KPN alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) bestellen? Weet dan dit!

Alles in 1 provider KPN

Alles-in-1 van KPN kent een behoorlijke geschiedenis. Zo is KPN de oudste provider van Nederland die al sinds 1881 bezig is met telecom. Waar zij in 1881 bezig was met de aanleg van telegrafie, daar biedt zij tegenwoordig stabiel internet met of zonder tv en vast bellen aan.

Ondanks dat KPN gedurende periodes een staatsbedrijf is geweest, is zij sinds 1993 geen staatsbedrijf meer. Hoe dan ook, staatsbedrijf of niet tegenwoordig kennen we internet en tv van KPN als innovatief en één van de marktleider op het gebied van alles-in-1 pakketten.

Wat KPN internet en tv uniek maakt gaan we in dit artikel bespreken. Geen tijd? Onthoudt dit! KPN kent veel tevreden klanten door een goede service, een degelijk internetnetwerk, een gebruiksvriendelijke tv-ontvanger en haar flexibele KPN Hussel internetpakketten.

Vergelijk alles-in-1 van KPN op jouw adres!

Ondanks dat de algemene informatie op deze pagina je zeker kan helpen, kan het nog waardevoller zijn om hieronder een postcodecheck te doen. Zo zie je direct welke internetsnelheden er op jouw adres te behalen zijn en welk (actie-)tarief hiervoor geldt!

Prijs en kosten van de KPN alles-in-1 pakketten

Enig nadeel dan wel voordeel van KPN is dat er met de ingang van Hussel er een einde is gekomen aan de standaard alles-in-1 pakketten. Ofwel je kan zelf alle opties kiezen. Niettemin, ervan uitgaande dat je internet afneemt zijn er de volgende pakketten:

KPN pakkettenInternet onlyAlles-in-1Meer informatie
Internet 50 Mbit€42,50€55,00Bekijk bij KPN
Internet 100 Mbit€42,50€55,00Bekijk bij KPN
Internet 200 Mbit€50,00€62,50Bekijk bij KPN
Internet 1000 Mbit€52,50€65,00Bekijk bij KPN

50 Mbit/s is de standaard snelheid van KPN

Als er op jouw adres nog geen glasvezel beschikbaar is, dan krijg je bij KPN altijd standaard een instap snelheid van 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload. In vergelijking met glasvezel is dit niet bijster snel, aangezien er onderweg nog snelheid wordt verloren.

Niettemin zal dit pakket voor kleine huishoudens prima zijn. Gebruik je meer internet dan normaal of heb je een groot gezin? Dan kan een snelheid van 100 Mbit/s meer iets voor jou zijn. Bij dit pakket krijg je voor €5 euro extra een verdubbeling van de internetsnelheid.

Tot slot kan je met het 200 Mbit/s pakket de maximale snelheid bereiken dat te behalen is met dsl-internet. Voor slechts €2,50 extra krijg je ook hier weer een verdubbeling van de internetsnelheid. Ofwel het downloaden van een film duurt niet 4 maar 2 minuten.

Update augustus 2023: Bij KPN kan je geen internetpakket meer bestellen met een internetsnelheid van 50 Mbit/s. Dit pakket is overgegaan in de snelheid van 100 Mbit/s.

Bij KPN alles-in-1 dsl-internet krijg je een lagere uploadsnelheid dan bij glasvezel
Bij KPN alles-in-1 dsl-internet krijg je een lagere uploadsnelheid dan bij glasvezel

Glasvezel is gratis inbegrepen bij KPN alles-in-1

Is er op jouw adres glasvezelinternet beschikbaar van het KPN-netwerk? Dan krijg je bij KPN alles-in-1 een gratis upgrade. Of met andere woorden, je betaalt niet meer dan je anders zou doen voor DSL-internet. Het voordeel van gratis glasvezel is dat je beter internet krijgt!

Wat beter precies inhoudt is dat je bij glasvezel altijd de snelheid geleverd krijgt die wordt beloofd. Dit is dan ook het voornaamste voordeel van glasvezel, want bij dsl-internet heb je altijd te maken met snelheidsverlies naarmate je verder van het verzamelpunt woont.

Hoe dan ook, nog een laatste voordeel van glasvezel is dat de up- en downloadsnelheid van het internet gelijk zijn. Zelfs wanneer je een pakket besteld van 50 Mbit/s krijg je een uploadsnelheid van 50 Mbit/s. Dit is beduidend sneller dan bij dsl- en kabelinternet.

Kijk ook eens naar de glasvezel aanbiedingen van KPN.

Tv-kijken binnen het KPN alles-in-1 pakket

Anders dan alles-in-1 providers die gebruik maken van het kabelnetwerk (Caiway, Delta en Ziggo) maakt KPN voor het tv-signaal gebruik van internet. Het voordeel van (interactieve) tv-kijken via internet is dat de tv-ontvangers compact blijven.

Installatiepakket van interactieve tv bij KPN alles-in-1
Installatiepakket van interactieve tv bij KPN internet en tv

Hoe dit kan komt doordat de opgenomen tv-programma’s in de Cloud worden opgeslagen. Naast dat dus hierdoor de tv-ontvanger compacter worden neemt het ook nog het voordeel met zich mee dat je altijd bij je opnames kan binnen jouw KPN-omgeving

Hoe dan ook, niet alleen het apparatuur maar ook het tv-aanbod is bij KPN prima. Zo levert ze 65 tv-zenders waaronder ESPN Sports 1. Enig puntje van aandacht is dat je alleen de regionale omroepen kunt ontvangen in jouw buurt. Ofwel geen Omrop Fryslân in Zeeland.

Extra zenderpakketten en losse films huren

Mis je een tv-zender? Wellicht kan je hem vinden in één van de 10 extra zenderpakketten. De prijs van de pakketten varieert van €3,99 t/m €14,99 per maand. Naast de extra zenders kan je ook via de ontvanger films huren of Netflix en Videoland kijken als je abonnee bent.

  • Duits pakket
  • Erotiek pakket
  • Film1
  • ESPN Sports kanalen
  • Gay tv-pakket
  • Hindi pakket
  • Kids pakket
  • Pluspakket
  • Turks pakket
  • Ziggo sport

4K (ultra HD) interactieve tv-ontvanger bij KPN

Als eerste alles-in-1 provider biedt KPN 4K-televisie aan. 4K-televisie is een nieuwe technologie waarbij je geniet van een hogere resolutie. Ofwel je krijgt scherper beeld en vooral de details zullen er beter uitzien. 4K wordt het ook wel Ultra HD of UHD genoemd.

Om 4K iets beter te kunnen verbeelden zou je de kwaliteit van het scherm in een bioscoop in gedachte kunnen nemen. Bioscopen maken namelijk al jaren gebruik van deze techniek.

Hoe dan ook, om van 4K tv te kunnen genieten heb je naast de 4K tv-ontvanger van KPN ook een televisie nodig die Ultra HD (4K) ondersteunt. Wanneer je geen 4K televisie hebt, dan is een 4K tv-ontvanger een dure luxe.

Bovendien kent het 2 kanttekeningen. Zo moet in de eerste plaats glasvezel op jouw adres aanwezig zijn om 4K te kunnen kijken. In de tweede plaats ondersteunen nog niet alle zenders 4K-kwaliteit. Echter komen er wel steeds meer bij zoals Netflix.

De Consumentenbond neemt de 4K tv-ontvanger van KPN alles-in-1 onder de loep

Vast bellen bij het internet en tv pakket van KPN

Vast bellen kost bij KPN in een alles-in-1 pakket (Hussel Thuis) slechts €2 per maand. Boven dit bedrag komt een variabel bedrag dat afhankelijk is van het aantal gebelde minuten. Momenteel kost vast bellen bij KPN 14 cent per minuut + een starttarief van 14 cent.

Bel je regelmatig met de vaste telefoon? In dat geval kan een belpakket voordeliger zijn. Op dit moment zijn er twee (Belonbeperkt NL en Belonbeperkt Altijd) belpakketten, waarmee je al vanaf €9,99 per maand onbeperkt belt naar vaste- en mobiele nummers in Nederland.

Ofschoon vallen de kosten van 08 en 09-nummers buiten de pakketten. Hoe dan ook, onder dezelfde voorwaarden bel je met het Belonbeperkt Altijd pakket onbeperkt naar vaste- en mobiele nummers in ruim 80 landen wereldwijd inclusief Nederland.

Combineer internet, tv en vast bellen met KPN mobiel

Combi-voordelen KPN internet en KPN mobiel
Combi-voordelen KPN internet en mobiel

KPN alles-in-1 klanten die al klant zijn of klant worden van KPN Mobiel krijgen enkele extra voordelen. Zo krijg je in de eerste plaats per maand €5,= of €7,50 korting op je internet. In de tweede plaats kom je tevens in aanmerking voor €5 korting op een gekozen tv-pakket.

Alhoewel KPN het aanbod hiervan al voor selecteert kan je toch mooi €5 korting krijgen op een extra tv-pakket zoals ESPN Sports eredivisie, Spotify of Film1. Afgezien van de plussen is het jammer dat klanten sinds KPN Hussel geen dubbele mobiele data meer krijgen.

In plaats van dubbele data kunnen MB’s nu gratis gedeeld worden met gezinsleden en kan je vanaf 2 telefoon- of mobielabonnementen gratis onderling bellen. Nog geen klant van KPN Mobiel? Dan kan je dit samen bestellen met internet als je deze combi-voordelen wilt.

Ook Simyo-klanten krijgen extra’s bij het combineren van Simyo sim-only en een KPN internetabonnement!

Aangezien sim-only aanbieder Simyo onderdeel is van KPN, krijgen ook Simyo-klanten voordelen bij KPN internet en tv. Het enige wat klanten hiervoor moeten doen is een internetabonnement van KPN op hetzelfde adres hebben als dat van Simyo sim-only.

Heb je dit? Dan krijg je als combi-voordeel dubbele data voor het mobiele abonnement. In tegenstelling tot KPN Hussel klanten krijgen Simyo-klanten geen korting op het internet of een tv-pakket. Alleen dubbele mobiele data is dus het combi-voordeel bij Simyo!

De oude pakketten KPN basis, standaard en premium zijn verleden tijd!

Sinds de invoering van KPN Hussel is er een einde gekomen aan het standaard alles-in-1 pakket van KPN. Ofwel de pakketten basis, standaard en premium zijn verleden tijd. Alhoewel dit negatief klinkt valt het mee, want met Hussel stel je zelf het pakket samen.

Door het zelf samenstellen van het alles-in-1 pakket heb je als klant geen last meet van extra’s die je niet gebruikt. Vanzelfsprekend betekent dit dat het geld bespaart. Hoe dan ook, wil je de oude pakketten samenstellen? Kijk dan naar volgende opties!

De ‘oude’ internetsnelheden zijn nog steeds te bestellen

De pakketten basis en instap waren de goedkoopste en minst snelle pakketten van KPN. Sinds de invoering van Hussel zal je voor dit pakket moeten kiezen voor internet van 50 Mbit plus televisie (€10) en vaste telefonie (€2) voor een soort gelijke abonnement.

Veruit het populairste pakket van KPN was alles-in-1 standaard. Om dit pakket bij Hussel ook te krijgen zal je internet van 100 Mbit/s moeten aanvinken plus televisie en vaste telefonie. Ook zou je een extra tv-ontvanger kunnen aanvinken tegen een meerprijs van €5.

Tot slot, alhoewel het alles-in-1 premium pakket van KPN het duurst was werd zij ook geliefd om haar snelheid. Om een soort gelijk pakket te krijgen zal je tegenwoordig internet van 200 Mbit/s moeten afnemen plus vast bellen en wellicht een tv-ontvanger met 4K.

KPN alles-in-1 verlengen als bestaande klant

Omdat het veel moeite kost om nieuwe klanten te werven hoeven bestaande klanten in principe niet te verlengen. Het huidige abonnement wordt gewoon omgezet voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van minimaal 1 maand tegen het standaardtarief.

Aangezien het standaardtarief onvoordelig is, kan je om dit te omzeilen het beste overstappen naar een andere provider. Door bijvoorbeeld te gaan overstappen naar T-Mobile Thuis ben je er verzekerd van dat je geniet van een actie of actietarief het 1e jaar.

Nog een voordeel van overstappen is dat je ook altijd geniet van het nieuwste apparatuur. Een voordbeeld hiervan is bijvoorbeeld de nieuwe KPN wifi-modem Box 12 die alleen nieuwe klanten krijgen. Overigens kost het aansluiten hiervan hooguit een uur.

KPN alles in 1 (internet met of zonder tv en vast bellen) pakket bestellen met kado of korting!

Nieuwe KPN-klant? Dan is het vrijwel zeker dat je bij KPN alles-in-1 een kado krijgt. Ofschoon komen ook klanten die alleen internet van KPN afsluiten hiervoor in aanmerking. Hoe dan ook, wat het cadeau precies is hangt natuurlijk af van de lopende actie.

Bovendien krijg je bij KPN de keuze voor welke cadeau je wilt gaan. Zo kan je kiezen voor een x aantal maanden korting (indirect geld) of het standaardtarief met een fysiek cadeau zoals een speaker of koptelefoon. Naast het kado biedt KPN ook gratis installatiegarantie.

Dit betekent dat KPN eerst een doe-het-zelf installatiepakket opstuurt, zodat je het eerst zelf kan proberen. Is het installeren te moeilijk is? Bel dan de klantenservice voor hulp! Helpt dit niet? Dan stuurt KPN binnen 14 dagen na oplevering alsnog een monteur langs.

Tot slot, bestel je rond november? Wacht dan nog even tot de week van Black Friday. Tijdens deze week kent KPN vaal lucratieve aanbiedingen, want zo kregen klanten in 2019 een smart tv kado ter waarde van €200 cadeau. Hoe dan ook, zie hier de huidige acties.

De huidige keuze voor een kado bij alles-in-1 van KPN

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest voorkomende vragen bij bezoekers die op zoek zijn naar meer informatie over KPN alles-in-1 haar internetpakketten.

Wat kost een alles in 1 pakket van KPN per maand?

Vanaf €57,00 per maand heb je al bij KPN een alles-in-1 pakket met een internetsnelheid van 100 Mbit/s. Als KPN glasvezel op jouw adres beschikbaar is, dan betekent dit ook een uploadsnelheid van 100 Mbit/s.

Wat is KPN alles in 1 standaard?

KPN alles-in-1 standaard betekent dat je voor het voormalig internetpakket gaat met een internetsnelheid van 100 Mbit/s plus het standaard tv-pakket en vast bellen. Lees in het artikel KPN alles in 1 standaard hier meer over.

Hoeveel gratis tv-ontvangers krijg je bij KPN?

Bij KPN internet en tv krijg je 1 gratis tv-ontvanger. Vanzelfsprekend moet je hiervoor wel het tv-abonnement afsluiten. Dit heeft een prijs vanaf €12,50 per maand. Een extra tv-ontvanger kost per maand €5,- extra.