KPN glasvezel check – Bekijk direct de prijs en snelheid op jouw adres!

KPN glasvezel internet abonnementen
KPN glasvezel internet

Geïnteresseerd in KPN glasvezel? Een goede keuze als je wilt gaan voor snel internet. Bovendien weet je bij KPN zeker dat je voor een provider kiest met een goede service. Door deze service is zij doorgaans enkele euro’s duurder per maand.

Hoe dan ook, in dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van KPN haar glasvezel abonnementen. Zo kijken we onder andere naar de beschikbaarheid, de prijs, snelheid, extra kosten, de inhoud van het pakket en hoe je het beste kan gaan overstappen.

Geen tijd? Weet dit! Kijk op de website van KPN of glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Is dit beschikbaar? Zo ja, dan weet je zeker dat je beschikt over snel internet. Ook geniet je bij KPN van betrouwbaar apparatuur (wifi-modem) en over een goede uitgebreide service.

KPN glasvezel abonnementen prijzen

Hieronder in de tabel staan de huidige prijzen van KPN haar glasvezel abonnementen. Let hierbij wel op! De genoemde tarieven zijn zonder aanbieding. Ondanks dat KPN vaak iets duurder is dan collega prijsvechters, is zij meestal door acties alsnog goedkoper.

AbonnementSnelheidVanaf prijsMeer info
Glasvezel 5050 Mbit/s€42,50 per maandBekijk bij KPN
Glasvezel 100100 Mbit/s€47,50 per maandBekijk bij KPN
Glasvezel 200200 Mbit/s€50,00 per maandBekijk bij KPN
Glasvezel 10001000 Mbit/s€57,50 per maandBekijk bij KPN
KPN glasvezel abonnement prijzen

KPN alles in 1 glasvezel standaard snelheid

Bij KPN alles in 1 is de standaard glasvezel snelheid 50 Mbit/s up- en download. Hierbij is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Bovendien is er geen sprake van snelheidsverlies. Hierdoor krijg je altijd de bestelde snelheid daadwerkelijk geleverd.

Glasvezel Snel 50 Mbit/s

Standaard snelheid bij internet en alles-in-1 van KPN glasvezel

Het glasvezelpakket snel met een internetsnelheid van 50 Mbit/s is uitermate geschikt voor kleine huishoudens. Hiermee is het mogelijk om basis werkzaamheden te doen. Dus bijvoorbeeld e-mailen, Facebooken en Googelen. Standaard krijgen KPN-klanten met deze internetsnelheid 2 licenties voor KPN Veilig.

Glasvezel Sneller 100 Mbit/s

Huishoudens van 2 tot 4 personen die regelmatig tegelijkertijd online zijn kunnen het beste kiezen voor het populairste pakket Sneller 100 Mbit/s. Net als bij het Snel pakket krijgen klanten met het Sneller pakket twee licenties voor KPN Veilig.

Glasvezel Supersnel 200 Mbit/s

Huishoudens vanaf 4 personen kunnen het beste kiezen voor glasvezel Supersnel 200 Mbit/s pakket. Hiermee kunnen meerdere personen tegelijkertijd zonder problemen online gamen, series streamen of bestanden up- of downloaden. In tegenstelling tot de minder hoge snelheden krijgen klanten bij dit pakket 5 licenties voor KPN Veilig.

Glasvezel Ultrasnel 1000 Mbit/s

Het glasvezelpakket Ultrasnel 1000 Mbit/s is geschikt voor zeer grote huishoudens of huishoudens die vaak (professioneel) grote bestanden moeten uploaden. Net als bij het Supersnel pakket is ook bij dit pakket KPN Veilig voor 5 apparaten inbegrepen.

Inhoud van het KPN glasvezel pakket

Aangezien er meerdere soorten glasvezel abonnementen van KPN zijn, dus met tv of alles-in-1 is de precieze inhoud verschillend. Niettemin is er standaard bij elk pakket internet inbegrepen. Hierdoor krijgt elke klant minimaal een wifimodem en internetbeveiliging.

KPN veilig

KPN haar internetklanten krijgen standaard KPN Veilig bij het internetpakket. Zo krijg je bij een snelheid van 50 of 100 Mbit/s een licentie voor 2 willekeurige apparaten. Dus laptop of tablet. Bij een snelheid van 200 Mbit/s of hoger krijg je een licentie voor 5 apparaten.

Bij ieder glasvezelpakket krijgen KPN-klanten minimaal 2 licenties voor KPN Veilig

Enig nadeel hiervan is dat het niet mogelijk is om KPN Veilig uit te schakelen. Hierdoor betaal je er indirect wel voor en als je het niet gebruikt is het zonder. Ondanks dit minpunt kent KPN Veilig zeker wel voordelen. Zo beschikt het over de volgende functies:

 • Gestolen apparaten terugvinden.
 • Ouderlijk toezicht, privacy van apps en gaming mode.
 • Voorkomen van virussen, spyware en andere malware.
 • Veilig browsen op het internet (dus ook internetbankieren).

KPN Box 12 wifimodem

Naast een beveiligd netwerk is ook degelijk apparatuur noodzakelijk voor stabiel en snel internet. Op dit moment krijgen alle nieuwe klanten standaard KPN haar nieuwe modem KPN Box 12. Aangezien de modem beschikt over Wifi 6 technologie reguleert zij zelf het wifi-signaal. Hierdoor beschikt elk apparaat over het beste signaal.

Naast een beter signaal is de modem ook nog eens veiliger, duurzamer en gebruiksvriendelijker. Vooral de vernieuwde beveiligingstechniek WPA3 zorgt ervoor dat kwaadwillende minder makkelijk meerdere wachtwoorden achterelkaar kunnen proberen om het netwerk of apparaten zoals smartphones onveilig te maken.

Tv-ontvanger bij glasvezel van KPN

Huishoudens waarbij glasvezel van KPN beschikbaar is hebben op het gebied van tv-kijken een pre. Vanaf 200 Mbit/s of hoger is het namelijk mogelijk om 4K tv te kijken. 4K is een nieuwe standaard resolutie voor een nog scherpere beeld ervaring.

Om 4K tv te kunnen kijken krijgen klanten standaard een 4K tv-ontvanger. Dus ook als je een lagere internetsnelheid kiest, krijg je deze tv-ontvanger. Zo kan je later altijd nog upgraden voor 4K. Echter, in beginsel zullen de 4K-zenders niet beschikbaar zijn.

Wees bij 4K tv er van bewust dat je hiervoor ook een televisie moet hebben die 4k ondersteunt. Is dit niet het geval? In dat geval kan jouw ontvanger wel 4k-signaal versturen, maar zal de tv dit niet ondersteunen waardoor het voordeel teniet gaat.

Extra kosten bij KPN glasvezel

Als je bij KPN naast internet ook tv en of vast bellen wilt afsluiten, dan betaal je hiervoor extra kosten. Gemiddeld liggen deze kosten op €12 per maand. Naast tv en vast bellen kan je natuurlijk ook voor andere optionele opties kiezen, zoals een extra zenderpakket.

Voor de technici bestaat er de optie om een Fritzbox wifimodem te huren. Hiervoor betaal je €7,50 per maand. Als klanten slecht overweg kunnen met apparatuur, dan kunnen zij gebruik maken van de dienst Service Plus. Met Service Plus kan je alle vragen stellen over het netwerk of slimme apparaten aan experts. De kosten hiervoor zijn €5,00 per maand.

Bekijk hier onze pagina met actuele glasvezel aanbiedingen van KPN.

KPN glasvezel check voor de beschikbaarheid

Doe hieronder de KPN glasvezel check als je graag wilt weten of glasvezel van KPN op jouw adres beschikbaar is. Bovendien zie je met de check direct wat de maximale te behalen snelheid is op jouw adres. Natuurlijk geldt dit ook voor de huidige prijzen en acties. Zelf kan je de pakketten sorteren op goedkoopste in het 1e jaar, de standaardprijs of de snelheid.

Stappenplan voor het doen van een glasvezel check bij KPN

Hieronder staan 5 stappen die je moet volgen voor het correct uitvoeren van een glasvezel check bij KPN. Let op! De check staat automatisch op alles-in-1. Je kan dit zelf eenvoudig aanpassen door het vinkje bij tv en of vast bellen weg te halen voor een ander glasvezelpakket. Hoe dan ook, doorloop in ieder geval de volgende 5 stappen:

KPN toont op haar eigen website zelf de beschikbaarheid van glasvezel na de glasvezel check
Positieve glasvezel check op KPN.com
 1. Vul jouw postcode en huisnummer in.
 2. Vink het gewenste internetpakket aan.
  • Internet
  • Televisie
  • Bellen
 3. Als glasvezel op jouw adres beschikbaar is, krijg je onder de internetsnelheid glasvezel te zien.
 4. Kies het soort internetpakket.
 5. Ga naar de website van KPN voor meer informatie.

Aansluiten van KPN glasvezel internet

In eerste instantie gaat KPN ervan uit dat klanten zelf het internetpakket installeren. Echter, als pas onlangs glasvezel van het KPN-netwerk is aangelegd dan kan een monteur nodig zijn. De monteur zal een kastje installeren voor het signaal naar de woonkamer.

Hoe dan ook, installeren van het glasvezelpakket is niet moeilijk. Lukt het niet? In dat geval kan je contact opnemen met KPN. In eerste instantie probeert zij via online of telefonisch contact de installatie te voltooien. Als het alsnog niet lukt dan sturen ze een monteur langs.

In het geval je naast internet ook tv hebt besteld, dan moet je logischerwijs ook een tv-ontvanger aansluiten. Hiervoor heb je een stroompunt en een ethernetkabel nodig. Als het niet mogelijk is om een internetkabel aan te leggen, dan kan een wifi-punt handiger zijn.

KPN glasvezel als zakelijk gebruiker

Natuurlijk kunnen ook ondernemers kiezen voor stabiel en snel internet van KPN. Hierbij hebben klanten twee opties. Zo kunnen ondernemers en bedrijven kiezen voor zakelijk internet of door particulier internet te gebruiken voor zakelijk gebruik.

Voor welke optie je moet kiezen hangt af van jouw bedrijfssituatie. Het belangrijkste verschil is dat bij zakelijk glasvezel van KPN ondernemers de optie krijgen tot een vast IP-adres. Zo’n vast IP-adres is handig voor bijvoorbeeld pinapparaten en netwerkprinters. Vooral voor winkels en bedrijven niet aan huis is dit handig.

Kleine bedrijven zoals eenmanszaken aan huis hebben waarschijnlijk meer aan particulier glasvezel internet van KPN. Echter mag je bij deze optie slechts een deel van de kosten afschrijven, doordat het verschil tussen privé en zakelijk niet zeer helder is.

Overstappen naar KPN glasvezel

Op het moment dat je wil gaan overstappen naar KPN glasvezel, dan kan je dit eenvoudig via de website van KPN regelen. Allereerst is het nodig om de postcodecheck te doen om zeker te weten welke pakketten en snelheid er op jouw adres beschikbaar is.

Kies de gewenste snelheid en daarna de overige opties. Dus wil je glasvezel met tv en of vast bellen. Ook optionele opties zoals een extra zenderpakket of meer licenties voor KPN Veilig zijn hier te kiezen. Zijn alle opties ingevuld? Zo ja, dan kan je jouw gegevens invullen.

Na het invullen van jouw gegevens kan KPN kosteloos het contract bij de huidige provider opzeggen. Deze overstapservice is gratis, maar kan alleen als het contract bij de huidige provider maandelijks opzegbaar is. Na de formaliteiten krijg je het apparatuur toegestuurd.

Tot slot, ondanks dat je voor KPN wilt kiezen kan het alsnog handig zijn om ook andere aanbieders te bekijken. Het vergelijken van glasvezel kan jouw keuze onderbouwen.

Veelgestelde vragen

Wat kost glasvezel bij KPN per maand?

Glasvezel kost per maand bij KPN tussen de €42,50 en €57,50 per maand. Let op! Deze prijs bevat alleen internet. Met tv en vast bellen kost KPN glasvezel €12,00 per maand meer.

Wat betekend de glasvezel upgrade bij KPN?

De glasvezel upgrade betekent dat KPN-klanten kosteloos kunnen overstappen naar glasvezel als zij op dit moment nog ADSL-internet hebben. Voor deze upgrade rekent KPN op dit moment geen kosten.

Kan ik Ziggo kiezen op het KPN glasvezelnetwerk?

Nee, het is niet mogelijk om voor Ziggo te kiezen. Ziggo maakt namelijk gebruik van haar eigen kabelnetwerk. Met de kabel zijn vergelijkbare downloadsnelheden te behalen als bij glasvezel. Enkel de uploadsnelheid ligt bij de kabel lager.