KPN alleen internet only – Dit is de prijs zonder tv op jouw adres!

Internetmodem bij een abonnement met alleen internet van KPN

Als je geen gebruik maakt van televisie en vast bellen, dan kan een abonnement met alleen internet van KPN voordeliger zijn. Het weglaten van tv en vast bellen bespaart circa €10 per maand. Ofwel, het levert jaarlijks een besparing op van tussen de €120 en €150!

Aangezien KPN Hussel is gebouwd op internet kan je geen abonnement bestellen met alleen tv. Afgezien van dit ‘minpunt’ krijg je bij KPN met de wifi-modem Box 12 dat beschikt over Wifi 6 prima apparatuur en een uitstekende service.

Welke internetsnelheden er op jouw adres te behalen zijn, hangt af van of er een aansluiting van dsl of het nieuwere glasvezel aanwezig is. Wil je weten welk soort aansluiting er op jouw adres acties is? Kijk dan snel op de website van KPN.

Wat kost alleen internet bij KPN?

Bij KPN kost een pakket met alleen internet minimaal €42,50 per maand en maximaal €65 per maand. Een pluspunt van KPN ten opzichte van andere aanbieders, is dat ze dezelfde prijs hanteert voor dsl-internet en glasvezelinternet op haar eigen netwerk.

PakketPrijs per maandMeer informatie
Internet 50 Mbit€42,50Bekijk bij KPN
Snel internet 100 Mbit€42,50Bekijk bij KPN
Supersnel internet 200 Mbit€50,00Bekijk bij KPN
Ultrasnel internet 1000 Mbit€52,50Bekijk bij KPN
Prijzen van de internet only pakketten bij KPN

Goedkoopste KPN internet abonnement

Als je een klein huishoudens hebt of geen tv kijkt, dan kan een goedkoop internet abonnement voldoende zijn. Het goedkoopste KPN internet abonnement heb je al vanaf €42,50 per maand. Hierbij krijg je dus een internetsnelheid van 100 Mbit/s zonder de mogelijkheid om tv te kijken of vast bellen.

Volgens KPN zelf is dit pakket voldoende om op meerdere tv’s tegelijkertijd te kijken. Ook kan je hiermee prima tussentijds video’s streamen of YouTube of TikTok video’s bekijken. Echter let op! Check op de website van KPN of er glasvezel op jouw adres beschikbaar is. Als er geen glasvezel- maar ADSL-internet beschikbaar is dan kan 200 Mbit/s beter zijn.

Goed om nog te weten is dat KPN geen onderscheid maakt tussen de prijzen voor ADSL- en glasvezelinternet. Kies je voor het goedkoopste internet abonnment? In dat geval betaal je in beide gevallen op dit moment een prijs vanaf €42,50 per maand. En doordat je alleen gebruik maakt van internet is het in veel gevallen meer dan voldoende.

Vergelijk direct alle internetabonnementen van KPN die beschikbaar zijn op jouw adres!

Alhoewel de algemene informatie over de alleen internetabonnementen interessant is, kan het eerst relevanter zijn om hieronder te kijken welke abonnementen er op jouw adres beschikbaar zijn. Naast dat je de snelheden ziet krijg je ook direct de actuele prijs te zien.

Te behalen internetsnelheid op het KPN-netwerk

Zoals al gezegd is glasvezel een stuk sneller dan het verouderde DSL-internet. Waar je met DSL-internet voor de daadwerkelijk te halen snelheid vaak afhankelijk bent van de afstand tot het verzamelpunt en veelal te maken hebt met snelheidsverlies, daar speelt dit bij glasvezel geen rol meer. Bij glasvezel krijg je de daadwerkelijke snelheid die je afsluit.

Ten voorbeeld: je sluit een internetabonnement af met een downloadsnelheid van 200 Mbit. Bij DSL-internet heb je in de meeste gevallen een snelheidsverlies van rond de 25%. Ofwel geen 200 maar 150 Mbit downloadsnelheid. In het geval bij glasvezel is hier geen sprake van en zou je bekabelt een downloadsnelheid van rond de 200 Mbit moeten halen.

Naast de downloadsnelheid heb je bij internet ook nog te maken met uploadsnelheid. Deze is bij glasvezelinternet gelijk aan de downloadsnelheid. Ofwel in het voorbeeld zou je zowel 200 Mbit down- als uploadsnelheid krijgen. Bij DSL-internet is de uploadsnelheid veel lager. In het voorbeeld zou je slechts een uploadsnelheid krijgen van 20 Mbit zonder verlies.

Beschikbare internetsnelheden bij KPN internet only

  • Snel DSL: Snelheid van 100 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload.
  • Supersnel DSL: Snelheid van 200 Mbit/s download en 20 Mbit/s upload.
  • Snel glasvezel: Snelheid van 100 Mbit/s download en 100 Mbit/s upload.
  • Supersnel glasvezel: Snelheid van 200 Mbit/s download en 200 Mbit/s upload.
  • Ultrasnel glasvezel: Snelheid van 1000 Mbit/s download en 1000 Mbit/s upload.

Alleen internet in combinatie met vast bellen

Wanneer je geen televisiekijkt en dus geen tv nodig hebt, maar wel bereikbaar wilt blijven dan is het ook mogelijk om bij KPN een alles-in-1 abonnement af te sluiten met alleen internet en vast bellen. Voor vaste telefoon betaal je per maand 2 euro meer. Daarnaast is het net als bij vele andere alles-in-1 providers het behouden van je huidige nummer gratis.

Mocht je maandelijks veel gebruik maken van de vaste telefoon dan kan wellicht een extra belpakket goedkoper zijn. Alhoewel het tarief van €0,14 per minuut + een starttarief van €0,14 niet veel is, kan het bij veel minuten bellen aardig oplopen. Vandaar dat KPN voor klanten die veel vast bellen pakketten aanbiedt voor het onbeperkt kunnen vast bellen.

Voor €9,99 extra per maand kan je al onbeperkt bellen naar vaste- en mobiele nummers in Nederland. Ofschoon is dit wel m.u.v. betalende 08- en 09- nummers. Bel je niet alleen binnen Nederland, maar ook naar het buitenland? Dan kan het BelOnbeperkt Altijd pakket van €16,50 p.m. waarmee je belt naar 80 landen m.u.v. servicenummers een uitkomst zijn.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele vragen die regelmatig terugkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar de alleen internet prijs bij KPN of bijkomende kosten bij internet only.

Wat kost alleen internet bij KPN zonder tv?

Voor alleen internet betaal je bij KPN tussen de €42,50 en €52,50 per maand. Zo heb je voor €42,50 al 100 Mbit/s glasvezelinternet en vanaf €52,50 1.000 Mbit/s.

Wat kost een maandelijks opzegbaar internet abonnement bij KPN?

Bij KPN is het mogelijk om een maandelijks opzegbaar internet abonnement af te sluiten. Hiervoor betaal je een extra toelage van €3,- per maand. Ook is het niet mogelijk om met een maandelijks opzegbaar abonnement te profiteren van korting.

Wat is het goedkoopste abonnement van KPN?

Het goedkoopste internet abonnement van KPN heeft een vanaf prijs van €42,50 per maand. Hiervoor krijg je maandelijks een internetsnelheid van 100 Mbit/s.