Tijdelijk internet? Check deze opties voor maandelijks opzegbaar internet!

Tijdelijk internet voor thuis zonder jaarcontract afsluiten

Ga je verhuizen? Ga je lang op vakantie? Of woon je tijdelijk in een woning? In dat geval is tijdelijk internet de oplossing. Door te kiezen voor tijdelijk internet zit je vaak slechts 1 maand in plaats van 1 jaar vast aan een internet contract.

Hoe dan ook, in dit artikel bespreken we alle opties voor tijdelijk internet. Zo bespreken we o.a. de twee beste en meest gangbare opties voor tijdelijk internet thuis (maandelijks opzegbaar internet en maandelijks opzegbare Sim Only) en de mogelijkheden voor tijdelijk internet op locatie.

Geen tijd? Weet dit! Wil je flexibel internet thuis, dan kom je uit bij een KPN abonnement. KPN biedt namelijk als enige een maandelijks opzegbaar internet abonnement. Als je tijdelijk internet wilt en niet locatie gebonden wilt zijn, dan kom je uit bij Sim Only.

Beste opties voor internet zonder abonnement

In wat voor situatie wil je graag internet zonder abonnement gebruiken? Als je dit vooral thuis wilt doen, is een maandelijks opzegbaar internet abonnement voor thuis handig. Indien je zo’n abonnement af wilt sluiten, heb je wel een vaste aansluiting nodig. Heb je eenmaal de kabels aangesloten, dan heb je overal draadloos (Wifi) internet.

Wil je niet locatie gebonden zijn en overal en altijd gebruik van internet kunnen maken? Dan kies je het beste voor een Sim Only abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Let wel goed op: dit Sim Only abonnement moet dan uiteraard wel een data bundel bevatten.

Zijn dit de enige twee mogelijkheden? Nee, het zijn niet de enige twee mogelijkheden, maar het zijn wel de beste mogelijkheden. Een andere optie die je hebt, is om een dongel of 4G modem aan te schaffen. Nadeel van deze opties zijn de hoge aanschafkosten. Bovendien heb je bij deze opties alsnog een Sim Only abonnement met (onbeperkt) data nodig.

Optie 1: Maandelijks opzegbaar internet thuis

Wil je graag tijdelijk de beschikking over internet hebben? En heb je in je woning een vaste aansluiting? Dan is het interessant om voor een maandelijks opzegbaar internet abonnement voor thuis te kiezen. Je geniet zo van de beste kwaliteit internet.

Jammer genoeg zijn er (nog) weinig providers die zo’n abonnement aanbieden. Je komt al snel bij KPN en Ziggo uit, waarbij je bij beide providers met bepaalde aandachtspunten rekening moet houden. Hier informeren we je hieronder graag nader over.

Maandelijks opzegbaar internet KPN

Bij KPN is het mogelijk om een maandelijks opzegbaar internet abonnement af te sluiten. Hiervoor moet je een internet abonnement samenstellen, waarbij je bij de looptijd kiest voor maandelijks opzegbaar. Voor de rest van de keuzes kan je zelf een beslissing nemen.

Zo kan je uit meerdere internetsnelheden kiezen. Hierbij geldt: des te hoger de internetsnelheid is, des te duurder het internet abonnement per maand is. Kies je voor het goedkoopste internet abonnement dat maandelijks opzegbaar is? Dan betaal je hiervoor bij KPN een prijs vanaf €45 euro per maand.

Let op: voor welke internetsnelheid je kunt kiezen, is afhankelijk van je adres. Vul dus eerst je postcode in, waarna je ziet staan tussen welke internetsnelheden je kunt kiezen. Nog een aandachtspunt is dat je met een maandelijks abonnement niet voor aanbiedingen bij KPN in aanmerking komt.

Maandelijks opzegbaar internet Ziggo

Bij Ziggo is het ook mogelijk om een maandelijks opzegbaar internet abonnement af te sluiten. Je kunt dit abonnement naar eigen wens samenstellen, waarbij je uit drie internetsnelheden kunt kiezen. Het is hierbij ook mogelijk om voor glasvezelinternet te kiezen, indien dit op jouw adres al beschikbaar is.

Let wel op: dit aanbod van Ziggo geldt nagenoeg nooit. Alleen als Ziggo géén andere acties aanbiedt, is het mogelijk om voor het maandelijks opzegbaar internet abonnement te kiezen. Aangezien Ziggo nagenoeg altijd met acties stunt, kom je al snel bij KPN uit.

Optie 2: Maandelijks opzegbare Sim Only

Wil je vooral van veel vrijheid en flexibiliteit verzekerd zijn? Dan zit je goed met een Sim Only abonnement dat maandelijks opzegbaar is. De verschillende mogelijkheden waar je tussen kunt kiezen, vind je in de onderstaande tabel:

ProviderVanaf prijs 1 maandVanaf prijs 1 jaarMeer info
Ben€8,50 p/m€7,50 p/mBekijk bij Ben
Budget Mobiel€15,00 p/m€15,00 p/mBekijk bij Budget
Hollandsnieuwe€9,50 p/m€8,50 p/mBekijk bij Hollandsnieuwe
KPN€11,00 p/m€10,00 p/mBekijk bij KPN
Lebara€7,00 p/m€7,00 p/mBekijk bij Lebara
Simyo€7,00 p/m€6,00 p/mBekijk bij Simyo
Tele2€11,50 p/m€10,50 p/mBekijk bij Tele2
Youfone€8,50 p/m€7,50 p/mBekijk bij Youfone
Prijs voor tijdelijk internet bij een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement

De prijs voor maandelijks Sim Only valt erg mee

Zoals je kunt zien vallen de kosten voor een Sim Only abonnement per maand erg mee. Al voor een bedrag vanaf €7 euro per maand kun je een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement afsluiten.

De kosten vallen nog lager uit, indien je voor een 1-jarig abonnement kiest. Indien je voor zo’n abonnement kiest, kun je alleen je abonnement niet maandelijks opzeggen. Het is dus aan jou om te bepalen wat jouw voorkeur geniet.

Wil je hier meer over weten? Check dan ons uitgebreide artikel over maandelijks opzegbare Sim Only abonnement

Mogelijkheden voor tijdelijk internet voor thuis

Tijdelijk internet komt in bepaalde situaties thuis goed van pas. Dit is bijvoorbeeld het geval als je weinig van internet gebruik maakt. Op de momenten dat je hier wel gebruik van wilt maken, komt zo’n internet abonnement goed van pas. Ook bij een verhuizing is een tijdelijk internet abonnement interessant. Per situatie voorzien we je graag van meer informatie.

Opties voor tijdelijk wifi zonder abonnement

Wil je thuis tijdelijk wifi hebben zonder aan een langlopend abonnement vast te zitten? Dan kom je bij KPN uit. In bovenstaande alinea’s vind je hier meer informatie over, waarbij wij je ook nog in het kort informeren over het aanbod van Ziggo. Doordat het aanbod van Ziggo heel beperkt is, kom je al snel bij KPN uit.

Opties voor tijdelijk internet bij een verhuizing

Bij een verhuizing is het zaak om goed naar je situatie te kijken. Heb je beschikking over een vaste aansluiting? Dan kun je voor het maandelijks opzegbaar internet abonnement van KPN kiezen. Heb je geen vaste aansluiting? Dan kom je bij één van de Sim Only abonnementen uit die maandelijks opzegbaar zijn.

Mogelijkheden voor tijdelijk internet op locatie

Wil je op een locatie met vrijheid van tijdelijk internet genieten? Dan valt het aanbod van KPN direct af, aangezien je voor dat abonnement een vaste aansluiting hebt. Gelukkig kun je in veel situaties prima kiezen voor een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement.

Opties voor tijdelijk internet op vakantie

Ga je binnen de EU op vakantie? Dan kies je het beste voor één van de Sim Only data abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Dit is ideaal als je naar een ander land gaat, maar ook als je bijvoorbeeld met je boot op vakantie gaat. Uiteraard komt zo’n abonnement ook op de camping goed van pas.

Opties voor tijdelijk internet Spanje

Spanje valt altijd binnen de EU bundel van een provider. Dit betekent dat je in Spanje op dezelfde manier van het internet abonnement gebruik maakt. Dit betekent ook dat je uit meer dan voldoende maandelijks opzegbare Sim Only abonnementen kunt kiezen. Let wel op! In het buitenland gelden vaak wel limieten.

Opties voor tijdelijk internet Frankrijk

In Frankrijk maak je ook optimaal gebruik van een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement. De regels die normaal gesproken in eigen land gelden, zijn ook in Frankrijk van toepassing. Je kunt dus uit onder meer bovenstaande Sim Only abonnementen kiezen die maandelijks opzegbaar zijn. Let wel op! Ook in Frankrijk gelden vaak limieten.

Kortom, tijdelijk internet aanvragen of niet?

Als je van tijdelijk internet wilt genieten, heb je twee mogelijkheden. Je kunt voor een maandelijks opzegbaar internet abonnement voor thuis uitkiezen of voor een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement. Het Sim Only abonnement is ideaal voor tijdelijk internet als je niet locatie gebonden wilt werken op je mobiel, tablet of laptop.

Wil je thuis van maandelijks opzegbaar internet genieten? Dan kom je al snel bij KPN uit. Voor een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement heb je meer dan voldoende keuze. Je kunt in ieder geval op een prima manier van tijdelijk internet genieten. Zeg in ieder geval wel het abonnement tijdig op, daarmee geniet je optimaal van de lage kosten.

Veelgestelde vragen over tijdelijk internet

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers die meer informatie willen weten over een tijdelijk internet abonnement.

Waar kan ik internet afsluiten zonder jaarcontract?

In de basis is dit alleen bij KPN en Ziggo mogelijk. Het aanbod is bij Ziggo echter onwijs beperkt, waardoor je eigenlijk direct bij KPN uitkomt.

Kan ik ook wifi zonder abonnement afsluiten?

Ja, dit is bij KPN mogelijk. Bij KPN kun je een maandelijks opzegbaar internet abonnement voor thuis afsluiten. Hiervoor heb je wel een vaste aansluiting thuis nodig.

Hoe kijk ik TV zonder vaste aansluiting?

Dit kun je bijvoorbeeld met een mobiele app doen, met een Chromecast of met een satelliet of externe antenne.

Hoeveel kost Wifi dat maandelijks opzegbaar is?

Het maandelijks opzegbaar internet abonnement voor thuis van KPN start bij een bedrag vanaf €42 euro per maand. Door de korte looptijd kom je vaak niet in aanmerking voor aanbiedingen.

Wat kost een abonnement met alleen internet dat maandelijks opzegbaar is?

Dit hangt af van het soort abonnement. Zodoende heeft een maandelijks internet abonnement voor thuis een prijs vanaf 42 euro per maand bij KPN. Op zijn beurt kent een Sim Only abonnement dat maandelijks opzegbaar is een vanaf prijs van €7 euro per maand bij onder andere Lebara en Simyo.