Internet postcodecheck

Wat is een internet postcodecheck?

Wat is een internet postcodecheck
Wat is een internet postcodecheck

Een internet postcodecheck is een online hulpmiddel waarmee huishoudens kunnen controleren welke internetdiensten op hun adres beschikbaar zijn. Het enige wat zij hiervoor moeten doen, is het invoeren van hun postcode en huisnummer.

Heb je op check gedrukt? Zo ja, dan geeft de tool direct aan welke internetproviders op jouw adres actief zijn. Dit geldt ook voor alle mogelijke internetpakketten met onder andere: het soort internet, de huidige prijs, aanbiedingen en de beschikbare snelheden.

Vooral het te weten komen welk soort internet (ADSL-, glasvezel- of kabelinternet) op jouw adres actief is kan handig zijn om de maximale internetsnelheid te bepalen. Ook kan je zo snel zien wat de goedkoopste providers is op jouw adres.

Internet postcodecheck, hoe werkt het?

Een postcodecheck klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw postcode en huisnummer in te vullen. Heb je dit gedaan? In dat geval achterhaald ons systeem de beschikbare internetpakketten op jouw adres. Hiervoor hoef jij niks te doen. Hieronder staat een stappenplan gedetailleerder weergegeven hoe dit precies werkt.

Stap 1: Postcode en huisnummer invullen

Internet postcodecheck uitvoeren

Om erachter te komen welke internetpakketten en aansluitingen beschikbaar zijn op jouw adres, is het uiteraard nodig om je postcode en huisnummer in te voeren. Vul deze dus in en je kan door naar de volgende stap.

Stap 2: Systeem controleert de beschikbare internetpakketten

Bij deze stap hoef jij zelf niks te doen. De abonnementen zullen automatisch worden vergeleken op het opgegeven adres. Als de postcodecheck binnen 5 tot 10 seconden klaar is, worden de internet abonnementen vanzelf ingeladen.

Stap 3: Keuze voor een internetpakket met of zonder tv en bellen

Bij de volgende stap krijg je de keuze welk soort pakket je zou willen. Wil je een pakket met alleen internet? Of internet met tv en vast bellen? Wil je alleen tv? Bij Ziggo kan je alleen tv afsluiten.

Stap 4: Beschikbare internetpakketten sorteren op prijs of snelheid

Bij deze stap heb jij inmiddels de beschikking over de resultaten. De postcodecheck geeft ook aan hoeveel pakketten er precies beschikbaar zijn op jouw adres. Nu kan jij ze filteren op prijs of de snelste provider. Let wel op! Qua prijs heb je de keuze om te kiezen voor de goedkoopste provider in het 1e jaar met korting of de goedkoopste provider op basis van vaste prijs zonder korting.

Stap 5: Overstappen naar het gewenste internetpakket

Bij de laatste stap ben je als het goed is inmiddels op de hoogte van de beste optie voor jou. Nu kun je het desbetreffende abonnement af gaan sluiten bij de provider die het aanbiedt. Ofwel op de website van de internetprovider.

Waarom je een internet postcodecheck zou moeten doen?

Een internet postcodecheck doen is niet iets wat zomaar bij iedereen op het to do lijstje zal staan. Het is daarnaast opvallend dat veel mensen niet exact weten wat het is. Zij zullen zich dan ook afvragen waarom je een internet postcodecheck zou moeten doen. Reden genoeg om hieronder een antwoord te geven op deze vraag. Volgens ons zijn dit in ieder geval de belangrijkste redenen:

Waarom een postcodecheck doen?
  • Ontevreden over de huidige internetprovider
  • Op zoek zijn naar een goedkoper of sneller internetpakket
  • Verhuizen naar een nieuwe woning met andere beschikbare providers

Ontevreden over de huidige internetprovider

Allereerst kan je natuurlijk een internet postcodecheck doen, omdat je ontevreden bent over jouw huidige provider. Dit kan voortkomen uit klachten over bijvoorbeeld traag internet. Een ander groot voordeel van het doen van een online postcodecheck, is dat je meteen ziet welke aansluitingen er op jouw adres beschikbaar zijn.

Op zoek zijn naar een goedkoper of sneller internetpakket

Wie weet kom je er dan wel achter dat er een veel betere mogelijkheid bestaat dan wat jij op dit moment hebt. Je krijgt een overzicht van alle mogelijkheden en kunt voor jouzelf de beste selecteren. Een ander voordeel is dat je jouzelf tijd kunt besparen door te sorteren op de goedkoopste of snelste provider op jouw adres.

Verhuizen

Tenslotte is het enorm handig om een postcodecheck te doen wanneer je gaat verhuizen. Je ziet meteen wat de beste mogelijkheid is op jouw nieuwe adres en hoeft je daar dan dus ook geen zorgen meer over te maken.

Welke internet providers kan ik kiezen op mijn adres?

Als je dit internet postcodecheck hebt uitgevoerd, dan kan het opvallen dat je mogelijk niet alle internetproviders kan kiezen. Dit komt doordat het per regio verschilt welke internetproviders er actief zijn. Vaak heeft de beschikbaarheid te maken met welke provider het netwerk op jouw adres heeft aangelegd. Hoe dan ook, hieronder in de tabel vind je de beschikbare providers per aansluiting in Nederland.

Soort internetInternetprovider
ADSLBudget alles-in-1, Delta, Freedom, KPN, Online.nl, Solcon, T-Mobile Thuis en Youfone
GlasvezelBudget alles-in-1, Caiway, Delta, Freedom, KPN, Online.nl, Solcon, T-Mobile Thuis en Youfone
KabelZiggo
Providers die je kan kiezen na het doen van de internet postcodecheck

Zoals gezegd zijn dit alle providers die beschikbaar zijn na het doen van een internet postcodecheck. Het is aan te raden om zelf een postcodecheck uit te voeren om te achterhalen welke internetproviders met de daarbij horende verschillende internetsnelheden en prijzen die beschikbaar zijn op jouw adres.

Welk internet op mijn adres?

In Nederland kan je op hoofdlijnen kiezen uit 3 soorten breedband, namelijk: ADSL-, glasvezel- en kabelinternet. Welk internet op jouw adres beschikbaar is, hangt af van de aanwezige aansluitingen. Door het doen van een postcodecheck kom je hier snel achter. Wil je na het doen van de postcodecheck een goede keuze maken? Lees dan hieronder verder voor meer informatie over de soorten internet.

ADSL postcodecheck voor goedkoop internet

Via een ADSL-aansluiting is het mogelijk om te telefoneren en te internetten via dezelfde aansluiting. Deze aansluiting is in bijna heel Nederland wel beschikbaar. Nadeel hiervan is echter wel dat de snelheden achterlopen op bijvoorbeeld kabel en glasvezel. Ben je er benieuwd naar of jij gebruik kunt maken van een ADSL-aansluiting voor internet, tv en bellen? Doe dan de ADSL-postcodecheck. 

Glasvezel postcodecheck voor het snelste internet

Glasvezel staat garant voor razendsnel internetten. Daarom zijn er veel mensen die hier op zijn over gegaan de afgelopen jaren. Door het vergelijken van glasvezel internet weet jij direct of je gebruik kunt maken van deze aansluiting op jouw adres.

Kabel postcodecheck voor betaalbaar en snel internet

Een populaire aansluiting is de kabelaansluiting. In Nederland zijn er erg veel huizen die gebruik maken van een kabelaansluiting. Huizen die hier geen gebruik van maken, hebben waarschijnlijk wel de mogelijkheid om dit te doen. Om erachter te komen of een snelle kabelaansluiting ook op jouw adres mogelijk is, doe je de kabel postcodecheck.

Het te kiezen soort abonnement bij de internet postcodecheck

Een keuze maken is meestal lastig. Dit geldt ook voor de keuze welk abonnement je zou moeten kiezen. Om je hierbij een beetje op weg te helpen, staan hieronder abonnementsvormen weergegeven.

Alleen internet pakket

Zoals de naam van het pakket eigenlijk al aangeeft, krijg je met dit pakket alleen de beschikking over internet. Hier zit dus geen televisie of bellen bij inbegrepen. Dit is een populaire keuze voor mensen die niet meer een vaste telefoon in hun bezit hebben, en geen live televisiekijken. Door de toenemende populariteit van streamingsdiensten kijken mensen namelijk steeds minder live tv.

Internet + tv pakket

Bij dit pakket krijg je de beschikking over zowel internet als televisie. Wanneer je dus gebruikt maakt van internet en tv, maar niet van vast bellen, is dit een goede optie voor jou.

Alles-in-1 pakket

Bij deze optie krijg je de beschikking over alles. Dat wil zeggen internet, televisie en bellen. Wanneer je van alle drie gebruikmaakt en zorgeloos wilt zijn als het gaat om deze drie dingen, is dit voor jou de beste optie.

Alleen tv-abonnement

Tenslotte heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een alleen televisie abonnement. Het abonnement omvat dan dus alleen televisie en geen internet. Let wel op dat enkel Ziggo alleen tv-abonnementen aanbiedt.

Maximale internetsnelheid postcode achterhalen

Wil je kiezen voor het snelste internet? In dat geval kan het handig zijn om te achterhalen wat de maximale snelheid op jouw postcode is. Ook dit kan je weer doen door het uitvoeren van een internet postcodecheck.

Na het invullen van jouw huisnummer en postcode scant ons systeem alle beschikbare internetpakketten op jouw adres. Vervolgens hoef jij enkel de pakketten nog te sorteren op snelheid.

Goed om hierbij te vermelden, is dat de bestelde snelheid bij ADSL-internet afwijkt van de geleverde snelheid. Dit komt namelijk doordat je bij ADSL te maken hebt met de ‘oude’ koperkabel. Hoe groter de afstand is tussen jouw woning en het verzamelpunt in de buurt, hoe groter het snelheidsverlies zal zijn.

Uiteindelijk bepaalt de aansluiting op jouw adres de snelheid

Het adres bepaalt eigenlijk alles. Niet ieder adres heeft de beschikking over dezelfde aansluitingen. Het kan daarom per straat van elkaar verschillen. Zelfs per huisadres kunnen de aansluitingen van elkaar verschillen.

Het is dus mogelijk dat een straat verderop de beschikking heeft over een betere aansluiting. Hier heb je zelf helaas geen invloed op. Echter is er altijd wel een goede optie voor jouw adres beschikbaar!

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

De keuze welke internetsnelheid je zou moeten kiezen kan wel eens een lastige zijn. Dit hangt namelijk af van jouw persoonlijke situatie. Er zitten namelijk verschillen in en deze zijn belangrijk om rekening mee te houden.

Zo is het voor een kleiner huishouden bijvoorbeeld aan te raden om te gaan voor een internetsnelheid van 50 tot 100 Mbit. Dit omdat je met minder mensen gebruikmaakt van het internet. Daarentegen is het voor een groter huishouden aan te raden om te kiezen voor een internetsnelheid van meer dan 200 Mbit.

Let wel op dat je altijd ook denkt aan het soort internet. Bij dsl-internet kan je namelijk nooit de bestelde internetsnelheid geleverd krijgen. Dit is zo omdat je bij dit soort internet te maken zult hebben met snelheidsverlies. Houd hier dus rekening mee.

Doe een postcodecheck voor zakelijk internet

De kans bestaat ook dat jij interesse hebt in het doen van een postcodecheck voor zakelijk internet. Helaas is dit niet mogelijk.

Wat je daarentegen wél zou kunnen doen, is een kijkje nemen op de pagina zakelijk internet vergelijken. Hier staan de verschillen beschreven en word jij op weg geholpen met het maken van de beste keuze voor zakelijk internet.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele vragen die regelmatig terugkeren bij het uitvoeren van een postcodecheck voor een nieuwe internet abonnement.

Is er internet op mijn adres?

Wil je weten of er internet op jouw adres beschikbaar is? In dat geval is het aan te raden om een postcodecheck te doen. Met de postcodecheck zie je direct of en welke soorten internet op jouw adres mogelijk zijn. Is er geen enkel soort mogelijk? In dat geval kan mobiel 4G internet voor Thuis een optie zijn.

Wie is mijn provider?

Als je niet weet welke internet provider op jouw adres internet levert, dan kan je dit achterhalen door slechts enkel de website WhatismyISP.com te bezoeken. Direct na het openen van de website krijg je te zien wie jouw huidige internet provider is.

Wat is het snelste internet op mijn adres?

Hoewel dit afhankelijk is van welke internetproviders internet kunnen leveren op een adres, is dit over het algemeen een glasvezelpakket met een snelheid van 1.000 Mbit/s. Ook met kabelinternet kan je 1.000 Mbit/s behalen, maar zij kent een lagere uploadsnelheid ten opzichte van glasvezel.

Heeft mijn postcode glasvezel?

Of er op jouw postcode glasvezel actief is kan je controleren met een internet postcodecheck. Bovendien zie je op deze manier ook direct welke providers je kunt kiezen. Dit is namelijk afhankelijk van welk bedrijf in een bepaalde regio het netwerk heeft aangelegd. Op deze pagina kan je specifiek en glasvezel check doen.

Welke internet provider past bij mij?

Welke internet providers het beste bij iemand zal passen, zal voornamelijk afhangen van je eigen wensen en samenstelling van het huishouden. Een groot gezin zal zeker een snel internetpakket van 200 Mbit/s of meer willen, terwijl een klein huishouden een goedkoop internetpakket met een snelheid van 50 Mbit/s prima vindt.