Glasvezel Rotterdam

Ben je woonachtig in Rotterdam? Dan wil je vast profiteren van snel internet. Check en vergelijk direct alle providers van glasvezel internet in Rotterdam.

Waar is glasvezel beschikbaar in Rotterdam?

Als je in Rotterdam woont, dan wil je vast ook genieten van snel glasvezel internet. Op het moment van schrijven beschikken meerdere Rotterdamse wijken al over glasvezel. Dit geldt bijvoorbeeld voor de wijken:

  • Nesselande
  • Centrum Oost
  • Park16 Hoven
  • Lloydkwartier

Bovendien zijn de providers op dit moment in veel andere wijken druk bezig om glasvezel aan te leggen. Dit is het geval in Delfshaven, Crooswijk, Bergpolder, Hillegersberg, IJsselmonde, Kralingen, Prins Alexander, Charlois, Rozenburg en Pernis.

Via deze pagina blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. De gemeente Rotterdam houdt op die pagina namelijk bij in welke wijken glasvezel aangelegd wordt of al ligt.

Beschikbare glasvezel aanbieders in Rotterdam

Als glasvezel in de bovengenoemde wijken beschikbaar is, betekend dit niet direct dat je uit alle providers kunt kiezen. Uit welke providers je kunt kiezen, is afhankelijk van welk bedrijf het glasvezelnetwerk heeft aangelegd. Dat zou je dus eerst moeten achterhalen.

Maar ook dit is weer per netwerk verschillend. Sommige providers, zoals KPN, vinden het geen probleem om hun glasvezelnetwerk te delen. Andere providers houden hun netwerk echter volledig voor zichzelf. Dit betekent dat je bij zulke netwerken uit slechts enkele providers kunt kiezen die door het bedrijf achter het netwerk worden toegelaten.

Hoe dan ook, onder meer KPN, T-Mobile, DELTA Fiber en Glaspoort bieden op dit moment glasvezel in Rotterdam aan. Sommige providers doen dit ook in combinatie met andere netwerken. Zo werken Open Dutch Fiber en Primevest samen met T-Mobile.

KPN

Het glasvezel netwerk van KPN is nu al in Nesselande, Centrum Oost, Park16 Hoven en Lloydkwartier. In de wijken Delfshaven, Crooswijk, Bergpolder en  Hillegersberg wordt op dit moment glasvezel aangelegd. Bij KPN kun je voor een vanaf prijs van €42,50 euro per maand een glasvezel internetabonnement afsluiten. Deze prijs is zonder korting.

T-Mobile

In de toekomst is het in de wijken IJsselmonde, Kralingen, Prins Alexander en Charlois mogelijk om van de glasvezel van T-Mobile gebruik te maken. Deze provider biedt meerdere glasvezelabonnementen aan, waarvan de goedkoopste een vanaf prijs kent van €35 euro per maand. Ook bij deze vanaf prijs is geen korting meegerekend.

Keuze voor een soort glasvezel internetpakket

Wil je in Rotterdam graag een glasvezel internetpakket afsluiten? Dan heb je de keuze uit de volgende drie soorten internetpakketten (alleen internet, internet en tv, internet, tv en bellen). Elk internetpakket heeft zijn eigen kenmerken die we hieronder kort toelichten.

Alleen internet

Met alleen glasvezel internet ben je het meest voordelig uit. Hierbij krijg je geen tv en vast bellen meegeleverd. Ideaal wanneer je eigenlijk geen klassieke tv meer kijkt via een interactieve tv-ontvanger. Natuurlijk kan je wel tv-kijken door gebruik te maken van streamingdiensten. De vanaf prijs voor alleen internet ligt op €41,50 per maand.

Internet en tv

Kijk je nog regelmatig televisie? In dat geval kan een internet en tv abonnement iets voor jou zijn. Het weglaten van vast bellen bespaart enkele euro’s per maand. Afhankelijk per provider kan je een keuze maken voor een interactieve tv-ontvanger of tv-app. Hoe dan ook, de vanaf prijs voor internet & tv ligt op €50,00 per maand.

Internet, tv en bellen

Wil je alles-in-1? Ofwel internet, tv en vast bellen? In dat geval is een internet, tv en bellen een prima optie. Hoewel zo’n alles-in-1 pakket het duurste internetpakket is van alle soorten, scheelt het met internet en tv niet veel. Zoals gezegd scheelt het enkele euro’s per maand. Zodoende heb je al internet, tv en bellen vanaf €52,50 per maand.

Ziggo is een goed alternatief voor glasvezel in Rotterdam

Bevallen de beschikbare glasvezelproviders in Rotterdam niet? In dat geval kan je ook kiezen voor Ziggo. Ziggo is namelijk een goed alternatief voor glasvezel in Rotterdam. Deze provider levert niet voor 100% glasvezel, maar voor 97%. De laatste 3% loopt via een coaxkabel, waardoor Ziggo niet als glasvezelprovider maar als kabelprovider gezien wordt.

In tegenstelling tot glasvezel is bij kabelinternet de uploadsnelheid niet gelijk aan de downloadsnelheid. Dit gezegd hebbende krijg je net als bij glasvezel stabiel internet geleverd. Ofwel, de bestelde snelheid is bekabeld altijd gelijk aan de geleverde internetsnelheid.

Nog een voordeel van Ziggo is dat je bij Ziggo geniet van scherpe prijzen en van een goede beschikbaarheid. In bijna alle wijken van Rotterdam is het mogelijk om voor internet van Ziggo te kiezen. De vanaf prijs voor Ziggo in Rotterdam ligt op €40 per maand.

Goedkoop glasvezel internet in Rotterdam

In Rotterdam kun je bij meerdere providers voor goedkoop glasvezel internet kiezen. Eén van de goedkopere providers is T-Mobile, waarbij je slechts €35 euro per maand hoeft te betalen. Ook Online.nl, Budget alles-in-1 en Youfone bieden relatief goedkoop internet aan.

Wat je precies moet betalen, hangt wel van je keuzes af. Als je voor de hoogste internetsnelheid van 1.000 Mbit/s kiest, dan betaal je meer dan als je voor de laagste snelheid van 50 Mbit/s kiest. Natuurlijk geldt dit ook voor het soort internetpakket. Alleen glasvezel is goedkoper dan een internetpakket met internet, tv en bellen.

Hoe dan ook, vanaf €41,50 heb je al goedkoop glasvezel internet in Rotterdam van Online.nl. Hierbij krijg je een internetsnelheid van 100 Mbit/s. Met korting is momenteel Youfone de goedkoopste aanbieder met een snelheid van 100 Mbit/s.

Glasvezel internet vergelijken in Rotterdam

Wil je graag glasvezel in Rotterdam afsluiten? Het is dan afhankelijk van je adres of er glasvezel aanwezig is. Als dit nu nog niet het geval is, zijn de netwerken achter de glasvezelproviders daar op dit moment ongetwijfeld al druk mee bezig. 

Kun je nu al op je adres glasvezel afsluiten? Dan is het zaak om de verschillende glasvezel abonnementen goed met elkaar te vergelijken. Let hierbij op de samenstelling van het abonnement, maar uiteraard ook op het tarief per maand.

Ook kan combi-voordeel met een huidig mobiel abonnement ervoor zorgen dat een bepaalde provider op dit moment voor jou het voordeligst is. In het verlengde geldt dit ook voor aanbiedingen. Ga daarom dan ook altijd eerst glasvezel vergelijken.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij het meer te willen weten komen over glasvezel in Rotterdam.

Wanneer is er overal glasvezel in Rotterdam?

Het doel is om in 2025 in heel Rotterdam glasvezel aan te bieden. Je hebt dan als Rotterdammer zelf nog de keuze om hier wel of geen gebruik van te maken.

Wat kost glasvezel gemiddeld in Rotterdam?

Het is lastig om gemiddelde prijzen aan te geven, aangezien de prijs van talloze factoren afhankelijk is. Desalniettemin kun je uitgaan van een vanaf prijs van rond de €30 tot €40 per maand.

Hoe kom ik erachter welk bedrijf het glasvezelnetwerk op mijn adres in Rotterdam heeft aangelegd?

Hier kom je achter door op deze website een postcodecheck uit te voeren. Aan de hand van jouw postcode toont deze website direct de beschikbare providers. Hierdoor ben je in staat om direct een goede vergelijking te maken.