Heb ik glasvezel op mijn adres?

Heb ik glasvezel op mijn adres

Heb ik glasvezel op mijn adres? Tegenwoordig is dit één van de meest gestelde vragen bij het opnieuw afsluiten van een alles-in-1 abonnement. Dat de vraag gesteld wordt is niet gek, want glasvezelinternet neemt diverse voordelen met zich mee.

Glasvezel is op dit moment namelijk de beste internettechniek wat er te verkrijgen is. Alhoewel kabelinternet (Ziggo) op het gebied van downloadsnelheid in de buurt komt van de snelheid van glasvezelinternet, kan kabelinternet niet tippen aan de uploadsnelheid.

De uploadsnelheid bij glasvezelinternet is namelijk gelijk aan de downloadsnelheid. Bij kabelinternet is dit niet zo en kan je zelfs bij het snelste internetpakket slechts een uploadsnelheid halen van 50 Mbit terwijl dit bij glasvezelinternet standaard is.

Dsl-internet kan zowel op het gebied van down- als upload niet tippen aan glasvezel. Bovendien heb je bij dsl ook te maken met snelheidsverlies, maar voor kleine huishoudens is dsl vaak voldoende. Hoe dan ook, vul hieronder je postcode in en zie of je glasvezel hebt.

Doe de glasvezelcheck en zie of jouw adres glasvezel heeft!

Help, ik kan niet kiezen uit alle glasvezelproviders

Is er glasvezel aanwezig op jouw adres, maar kan je alleen kiezen uit 1 à 2 providers? Dat kan kloppen, aangezien het op het gebied van glasvezel afhankelijk is wie het netwerk op jouw adres heeft aangesloten. Dit kunnen zowel lokale- als nationale bedrijven zijn.

Afhankelijk van het bedrijf dat het netwerk heeft aangesloten op jouw adres, zit je voor glasvezel gebonden aan bepaalde providers. In het geval van het KPN-netwerk kan je bijvoorbeeld alleen kiezen voor de providers KPN en XS4ALL en mogelijk enkele andere.

In het geval T-Mobile glasvezel heeft aangelegd op jouw adres, dan kan je alleen kiezen voor alles-in-1 van T-Mobile zelf en mogelijk enkele andere alles-in-1 providers waarmee T-Mobile samenwerkt en waarvoor ze haar glasvezelnetwerk heeft opengesteld.

Naast de nationale providers (KPN en T-Mobile) werkt het openstellen van het glasvezelnetwerk op dezelfde manier bij lokale aanbieders. Daarnaast moet je af en toe bij lokale aanbieders een x aantal jaar klant blijven voordat ze glasvezel willen aanbieden.

Overigens is dit veelal alleen van toepassing op kleine dorpen en streken. De lokale aanbieders maken dit dan ook van tevoren duidelijk samen met de inwoners. Hoe dan ook, doe hierboven de postcodecheck en zie of glasvezel beschikbaar is op jouw adres!