Zakelijk internet vergelijken? Bekijk het beste zakelijke Wifi abonnement!

Zakelijk internet vergelijken
Zakelijk internet vergelijken

Op het moment dat je een bedrijf hebt doe je er vaak verstandig aan om geen particulier, maar zakelijk internet te vergelijken. Met zakelijk internet ontvang je namelijk enkele extra’s die alleen beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers.

Vrijwel het belangrijkste bij zakelijk internet is dat de uptime (percentage zonder storting) altijd hoger ligt. En is er toch een internetstorting? Dan bieden de meeste providers van zakelijk internet een alternatief in de zin van mobiel internet dat verloopt via een 4G-Dongel.

Hoe dan ook, hieronder lees je alle informatie die je nodig bent om een goede keuze te kunnen maken voor een betrouwbare aanbieder (KPN, T-Mobile of Ziggo) van zakelijk internet. Gebruik hieronder de tabel waarin de belangrijkste verschillen staan beschreven.

Zakelijke internet abonnementen vergelijken

Hieronder staan alle zakelijke internet abonnementen die te verkrijgen zijn in Nederland. De abonnementen zijn gesorteerd op de vaste prijs per maand. Door aanbiedingen kan de maandprijs dus nog voordeliger uitvallen. Check hiervoor de website van de providers.

ProviderPakketSnelheidVanaf prijs
T-Mobile zakelijkBasis glasvezel50 Mbit/s€45,98 p/m
T-Mobile zakelijkCompleet glasvezel100 Mbit/s€47,19 p/m
Ziggo zakelijkStart Xtra200 Mbit/s€48,40 p/m
KPN zakelijkSnel Glasvezel100 Mbit/s€51,43 p/m
KPN zakelijkSnel internet (dsl)100 Mbit/s€51,43 p/m
T-Mobile zakelijkExtra glasvezel500 Mbit/s€56,87 p/m
Ziggo zakelijkComplete extra500 Mbit/s€57,48 p/m
T-Mobile zakelijkPremium glasvezel1.000 Mbit/s€59,29 p/m
KPN zakelijkSupersnel glasvezel200 Mbit/s€60,50 p/m
KPN zakelijkSupersnel internet200 Mbit/s€60,50 p/m
KPN zakelijkUltrasnel glasvezel1.000 Mbit/s €63,53 p/m
Ziggo zakelijkGiga Xtra1.000 Mbit/s €72,60 p/m

Wat is zakelijk internet?

Zakelijk internet is zoals de naam al zegt internet voor de zakelijke markt. Goed om te weten is dat zakelijk in de breedste zin van het woord kan worden gedefinieerd. Dus zowel eenmanszaken als MKB-bedrijven komen voor zakelijk internet in aanmerking.

Zoals al kort toegelicht is zakelijk internet niet anders dan particulier internet. Het enige voordeel van zakelijk internet is dat er vaak extra’s bijzitten die voor een bedrijf of zakelijke gebruiker handzaam zijn, zoals: een virusscanner of geen moment zonder internet zitten.

Afgezien van het gegeven dat het product (internet) bij zakelijk gebruik niet anders is, moet je door de extra voordelen ervan uitgaan dat de prijs hoger ligt dan bij particulier internet. Vanzelfsprekend kan de BTW van zakelijk internet gevorderd worden bij de Belastingdienst.

Voordelen van zakelijk internet

Zakelijk internet lijkt eigenlijk best veel op het normale internet dat je thuis hebt. Zakelijk internet biedt echter meer mogelijkheden dan het normale internet. Het zakelijke internet is betrouwbaarder dan het normale internet en kent enkele voordelen.

Zodoende krijg je vaste IP-adressen, VolP, extra firewalls, back-up opslag en de mogelijkheid tot pinbetalingen. Bovendien kan je de kosten van het internet van je belasting afhalen. Zo is er dus ook nog sprake van een financieel voordeel.

Al met al zijn de voordelen dus vooral dat je van meer dingen gebruik maken, dan bij het normale internet dat je gewend bent thuis te gebruiken.

Eén van de voordelen van zakelijk internet is dat je het kan aftrekken bij de belasting

Moet ik als ondernemer zakelijk internet gaan vergelijken of standaard particulier internet?

Voor kleine bedrijven of zelfstandigen zonder personeel die vanuit huis werken kan de vraag opspelen of er niet gewoon ‘gratis’ van het particulier internet gebruik kan worden gemaakt. Dit scheelt nota bene extra kosten en wifi is toch al op het thuisadres aanwezig.

Het antwoord hierop is niet zo zwart-wit als het lijkt. Per situatie is het afhankelijk wat het beste is, maar wanneer je niet de voordelen van zakelijk internet benut zoals een vast IP-adres, dan doe je er altijd verstandig aan om geen zakelijk abonnement af te sluiten.

Maak gewoon gebruik van het toch al aanwezige internetabonnement op jouw thuisadres. Naast dat dit je bedrijf kosten bespaart, mag je hiervan ook een deel aftrekken bij de belasting. Zorg er hierbij wel voor dat je kan aantonen dat je het echt zakelijk gebruikt.

Internetkosten aftrekken bij de Belastingdienst

Let bij het vergelijken van zakelijk internet er op dat dit deels aftrekbaar is bij de Belastingdienst
Zakelijk internet kan je deels aftrekken bij de Belastingdienst

Het is mogelijk om de kosten die je maakt voor het gebruik van zakelijk internet van je belasting af te trekken. Dit komt omdat je het gebruikt voor je bedrijf of onderneming. In een eerder stuk van dit artikel heb je hier ook al over kunnen lezen.

Het is dus deels een financieel voordeel als je besluit zakelijk internet te gaan gebruiken voor je bedrijf. Zie de website van de Belastingdienst voor meer info.

Aanbieders van zakelijk internet vergelijken

Hieronder in de tabel staan de belangrijkste verschillen tussen de aanbieders weergegeven. Alle 3 de aanbieders zijn vrijwel in heel Nederland actief. Vergeet alleen niet om even de website van de aanbieders te bekijken voor de huidige aanbiedingen!

AanbiederSoort internetVanaf prijsMeer info
KPN zakelijkDSL of glasvezel€51,43 p/mBekijk bij KPN
T-Mobile zakelijkGlasvezel€45,98 p/mBekijk bij T-Mobile
Ziggo zakelijkKabel€48,40 p/mBekijk bij Ziggo
Vergelijken van zakelijke internet aanbieders op basis van soort internet en prijs

KPN Zakelijk

Alles in 1 provider KPN

KPN zakelijk is een provider van zakelijk internet dat hiervoor gebruik maakt van dsl- of glasvezel. Anders dan de providers XS4ALL en Tele2 gebruikt KPN haar eigen KPN-netwerk. Daarnaast is ze samen met Ziggo marktleider op het gebied van bedrijfsinternet.

Bij KPN zakelijk zijn er internetsnelheden tot 1.000 Mbit te behalen. Een internetpakket heb je al vanaf €50,82 per maand.

T-Mobile zakelijk 

Als je over betrouwbaar en snel internet wilt beschikken, dan is mogelijk T-Mobile zakelijk internet wel een goede provider voor jouw bedrijf. Vanaf €45,98 per maand biedt T-Mobile al internet abonnementen aan voor bedrijven. Let op! Hierbij gaat het wel om de ADSL-verbinding met een snelheid van 50 Mbit/s.  

Is glasvezel beschikbaar? Zo ja, dan krijg je snel zakelijk glasvezel internet. Glasvezel is bij T-Mobile zakelijk iets duurder, maar al beschikbaar vanaf €47,19 per maand met een snelheid van 100 Mbit/s. Gaat jouw bedrijf voor internet van T-Mobile? Zo ja, dan krijg je de volgende voordelen: 

 • Vast IP-adres: Door een vast IP-adres heb je altijd toegang tot je bedrijfsnetwerk. Vooral in het geval van andere apparaten die met het internet verbonden zijn, zoals printers kan dit handig zijn. 
 • Internet back-up: Is er een internetstoring? In dat geval blijf je online, doordat de modem dan tijdelijk het signaal automatisch ophaalt via het mobiele 4G-netwerk in plaats van ADSL of glasvezel. 
 • Gratis installatie: Als je niet technisch bent aangelegd, geen zorgen! Bij zakelijk internet van T-Mobile zit een gratis monteur inbegrepen. 
 • Combi-voordeel: Net als bij T-Mobile Thuis krijg je ook bij T-Mobile zakelijke extra voordeel als je internet combineert met een mobiel abonnement of data bundel. 
 • Wifi-plus (optioneel): Met Wifi-plus kan je zowel genieten van goed internet op kantoor als op het thuiskantoor. 

XS4ALL zakelijk

XS4ALL zakelijk is eigenlijk de aanbieder met de beste service. Zodoende kunnen klanten gebruik maken van een Dongel als wifi er een langere tijd uitligt. Doordat XS4ALL voor het internetsignaal gebruik maakt van het KPN-netwerk behaal je dezelfde snelheden.

Ofwel, ook bij XS4ALL kan je een internetsnelheid behalen van 1.000 Mbit. Hoe dan ook, ondanks de goede service beginnen de pakketten met een vanaf prijs van €42,00.

Ziggo zakelijk

Samen met KPN is Ziggo marktleider op het gebied van zakelijk internet. Vooral voor bedrijven die zijn gevestigd in een regio waar geen glasvezelinternet ligt, kan Ziggo Zakelijk een oplossing zijn voor stabiel internet zonder snelheidsverlies.

Met Ziggo kan je een internetsnelheid halen van 1.000 Mbit. Hierbij dient wel gezegd te worden dat de uploadsnelheid wel een stuk lager ligt. Desalniettemin, bij Ziggo heb je al zakelijk internet vanaf €50,82 per maand.

Voor deze bedrijven is zakelijk internet geschikt

Het gebruik van zakelijk internet is in principe voor ieder bedrijf geschikt. Het is echter wel een feit dat hoe meer je gebruik maakt van internet bij je bedrijf, hoe meer belang je kan hebben bij het gebruiken van zakelijk internet.

Ook de snelheid van het internet kan een belangrijke rol spelen hierbij, maar daarover lees je later meer. Voor de volgende soorten bedrijven kan zakelijk internet handig zijn:

 • ZZP’ers
 • Winkeliers
 • Grootbedrijf
 • Kleine zelfstandigen
 • Midden- en kleinbedrijf

Moet ik als ondernemer zakelijk dsl, kabel of glasvezel internet vergelijken voor mijn bedrijf?

Er zijn verschillende mogelijkheden waarvoor je kunt kiezen. Het gaat zoals je uit het bovenstaande kopje hebt kunnen zien om ADSL, kabel en glasvezel. ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line.

Let bij het vergelijken van zakelijk internet op het soort internet dat een aanbieder aanbiedt
Let bij het vergelijken van zakelijk internet op het soort internet dat een aanbieder aanbiedt

Hierbij gaat het om een digitale verbinding waarbij het downloaden van bijvoorbeeld foto’s of documenten sneller gaat dan het uploaden ervan. Vooral als je veel moet downloaden is dit een aanrader. Bij kabelinternet wordt er gebruik gemaakt van de coaxkabel. Kabelinternet is vaak sneller dan het internet dat je krijgt bij een ADSL-verbinding.

Glasvezel internet biedt een hoge snelheid en is bovendien ook nog eens erg betrouwbaar internet om te gebruiken. De snelheden kunnen bij het gebruik van glasvezel internet erg hoog oplopen en dit is dan ook een zeer geschikte vorm van internet.

Het valt aan te raden om gebruik te maken van glasvezel internet voor je bedrijf. De voornaamste reden hiervoor is dat het internet simpelweg erg snel is en erg betrouwbaar. Hierdoor kan je snel informatie versturen van A naar B en hoef je er ook niet bang voor te zijn dat je langere tijd geen of een slechte internetverbinding hebt.

Let op! Niet iedere provider biedt zakelijk glasvezel internet aan

De meeste providers van zakelijk internet bieden ook glasvezel internet aan. De keuze voor de provider hoeft dus niet op basis van dit bepaald te worden. Het kan echter zijn dat een provider toch geen glasvezel aanbiedt. Deze providers doen het in ieder geval wel:

 • KPN
 • Tele2
 • XS4ALL

Let wel op! Of je ook echt voor glasvezelinternet kan kiezen is onder andere afhankelijk van de aansluiting op jouw adres. Vaak is dit wel duidelijk te lezen in de omschrijving.

Let hierop bij het vergelijken van zakelijk internet

Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten als je zakelijk internet gaat vergelijken. Als eerste moet je natuurlijk letten op de prijs. Welk bedrag heb je ervoor over? Daarnaast moet je er op letten welke voordelen iedere provider met zich meebrengt.

De te behalen internetsnelheid is een belangrijk aspect bij het vergelijken van zakelijk internet
De te behalen internetsnelheid is een belangrijk aspect bij het vergelijken van zakelijk internet

Het kan namelijk per provider verschillen wat er wordt aangeboden en in welke vorm. Let hier dan dus ook goed op. Het is het verstandigste om voor je begint met zoeken te beslissen wat je graag wilt en verwacht van het zakelijke internet.

Ongetwijfeld is de snelheid van het internet zeker een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Voor sommigen is dit misschien wel de allerbelangrijkste factor. Dit gezegd hebbende hoeft het echter niet zo te zijn dat het snelste internet ook het beste is.

Als het internet snel is, maar niet stabiel dan heb je er in principe nog vrij weinig aan. Snel betekent dus niet automatisch beter. Voor stabiel internet ben je meestal het beste uit met glasvezelinternet (KPN, XS4ALL) of kabelinternet (Ziggo zakelijk).

De goedkoopste zakelijke internetprovider

De prijs van zakelijk internet kan een belangrijke factor zijn in je keuze voor een provider. Zoals je eerder hebt kunnen lezen moet je er ook rekening mee houden als je op zoek gaat naar een provider voor zakelijk internet.

Het goedkoopste zakelijke internet is van Tele2 Zakelijk. Het gaat hierbij om internet met een downloadsnelheid van 20 Mbit. De uploadsnelheid van het internet is 1 Mbit. Je ontvangt momenteel €10 cashback en een gratis monteur als nieuwe klant.

De kosten van het abonnement in het eerste jaar zijn €359,67. Kijkend naar het pakket dan is 1 Mbit aan uploadsnelheid erg weinig. Mede hierdoor kan je dan beter gaan voor het op één na goedkoopste zakelijke internet pakket van XS4ALL met een snelheid van 50 Mbit.

Dit is de snelste zakelijke internetprovider

De snelheid van het internet is natuurlijk altijd van belang, maar vooral als je probeert een succesvol bedrijf te runnen is het een grote en belangrijke factor. Daarom wil je natuurlijk ook het liefst een abonnement afsluiten, waarmee je het bedrijf verzekert van snel internet.

Er zijn verschillende aanbieders die zeer snel internet aanbieden. Hierbij gaat het in eerste instantie om een downloadsnelheid van 1000 Mbit. Hoe hoog de uploadsnelheid zal zijn, hangt af of de aanbieder gebruik maakt van glasvezel- of kabelinternet. Zodoende behaal je met glasvezel ook een uploadsnelheid van 1000 Mbit.

Het gaat hierbij om de aanbieders KPN, Tele2 en XS4ALL. De kosten van het internet verschillen vanzelfsprekend per aanbieder. Je zult hierbij dus voor jezelf na moeten gaan wat je wil betalen voor het internet en dit de doorslag laten geven. Uiteraard moet je ook de andere punten die eerder besproken zijn nog in gedachten houden.

Combineer zakelijk internet met mobiel bellen voor nog meer voordeel!

Het is mogelijk om je zakelijke internet te combineren met het mobiel bellen. Bij sommige providers is het zo dat je dan ook nog korting krijgt, wanneer je gebruik besluit te maken van zakelijk internet en mobiel bellen.

Zo doe je jezelf er ook nog een plezier mee op financieel gebied. Enkele providers die de zogenoemde combi-voordelen aanbieden zijn KPN met mobiel en Ziggo met Vodafone.

Overstappen naar zakelijk internet? Doe dit zo! 

Voor veel bedrijven is zakelijk internet toch wel een vereiste. Dit geldt ook voor kleine eenmanszaken die thuis werken waarbij internet onmisbaar is. Door enkele voordelen zoals internet back-up kan je toch altijd doorwerken. Hoe dan ook, volg bij het overstappen naar zakelijk internet de volgende stappen:

 1. Bepaal de benodigde internetsnelheid en het type internet (ADSL, kabel of glasvezel).
 2. Vergelijk de beschikbare internetproviders (KPN, T-Mobile of Ziggo).
 3. Doe een postcodecheck op de website van de internetprovider.
 4. Vul het overstapformulier in met de gegevens van jouw bedrijf.
 5. Installeren van het internetpakket indien de provider geen gratis installatie aanbiedt.

Al met al, het vergelijken van zakelijk internet is niet makkelijk maar zo vind je de beste provider!

Het is eigenlijk vrij lastig om per definitie de beste provider aan te wijzen voor het gebruik van je zakelijke internet. Het hangt voor een groot deel vanaf wat jij verwacht van een provider, wat de provider levert, hoeveel het moet kosten en ga zo maar door.

In dit artikel heb je kunnen lezen dat er meerdere providers zijn van zakelijk internet. Hierbij was de goedkoopste Tele2 en XS4ALL een beetje. Voor het snelste internet moest je bij de providers met glasvezelinternet zijn. Dus voor de volledigheid: KPN, Tele2 of XS4ALL.

Ligt er geen glasvezel op jouw adres? Kies dan voor zakelijk internet van Ziggo. Hoe dan ook, al met al is het dus verstandig om voor jezelf na te gaan kijken wat er belangrijk is voor het bedrijf. Aan de hand hiervan ga je dan weer een abonnement en provider uitzoeken!

Veelgestelde vragen 

Hieronder staan enkele vragen die regelmatig terugkomen bij het vergelijken van zakelijk internet abonnementen.

Wat kost zakelijk internet?

Zakelijk internet kost minimaal €45,98 en maximaal €72,60 per maand. Veelal geldt hoe sneller het internet, hoe duurder het internetpakket. Echter doordat er voor zakelijk internet vaak geen tv-pakket nodig is bespaard dit al minimaal €10 tot €20 per maand.

Waarom is zakelijk internet duurder?

Zakelijk internet is duurder, doordat er meer service en garantie is inbegrepen. Zo krijg je bij de meeste providers een 4G mobiele internet back-up. Ofwel, als de verbinding voor ADSL, kabel of glasvezel een storing heeft dan schakelt de modem over op het mobiele 4G-netwerk zodat je kan doorwerken.

Welk zakelijk glasvezel internet abonnement is het goedkoopst?

T-Mobile zakelijk met het Compleet zakelijk pakket is het goedkoopste glasvezelpakket voor ondernemers en bedrijven. Vanaf €47,19 per maand heb je dit pakket al met een snelheid van 100 Mbit/s. Ook KPN biedt dit pakket aan, alleen betaal je dan €51,43 per maand. Voor welke provider je kan kiezen, hangt af van welke provider glasvezel levert op jouw adres.