Welke glasvezel aanbieders op mijn adres? Check nu de beste!

Welke glasvezel aanbieders zijn er op mijn adres?

Wil je overstappen naar glasvezel, maar zit je met de vraag: welke glasvezel aanbieders zijn er aanwezig op mijn adres? Aangezien glasvezel providers verschillen per adres, kan dit lastig zijn. Maar zoek niet verder, en check hieronder alle providers op jouw adres.

Naast het weergeven van de beschikbare glasvezel aanbieders bespreken we ook nog: waarom je zou moeten overstappen op glasvezel, waar je op moet letten bij glasvezel providers en tot slot enkele populaire glasvezel providers voor vrijwel elke postcode.

Heb je geen tijd? Weet dan dit. Door hieronder direct een glasvezelcheck te doen, kan je achterhalen of en wie er glasvezelinternet kan leveren op jouw adres. Op vrijwel elke postcode is één van de populaire providers (Delta, KPN of Odido) te ontvangen.

Check de beschikbare glasvezel aanbieders op jouw adres

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet is net als ADSL- en kabel-internet één van de vele soorten breedbandverbindingen in Nederland. Het grootste voordeel van glasvezelinternet is dat zij even snel bestanden kan uploaden- als downloaden. Vooral nu steeds meer apparaten verbonden staan met het internet kan dit handig zijn.

Het even snel kunnen uploaden als downloaden van bestanden is dan ook het grootste voordeel van glasvezel ten opzichte van kabelinternet. Vooral voor huishoudens waar veel grote bestanden (video’s) worden geüpload kan dit zeer handig zijn.

Net als bij kabel-internet krijg je bij glasvezel internet ook de bestelde snelheid geleverd. Dit is niet het geval bij ADSL-internet. Hierbij heb je altijd te maken met snelheidsverlies naarmate je verder afwoont van het verzamelpunt in de buurt.

Waarom overstappen naar glasvezel?

Er zijn enkele goede redenen om te gaan overstappen naar glasvezel internet. Hieronder benoemen wij de belangrijkste:

  • Sneller internet: Wist je dat glasvezel internet haar signalen bijna even snel zijn als het licht? Hierdoor kan je zeer hoge internetsnelheden van wel 2.000 Mbit/s behalen. Ook is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid.
  • Goedkoper internet: Glasvezel is het alternatief voor kabelinternet. Bovendien kan je uit meerdere glasvezel aanbieders kiezen. Vanzelfsprekend komt dit ten goede aan de prijs van de consument.
  • Betrouwbaarder internet: Glasvezel internet staat er om bekend een lage latentie (tijd tussen het versturen en ontvangen van gegevens) en lage storingsgevoeligheid te hebben.

Belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een glasvezelaanbieder

Wil je overstappen naar glasvezel internet? In dat geval doe je er verstandig aan om op enkele punten te letten. Zodoende begint het al bij welke provider het netwerk op jouw adres heeft aangelegd. Dit heeft namelijk van invloed welke providers er beschikbaar zijn op jouw adres.

In de tweede plaats is ook de snelheid van het internetpakket van belang. Zodoende kunnen kleinere huishoudens prima uit de voeten met 50 tot 100 Mbit/s en grotere huishoudens met 200 Mbit/s of meer.

In de derde plaats speelt ook de service een belangrijke rol. Vaak bieden de duurdere providers een betere service. Aangezien je als het goed is niet vaak gebruik hoeft te maken van de klantenservice moet je voor jezelf afwegen of de meerprijs waard is. Ben je bijvoorbeeld zelf niet heel technisch? In dat geval kan een duurdere provider beter zijn.

Tot slot is het ook goed om naar de huidige aanbiedingen te kijken. Door te profiteren van een internet aanbieding kan je tot wel 600 op een jaar besparen. Bovendien is het bij sommige providers ook mogelijk om een cadeau te ontvangen in plaats van korting.

Populaire glasvezel aanbieders op mijn postcode

Wil je niet te veel kwijt zijn aan het kiezen van een glasvezel aanbieder op jouw adres? Kies in dat geval voor de populairdere internet providers. Vaak hebben zij een prima klantenservice en bieden internetapparatuur met de nieuwste technologie.

ProviderSnelheidVanaf prijsMeer info
KPN100 Mbit/s€42,50 p/mBekijk bij KPN
Odido100 Mbit/s€35,00 p/m/Bekijk bij Odido
Budget alles-in-150 Mbit/s€43,00 p/mBekijk bij Budget
Solcon100 Mbit/s€39,99 p/mBekijk bij Solcon
Freedom50 Mbit/s€51,00 p/mBekijk bij Freedom

Kortom, welke glasvezel provider op mijn adres?

Heb je de vraag kunnen achterhalen of en welke glasvezel aanbieders er op mijn adres actief is? Heb je dit nog niet gedaan? In dat geval kan je hierboven een postcodecheck doen. Hiermee kan je in enkele seconden zien of en welke glasvezel aanbieders er actief zijn.

Zoals we in dit artikel hebben besproken is bij de keuze voor een internetprovider het van belang dat je let op: de internetsnelheid, de service en mogelijke aanbiedingen. Vooral de laatste tip kan indien je voor de duurdere pakketten gaat wel tot €600,- opleveren. Kies je voor een goedkoper pakket? Ook dan ontvang je een hoge korting.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? In dat geval kan je ook kiezen voor KPN, Odido, Budget alles-in-1, Solcon of Freedom Internet. Zoals gezegd verschilt het per netwerk en dus adres voor welke glasvezel aanbieders je uiteindelijk kunt kiezen.