KPN alleen internet: Dit kost internet zonder tv en bellen op jouw adres!

Internetmodem bij een abonnement met alleen internet van KPN

Als je geen gebruik maakt van televisie en vast bellen, dan kan een abonnement met alleen internet van KPN voordeliger zijn. Het weglaten van tv en vast bellen bespaart circa €10 per maand. Ofwel, het levert jaarlijks een besparing op van tussen de €120 en €150!

Aangezien KPN Hussel is gebouwd op internet kan je geen abonnement bestellen met alleen tv. Afgezien van dit ‘minpunt’ krijg je bij KPN met de wifi-modem Box 12 dat beschikt over Wifi 6 prima apparatuur en een uitstekende service.

Welke internetsnelheden er op jouw adres te behalen zijn, hangt af van of er een aansluiting van dsl of het nieuwere glasvezel aanwezig is. Wil je weten welk soort aansluiting er op jouw adres acties is? Kijk dan snel op de website van KPN.

Wat kost alleen internet bij KPN?

Bij KPN kost een pakket met alleen internet minimaal €42,50 per maand en maximaal €65 per maand. Een pluspunt van KPN ten opzichte van andere aanbieders, is dat ze dezelfde prijs hanteert voor dsl-internet en glasvezelinternet op haar eigen netwerk.

PakketPrijs per maandMeer informatie
Internet 50 Mbit€42,50Bekijk bij KPN
Internet 100 Mbit€47,50Bekijk bij KPN
Internet 200 Mbit€50,00Bekijk bij KPN
Internet 1000 Mbit€57,50Bekijk bij KPN
Prijzen van de internet only pakketten bij KPN

Vergelijk direct alle internetabonnementen van KPN die beschikbaar zijn op jouw adres!

Alhoewel de algemene informatie over de alleen internetabonnementen interessant is, kan het eerst relevanter zijn om hieronder te kijken welke abonnementen er op jouw adres beschikbaar zijn. Naast dat je de snelheden ziet krijg je ook direct de actuele prijs te zien.

Te behalen internetsnelheid op het KPN-netwerk

Zoals al gezegd is glasvezel een stuk sneller dan het verouderde DSL-internet. Waar je met DSL-internet voor de daadwerkelijk te halen snelheid vaak afhankelijk bent van de afstand tot het verzamelpunt en veelal te maken hebt met snelheidsverlies, daar speelt dit bij glasvezel geen rol meer. Bij glasvezel krijg je de daadwerkelijke snelheid die je afsluit.

Ten voorbeeld: je sluit een internetabonnement af met een downloadsnelheid van 200 Mbit. Bij DSL-internet heb je in de meeste gevallen een snelheidsverlies van rond de 25%. Ofwel geen 200 maar 150 Mbit downloadsnelheid. In het geval bij glasvezel is hier geen sprake van en zou je bekabelt een downloadsnelheid van rond de 200 Mbit moeten halen.

Naast de downloadsnelheid heb je bij internet ook nog te maken met uploadsnelheid. Deze is bij glasvezelinternet gelijk aan de downloadsnelheid. Ofwel in het voorbeeld zou je zowel 200 Mbit down- als uploadsnelheid krijgen. Bij DSL-internet is de uploadsnelheid veel lager. In het voorbeeld zou je slechts een uploadsnelheid krijgen van 20 Mbit zonder verlies.

Alleen internet in combinatie met vast bellen

Wanneer je geen televisiekijkt en dus geen tv nodig hebt, maar wel bereikbaar wilt blijven dan is het ook mogelijk om bij KPN een alles-in-1 abonnement af te sluiten met alleen internet en vast bellen. Voor vaste telefoon betaal je per maand 2 euro meer. Daarnaast is het net als bij vele andere alles-in-1 providers het behouden van je huidige nummer gratis.

Mocht je maandelijks veel gebruik maken van de vaste telefoon dan kan wellicht een extra belpakket goedkoper zijn. Alhoewel het tarief van €0,14 per minuut + een starttarief van €0,14 niet veel is, kan het bij veel minuten bellen aardig oplopen. Vandaar dat KPN voor klanten die veel vast bellen pakketten aanbiedt voor het onbeperkt kunnen vast bellen.

Voor €9,99 extra per maand kan je al onbeperkt bellen naar vaste- en mobiele nummers in Nederland. Ofschoon is dit wel m.u.v. betalende 08- en 09- nummers. Bel je niet alleen binnen Nederland, maar ook naar het buitenland? Dan kan het BelOnbeperkt Altijd pakket van €16,50 p.m. waarmee je belt naar 80 landen m.u.v. servicenummers een uitkomst zijn.