Wat is de goedkoopste internet provider? Dit is hem voor jouw thuis!

Wat is de goedkoopste internet provider voor thuis op mijn adres

Wil je zo goedkoop mogelijk internetten? In dat geval zal je moeten kijken naar wat de goedkoopste internet provider voor thuis is. Aangezien er meerdere providers en verschillende pakketten zijn kan het vinden van de goedkoopste abonnement lastig zijn.

Gelukkig helpen wij jou in dit artikel met het vinden van de goedkoopste provider voor jou! Zodoende beginnen we met een overzicht met de 10 goedkoopste providers van dit moment. Hierna vertellen we nog waarmee jij rekening moet houden als je op zoek bent naar het goedkoopste abonnement.

Heb je weinig tijd? Weet dan dit! Momenteel is Ziggo (vanaf €40,00 p/m) de goedkoopste aanbieder van kabelinternet. Als je de goedkoopste internet provider voor glasvezel internet wilt, dan zal je moeten kiezen tussen: Caiway, T-Mobile Thuis en Online.nl

Het goedkoopste internet pakket per provider

Wij zijn op zoek gegaan naar de goedkoopste internet providers van dit moment. Hierbij hebben wij gekeken naar de standaard prijs voor internet only pakketten via de kabel of glasvezel. Check ook vooral de aanbiedingen op de website van de providers zelf.

ProviderVanaf prijsSnelheidMeer info
Caiway€35,00 p/m100 Mbit/sBekijk bij Caiway
T-Mobile€35,00 p/m100 Mbit/sBekijk bij T-Mobile
Online.nl€41,50 p/m100 Mbit/sBekijk bij Online.nl
KPN€42,50 p/m100 Mbit/sBekijk bij KPN
Youfone€43,00 p/m50 Mbit/sBekijk bij Youfone
Budget alles-in-1€43,00 p/m50 Mbit/sBekijk bij Budget
Ziggo€43,00 p/m100 Mbit/sBekijk bij Ziggo
Delta€45,00 p/m150 Mbit/sBekijk bij Delta
Freedom€49,00 p/m50 Mbit/sBekijk bij Freedom
Solcon€49,99 p/m100 Mbit/sBekijk bij Solcon

Caiway: De goedkoopste internet provider in haar regio

Bij Caiway kun je een alleen internet abonnement vanaf €35 euro per maand afsluiten. Wel moet je met bijkomende kosten rekening houden: €85 euro voor de monteur en €19,95 euro voor de verzend- en administratiekosten.

Dit gezegd hebbende ben je bij Caiway in ieder geval van razendsnel glasvezel internet verzekerd. Hierbij kun je ook nog uit drie abonnementen kiezen: Budget (100 Mbit/s), Voordelig (400 Mbit/s) en Giga Snel (1 Gbit/s). Des te hoger de internetsnelheid is, des te meer geld je per maand kwijt bent aan het internetabonnement.

Let op: Caiway is niet overal in ons land beschikbaar. Check daarom eerst of je op jouw postcode überhaupt voor Caiway kunt kiezen.

T-Mobile: De goedkoopste internet provider in veel steden

Ook bij de provider T-Mobile kun je een alleen internet abonnement afsluiten. Je betaalt hier een bedrag van €35 euro per maand voor. Voor dit bedrag krijg je glasvezel internet met een snelheid van 100 Mbit/s. Dit abonnement is ook nog maandelijks aanpasbaar.

Belangrijk voordeel van T-Mobile is het netwerk. Dit netwerk is uiterst stabiel en betrouwbaar. Een ander voordeel van deze provider is in de schaalvoordelen te vinden. Als je meerdere abonnementen afsluit, geniet je van een interessante combivoordeel.

Online.nl: Een goedkoop alternatief voor T-Mobile

Het één na goedkoopste alleen internet abonnement voor thuis vind je bij Online. Bij deze provider kun je al voor een bedrag van €41,50 euro per maand een internet abonnement afsluiten. Het gaat hierbij om ADSL-internet met een snelheid van 100 Mbit/s. Ook is het mogelijk om voor een sneller pakket te kiezen, maar wel tegen een meerprijs.

Online.nl maakt gebruik van het netwerk van KPN en Delta Fiber. Dit betekent dat je van een prima stabiliteit en betrouwbaarheid verzekerd bent.

KPN: Goedkope glasvezel internet provider

Wil je het goedkoopste internet abonnement voor thuis afsluiten? Dan zit je bij KPN goed. Bij deze provider kun je vanaf €42,50 euro per maand al een alleen internet abonnement afsluiten. Dit abonnement kenmerkt zich door een snelheid van 100 Mbit/s. Is er in jouw wijk al glasvezel beschikbaar? Dan kun je ook voor een snelheid van 1 Gbit/s kiezen.

Logischerwijs stijgt in dat geval het maandbedrag aanzienlijk. KPN is gewoonweg één van de beste providers van ons land. Deze provider heeft een stabiel netwerk, biedt een prima service en biedt ook nog interessante combipakketten. Zo kun je je goedkope internet only abonnement combineren met je mobiele abonnement.

Youfone: Voordelige provider via het KPN-netwerk

Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Kijk dan eens naar Youfone. Bij deze provider kun je een internet abonnement vanaf €44,50 euro per maand afsluiten. Het gaat hierbij om een ADSL-internet met een internetsnelheid van 30 Mbit/s. Bij Youfone is het abonnement maandelijks opzegbaar en geniet je van een handige overstapservice met een 100% installatiegarantie.

Budget alles-in-1: Standaard lage prijzen

Bij Budget alles-in-1 is het mogelijk om een goedkoop alleen internet abonnement af te sluiten. De vanaf prijs voor dit abonnement is slechts €43,00 euro per maand. Voor dat bedrag krijg je internet met een snelheid van 50 Mbit/s. Je kunt ook voor hogere internetsnelheden kiezen, maar daar betaal je meer voor.

Ben je op dit moment al klant bij Budget? Heb je hier bijvoorbeeld je energiecontract bij afgesloten? Dan geniet je van extra korting op je Budget alles-in-1 alleen internet pakket. 

Ziggo: De goedkoopste internet provider via de kabel

Bij Ziggo kun je het goedkoopste kabel internet abonnement voor thuis afsluiten. Voor dit abonnement betaal je slechts €40 euro per maand. En ben je al klant met een ander product bij Ziggo of Vodafone? Dan ontvang je op dit maandbedrag nog eens extra korting.

Voor dit lage bedrag krijg je glasvezel internet met een snelheid van 100 Mbit/s. Let wel op: bij Ziggo gaat dit niet om een volledig glasvezel netwerk. Ziggo heeft namelijk voor een combinatie van glasvezel en kabel gekozen. In je woning heb je hierdoor alsnog met een kabel te maken.

Delta: In sommige regio’s de enigste provider

Bij Delta kun je een alleen internet abonnement afsluiten vanaf €45,00 euro per maand. Voor dat bedrag krijg je glasvezelinternet met een snelheid van 150 Mbit/s. Is er nog geen glasvezel in jouw wijk? Dan kun je ook voor kabelinternet kiezen, waarvoor je €47,50 euro per maand moet betalen.

Let op: Delta is niet ons gehele land actief. Zij levert enkel via haar eigen netwerk en sinds kort dat van T-Mobile. Voer daarom eerst de postcodecheck uit om te checken of je wel voor een alleen internet abonnement van Delta kunt kiezen.

Solcon: Met een aanbieding een goedkope provider

Solccon is niet de bekendste naam, maar biedt wel interessante alleen internet abonnementen af. De vanaf prijs van het goedkoopste pakket is €49,99 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je glasvezelinternet met een snelheid van 100 Mbit/s.

Let op: Solcon is niet door het gehele land actief. Voer eerst de postcodecheck uit, waarmee je nagaat of je überhaupt voor deze provider kunt kiezen.

Goedkoopste internet provider voor thuis vergelijken

Wat is nou voor jou het beste goedkope internet abonnement voor thuis? Dat is van meerdere factoren afhankelijk. Zo moet je heel goed naar je adres kijken. Je adres is namelijk van belang voor het soort internet en het aanbod van providers. Hoe dan ook, naar onze mening moet je ook goed kijken naar de internetsnelheid en de voorwaarden.

Internetsnelheid

Je moet niet alleen op je adres letten, maar ook op de internetsnelheid. Welke internetsnelheid denk je in je woning nodig te hebben? Heb je voldoende aan een internetsnelheid van 100 Mbit/s? Of kun je beter voor een (veel) hogere snelheid kiezen? Let wel goed op: als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, moet je voor een zo’n laag mogelijke snelheid kiezen. Dat blijkt in ieder geval duidelijk uit bovenstaande tabel.

Aanvullende voorwaarden

Verder heb je nog met de voorwaarden, looptijd en eventuele bijkomende kosten te maken. Als je bijvoorbeeld naar de maandprijs van Caiway kijkt, is dat bijzonder interessant. Spijtig genoeg krijg je bij die partij wel met de nodige bijkomende kosten te maken. Dat maakt het abonnement kostentechnisch toch wat minder interessant.

Ook is het zaak om goed naar de flexibiliteit te kijken. Sommige only internet abonnement zijn namelijk maandelijks aan te passen. Zo kun je maandelijks de internetsnelheid omhoog of omlaag bijstellen. Daarmee sluit het internet abonnement altijd op je wensen aan.

Goedkoopste glasvezel internet provider vinden

Is er in jouw wijk al een glasvezel netwerk aangelegd? Dan mag je in je handen wrijven. Dit betekent namelijk dat je voor een bijzonder hoge internetsnelheid kunt kiezen. Bijkomend voordeel is dat deze vorm van internet nog stabieler is.

Voor een glasvezel abonnement moet je normaal gesproken diep in de buidel tasten. Gelukkig kun je ook voor 3 goedkope glasvezel internet abonnement kiezen:

  • T-Mobile. Bij T-Mobile sluit je voor €35 euro per maand een glasvezel internet abonnement af. Dit internet abonnement gaat gepaard met een internetsnelheid van 100 Mbit/s.
  • Youfone. Bij Youfone sluit je een glasvezel internet abonnement af voor €44,50 euro per maand. Ook dit abonnement gaat gepaard met een internet snelheid van 100 Mbit/s.
  • Online.nl. Bij Online.nl sluit je een glasvezel internet abonnement af voor €47,50 euro per maand. Bij dit abonnement geniet je ook van een internetsnelheid van 100 Mbit/s.

Waar moet ik rekening mee houden bij een goedkoop abonnement?

Bij een goedkoop internet abonnement zijn er een paar zaken waar je goed rekening mee moet houden. Hierbij kan je denken aan actuele aanbiedingen, de looptijd van het contract, het soort korting, combi-voordeel en de voorwaarden van het contract.

Actuele aanbiedingen

Ten eerste moet je goed naar actuele aanbiedingen kijken. Door van een aanbieding te profiteren, valt mogelijk het maandbedrag in de eerste maanden een stuk lager uit. Zo krijg je bij onder meer T-Mobile en Youfone de eerste 6 of 8 maanden een flinke korting op je maandbedrag. Dát maakt het nog interessanter om voor zo’n abonnement te kiezen.

Looptijd van het contract bij de goedkoopste internet provider

Ten tweede moet je goed naar de looptijd kijken. Het is aan te raden om een goedkoop internet abonnement voor 12 maanden af te sluiten. In dat geval ontvang je meestal de meeste korting. Na deze 12 maanden kun je eventueel overstappen, mocht je op dat moment voor een nog goedkopere aanbieding kunnen kiezen.

Soort korting: Cadeau of korting.

Ten derde moet je goed naar het soort korting kijken. Bij sommige providers krijg je namelijk korting in de vorm van een cadeau. Zit je daar niet op te wachten? Dat is goed voor te stellen, indien je specifiek voor het goedkoopste alleen internet abonnement voor thuis wilt gaan. Geef daarom altijd de voorkeur aan korting in plaats van een gratis cadeau.

Combivoordeel met mobiel bellen

Ten vierde kun je ook naar mogelijk combivoordeel kijken. Heb je bij een bepaalde provider op dit moment al een abonnement lopen? Als je bij die provider nóg een abonnement afsluit, ontvang je mogelijk extra korting per maand. Uiterst interessant.

Voorwaarden van het abonnement

Tot slot moet je goed naar de voorwaarden van het abonnement kijken. Let niet alleen op het maandbedrag, maar kijk ook wat goed wat je precies krijgt. Een lage prijs per maand is leuk, maar het abonnement moet wel bij je situatie en wensen passen.

Zo vind je de goedkoopste internet provider

Wil je graag voor de goedkoopste internet provider gaan? Doorloop dan deze 5 stappen:

  • Stap 1: vul je postcode en huisnummer op onze website in. Onze website gaat vervolgens na tussen welke providers je precies kunt kiezen.
  • Stap 2: wacht even op onze tool. Na een paar seconden toont onze tool de geschikte internet abonnementen.
  • Stap 3: geef je voorkeuren door. Met de filters aan de linkerzijde op het scherm kun je je voorkeuren doorgeven. Hierbij kun je denken aan een bepaalde internetsnelheid.
  • Stap 4: sorteer de aanbieders op prijs. Rechtsboven kun je vervolgens ‘sorteren op goedkoopste prijs’ aanklikken. Daarmee zie je in één oogopslag wat op jouw adres de goedkoopste internet provider is.
  • Stap 5: overstappen maar. Heb je een goedkoop internet abonnement voor thuis gevonden dat volledig op je wensen aansluit? Dan is het de hoogste tijd om over te stappen. Als je gebruik van een overstapservice kunt maken, heb je daar helemaal geen omkijken naar.

Kortom, wat is de goedkoopste internet provider?

Het is niet mogelijk om één provider als goedkoopste aan te merken. Wat de goedkoopste internet provider is, hangt onder meer van je adres en je wensen af. Indien je voor een iets hogere internetsnelheid wilt gaan, betaal je namelijk alweer iets meer per maand.

Ons advies is daarom om vooral van onze vergelijktool gebruik te maken. Met deze tool zie je in één keer wat in jouw situatie het goedkoopste abonnement is. Vergelijk in ieder geval de goedkoopste abonnementen goed met elkaar. Bij meerdere abonnementen ontvang je namelijk nog extra korting wat ook nogal veel kan schelen!

Wil je niet naar de korting kijken, maar naar de vaste standaard maandprijs? In dat geval kan je prima met de tabel in het begin van dit artikel uit de voeten. Zoals je kunt zien zijn: Caiway, T-Mobile, Youfone en KPN prima opties voor goedkoop internet Thuis.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar de goedkoopste internet abonnement voor thuis.

Wat is het goedkoopste internet voor thuis?

Het goedkoopste internet voor thuis vind je bij T-Mobile. Bij die provider sluit je al voor 35 euro per maand een abonnement voor internet voor thuis af. Op dat lage maandbedrag ontvang je de eerste 6 maanden ook nog eens extra korting.

Wat kost alleen internet per maand?

Je kunt uitgaan van een vanaf prijs van 35 euro. De meeste alleen internet abonnementen kosten echter tussen de 40 en 50 euro per maand. 

Welke provider is de beste en goedkoopste? 

Als we puur naar het prijskaartje kijken, is T-Mobile de goedkoopste provider. Of dit ook de beste provider is, is aan jou om te bepalen. Doe de postcodecheck op deze website en achterhaal wat voor jou de beste én goedkoopste provider is!