Wat is de maximale internetsnelheid op mijn adres?

Wat is de maximale internetsnelheid (downloadsnelheid) op mijn adres?

Ben je toe aan een nieuwe alles-in-1 provider en wil je graag weten wat de maximale internetsnelheid is op jouw adres? Dat kan, doe hieronder de postcodecheck en zie direct wat het snelste pakket is op jouw adres en welke provider dit het goedkoopst kan leveren.

Overigens, weet voordat je de postcodecheck doet dat er 3 soorten internet (dsl, glasvezel en kabel) in Nederland zijn. Van deze drie technieken is glasvezel het beste, alleen is dit nog niet in heel Nederland beschikbaar. De kabel is in dat geval een goed alternatief.

Aangezien Ziggo op Zeeland na heel Nederland voorziet van kabelinternet, is het een grote kans dat je voor kabelinternet bij Ziggo uitkomt. Een laatste optie is het minder snelle dsl-internet. Hoe dan ook, vul hieronder je adres in en zie direct welk soort internet jij hebt!

Dit beïnvloedt de maximale internetsnelheid op jouw adres!

Als je de postcodecheck hebt uitgevoerd, kan het voorkomen dat je niet het snelste internetpakket kan bestellen, terwijl een alles-in-1 provider dit wel aanbiedt. Hoe dit kan heeft te maken met het soort internet en de beschikbare providers en jouw adres.

Allereerst beginnen we met het soort internet. Zoals net al kort verteld is glasvezelinternet op dit moment de beste techniek voor internet. Gek is het dan ook niet, dat wanneer glasvezel op jouw adres beschikbaar is dat je een hoge down- en uploadsnelheid kan halen.

Hoe snel dit uiteindelijk is, hangt af van de aanbieders die worden toegelaten op het glasvezelnetwerk op jouw adres. Hoe dan ook, net als bij glasvezelinternet behaal je met kabelinternet (van Ziggo) ook hoge downloadsnelheden, maar lagere uploadsnelheden.

Aangezien we vandaag de dag nog meer bestanden openen (downloaden) dan versturen (uploaden) is dit de komende jaren nog niet heel erg. Vandaar dat ook vaak de vraag wordt gesteld of je als klant moet kiezen voor glasvezelinternet of Ziggo.

Tot slot is een laatste internetsoort dsl-internet. Dsl-internet waarbij internet verloopt over de koperkabel behaalt minder stabielere snelheden, omdat je altijd te maken hebt met snelheidsverlies naarmate je verder woont van het verzamelpunt in jouw buurt.

Soort internetMaximale downloadsnelheidMaximale uploadsnelheidGeschikt voor:
DSL200 Mbit30 MbitKleine huishoudens
Kabel1000 Mbit50 MbitStandaard huishoudens
Glasvezel1000 Mbit1000 MbitGrote huishoudens

Welke internetsnelheid heb je eigenlijk nodig?

Op het gebied van internetsnelheid heb je altijd te maken met up- en download. De downloadsnelheid zegt iets over hoe snel je bestanden kunt openen (downloaden) van het internet. De uploadsnelheid zegt iets over hoe snel je bestanden verstuurt (uploadt).

Aangezien we tegenwoordig nog veel meer bestanden openen (downloaden) dan versturen (uploaden) is het van belang dat je downloadsnelheid hoger is dan je uploadsnelheid. Ondanks dit gegeven is het per adres afhankelijk hoeveel downloadsnelheid je nodig hebt.

Kleine huishoudens hebben vaak genoeg aan een snelheid van 50 Mbit download en minimaal 5 Mbit upload. Klassieke huishoudens van gemiddeld 4 personen kunnen het beste gaan voor een downloadsnelheid van minimaal 100 of 150 Mbit en 30 Mbit upload.

Grotere huishoudens en veel vragers van het internet die (tegelijkertijd) aan het live streamen zijn, 4K tv-kwaliteit kijken op meerdere apparaten en online aan het gamen zijn kunnen het beste kiezen voor 300 Mbit download en een zo hoog mogelijke upload.

Kortom, al met al zoals je kan lezen is het leuk dat je de vrijheid hebt om zeer snel internet te kunnen bestellen maar het is lang niet altijd nodig. Bovendien betaal je voor de maximale internetsnelheid vaak ook veel geld, wat lang niet altijd nodig hoeft te zijn.

Maximale internetsnelheid adres van KPN op mijn adres

Klanten van KPN kunnen een maximale internetsnelheid halen van 1000 Mbit up- en download. Overigens geldt dit alleen wanneer er een glasvezelaansluiting van het KPN-netwerk op jouw adres aanwezig is.

In het geval van dsl-internet kan je bij KPN maximaal een downloadsnelheid halen van 200 Mbit en een uploadsnelheid van 20 Mbit. Doe een postcodecheck bij KPN om te weten wat de maximale snelheid is op jouw adres.

Maximale internetsnelheid van Ziggo op mijn adres

De maximale internetsnelheid van Ziggo internet is vrijwel overal hetzelfde. Zo kunnen alle (nieuwe) klanten kiezen voor een maximale snelheid van 500 Mbit download en 25 Mbit upload. Het snelste pakket (1000 Mbit download) is in beperkte gebieden beschikbaar.

Daarnaast kunnen (vrijwel alle) inwoners van Zeeland niet kiezen voor kabelinternet van Ziggo. Zij zijn hiervoor aangewezen op het kabelinternet van Caiway of het steeds meer door Caiway aangelegde glasvezelinternet in haar eigen verzorgingsgebied.

Doe een postcodecheck bij Ziggo om te weten wat de maximale snelheid is op jouw adres.