TV abonnement zonder internet bestellen? Deze 4 opties heb je!

TV abonnement zonder internet opties

Wil je graag een nieuw televisie abonnement afsluiten zonder internet? Zo ja, dan kom je al snel uit bij een TV abonnement zonder internet. Het voordeel van een abonnement zonder internet, is dat je al gauw tien tot tientallen euro’s per maand bespaard.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je alles te weten over tv zonder internet. Zo bespreken we onder andere: de opties en providers, de voordelen, de nadelen en hoe je het beste abonnement kiest.

Geen tijd? Weet dit! Voor alleen tv kan je uit vier providers kiezen. Canal Digitaal is met haar schotel handig als je geen kabels wilt trekken of tv wilt kijken op de camping of boot. Kabel tv is het minst storingsgevoelig en bij Ziggo vanaf €20,95 p/m het beste beschikbaar.

Hoe kies je het juiste alleen TV abonnement?

Het is vooral van belang om naar je wensen te kijken. Op welke manier wil je graag naar de televisie kunnen kijken? Welke eisen stel je aan de hoeveelheid zenders? Hoeveel geld wil je idealiter per maand betalen? En moet het storingsgevoelig zijn?

Allereerst heb je tv via de schotel (Canal Digitaal) en antenne (Digitenne). Beide kennen het voordeel dat ze flexibel zijn, en goed zijn te gebruiken op een boot of op de camping. Dit gezegd hebbende zijn de schotel en antenne wel storingsgevoeliger als je de schotel door bijvoorbeeld een storm of de antenne bij het schoonmaken verplaatst.

Vaak zal voor thuis kabel tv de makkelijkste optie zijn. Hiervoor hoef je slechts één keer een kabel te trekken (indien er nog geen aansluiting aanwezig is), en heb je minder te maken met storingsgevoeligheid. Qua beschikbaarheid zal je voor kabel tv vaak bij Ziggo uitkomen.

Keuzeopties voor alleen TV zonder internet

Is het bij veel providers mogelijk om een TV abonnement zonder internet af te sluiten? Nou, dat valt eerlijk gezegd tegen. Op het moment van schrijven kun je bij slechts 4 verschillende Nederlandse providers een TV abonnement zonder internet afsluiten, namelijk:

ProviderSoortVanaf prijsMeer info
ZiggoKabel tv€20,95 p/mBekijk bij Ziggo
CaiwayKabel tv€27,60 p/mBekijk bij Caiway
KPNDigitenne tv€18,00 p/mBekijk bij KPN
Canal DigitaalSchotel tv€14,95 p/m (exclusief schotel)Bekijk bij Canal Digitaal
Opties voor een tv abonnement zonder internet

Alleen TV abonnement zonder internet via de kabel bij Ziggo

Bij Ziggo is het mogelijk om via de kabel tv te kijken. Je krijgt hierbij toegang meer dan 50 zenders, terwijl je ook nog van de Ziggo GO app gebruik kunt maken. Dit betekent dat je van online TV verzekerd bent, en dat je ook via je smartphone of tablet televisie kunt kijken. De prijs voor alleen tv bij Ziggo is net als de goede beschikbaarheid interessant te noemen.

Alleen TV zonder internet via de kabel bij Caiway

Caiway is in de afgelopen jaren het kabelnetwerk aan het omzetten naar een glasvezel. Toch is het nog steeds mogelijk om een basispakket TV bij Caiway af te sluiten. Je krijgt hierbij toegang tot meer dan 70 zenders, terwijl je ook nog gratis op kunt nemen en terug kunt kijken. Wat je precies voor dit pakket moet betalen, hangt af van je adres. Overigens is het goed om te weten dat Caiway in een klein deel van ons land haar diensten aanbiedt.

TV abonnement zonder internet bij KPN Digitenne

Bij KPN is het mogelijk om voor KPN Digitenne te kiezen. Je betaalt hierbij alleen voor TV, waardoor je niet aan een internetabonnement gebonden bent. Het voordeel hiervan is dat je geen kabelaansluiting nodig bent. In plaats daarvan krijg je een klein kastje (antenne) geleverd. Dit kastje zet je op de vensterbank neer, waarna je van tientallen zenders geniet. Je kunt dit ook nog uitbreiden met bijvoorbeeld een ESPN Sportpakket.

Alleen TV zonder internet via de schotel bij Canal Digitaal

Bij Canal Digitaal is het mogelijk om via internet en via satelliet naar TV te kijken. Wil je echter TV zonder internet? Dan kun je alleen voor TV via de satelliet kiezen. Je betaalt hiervoor slechts een prijs vanaf €14,95 per maand, terwijl het contract ook nog eens maandelijks opzegbaar is. Bovendien krijg je toegang tot meer dan 60 zenders. Bovendien is Canal Digitaal een interessante optie voor op de camping of op de boot.

Voordelen van tv zonder internet abonnement

Hieronder staan enkele voordelen van een tv zonder internet abonnement:

  • Voordeliger. Bij zo’n abonnement sluit je in de basis alleen een TV abonnement af. Doordat je internet links laat liggen, valt de prijs een heel stuk lager uit. 
  • Flexibeler en meer vrijheid. Ook is het een feit dat je overal TV kunt kijken, indien er maar een stroompunt aanwezig is. Als je voor internet en tv gaat, dan ben je altijd afhankelijk van de internetverbinding.
  • Geen last van internetstoringen. Met een alleen TV abonnement zonder internet ben je ook niet langer afhankelijk van storingen. Je kunt simpelweg altijd van je favoriete programma’s en tv-zenders genieten.

Nadelen van een abonnement met alleen TV

  • Geen toegang tot interactieve diensten. Het is belangrijk om te beseffen dat je geen toegang tot interactieve diensten hebt. Met een alleen TV abonnement zonder internet is het niet mogelijk om bijvoorbeeld interactief TV te kijken. 
  • Veelal kun je niks terugkijken of pauzeren. In de meeste gevallen is het ook niet mogelijk om programma’s terug te kijken of te pauzeren. Hoe dit precies zit, is wel per provider verschillend. Bij Ziggo krijg je bijvoorbeeld wel toegang tot Ziggo GO, maar daarvoor heb je wel een internetverbinding nodig.

Digitale TV of analoge TV kiezen

Wil je graag een TV abonnement zonder internet afsluiten? Dan moet je goed naar het soort TV kijken. Hierbij heb je de keuze tussen analoge TV en digitale TV. Analoge TV wordt gezien als de ouderwetse variant van televisie kijken.

Deze vorm van TV kijken is in de afgelopen jaren eigenlijk grotendeels verdwenen, mede doordat er sprake van een relatief slechte beeldkwaliteit is. Dit komt puur door de manier waarop de beelden naar je TV verzonden worden.

Digitale TV is de huidige manier van televisie kijken. De beelden worden hierbij digitaal doorgestuurd, waardoor er sprake van weinig tot geen kwaliteitsverlies is. Met digitale TV geniet je ook nog eens van veel betere geluidskwaliteit.

De verschillen tussen beide varianten van televisie zijn immens. Het belangrijkste verschil is terug te vinden in de manier waarop de beelden doorgestuurd worden. Bij analoge TV gebeurt dit via de kabel, terwijl dit bij digitale TV via een digitale tuner gebeurt. Dat zorgt ervoor dat er bij digitale TV geen sprake van signaalverlies is.

Kortom, een tv abonnement zonder internet slim?

Spreken bovenstaande voordelen van een TV abonnement zonder internet je aan? Dat is goed voor te stellen. Je kunt immers op een goedkope en relatief simpele manier van je favoriete TV zenders genieten. Hiervoor heb je geen duur internetabonnement nodig, waardoor je maandelijks het nodige geld weet te besparen.

Wel moet je rekening houden met het feit dat je niet al te veel mogelijkheden hebt. Zoals in dit artikel besproken, kun je op dit moment uit slechts 4 providers kiezen. Daarbij is het ook goed om te weten dat Caiway niet door het gehele land actief is. Of je voor een abonnement van Caiway kunt kiezen, is dan ook volledig afhankelijk van je adres.

Wat voor jou de beste provider is, hangt bovendien van je voorkeuren en situatie af. Wil je van zoveel mogelijk zenders verzekerd zijn? Dan kom je al snel bij Caiway of KPN uit. Wil je vooral zo min mogelijk geld uitgeven? Dan ben je bij Canal Digitaal aan het juiste adres. Dat is ook het geval als je op de camping of boot wilt genieten van televisie.

Tot slot is het ook nog verstandig om rekening te houden met mogelijk signaalverlies bij de schotel en Digitenne. Door een storm kan een schotel opnieuw afgesteld moeten worden. Bij kabel tv heb je hier geen last van en hoef je slechts één keer een kabel te trekken.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar meer informatie over een tv abonnement zonder internet.

Kan ik TV kijken zonder internet?

Ja, het is zeker mogelijk om TV te kijken zonder internet. Dit kun je op drie verschillende manieren voor elkaar krijgen, namelijk: met een kabel, met een antenne van Digitenne of met de schotel. Alle drie de opties hebben geen internet nodig voor het internetsignaal.

Kan een smart TV zonder internet?

Je kunt een smart TV zonder internet gebruiken, maar het is niet aan te raden of logisch te noemen. Als je een smart TV hebt, betekent dit dat je juist op een interactieve manier televisie kunt kijken. Ook heb je met een smart TV direct toegang tot meerdere streamingsdiensten. Het is hierdoor niet logisch om een smart TV zonder internet te gebruiken.

Kun je TV kijken zonder abonnement?

Ja, het is mogelijk om TV te kijken zonder televisie. Via de ether is het namelijk mogelijk om van de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 te genieten. Dit verloopt via een signaal dat door zendmasten verstuurd wordt. Het lastige is alleen dat je voor dit signaal wel een speciale antenne en ontvanger nodig hebt. De meeste moderne televisies hebben overigens wel zo’n kastje ingebouwd.

Een andere optie die je hebt, is om online TV te kijken. Dit is echter maar beperkt mogelijk. Als je van bijvoorbeeld NPOStart gebruik wilt maken, kun je alleen de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 bekijken. Wil je ook commerciële zenders bekijken? Dan heb je een abonnement nodig.