Overstappen van Ziggo naar KPN? Gebruik dit 7-delige stappenplan!

Overstappen van Ziggo naar KPN

Ben je niet meer tevreden met je huidige abonnement bij Ziggo? Of heb je geconstateerd dat je bij KPN voordeliger uit bent? Er zijn meerdere goede redenen om te gaan overstappen van Ziggo naar KPN. Maar, hoe kun je nou deze overstap maken?

In dit artikel delen we de beste tips. Dit doen we aan de hand van een praktisch stappenplan. Zo kan je met dit stappenplan in slechts 7 stappen de overstap in gang zetten en afronden. Op deze manier kom je geen moment zonder internet te zitten.

Geen tijd? Weet dit! Check eerst de website van KPN om te kijken welk soort internet op jouw adres beschikbaar is. Is dit glasvezel? Dan is het vrijwel altijd interessant om te gaan overstappen. Is er alleen ADSL beschikbaar? Dan kan Ziggo interessanter en beter zijn.

Zo kan je overstappen van Ziggo naar KPN

Is het eenvoudig om over te stappen van Ziggo naar KPN? Zolang je de juiste stappen doorloopt, is het niet lastig. Het belang van het nemen van de juiste stappen kan in ieder geval niet onderschat worden. Maak daarom echt gebruik van onderstaand stappenplan. De reden daarvoor is evident: je voorkomt hiermee problemen op termijn.

 • Stap 1: Controleer de einddatum van het contract bij Ziggo.
 • Stap 2: Maak een keuze voor het soort internetpakket.
 • Stap 3: Kies de juiste internetsnelheid.
 • Stap 4: Bestel het internetpakket op de website van KPN.
 • Stap 5: Maak gebruik van de gratis overstapservice.
 • Stap 6: Installeren van het internetpakket.
 • Stap 7: Terugsturen van het oude apparatuur.

Stap 1: Controleer de einddatum van het abonnement bij Ziggo

Heb je de wens om te overstappen van Ziggo naar KPN? Ga dan goed na wat de einddatum van je huidige abonnement bij Ziggo is. Dit kun je op verschillende manieren achterhalen:

 • Je kunt je contract even opzoeken. Als het goed is, heb je dit contract eerder via de mail ontvangen. Dat was op het moment dat je het internet abonnement afsloot.
 • Je kunt inloggen in je MijnZiggo omgeving. In deze Mijn Ziggo omgeving vind je je contract, waarbij ook vermeld staat wat de actuele einddatum is.
 • Je kunt contact opnemen met Ziggo. Kom je er niet helemaal uit? Dan is het verstandig om even contact op te nemen met Ziggo. Dit kun je via de chat, telefoon of mail doen. De klantenservice informeert je graag over de einddatum.

Stap 2: Maak een keuze voor het internet pakket bij KPN

Op dit moment kun je bij KPN uit 3 internet pakketten kiezen, namelijk: alleen internet, internet en tv of internet, tv en bellen. Het laatstgenoemde pakket staat ook wel bekend als een alles-in-1 pakket. Wat voor jou het beste internet pakket is?

Dat hangt vooral van je wensen en situatie af. Bedenk hierbij goed het volgende: hoe minder diensten je bij KPN afneemt, hoe goedkoper je uit bent. Dit geldt overigens niet alleen voor KPN, maar voor elke provider. Wil je graag zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan is het verstandig om voor een alleen internet pakket te kiezen.

Stap 3: Kies de juiste internetsnelheid

Heb je de keuze voor het gewenste internet pakket gemaakt? Dan is het nu zaak om de juiste internetsnelheid te kiezen. Deze internetsnelheid moet je goed op je situatie afstemmen. Bij KPN is het op dit moment alleen mogelijk om een internetpakket af te sluiten met een snelheid van 100 Mbit/s, 200 Mbit/s en 1000 Mbit/s.

Hierbij kunnen we de volgende afwegingen maken:

 • 50 Mbit/s: dit is prima voor de kleinere huishoudens, bijvoorbeeld als je alleen woont of samenwoont met je partner.
 • 100 Mbit/s tot 200 Mbit/s: dit is prima voor mensen die net iets hogere eisen stellen aan hun internetverbinding. Dit is bijvoorbeeld het geval als je vaak/veel Netflix streamt of thuiswerkt.
 • 200 Mbit/s tot 1000 Mbit/s: heb je een groot huishouden? Of stel je hoge eisen aan de snelheid van je internet thuis? Dan ben je het beste uit met een zo’n hoog mogelijke internetsnelheid.

In veel gevallen kun je bij KPN voor glasvezel internet kiezen. In dat geval kom je al snel uit bij een hogere internetsnelheid. Maar, mogelijk is er op jouw adres nog geen glasvezel beschikbaar. Mocht dit het geval zijn, dan kun je bij vaak nog voor ADSL-internet kiezen.

Stap 4: Bestel het internet abonnement bij KPN

Heb je de voorgaande 3 stappen doorlopen? Dan weet je voor welk abonnement je het beste kunt kiezen. Ook weet je voor welke internetsnelheid je het beste kunt kiezen. Als je deze keuzes hebt gemaakt, kun je gaan overstappen naar KPN. Dit doe je eenvoudig door je betaal- en NAW-gegevens op de website van KPN in te vullen.

Stap 5: Maak gebruik van de overstapservice

Bij het bestellen van je internet abonnement is het aan te raden om de overstapservice aan te vinken. Dit houdt in dat KPN het abonnement bij Ziggo opzegt. Dit houdt ook in dat KPN ervoor zorgt dat je nieuwe abonnement op de gewenste datum ingaat. Hierdoor kom je geen moment zonder internet te zitten en voorkom je dubbele kosten.

Stap 6: Installeren van het internet pakket

Als je een internet abonnement bij KPN afsluit, geef je hierbij de gewenste ingangsdatum op. Voorafgaand deze datum krijg je vervolgens een pakket opgestuurd van KPN. In dit pakket vind je onder meer de modem en eventueel een TV-ontvanger. Bij dit pakket vind je ook een uitgebreide installatiehandleiding.

Met deze handleiding is het mogelijk om thuis de internetverbinding van KPN voor te bereiden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het modem aan te sluiten.

Stap 7: Terugsturen van oude apparatuur naar Ziggo

Nadat je nieuwe internetabonnement van KPN ingegaan is, krijg je een doos van Ziggo opgestuurd. In deze doos kun je de oude apparatuur van Ziggo gratis terugsturen. Goed om te weten: de apparatuur die je van Ziggo in gebruik hebt, heb je in bruikleen. Je bent dus volgens de wet, en je contract, verplicht om dit apparatuur terug te sturen.

Kortom, is overstappen van Ziggo naar KPN slim?

Het overstappen van Ziggo naar KPN doe je in slechts 7 stappen. Door bovenstaand stappenplan op te volgen, is deze overstap snel gepiept. Het is bovendien niet al te lastig om deze overstap te maken en door te profiteren van een aanbieding bespaar je geld.

Het enige waar veel huishoudens tegenop zien is het installeren van de modem. Hoewel het technisch klinkt valt dit reuze mee. Vaak hoef je alleen een stekker in een ontvanger te stoppen die als het goed is al in je meterkast aanwezig is. Is glasvezel onlangs aangelegd? In dat geval stuurt KPN nog een monteur hiervoor langs.

Al met al is het overstappen van Ziggo naar KPN niet heel lastig. Het gaat er vooral om dat je de juiste stappen in de juiste volgorde zet, zoals het stappenplan hierboven. Hiermee voorkom je dat je zonder internet komt te zitten of een dubbele factuur moet betalen.

Veelgestelde vragen – Overstappen van Ziggo naar KPN

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers op de website die naar nog meer informatie op zoek zijn over hoe het overstappen van Ziggo naar KPN werkt en of dit slim is.

Wat zijn de voordelen om voor internet van KPN te gaan?

Bij KPN kun je mogelijk van een interessante internet aanbieding genieten. Ook ben je bij KPN van een prima service en netwerk verzekerd. Het netwerk en de dekking van KPN behoren tot het beste van Nederland, waardoor je altijd van snel en stabiel internet verzekerd bent.

Wat zijn de nadelen om te gaan overstappen naar KPN?

Je moet er enige moeite voor doen. In totaal moet je 7 stappen doorlopen om de overstap in gang te zetten en volledig af te ronden. Op zich valt dit wel mee, maar je wilt wel ‘gewoon’ van internet thuis verzekerd zijn. Een overstap brengt altijd risico’s met zich mee, bijvoorbeeld dat je 1 of 2 daagjes zonder internet komt te zitten.

Krijg ik ook te maken met dubbele kosten als ik overstap?

Maak je geen gebruik van de overstapservice? Dan moet je je abonnement bij Ziggo tijdelijk zelf opzeggen. Hierdoor bestaat de kans dat je met dubbele kosten te maken krijgt. Houd hierbij rekening met een opzegtermijn. Check in ieder geval altijd goed je huidige contract bij Ziggo, inclusief de voorwaarden.

Kun je zomaar overstappen van Ziggo naar KPN?

Ja, dit kun je doen indien je contract bij Ziggo bijna afloopt. Is dat niet het geval? Dan kun je alsnog overstappen, maar moet je wel rekening met een opzegboete houden.