Internet en tv vergelijken

Wil je internet en tv vergelijken? Vul hieronder jouw postcode in en krijg direct te zien welke provider op jouw adres het goedkoopst of snelst is!

Internet en tv vergelijken, wat houdt zo’n pakket in?

Internet en tv vergelijken, wat houdt dit precies in? Nou je kunt het zien als een beperkte variant van een alles-in-1 pakket. Een alles-in-1 pakket bestaat uit internet, tv en vast bellen. Aangezien niet iedereen nog een vaste huistelefoon heeft, is juist het internet en tv pakket erg populair geworden.

Indien je voor zo’n pakket kiest, sla je dus twee vliegen in één klap. Door slechts één nieuw abonnement af te sluiten, krijg je de beschikking over internet en tv. Hierbij is het dus niet nodig om twee losse abonnementen af te sluiten.

Zoals gezegd combineer je bij dit pakket internet en tv met elkaar, waardoor je het nodige geld weet te besparen. Bijkomend voordeel is dat je nog maar één factuur ontvangt.

Waarom internet en tv vergelijken?

Wil je graag internet en tv vergelijken? Dan is het advies om op voorhand al over je wensen na te denken. Zoals we hieronder beschrijven, zou je jouw wensen op meerdere aandachtspunten moeten afstemmen.

 • Je kunt geld besparen. Door voor zo’n combipakket te kiezen, bespaar je het nodige geld. Dit komt puur doordat het voor een provider interessant is om jou als ‘combi-klant’ aan te trekken. In ruil daarvoor biedt een provider veelal een extra korting per maand aan. Ten opzichte van twee losse abonnementen bespaar je hierdoor veel geld.
 • Je ontvangt nog maar één factuur. Als je voor zo’n combipakket kiest, ontvang je ook nog maar één factuur per maand. Dit houdt in dat je nog maar één keer per maand een overboeking of automatische incasso hoeft te doen.
 • Je hebt altijd de beschikking over de nieuwste apparatuur. Kies je via onze website een nieuw internet en tv pakket? Dan krijg je vrijwel altijd de beschikking over het meest recente apparatuur. Dit maakt zowel het internetten als het kijken naar tv beter.

Wat kost internet en tv per maand?

De kosten voor internet en tv per maand lopen flink uiteen. Op het moment van schrijven kun je van een range uitgaan dat tussen de €43,- en €96,80 ligt. Echter gemiddeld zal je voor internet en tv tussen de €60,- en €70,- kwijt zijn. Hoe het komt dat deze prijzen zo uiteenlopen? Dat komt door meerdere variabelen.

Eén van de variabelen is de internetsnelheid. De goedkopere pakketten bieden stuk voor stuk een lagere internetsnelheid dan de duurdere pakketten. Ook het aantal tv zenders is verschillend. Zo krijg je bij de ene provider 43 tv-zenders, en weer bij de ander 117 tv-zenders. Verder speelt ook combi-voordeel met een Sim-Only abonnement mee.

Zeer waarschijnlijk heb je nu al een mobiel abonnement, dat je zou kunnen combineren met een internet abonnement. Door het combineren van mobiel met internet krijg je vaak een extra zenderpakket, dubbele data en €5 tot €10 korting per maand op mobiel en internet. Tot slot is het verstandig om goed naar de huidige aanbiedingen te kijken. Vaak krijg je de eerste maanden 50% korting.

Goedkoopste internet en tv pakket vergelijken

Gaat je voorkeur uit naar het goedkoopste internet en tv pakket? Dan kun je het beste voor één van onderstaande pakketten kiezen. Om de vergelijking eerlijk te houden, hebben wij per internet soort de goedkoopste internetprovider voor internet en tv weergegeven. Let op! Dit zijn de goedkoopste providers op het moment van schrijven.

ProviderSoort internetTV-zendersVanaf prijs
YoufoneVDSL internet43 zenders inbegrepen€43,- per maand
ZiggoKabelinternet51 zenders inbegrepen€49,- per maand
CaiwayGlasvezel70 zenders inbegrepen€45,- per maand
Goedkoopste internet en tv pakketten van dit moment

Zo kun je eenvoudig internet en tv vergelijken

Zie je het afsluiten van een nieuw internet en tv pakket zitten? Wij maken dit graag zo makkelijk mogelijk voor je. Op onze website kun je in slechts een paar stappen de verschillende pakketten met elkaar vergelijken. Doorloop hiervoor de onderstaande stappen en vind direct het beste internet en tv pakket!

 • Stap 1: vul je postcode in. Aan de hand van je postcode is onze tool in staat om alleen de beschikbare pakketten weer te geven. Dit hangt onder meer af van de eventuele aanwezigheid van een glasvezelverbinding op je adres.
 • Stap 2: geef je voorkeuren aan. Aan de linkerkant van het scherm vind je allerlei filters. Met deze filters kun je je voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld op het gebied van snelheid, tv opties en aanverwante zaken.
 • Stap 3: sorteer de verschillende pakketten. Je kunt de verschillende pakketten nu naar wens sorteren. Zo is het mogelijk om de goedkoopste of snelste pakketten bovenaan in de tool weer te laten geven.
 • Stap 4: vergelijken maar. Het is nu de hoogste tijd om de internet en tv aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Let hierbij dus goed op de prijs per maand, de prijs voor en na het 1e (actie-)jaar en op de bovengenoemde aandachtspunten.

Internet en tv vergelijken, waarop moet ik letten?

Hoeveel tijd per uur breng je online door en kijk je tv? Grote kans dat je aan beide bezigheden de nodige tijd kwijt bent. Voldoende reden om het juiste abonnement af te sluiten. Met het juiste abonnement geniet je hier immers nog meer van. Hoe dan ook, heb je oren naar het afsluiten van een nieuw internet en tv pakket? Dan doe je er verstandig aan om goed op de onderstaande punten te letten:

 • Soort internet
 • Internetsnelheid
 • Type tv-pakket en opties
 • Aanbiedingen en vaste prijs per maand

Verschillende soorten internet: DSL, kabel of glasvezel

Wil je graag tussen de verschillende internet en tv pakketten de juiste keuze maken? Let dan heel goed op het soort internet. De drie soorten internet zetten we voor je op een rijtje:

 • ADSL en VDSL. Dit is de minst snelste vorm van internet. De geleverde snelheid is altijd lager dan de bestelde snelheid, mede doordat de internetsnelheid afhankelijk is van de afstand ten opzichte van de wijkcentrale. De technologie is ook ietwat verouderd, waardoor deze vorm van internet voor nog weinig mensen geschikt is.
 • Kabelinternet. Dit is de middenmoot op het gebied van internet en internetsnelheid. Voor deze vorm van internet wordt een coax kabel gebruikt, waardoor de verbinding vrij stabiel is. De uploadsnelheid kan echter niet tippen aan de snelheid van glasvezelinternet.
 • Glasvezel. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat glasvezel de toekomst heeft. Deze vorm van internet is revolutionair en brengt ongekende snelheden met zich mee. Zeker als je hoge eisen stelt of een groot huishouden hebt, is glasvezel de beste optie.

Besef goed dat het soort internet hand in hand gaat met de prijs per maand. De prijs per maand bij een internet en tv pakket met ADSL/VDSL ligt behoorlijk laag. Kies je daarentegen voor een internet en tv pakket met glasvezelinternet? Dan moet je maandelijks vrij diep in de buidel tasten. Daar krijg je gelukkig wel een hoop voor terug.

Internetsnelheid

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is de internetsnelheid. Woon je alleen of met één iemand samen? Dan heb je voldoende aan bijvoorbeeld 50 Mbit/s. Heb je een groot huishouden? Dan kies je beter voor een snelheid van bijvoorbeeld 100 Mbit/s of 200 Mbit/s.

Dit hangt niet alleen van het aantal gebruikers af, maar ook van je wensen. Wil je simpelweg van het allersnelste internet verzekerd zijn? Dan kies je voor glasvezel. Deze vorm van internet kan een snelheid tot wel 1000 Mbit/s bieden. Hecht je weinig waarde aan de snelheid van het internet? Kies dan voor het goedkoopste (en minst snelle) internet en tv pakket.

Het type tv-pakket en de aanvullende opties

Je moet goed naar het soort internet kijken, maar ook naar het tv-pakket. Op dit vlak zijn er meerdere zaken waar je op kunt letten, zoals technologie interactieve tv en het aantal tv-zenders. Allereerst kan je bij de meeste providers kiezen tussen het het kijken van televisie via een ontvanger of via een app. Vaak is tv-kijken via de app goedkoper aangezien je geen tv-ontvanger in bruikleen hoeft te huren.

Een ander punt bij het tv-pakket is interactieve tv. Wil je namelijk de mogelijkheid hebben om live televisie terug te spoelen? Of wil je de mogelijkheid hebben om programma’s alvast vooruit te kijken? Als je voor een pakket met interactieve tv gaat, heb je dergelijke mogelijkheden. Tot slot is ook het aantal inbegrepen tv-zenders belangrijk. Soms betaal je onnodig voor inbegrepen tv-zenders.

Aanbiedingen en vaste standaardprijs per maand

Tot slot heb je uiteraard ook nog met de prijs per maand te kijken. Ons advies is om altijd naar de exacte prijs per maand te kijken. Houd hierbij goed rekening met eventuele extra kortingen of een interessante aanbieding. En heb je op dit moment al een mobiel abonnement bij een bepaalde provider lopen? Dan kan het interessant zijn om bij die provider ook een internet en tv pakket af te sluiten.

Mogelijk krijg je van die provider extra korting in de vorm van combivoordeel! Het is al met al verstandig om de prijzen per maand goed te vergelijken. Daarbij is het ook belangrijk om je wensen goed in de gaten te houden. Ga niet onnodig besparen, maar investeer juist in het internet en tv pakket dat volledig op je wensen aansluit.

Welke internet en tv aanbieders kan ik vergelijken?

Je hebt in ons land de keuze uit de nodige providers en aanbieders. Hierbij is het mogelijk om onderscheid te maken tussen verschillende ‘groepen’. De eerste groep is de groep van de grootste internetproviders. Tot deze groep behoren T-Mobile, Ziggo en KPN. Ze doen dit met een goede service, maar het zijn niet altijd de goedkoopste aanbieders.

De tweede groep is de groep van de budgetproviders. Tot deze groep behoren onder meer Online.nl, Youfone en Budget Alles in 1. Deze providers doen er alles aan om de internet en tv pakketten zo goedkoop mogelijk aan te bieden.

De derde groep is de groep van specialisten en regionale aanbieders. Tot deze groep scharen wij onder meer Caiway, Delta en Freedom. Dit zijn niet de goedkoopste aanbieders, maar het zijn wel aanbieders die zich op bepaalde vlakken gespecialiseerd hebben.

Kun je altijd tussen al deze aanbieders kiezen? Nee, dat is niet het geval. Mogelijk heeft één van de providers, bijvoorbeeld Caiway, het alleenrecht op jouw postcode. Mocht je graag glasvezel willen, betekent dit dat je alleen bij deze provider terechtkunt.

Welk tv abonnement moet ik bij internet kiezen?

Bij een internet en tv pakket moet je goed naar het soort internet en de snelheid kijken. Het is echter minstens net zo belangrijk om naar het tv-pakket te kiezen. Hierbij moet je onder meer op de technologie letten. Op dit moment kunnen we onderscheid maken tussen de volgende twee opties:

 • Tv kijken via een app.
 • Tv kijken via een interactieve ontvanger.

TV-kijken via een (Smart) tv app

Het is bij veel providers tegenwoordig mogelijk om televisie te kijken via een app. Het is wel zaak dat je een smart tv of streaming device (Apple TV, Google TV, Amazon Fire Stick) hebt. Bij onder meer KPN, Ziggo, Caiway, Youfone, Delta, T-Mobile en Online.nl kun je de app ook bekijken en besturen via je smartphone.

Gaat je voorkeur uit naar het televisie kijken via een app? Je kunt dit met bijvoorbeeld Apple TV of Google TV op een aangename manier doen. Let er wel goed op: niet alle internetproviders hebben voor elk device een app. Mocht je voorkeur naar deze vorm van televisie kijken gaan, moet je dit dus op voorhand even goed checken.

Interactieve tv-ontvanger

Je kunt ook kiezen voor een speciale interactieve ontvanger. Deze ontvanger zit in sommige televisies ingebouwd of krijg je geleverd door de provider. De ontvanger haalt het signaal als het ware op en projecteert dit op het beeldscherm van je tv.

Bij een interactieve tv-ontvanger moet je ook even goed opletten. Ga bijvoorbeeld goed na op welke manier je de interactieve tv-ontvanger moet gebruiken. Dit verschilt per provider, maar ook per ontvanger die door de provider geleverd wordt.

Verder kun je even goed kijken naar het toevoegen van een tweede tv-ontvanger. Is het mogelijk om een extra ontvanger bij de provider te bestellen? Wat kost dit en wat zijn de voorwaarden hier precies voor? En hoe kun je de televisie ontvanger vervolgens in gebruik maken?

Combineer internet en tv voor klantvoordeel met een mobiel abonnement

Heb je op dit moment een mobiel abonnement bij bijvoorbeeld KPN lopen? Als je in dat geval ook voor een internet en tv pakket van KPN kiest, dan ontvang je extra voordeel. Je ontvangt in dat geval €5 euro entertainmentkorting, een gratis pluspakket voor je televisie en elke maand tot €7,50 euro korting op je mobiele abonnement.

Dit geldt bij KPN, maar is ook bij veel andere providers het geval. Heb je op dit moment bijvoorbeeld een mobiel abonnement bij T-Mobile lopen? Indien je voor een internet en tv pakket van T-Mobile kiest, krijg je bijvoorbeeld €5 euro extra korting per maand. Al met al is het erg interessant om je abonnementen met elkaar te combineren.

Dit levert je het nodige klantvoordeel op. Ga wel goed na met wat voor mobiele abonnementen je dit kunt doen. In veel gevallen kun je dit met een ‘vast’ mobiel abonnement doen, maar ook met een Sim Only abonnement. Bij een Sim Only abonnement is deze combinatie al helemaal interessant. Zo’n abonnement zelf kost al niet de hoofdprijs, terwijl het dus wel een extra besparing per maand op kan leveren.

Wat heb ik nodig voor internet en tv?

Voor internet en tv heb je minimaal twee apparaten nodig, namelijk: een internetaansluiting en een tv ontvanger. De internetaansluiting heb je logischerwijs nodig om in je woning te kunnen internetten. De televisie ontvanger heb je nodig om televisie te kunnen kijken. Voor de internetaansluiting krijg je overigens veelal een modem opgestuurd.

Dit modem stelt je in staat om wifi verbinding te creëren en om je mobiele apparaten aan dit netwerk te koppelen. Let wel op: dit modem krijg je vaak in bruikleen. Als je na verloop van tijd overstapt, kan de provider aangeven dat je dit modem naar hen terug moet sturen.

Hoe moet ik internet en tv thuis aansluiten?

Hoe je dit precies moet doen, is per internetverbinding en provider verschillend. Ook de manier waarop je tv ontvangt, is bepalend voor de manier van aansluiten. Wij raden je daarom het volgende aan: volg de handleiding van je nieuwe provider stap voor stap op. In deze handleiding(en) vind je precies wat je moet doen voor je internet- en tv verbinding.

Lukt het je niet om internet of tv aan te sluiten? Dan is het advies om contact op te nemen met je nieuwe provider.

Internet en tv toch combineren met vast bellen?

Heb je toch nog een vaste huistelefoon? Dan is het interessant om voor een internet, tv en bellen pakket te kiezen. Of allerminst te weten wat het weglaten van vaste telefonie bespaart. Zo betaal je voor een internet, tv en bellen pakket slechts een paar euro per maand meer. Hoe dat komt? Dat komt doordat een vaste telefoonlijn slechts een paar euro per maand extra kost.

Dit gaat overigens alleen om de vaste kosten. Je moet namelijk wel nog rekening houden met variabele kosten. Dit zijn de belkosten per gesprek of per minuut. Maar, dit is niet voor iedereen geschikt. Heb je bijvoorbeeld geen vaste huistelefoon meer? Of wil je graag van je vaste huistelefoon af? In deze beide gevallen is het beter om voor een internet en tv pakket te kiezen.

Hoe werkt overstappen van internet en tv abonnement?

Als je wilt overstappen van internet en tv abonnement hoef je alleen maar deze 4 stappen te doorlopen:

 • Stap 1: vergelijken. Het is allereerst zaak dat je de juiste vergelijking voor jezelf gaat maken. Maak hiervoor gebruik van onze vergelijker, vul je postcode in en geef je voorkeuren aan.
 • Stap 2: snelheid kiezen. Het belangrijkste aandachtspunt is de snelheid van het internet. Geef op onze website door welke internetsnelheid je graag wilt hebben. Onze tool toont vervolgens de beschikbare abonnementen.
 • Stap 3: overstapservice. Heb je het gewenste internet en tv abonnement gevonden? Dan kun je je bij deze nieuwe provider aanmelden. Maak hierbij idealiter gebruik van de overstapservice. Dit houdt in dat je nieuwe provider het contract bij je huidige provider opzegt. En dat je nieuwe provider alles regelt, zodat je vanaf de gewenste ingangsdatum gebruik van je nieuwe internet en tv abonnement kunt maken.
 • Stap 4: apparatuur installeren. Bij je overstap krijg je apparatuur opgestuurd van je nieuwe provider. Het is zaak dat je deze apparatuur gaat installeren en instellen. Dit is geen hogere wiskunde, mede door de handige gebruiksaanwijzingen die meegeleverd worden. Mocht je er alsnog niet uitkomen, kun je contact opnemen met je nieuwe provider. Zij kunnen in dat geval alsnog een monteur naar je opsturen.

Kortom, wat is de beste internet en tv provider op jouw adres?

Wil je voor het goedkoopste internet en tv pakket gaan? Kies dan voor één van de budget providers of profiteer van een interessante aanbieding. Onze ervaring is dat alle providers regelmatig met aanbiedingen stunten. Houd de aanbiedingen dus heel goed in de gaten. Wil je een internet en tv pakket met het allersnelste internet hebben?

Dan kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: een internet en tv pakket met glasvezel. Neem je genoegen met een iets lagere internetsnelheid? Dan kun je ook voor een pakket met kabelinternet kiezen. DSL-internet is echt interessant voor (kleine) huishoudens die niet veel willen betalen voor een internetverbinding.

Tot slot kan het ook nog handig zijn om te kijken welke tv-opties een provider meelevert. Welke interactieve tv-opties zijn inbegrepen? En hoe zit het met een extra tv-ontvanger? En hoeveel tv-zenders zijn inbegrepen die ik daadwerkelijk kijk? Al deze vragen zijn belangrijk om in het achterhoofd te houden, op het moment dat je overstapt naar een andere provider.

Veelgestelde vragen bij het vergelijken van internet en tv

Hieronder staan enkele vragen die regelmatig terugkomen bij bezoekers van de website die op zoek zijn, naar meer informatie over internet en tv pakketten.

Waarom is tv en internet zo duur?

Dit heeft volgens onderzoek te maken met de concurrentie. Op dit moment hebben KPN en Ziggo een groot deel van de markt in handen. Zij beheren als het ware de markt, waardoor andere providers van hun prijsstelling verzekerd zijn. In andere landen is er sprake van een gezondere concurrentie, waardoor de prijzen per maand lager liggen.

Wat is een normale prijs voor internet en tv?

De vanaf prijs voor internet en tv ligt op iets meer dan €40 euro per maand. Je kunt echter ook kiezen voor een pakket van meer dan €70 euro per maand. Een normale prijs schommelt in ieder geval tussen de €50 en €70 euro per maand.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de grootte van je huishouden en je eisen. Woon je met 2 personen? Dan is 50 Mbit/s toereikend. Heb je een groter gezin of stel je hogere eisen aan je internet? Dan kun je kijken naar een snelheid van 100 Mbit/s of hoger. Heb je een huishouden van meer dan 6 personen? Dan kun je kiezen voor een internetsnelheid van 500 Mbit/s of 1000 Mbit/s.

Wat is de beste provider voor internet en tv?

Dit hangt volledig van je eigen wensen af. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan zit je bij een budgetprovider zoals Youfone goed. Wil je van een stabiele verbinding en goede dekking verzekerd zijn? Dan zit je bij T-Mobile, Ziggo en KPN goed. Zet je wensen op een rijtje en ga op basis daarvan op zoek naar de beste provider voor internet en tv.