Internet en bellen vergelijken

Wat is internet en bellen precies voor pakket?

Op hoofdlijnen kun je uit 3 diensten kiezen binnen een internet abonnementen, namelijk: een abonnement voor internet, een abonnement voor tv en een abonnement voor vast bellen. Met een internet en bellen pakket, krijg je dus een internet abonnement en een vaste telefoonaansluiting. Ook mobiele telefonie is vaak mogelijk, maar dan heet het een internet en mobiel pakket.

Hoe dan ook, in beide gevallen hoef je slechts één abonnement af te sluiten, waardoor je van meerdere diensten verzekerd bent. Bovendien is een internet en bellen pakket voor 66,67% gelijk aan een alles-in-1 pakket. Echter, bij een alles-in-1 pakket krijg je ook tv. Het weglaten van een tv-abonnement scheelt al snel €120 tot €200 per jaar.

Hoe werkt internet en bellen vergelijken?

Spreekt een internet en bellen pakket je aan? Voordat je van dit abonnement kunt genieten, moet je een goede vergelijking maken. Gelukkig doe je dit via onze website snel en moeiteloos. Doorloop hiervoor de onderstaande 4 stappen:

 • Stap 1: vul je postcode in. Aan de hand van je postcode weet onze website precies welke abonnementen wel/niet op je adres beschikbaar zijn. Deze eerste stap kun je dan ook niet overslaan.
 • Stap 2: geef je voorkeuren aan. Met de filters aan de linkerkant kun je je voorkeuren doorgeven. Zo kun je aangeven wat de internetsnelheid moet zijn. Ook kun je aangeven welke belbundel je wilt hebben.
 • Stap 3: sorteren & vergelijken. Je kunt nu de mogelijke pakketten makkelijk sorteren en met elkaar vergelijken. Op welke punten je het beste kunt letten, lees je hieronder.
 • Stap 4: nieuw pakket afsluiten. Via onze website kun je direct het gewenste, nieuwe pakket afsluiten. Wij sturen je hiervoor door naar de website van je nieuwe provider; op die website maak je je aanmelding voor nieuwe internet en bellen pakket definitief.

Met Allesin1info.nl ben je van meerdere voordelen verzekerd. Zo weet je zeker dat je tussen alle mogelijke pakketten een goede vergelijking kunt maken. Ook opereert onze website 100% onafhankelijk. Dit betekent dat wij bij het internet vergelijken puur en alleen de feiten voorschotelen. Op basis van deze feiten kun je voor jezelf de juiste keuze maken.

Waarom kiezen voor internet en bellen?

Met een internet en bellen pakket sla je twee vliegen in één klap. In plaats van dat je twee losse abonnementen afsluit, hoef je nog maar één abonnement af te sluiten. Dat levert meerdere voordelen op:

 • Je geniet van een lagere prijs per maand. Doordat je twee pakketten met elkaar combineert, krijg je van de provider een extra korting. Dit resulteert in een lagere prijs per maand. Als je twee losse abonnementen af zou sluiten, zou je in ieder geval een fors hoger bedrag moeten betalen maandelijks.
 • Je krijgt nog maar één factuur. Doordat je voor één pakket kiest, krijg je ook nog maar één factuur. Dit betekent dat je nog maar één overboeking moet doen of dat je slechts een enkele automatische incasso in hoeft te stellen.
 • Er is één vast aanspreekpunt. Met een combinatiepakket heb je met nog maar één aanspreekpunt (provider) te maken. Is er iets mis met de belbundel of met je internetverbinding? In beide gevallen kun je met dezelfde partij contact opnemen. Dit wordt door veel mensen als prettig ervaren.

Waarop moet je letten bij het vergelijken van internet en bellen pakketten?

Op onze website vergelijk je op een makkelijke manier alle internet en bellen pakketten. Bij deze vergelijking is het wel belangrijk om op de juiste punten te letten. De belangrijkste aandachtspunten leggen we je graag nader uit.

Soort internet: ADSL, kabel of glasvezel

Je moet allereerst goed naar het soort internet kijken. Je hebt op dit vlak momenteel drie keuzes, namelijk: ADSL, kabel en glasvezel. Als je puur voor de toekomst wilt gaan, kies je het beste voor glasvezel internet. Dit is het internet van de toekomst. Als je vooral kosten wilt besparen, kies je voor ADSL. Als je voor de gulden middenweg wilt gaan, biedt kabelinternet de gewenste oplossing.

 • ADSL: bij deze vorm van internet loopt de internetverbinding via de vaste telefoonlijn. Dit is eigenlijk niet meer van deze tijd, waardoor de internetsnelheid beperkt is. Wel is een internet en bellen pakket met ADSL voordelig.
 • Kabel. Dit is jarenlang de standaard geweest in ons land. Via een (coax-)kabel komt het internet je woning in, waarna je apparaten aan dit modem kunt koppelen. Dit kun je met draad doen, maar is ook draadloos (wifi) mogelijk.
 • Glasvezel. Glasvezelinternet is in de afgelopen jaren aan een flinke opkomst bezig. Deze technologie is het meest recent waardoor nog niet iedereen voor glasvezel kan kiezen. Met glasvezel ben je in ieder geval van het allersnelste internet verzekerd.

Internetsnelheid

Bij het bepalen van het soort internet moet je ook naar de snelheid kijken. Deze snelheid moet je goed afstemmen op je gezinsgrootte, maar ook op het gewenste gebruik. Wil je bijvoorbeeld met meerdere personen tegelijkertijd Netflixen? Zo ja, dan kom je al snel bij 200 Mbit/s of meer uit. Wil je incidenteel internetten? Dan zit je rond de 50 Mbit/s goed.

Tarief voor vast bellen

Het is ook zaak om goed naar het tarief voor vast bellen te kijken. Dit tarief wordt aangeduid als de kosten per belminuut. Het is zaak om heel goed naar de exacte kosten per belminuut te kijken. Waarom? Omdat de prijzen hiervoor per provider uiteenlopen.

Bij sommige providers betaal je slechts €0,10 per belminuut, terwijl je bij andere providers €0,20 per belminuut moet betalen. Dit verschil is aanzienlijk, met name als je veel belt.

Aanvullende belpakketten

Tot slot is het verstandig om goed naar aanvullende belpakketten te kiezen. Je kunt namelijk een onbeperkt belbundel afsluiten, waarbij je niet langer gebonden bent aan een variabel beltarief. Met andere woorden, voor een vast bedrag per maand kan je onbeperkt bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland met de vaste telefoonaansluiting.

Wat je voor zo’n belpakket moet betalen, is per provider verschillend. Bij sommige providers betaal je hier bijvoorbeeld €17,50 euro per maand voor, terwijl een andere provider hier slechts €10,95 euro voor rekent.

Goedkoop internet en bellen

Wil je voor het goedkoopste pakket gaan? Dan raden wij je één van deze drie pakketten aan:

InternetsoortGoedkoopste internet en bellen providerVanaf prijs
ADSLYoufone€33,00 p/m
KabelDelta€62,00 p/m
GlasvezelBudget Alles-in-1€42,50 p/m
Goedkoop internet en bellen pakket per internetsoort

Goedkoopste ADSL internet en bellen pakket: Youfone

Bij Youfone kun je voor 33 euro per maand een internet en bellen pakket met ADSL afsluiten. Je betaalt bovendien de eerste 6 maanden slechts 23 euro per maand. De internetsnelheid ligt hierbij op 50 Mbit/s.

Goedkoopste pakket met kabelinternet: Delta

Bij Delta kun je voor 49,50 euro per maand een internet en bellen pakket met kabel afsluiten. Je betaalt de eerste 6 maanden slechts 27 euro per maand. De internetsnelheid ligt bij dit pakket op 150 Mbit/s.

Goedkoopste pakket met glasvezelinternet: T-Mobile Thuis

Bij Budget alles-in-1 sluit je vanaf €42,50 per maand een internet en bellen pakket via glasvezelinternet af. Bij dit pakket geniet je wel van een beperkte snelheid tot 50 Mbit/s. Indien je een hogere snelheid wilt, kom je bij Youfone uit. Bij die provider sluit je vanaf €44,00 per maand een pakket met 200 Mbit/s af.

Hoe werkt overstappen van internet en bellen abonnement?

Overstappen van internet en bellen abonnement is simpel. Dit doe je namelijk door de volgende stappen te volgen:

 1. Vergelijk via onze website de verschillende pakketten.
 2. Sluit het gewenste pakket direct af.
 3. Maak gebruik van de overstapservice (indien mogelijk) of zeg je huidige contract tijdig op.
 4. Wacht de instructies en de toebehoren van je nieuwe provider.
 5. Installeer je nieuwe modem en maak met veel plezier gebruik van het pakket.

Welke internet en bellen providers zijn er?

Veel providers zijn zich gaan richten op internet en bellen pakketten. Je kunt namelijk op dit moment uit veel pakketten van veel providers kiezen. Hierbij valt onderscheid te maken tussen drie soorten ‘groepen:

 • De eerste groep is de groep van de grootste providers. Tot deze groep behoren de marktleiders KPN, Ziggo en T-Mobile.
 • De tweede groep is de groep van specialisten. Een goed voorbeeld hiervan is Delta. Deze provider richt zich op internet en bellen pakketten met glasvezel en kabel, waarbij de focus ligt op een hoge internetsnelheid.
 • De derde groep is groep van budget providers. Partijen als Budget Mobiel en Youfone doen er alles aan om de prijs per maand zo laag mogelijk te houden.

Internet en bellen bestellen? Check dan de deals voor het beste pakket!

Via Allesin1info.nl vind je snel het beste internet en bellen pakket. Vergelijk op onze website de verschillende pakketten en let hierbij goed op aanbiedingen. Door van een aanbieding te profiteren, sluit je de beste deal voor jezelf af!

Zoals al in het begin aangegeven is het vergelijken van internet abonnementen op Allesin1info.nl onafhankelijk. Met andere woorden, wij hebben geen invloed op de uitkomst van de vergelijker. In plaats hiervan kan jij als bezoeker zelf sorteren op de goedkoopste provider voor het 1e jaar, laagste vaste prijs of de snelste provider eerst.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij het oriënteren van internet en vast bellen pakketten.

Wat kost internet en bellen per maand?

Dit hangt volledig van je eigen wensen af. Als je voor het goedkoopste pakket wilt gaan, betaal je hier 32 euro voor. Mocht je hogere eisen aan bijvoorbeeld het internet stellen, kan de prijs per maand oplopen tot bijvoorbeeld 50 of 60 euro.

Wat is het goedkoopste internet en bellen pakket?

Het goedkoopste internet en bellen pakket is het pakket van Youfone. Je geniet hierbij van 30 Mbit/s internet en je betaalt 0,10 euro per belminuut.

Is het verstandig om glasvezel internet en bellen te nemen?

Dit hangt heel erg van je wensen. Wil je van razendsnel internet verzekerd zijn? Of wil je met meerdere mensen tegelijkertijd Netflix streamen? Dan biedt glasvezel absoluut uitkomst. Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, is glasvezel niet de beste optie.