scherm minder snel blokjes in zal voorkomen. Een nadeel is dat tv-kijken internetruimte inneemt. Wanneer je voldoende internetsnelheid hebt is dit geen probleem.

Benieuwd naar de tv-zender van KPN? Het zenderoverzicht vind je op de website van KPN. Indien je alleen een tv-abonnement wilt en geen gebruik maakt van internet en of vast bellen, dan kan een abonnement met alleen tv van Ziggo een oplossing zijn.

Vergeet KPN mobiel niet aan te geven tijdens de postcodecheck!

Wanneer je op dit moment al mobiele klant bent van KPN of Simyo, dan moet je dit niet vergeten aan te geven tijdens het doen van de postcodecheck. Je krijgt namelijk extra voordelen door mobiel bellen en internet te combineren bij KPN.

Enkele voorbeelden van deze extra combi-voordelen zijn dubbele data, korting op internet of mobiel bellen en gratis onderling bellen met andere KPN Hussel klanten. De combi-voordelen ontvang je op het moment dat er een mobiel- en internetabonnement actief is.

Als je besluit om later dan de ingangsdatum van het alles-in-1 pakket mobiel te nemen, dan ontvang je natuurlijk ook de combi-voordelen. Het enige waarbij je hier om moet letten is dat de voordelen pas ingaan als de 2 abonnement actief zijn.

Hoe werkt overstappen naar KPN?

Zie je tegen het overstappen naar KPN op? Geen paniek, overstappen is door de gratis overstapservice van KPN een fluitje van een cent. Alle administratieve zaken zoals bijvoorbeeld het opzeggen van het contract bij je huidige provider doet KPN.

Het enige waarbij je hierbij even moet opletten is of je afgesloten contracttermijn bij je huidige provider is afgelopen. Is dit het geval, dan regelt KPN de rest en hoef je alleen op de ingangsdatum van het alles-in-1 pakket het apparatuur te installeren.

In eerste instantie gaat KPN ervan uit dat (nieuwe) klanten dit zelf kunnen. KPN levert dan ook een uitgebreide handleiding mee hoe je dit stapsgewijs kan regelen. Lukt het installeren niet? Dan kan je de klantenservice bellen voor hulp of de (gratis) installatiegarantie.