KPN Hussel review: Is Hussel beter dan KPN compleet en standaard?

Review van KPN Hussel met onder andere de inhoud

Sinds 2019 vallen alle diensten van KPN onder Hussel. Bij Hussel moet het voornamelijk draaien om flexibiliteit, overzicht en combi-kortingen voor klanten wanneer zij meerdere producten afnemen. In deze review van KPN Hussel willen we kijken of het ook daadwerkelijk goedkoper is.

Want je kan wel meer flexibiliteit krijgen, maar als dit niet ten goede komt van de prijs dan schiet je er niks mee op. Mede hierom gaan we in deze review kijken naar wat KPN Hussel is, wat een KPN Hussel abonnement inhoudt en of het duurder is dan KPN compleet.

Geen tijd? Houdt dit dan aan! KPN Hussel biedt klanten zowel kwaliteit als vrijheid. KPN-klanten zitten namelijk niet meer vast aan opties die ze niet gebruiken. Ondanks dit zijn de diensten zonder het combineren van mobiel en alles-in-1 niet altijd het voordeligst!

Wat is een KPN Hussel abonnement?

Een KPN Hussel abonnement is een abonnement waarbij je vast internet kan combineren met tv, vast bellen en mobiel bellen. Het is te vergelijken met een alles-in-1 pakket. Het enige verschil is dat je vrijwel alle opties van het abonnement maandelijks kan aanpassen.

Zo kan je bijvoorbeeld tijdelijk kiezen voor sneller internet omdat je thuis werkt. Op deze manier kan je heel wat onnodige opties uitschakelen en op het moment dat je het nodig bent weer inschakelen. Ofschoon bespaar je op deze manier heel wat geld.

Naast vrijheid staat KPN Hussel ook voor overzicht. Door zowel internet met of zonder interactieve tv, vast bellen of een mobiel abonnement af te nemen bij KPN krijg je als klant extra korting. Bovendien is het samenstellen van een Hussel-pakket niet moeilijk.

Het samenstellen van een KPN Hussel pakket

Allereerst begint het samenstellen van een KPN Hussel pakket met een postcodecheck om te kijken welke internetsnelheden er te behalen zijn. Heb je de check gedaan? Zo ja, dan kies je de snelheid dat past bij jouw huishouden.

Kleine huishoudens hebben voldoende aan 50 Mbit en grotere huishoudens aan 100 Mbit of meer. Wanneer de snelheid bekend is, dan kan je gaan kijken naar de looptijd van het contract. Opvallend hierbij is dat je naast 12 maanden ook kan kiezen voor 1 maand.

In vergelijking met andere is het maandelijks kunnen opzeggen van een abonnement vrij uniek ondanks dat het €3 p.m. meer kost. Als laatste kies je de opties voor tv en bellen. Hieronder vallen onder andere extra zenderpakketten en een onbeperkt belpakket.

Dit KPN Hussel en zo stel je een pakket samen

Voordelen van KPN Hussel

In de naam Hussel zit eigenlijk al het eerste voordeel van KPN Hussel. Je kan namelijk een abonnement samenstellen die helemaal aansluit op jouw wensen. Ofwel in andere woorden de keuzevrijheid is enorm. Naast keuzevrijheid kunnen klanten die vast internet van KPN combineren met mobiel abonnement ook nog eens extra voordelen krijgen.

Naast dat het onderbrengen van al je abonnementen bij 1 aanbieder al een voordeel an sich is krijg je ook nog eens extra korting. Momenteel krijgen KPN-klanten die vast internet combineren met een mobiel abonnement maandelijks €5 korting op hun factuur van het mobiel abonnement en €5 korting per maand op een entertainment pakket naar keuze.

  • Besparen op diensten die je niet gebruikt
  • Maandelijks is het abonnement aan te passen;
  • Alle internet, tv en telefonie abonnementen onder 1 dak
  • Combikorting voor het combineren van Hussel thuis en mobiel

Populaire abonnementen van KPN Hussel

Mocht je het moeilijk vinden om zelf een abonnement samen te stellen dan heeft KPN tegenwoordig ook enkele populaire abonnementen opgesteld waarbij bepaalde Hussel opties al zijn aangevinkt. Op deze manier kan je als ‘leek’ nog gewoon een soort van alles-in-1 pakket bestellen. Hoe dan ook, de parketten zijn Altijd aan, Familie en Tech Hussel.

HusselpakketAltijd aan HusselFamilie HusselTech Hussel
Internet100 Mbit200 Mbit200 Mbit
Wifi-modemExperiaboxExperiaboxFritzbox
Tv-plusNeeJaNee
Tv-ontvangers120
Gratis tv opnemenNeeJaNee
KPN veiligJaJaJa
Spotify PremiumJaJaJa
Prijs per maand€62,49€76,98€67,48
Meer infoBekijk bij KPNBekijk bij KPNBekijk bij KPN

Al met al, kijkend naar de populaire pakketten dan biedt KPN ieder wat wils. Zowel kleine als grote gezinnen als techneuten kunnen voor hun internet- en tv-diensten terecht bij KPN. Bovendien zijn dit voorgestelde Hussel pakketten met opties die populair zijn onder klanten. Vanzelfsprekend kunnen ook van deze pakketten de opties worden aangepast.

Snelheid van het internet bij KPN

Aangezien zowel vaste telefonie als de interactieve tv-ontvanger bij KPN gebruik maakt van het internet is een stabiel internet een noodzaak. Kijkend naar het internet van KPN dan zijn er 2 soorten internet mogelijk. Zo kan het voorkomen dat er een aansluiting op jouw adres aanwezig is voor dsl-internet of voor glasvezelinternet van het KPN-netwerk.

Snelheden van KPN internet review

Van deze 2 soorten internetaansluitingen is glasvezel het best. Mede hierom wordt het dsl-internetnetwerk in steeds meer delen van Nederland vervangen door glasvezel. Waarom glasvezel beter is dan dsl heeft te doen met het feit dat er geen sprake meer is van snelheidsverlies naarmate je verder van het verzamelpunt in jouw dorp of stad woont.

Ook de uploadsnelheid is bij glasvezelinternet een stuk sneller aangezien het gelijk is aan de downloadsnelheid. Hoe dan ook, door een postcodecheck te doen kom je er achter welk soort internet op jouw adres aanwezig is. Is dit glasvezel? Dan kan je kiezen voor snelheden van 50, 100, 200 of 1000 Mbit. Bij dsl-internet zal dit 50, 100 of 200 Mbit zijn.

Al met al, kijkend naar de snelheden in vergelijking met andere providers zoals bijvoorbeeld alles-in-1 van Ziggo dan loopt KPN met haar glasvezelnetwerk voorop in de strijd. Op het gebied van dsl-internet verliest KPN qua snelheid de strijd. Echter, ondanks dat dsl enigszins achterhaald aanvoelt voldoet het voor kleine huishoudens nog prima.

KPN Hussel combineren met glasvezel internet

Zoals al gezegd is het mogelijk om KPN Hussel af te nemen in combinatie met snel glasvezel internet indien dit aanwezig is op jouw adres. Hiervoor kan je het beste een postcodecheck doen bij KPN om te kijken wat er op jouw adres mogelijk is. Niettemin qua prijs van de glasvezelpakketten is KPN momenteel iets duurder dan vergelijkbare concurrenten.

Hoe dit kan heeft te maken met het gegeven dat KPN bij haar glasvezelpakketten in eerste instantie iets meer extra meegeeft aan haar klanten. Zo zou je de wifi-check kunnen zien als een soort van installatiegarantie wat lang niet iedere provider doet. Vooral voor degene die niet technisch zijn aangelegd kan dit stukje service echt een meerwaarde zijn.

Naast de wifi-check kunnen KPN Hussel internetklanten ook gratis gebruik maken van ruim 4.500 wifi-punten door heel Nederland. Nog een laatste voordeel is dat KPN veilig met o.a. internet- en virusbeveiliging is inbegrepen voor 2 apparaten. Kortom, al met al zou je kunnen zeggen dat KPN (glasvezel) internet iets duurder is door haar betere service.

KPN mobiel combineren met KPN Hussel

Klanten die naast KPN Hussel Thuis (internet met of zonder tv en vast bellen) ook KPN mobiel hebben krijgen elke maand gratis extra korting en voordelen. Zo krijgen klanten die dit combineren maandelijks €5 korting op het mobiel abonnement en €5 korting op een entertainmentpakket. In vergelijking met KPN Compleet zijn de Hussel voordelen minder.

KPN Mobiel combivoordelen in combinatie met KPN Hussel Thuis review

Zo kregen klanten die KPN Compleet combineren met KPN Mobiel dubbele data. Helaas is dit verdwenen en kan je nu gratis onderling bellen vanaf 2 telefoonabonnementen (zowel mobiel als vast bellen). Ook is het mogelijk om MB’s te delen tussen familieleden die op hetzelfde adres wonen. Naast KPN-klanten krijgen ook Simyo klanten Hussel voordeel.

In tegenstelling tot klanten met KPN Mobiel krijgen klanten met een sim-only abonnement bij Simyo wel dubbele data. Echter is dit ook hun enigste voordeel. De €5 korting op het mobiel abonnement en €5 korting op een entertainmentpakket naar keuze zijn niet van toepassing bij Simyo.

Desalniettemin, vergelijk je de combivoordelen van KPN Hussel Thuis en Mobiel met dat van Ziggo en Vodafone dan krijg je bij Ziggo nog wel dubbele data. Ook krijgen klanten bij Ziggo en Vodafone een gratis tv-pakket plus internetbeveiliging op 20 apparaten. Tevens is de prijs bij Vodafone voordeliger. Al met al scoort Ziggo op mobiel combivoordeel beter.

Is Hussel duurder dan Compleet?

Vaak zorgt het afsluiten van een contract voor bepaalde tijd voor voordelige tarieven dan wanneer je een contract afsluit voor onbepaalde tijd. Aangezien je bij KPN Hussel elke maand je abonnement kan veranderen is het wel goed om te kijken of de vrijheid en flexibiliteit die je krijgt als klant niet ten koste gaat van de prijs.

De prijs van het goedkoopste alles-in-1 pakket van KPN bedroeg voordat Hussel was ingevoerd €51,50 per maand. Vergelijk je dat met de huidige prijs dan zit je op €52,50 per maand voor een KPN Hussel pakket met internet en tv zonder vast bellen of op €54,50 per maand met vast bellen. In beide gevallen geldt een minimale looptijd van 12 maanden.

Ofwel KPN Hussel is €3 duurder dan KPN Compleet. Is dit gek? Nee. Aangezien je meer flexibiliteit krijgt is het niet gek dat KPN hiervoor de prijzen iets verhoogd. Echter is het helemaal geen uitgemaakte zaak dat de verhoging door Hussel komt. Elk jaar verhogen bijna alle alles-in-1 providers hun prijzen door inflatie of het verbeteren van het netwerk.

De gevolgen voor bestaande KPN-klanten

Als je momenteel nog een alles-in-1 abonnement hebt lopen bij KPN dan kan je nog gebruik maken van de oude voorwaarden van het contract. Niettemin, kan het gebeuren dat je contract afloopt of dat je wilt profiteren van een voordeel van KPN Hussel. In dat geval kan je als bestaande KPN Compleet klant gratis overstappen naar KPN Hussel.

Vanzelfsprekend raak je bij de overstap de aanspraak op de oude voorwaarden kwijt. Bovendien kunnen bepaalde zaken duurder worden, zoals bijvoorbeeld Fox Sports. Het zenderpakket Fox Sport Eredivisie dat slechts €7,50 per maand koste is bij KPN Hussel vervangen door Fox Sports totaal. Hiervoor betaal je momenteel €12,99 per maand.

Andere zenderpakketten worden ook iets duurder bij KPN Hussel, alleen niet zoveel als bij Fox Sports. Hoe dan ook, bestaande klanten kunnen dus wel degelijk overstappen naar KPN Hussel. Uiteindelijk zal er dan ook een periode komen dat KPN al haar klanten overzet naar KPN Hussel. Tot die tijd zal jezelf moeten besluiten of Hussel voor jou voordeliger is.

KPN Hussel is ook zakelijk beschikbaar

Wanneer je een kleine ondernemer bent zoals een ZZP’er of eenmanszaak dan is er ook voor jou KPN Hussel zakelijk beschikbaar. En wanneer je internet op de zaak combineert met een mobiel abonnement dan krijg je ook nog eens extra voordeel. Zodoende kan je als zakelijke afnemer tot €6,20 per maand aan extra korting krijgen voor mobiel bellen.

Naast korting op je mobiel abonnement kan je ook onbeperkte mobiele data krijgen en is het delen van MB’s gratis. Heb je 2 telefoonabonnement dan kan je ook gratis onderling bellen. Overigens heet Hussel ook voor de zakelijke gebruikers niet voor niets Hussel, want zij kunnen naast een looptijd van 12 maanden ook kiezen voor een looptijd van 1 maand.

Al met al, moet je overstappen naar KPN Hussel?

Als je op het gebied van alles-in-1 en mobiel bellen overzicht wilt plus keuzevrijheid, dan doe je er verstandig aan om te gaan overstappen naar KPN. Het is namelijk niet bij veel providers mogelijk om een contract af te sluiten (voor zelfs 1 maand) waarbij je elke maand kosteloos bepaalde opties zoals de internetsnelheid kan veranderen naar meer of minder.

Ondanks de voordelen kent KPN Hussel ook zijn mindere punten. Zo zijn de voordelen van het combineren van mobiel met alles-in-1 bij concurrent Ziggo beter. Echter kan je bij Ziggo en Vodafone weer niet zoveel opties van het abonnement maandelijks gratis veranderen. Niettemin, nog een nadeel is dat Fox Sports t.o.v. het oude KPN Compleet duurder is.

Hoe dan ook, wanneer je de mindere mobiele combivoordelen en de prijs voor Fox Sports voor lief neemt dan biedt KPN Hussel genoeg voordelen. Zodoende heeft zij voor ieder huishouden een alles-in-1 pakket opmaat plus een goede service. Bovendien kan Hussel voordeliger zijn. Doe een postcodecheck voor hoe voordelig Hussel op jouw adres is.

KPN Hussel

8.6

Algemeen

8.6/10

Prijs

8.0/10

Internet

8.8/10

TV

8.5/10

Vast bellen

9.0/10

Pluspunten

  • Keuzevrijheid
  • Combi-voordeel met KPN Mobiel
  • Besparen op onnodige diensten

Minpunten

  • Fox Sports Eredivise wordt duurder.
  • Geen dubbele data meer als combi-voordeel bij KPN Mobiel
  • Extra zenderpakketten worden voor KPN Compleet klanten duurder