Internet providers Amsterdam: Dit is de beste provider uit de hoofdstad!

Internet providers Amsterdam
Internet providers Amsterdam

We hebben met Amsterdam een prachtige hoofdstad. Het is geen verrassing dat er veel mensen willen wonen. Woon je er eenmaal, dan moet alles tiptop in orde zijn waaronder het internet. De vraag die dan opkomt: welke internet providers zijn er in Amsterdam?

Om jou te helpen bij deze vraag kan je de onderstaande informatie gebruiken. Goed om te weten is dat er niet alleen gekeken wordt naar de actieve providers. Ook wordt er in dit artikel gekeken welke provider het beste is voor jouw adres en woonsituatie.

Heb je weinig tijd? Doe dan hieronder direct een postcodecheck. In één oogopslag krijg je zo te zien welke providers er op jouw adres actief zijn. Als je zeker wilt zijn van stabiel internet, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor glasvezel (KPN) of de kabel (Ziggo).

Vergelijk internet op jouw adres in Amsterdam 

Wanneer je weinig tijd hebt, dan kan je het beste hieronder direct een postcodecheck uitvoeren. Nadat je jouw adres hebt ingevuld krijg je binnen enkele seconde de soorten internet en de beschikbare aanbieders op jouw adres te zien die het goedkoopst zijn.

Beschikbare internetaansluitingen in Amsterdam

Je hebt in Amsterdam voor internet de keuze uit verschillende soorten aansluitingen. Welke er beschikbaar zijn, is afhankelijk van jouw adres. Echter zijn in de hoofdstad alle soorten aansluitingen wel beschikbaar. Dus je kan kiezen uit:

 • DSL-internet
 • Kabelinternet
 • Glasvezel internet

Hieronder staan alle verschillende aansluitingen uitgelegd. Zo weet je direct wat de verschillen zijn en of het ook iets voor jou is.

Kabelinternet voor stabiel internet met een lagere uploadsnelheid

De eerste mogelijkheid is een kabelaansluiting. De kabelverbinding loopt via een coaxkabel. Deze kabel is oorspronkelijk aangelegd voor kabeltelevisie. De meeste huizen in Nederland waaronder ook die van Amsterdam zijn aangesloten op deze aansluiting van Ziggo.

Een coaxkabel is een stuk steviger dan een dsl-kabel, waardoor deze ook een stuk minder gevoelig is voor storingen of snelheidsverlies. Je krijgt bij kabelinternet altijd de snelheid geleverd die je bestelt. Enkel de uploadsnelheid ligt lager dan bij glasvezel.

DSL-internet is goedkoper en ideaal voor kleinere huishoudens

DSL-internet is de aansluiting met de oudste techniek. Omdat het al redelijk verouderd is, is dit dan ook de goedkoopste optie. Nadelig van dsl-internet is dat je altijd te maken hebt met snelheidsverlies naarmate je verder afwoont van het verzamelpunt.

Mede hierdoor is de kans groot dat je bij te veel gebruikers erg traag internet krijgt. Hierdoor is het vooral aan te raden voor kleinere huishoudens.

Glasvezel internet is de duurste maar ook de beste optie

Een glasvezel aansluiting is de beste techniek en daarom zal je hierbij de beschikking hebben over de hoogste up- en downloadsnelheid. Hierdoor zal dit ook de duurste soort internet zijn, indien dit beschikbaar is op jouw adres in Amsterdam.

Weet dat glasvezel in Amsterdam niet overal beschikbaar is! Dus twijfel jij over het nemen van glasvezel? Doe dan eerst een postcodecheck om te kijken of het beschikbaar is.

Welke internetproviders zijn er in Amsterdam?

Tegenwoordig is er relatief veel keuze uit internetproviders. Uiteraard zijn er in Amsterdam ook veel providers van internet actief. Dat kan de keuze wel eens lastig maken, aangezien de prijzen ook weer heel erg van elkaar kunnen verschillen.

Iedere provider heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarnaast is de kans aanwezig dat je als inwoner van Amsterdam niet alle aansluitingen beschikbaar hebt, waardoor je automatisch ook niet kan kiezen tussen zomaar alle providers. Doordat er nog relatief veel keuze is, roept dat wel eens de vraag op: wat zijn de beste internetproviders Amsterdam?

Wat voor jou de beste provider is, is dus afhankelijk van je woonadres. Om hierachter te komen kan je dus een postcodecheck doen. Zo weet je exact uit welke aansluitingen je kunt kiezen en kan je daarna gaan kijken welke provider voor jou het voordeligst is. Als het gaat om internetproviders in Amsterdam, dan heb je de keuze uit vrijwel iedere provider.

De keuze is aan jou als het gaat om het kiezen van een pakket dat bij jou past. Zo is KPN bijvoorbeeld op dit moment druk bezig met het aanleggen van glasvezel in Amsterdam.

Beschikbare glasvezelproviders in Amsterdam

Denk jij eraan om glasvezel in huis te nemen? Dan ben je niet de enige. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor het snelst mogelijke internet en met glasvezel heb je hierover de beschikking. Glasvezel zijn namelijk dunne draden die zijn gespannen onder de straat.

Via glasvezel kan met de snelheid van licht data worden uitgewisseld. Dit is de nieuwste techniek op het gebied van internet. Mede hierdoor kan je met glasvezel razendsnel internetten. Het glasvezelnetwerk is erg betrouwbaar en je hebt bijna geen hapering.

Daarnaast is een glasvezel aansluiting niet gevoelig voor storingen. De volgende internet providers bieden glasvezel internet aan in Amsterdam (let er nogmaals wel op dat niet ieder huis in Amsterdam de beschikking heeft over een glasvezel aansluiting):

 • Budget alles-in-1
 • Caiway
 • Delta
 • KPN
 • Online.nl
 • Solcon
 • T-Mobile
 • XS4ALL
 • Youfone

Voor kabelinternet in Amsterdam moet je bij de enige kabelprovider van de stad Ziggo zijn

Heb je toch geen behoefte aan glasvezel en heb je liever een kabelaansluiting? Dat kan, maar dan moet je wel bij Ziggo zijn als provider. Meer dan 90% van de huizen in Nederland met een kabelaansluiting hebben Ziggo als provider.

Dat Ziggo het monopolie heeft op kabelaansluitingen, maakt de keuze voor een provider wel een stuk makkelijker. Met kabelinternet heb je de beschikking over snel en stabiel internet, alleen de uploadsnelheid ligt lager dan bij glasvezel.

Dit gezegd hebbende is kabelinternet net als glasvezelinternet zowel geschikt voor kleinere huishoudens als de toch wat grotere huishoudens.

Te kiezen dsl-providers in Amsterdam

Zoals eerder in het artikel al aangegeven, is een dsl-aansluiting de oudste internettechniek. Deze gaat namelijk via de (oude) koperen telefoonlijn. Het nadeel van haar internet is dat je vrijwel nooit de bestelde internetsnelheid geleverd krijgt.

Niettemin is het nog prima te gebruiken voor kleinere huishoudens. Bovendien is het ook nog eens goedkoper. Hoe dan ook, de volgende providers bieden dsl-internet aan in Amsterdam:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Online.nl
 • Tele2
 • Youfone
 • Budget alles-in-1
 • XS4ALL
 • Solcon

Wat is het goedkoopste internet abonnement in Amsterdam van dit moment?

Het is niet meer dan logisch dat je zo min mogelijk geld kwijt wilt zijn voor de best mogelijke internet. Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, doe je er verstandig aan om alvast te weten welk soort aansluiting je wilt hebben en hoe snel het pakket ongeveer moet zijn.

Heb je deze keuzes gemaakt? Dan kan je een provider kiezen! Maar welke internet providers in Amsterdam zijn nu het goedkoopst per aansluiting? Wanneer je op zoek bent naar het snelste internet, kies je waarschijnlijk voor glasvezel. Omdat deze techniek vrij nieuw is, kan het soms ook best prijzig zijn.

Op dit moment is Budget alles-in-1 glasvezel het goedkoopst. Hier betaal je namelijk €40 per maand. Daarnaast is de andere goedkoopste optie voor glasvezel internet T-Mobile Thuis. Hiervoor betaal je €30 per maand. Welke optie beschikbaar is voor jou, is afhankelijk van of KPN of T-Mobile de glasvezelaansluiting bij jou heeft aangelegd.

Kies je liever voor dsl-internet? Dan is het de goedkoopste optie om te kiezen voor T-Mobile Thuis. Hier betaal je 30 euro per maand voor. Voor een kabelaansluiting heb je qua provider niet veel keuze, dus daarin is Ziggo automatisch de voordeligste. Hier betaal je een bedrag van €42,50 voor een 75Mbit kabelaansluiting.

Snelste internetprovider van Amsterdam

Kies je voor de goedkoopste aansluiting, dan heb je niet automatisch de beschikking over het snelste internet. Als je wél het snelste internet wilt, dan staan hieronder voor jou de voordeligste opties. Zo is op het gebied van glasvezel Youfone 1.000 Mbit het goedkoopst.

Hier betaal je een bedrag van €64,00 per maand voor. Voor de snelste dsl-aansluiting moet je bij Online.nl zijn. Hier betaal je namelijk €37,50 voor een aansluiting van 100 Mbit download en 30 Mbit upload. Let wel op dat je nooit de bestelde snelheid geleverd krijgt, je krijgt altijd te maken met snelheidsverlies.

Op het gebied van kabel is Ziggo dus ook de snelste. Voor een internetsnelheid van 1000 Mbit download en 50 Mbit upload betaal je bij Ziggo nu €65,50 per maand.

Traag wifi of bekabeld internet in Amsterdam? Zo los je het probleem op!

Woon je in Amsterdam en heb je last van trage WIFI, of wil je af van bekabeld internet? Daar zijn natuurlijk oplossingen voor. Om traag internet op te lossen, kan je altijd besluiten om een WIFI-versterker te kopen.

Dit verbetert jouw WIFI-verbinding aanzienlijk. Daarnaast kan je natuurlijk ook overstappen wanneer je af wilt van traag internet. Hoe je dit kan doen, lees je hieronder.

Hoe werkt overstappen van een internetpakket binnen Amsterdam?

Wil je overstappen van internetpakket, dan neem je de volgende stappen:

 1. Checken of contracttermijn bij jouw huidige provider is verlopen.
 2. Providers vergelijken via een postcodecheck.
 3. Aanvragen van een alles-in-1 pakket met of zonder tv en bellen bij provider.
 4. Gebruik maken van een overstapservice of zelf het contract opzeggen bij je huidige internetprovider.
 5. Aansluiten van het nieuwe apparatuur.
 6. Activeren van het nieuwe internetabonnement.

Al met al, wat is de beste internet provider in Amsterdam?

Inmiddels hebben we het einde van het artikel bereikt. Als het goed is ben je nu op de hoogte van alle soorten internet als ook de te kiezen internetproviders in Amsterdam. Zo heb je dus de keuze uit drie soorten aansluitingen: dsl, kabel en glasvezel.

Kies je dsl internet, dan is T-Mobile Thuis de goedkoopste en Online.nl de snelste. Voor kabelinternet is Ziggo zowel de goedkoopste als de snelste. Wil je de goedkoopste glasvezel aansluiting? Dan moet je bij Budget alles-in-1 of bij T-Mobile Thuis zijn. Tenslotte kies je voor de snelste glasvezel aansluiting op dit moment Youfone.

Tot slot, als je wilt kiezen voor de internetprovider die met een huidige aanbieding het goedkoopst is dan kan je hiervoor een internet postcodecheck doen. Zo weet jij in één oogopslag welke provider van internet op jouw adres in Amsterdam het goedkoopst is!