Glasvezel Arnhem

Ben je woonachtig in Arnhem? En wil je profiteren van razendsnel en betrouwbaar internet? Check dan direct alle providers van glasvezel internet in Arnhem op jouw adres.

Waar is glasvezel beschikbaar in Arnhem?

Glasvezel internet in Arnhem is nog niet overal beschikbaar. Het doel is wel om op korte termijn alle wijken in de stad te voorzien van een glasvezelnetwerk. Op dit moment zijn de volgende wijken al voorzien van glasvezel:

Waar en in welke wijken in Arnhem ligt al glasvezelinternet
 • Klarendal
 • Het Spijkerkwartier
 • Elden
 • Malburger
 • Presikhaaf
 • Statenkwartier
 • Velperweg-Noord

Als we de cijfers van het KPNnetwerk mogen geloven, is zo’n 50% van alle Arnhemmers voorzien van glasvezel. De overige 50% krijgt in de komende jaren ook toegang tot glasvezel. Op het moment van schrijven worden in de wijken Alteveer, Cranevelt, Monnikenhuizen, Geitenkamp en Arnhemse Allee de glasvezelkabels aangelegd.

Waarom kiezen voor glasvezel?

Wil je als Arnhemmer een nieuw internet abonnement afsluiten? Dan kun je eigenlijk niet om glasvezel heen. Dit heeft voornamelijk met deze drie voordelen te danken:

 • Stabieler. De ervaring leert dat glasvezel internet veel stabieler is dan andere vormen van internet. Als je naar je favoriete Netflix-serie zit te kijken, zit je uiteraard niet te wachten op haperingen of storingen. Als je voor een glasvezel internet abonnement gaat, hoef je daar niet bang voor te zijn.
 • Sneller. Het is een feit dat glasvezel veel sneller is dan andere vormen van internet. Wat hierbij ook opvalt, is dat de upload- en downloadsnelheid gelijk aan elkaar zijn. Bij andere vormen van internet is dat absoluut niet het geval.
 • Bestelde snelheid is geleverde snelheid. Kies je voor bijvoorbeeld DSL internet? Dan moet je met forse snelheidsverliezen rekening houden, waardoor de bestelde snelheid nooit gelijk aan de geleverde snelheid is. Bij glasvezel is dat wel het geval. Sluit je 100 Mbit/s af? Dan krijg je daadwerkelijk een snelheid van 100 Mbit/s.

Aanbieders van glasvezel in Arnhem

Spreken bovenstaande voordelen je aan? Dan is het zaak om op zoek naar het juiste glasvezel internet abonnement af te sluiten. Daarvoor ben je wel verantwoordelijk voor het huidige aanbod. Wat het huidige aanbod is, is per adres in Arnhem verschillend.

De provider die het glasvezelnetwerk in jouw wijk aangelegd heeft, bepaalt namelijk welke aanbieder glasvezel in jouw wijk aan mag bieden. Zo kan het voorkomen dat je uit het aanbod van slechts één aanbieder kunt kiezen. Het is daarom belangrijk dat je eerst een glasvezel check uitvoert.

Aan de hand van de check zie je direct tussen welke aanbieders je kunt kiezen. In de stad Arnhem kun je, op het moment van schrijven, uit 6 aanbieders kiezen. Het gaat hierbij om onder meer T-Mobile en KPN, maar ook om budgetproviders zoals Online.nl. In Arnhem heb je voldoende om uit te kiezen, maar dit hangt dus wel volledig van je adres af. 

Kiezen voor goedkoop glasvezel in Arnhem

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je glasvezel internet abonnement uit? Dan kies je het beste voor de deals van één van deze 3 providers:

 • Online.nl. Bij Online.nl kun je al vanaf €41,50 euro per maand een glasvezel abonnement in Arnhem afsluiten. Je geniet hierbij van stabiel en snel internet, mede doordat Online.nl gebruik maakt van het netwerk van KPN. Bij deze provider kun je bovendien uit meerdere internetsnelheden kiezen.
 • Budget alles-in-1. Ook bij Budget alles-in-1 kun je een goedkoop glasvezel internet abonnement afsluiten. De vanaf prijs is hierbij €34 euro per maand, maar daarvoor krijg je wel trager internet. Gelukkig kun je bij Budget alles-in-1 uit meerdere snelheden kiezen. Ook deze provider maakt gebruik van het netwerk van KPN.
 • Youfone. Bij Youfone kun je vanaf €32 euro per maand een glasvezel internet abonnement afsluiten. Daarbij kun je ook nog van extra korting profiteren, bijvoorbeeld als je op dit moment al klant bij Youfone bent. Youfone maakt ook gebruik van het netwerk van KPN.

Soorten glasvezel internetabonnementen

Heb je de wens om een glasvezel internet abonnement in Arnhem af te sluiten? Dan moet je even goed beseffen dat je uit meerdere soorten abonnementen kunt kiezen:

 • Alleen internet. Dit is ideaal als je geen abonnement voor de televisie en/of vast bellen nodig hebt. De vanaf prijs is ongeveer €30 euro per maand, enigszins afhankelijk van aanbiedingen.
 • Internet en tv. Dit is ideaal als je snel wilt internetten én van interactieve televisie wilt genieten. De vanaf prijs ligt rond de €40 euro per maand, maar ook dit is afhankelijk van aanbiedingen.
 • Internet, tv en bellen. Je kunt ook voor een alles-in-1 pakket gaan. Voor zo’n pakket betaal je al snel richting de €50 euro per maand, maar je bent wel in één klap klaar. Je hoeft geen andere abonnementen meer af te sluiten.

Alternatieven voor glasvezel internet in Arnhem

Het is in Arnhem ook mogelijk om voor glasvezel internet van Ziggo te kiezen. Dit werkt echter wel net iets anders dan bij KPN, T-Mobile en andere glasvezel aanbieders. Ziggo biedt namelijk voor 97% glasvezel internet aan.

De laatste 3% wordt overgebracht met een kabel, waardoor er sprake van een lagere uploadsnelheid is. Is dit ernstig? Nee, voor de meeste huishoudens is dit prima. Een glasvezel internet abonnement sluit je bij Ziggo al af voor een bedrag vanaf €43 per maand.

Bij deze aanbieder heb je overigens ook de keuze uit alle hierboven benoemde soorten glasvezel internet abonnementen.

Kortom, wat is de beste glasvezel internet provider in Arnhem?

Het is momenteel uiterst interessant om voor glasvezel internet te kiezen. Dit internet is snel, is stabiel en is in Arnhem op veel plekken al aanwezig. Ga eerst glasvezel vergelijken om te achterhalen of er in jouw wijk al glasvezel aanwezig is.

Je ziet dan ook in één oogopslag uit welke providers je kunt kiezen. Let hierbij goed op meerdere factoren, zoals de samenstelling van je huishouden en het gewenste pakket. Als je hoge eisen aan je internet stelt, dan heb je ook een hogere internetsnelheid nodig.

Tussen welke abonnementen je kunt kiezen, hangt dus volledig van je wijk en adres af. Voer daarom eerst de postcodecheck uit en vergelijk de mogelijkheden vervolgens goed met elkaar. Mocht glasvezel niet beschikbaar zijn, dan is Ziggo een goed alternatief.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar meer informatie over glasvezel internet in Arnhem.

Is glasvezel internet aanleggen gratis?

Het aanleggen van glasvezel is voor een consument vaak gratis. Als je daadwerkelijk een glasvezel internet abonnement afsluit, dan moet je hier logischerwijs wel voor betalen.

Wat is de maximale te behalen internetsnelheid Arnhem?

De maximale te behalen internetsnelheid in Arnhem is 1000 Mbit/s. Dit is een ongekende snelheid die alleen met glasvezel behaald kan worden.

Waarom kan ik niet kiezen voor glasvezel op mijn adres?

Als je op jouw adres niet voor een glasvezel abonnement kunt kiezen, dan komt dit doordat er nog geen glasvezelnetwerk in je wijk aanwezig is. Eerst moet een provider de glasvezelkabels aanleggen en daarna pas kan je een glasvezel internet abonnement afsluiten. Naar verwachting is binnen een paar jaar de gehele stad Arnhem van een glasvezelnetwerk voorzien.