Glasvezel Amsterdam – Check hier jouw snelheid en beschikbaarheid!

Glasvezel internet voor huishoudens in Amsterdam

Glasvezel internet in Amsterdam is steeds beter beschikbaar. Helaas geldt dit niet voor de gehele stad en het streven is dan ook om in 2027 alle huishoudens op glasvezel te hebben aangesloten. Wil je weten of het beschikbaar is op jouw adres? Check het hieronder.

Naast het checken van de beschikbaarheid van glasvezel bespreken we ook: in welke stadsdelen het beschikbaar is, welke bedrijven het netwerk hebben aangelegd, uit welke glasvezelaanbieders je kunt kiezen, de goedkoopste optie en alternatieven voor glasvezel.

Geen tijd? Weet dit! Door het doen van een glasvezel check kan je achterhalen of glasvezel bij jouw in Amsterdam beschikbaar is. Op dit moment zijn de netwerken en aanbieders die leveren via het KPN of Open Dutch Fiber (T-Mobile) beschikbaar of bezig met de aanleg.

Glasvezel check voor Amsterdam en omgeving

Wil je weten of glasvezel op jouw adres in Amsterdam beschikbaar is? En wil je weten welk netwerk en welke providers er beschikbaar zijn? Check dan hieronder jouw adres door het invoeren van jouw postcode plus huisnummer en zie direct de goedkoopste opties.

Glasvezel in Amsterdam, waar is dat beschikbaar?

Amsterdam is volgens velen een wereldstad. Je zou denken dat glasvezel in Amsterdam overal beschikbaar is, maar het tegendeel is waar. Volgens onderzoek van het Parool heeft slechts circa 20% van de huishoudens in Amsterdam glasvezel. Hoe dan ook, in de volgende wijken is glasvezel (deels) aanwezig in Amsterdam:

Waar in Amsterdam ligt glasvezel?
Waar in Amsterdam ligt glasvezel
 • Bos en Lommer
 • De Aker
 • IJburg
 • Indische Buurt
 • Kolenkitbuurt
 • Nieuw Sloten
 • Oost
 • Oosterparkbuurt
 • Slotervaart
 • Watergraafsmeer
 • Zeeburg

Welke glasvezel aanbieders zijn er beschikbaar in Amsterdam?

Als glasvezel beschikbaar is op jouw adres, dan zijn er in de hoofdstad meerdere providers beschikbaar. Welke provider je daadwerkelijk kunt kiezen, hangt af van welk bedrijf (KPN, T-Mobile, Open Dutch Fiber) de aansluiting heeft aangelegd op jouw adres. Met een glasvezel check kan je dit te weten komen. Hoe dan ook, de volgende providers zijn beschikbaar:

ProviderSnelheidVanaf prijsMeer info
Caiway100 Mbit/s€35,00 p/mBekijk bij Caiway
Online.nl100 Mbit/s€41,50 p/mBekijk bij Online.nl
KPN100 Mbit/s€42,50 p/mBekijk bij KPN
Youfone50 Mbit/s€43,00 p/mBekijk bij Youfone
Budget alles-in-150 Mbit/s€43,00 p/mBekijk bij Budget
Delta150 Mbit/s€45,00 p/mBekijk bij Delta
T-Mobile Thuis100 Mbit/s€45,00 p/mBekijk bij T-Mobile
Freedom50 Mbit/s€49,00 p/mBekijk bij Freedom
Beschikbare glasvezelproviders in Amsterdam

Voordelen van glasvezel internet in de hoofdstad

Glasvezel heeft verschillende voordelen. Maar, hoe zit dat in de stad? Misschien heb je je twijfels. Speciaal voor jou hebben we een overzicht samengesteld. Deze wordt hieronder besproken en uitgelicht. 

Hoge internetsnelheid en stabiel netwerk

Is je thuisnetwerk overbelast of loopt deze vaak vast? Het internet buitenshuis is niet altijd beter. Door glasvezel in de stad geniet je van een uitzonderlijke internetsnelheid, zonder het huis te verlaten. Dit betekent dat vastlopen tot het verleden behoort. Bovendien blijft glasvezel internet stabiel, ongeacht het aantal gebruikers. 

Verschillende providers

Er zijn meerdere providers die glasvezel aanbieden in Amsterdam. Je bent dus niet verplicht om een aanbieder te kiezen die niet of nauwelijks aansluit op je wensen. Daarmee ben je in staat om te vergelijken en je bij de beste aan te sluiten. 

Pakketten naar keuze

Het is niet langer verplicht om een combi-abonnement af te sluiten. Dit voorkomt onderaan de streep onnodige kosten. In het restant van dit artikel lees je meer over glasvezel pakketten in Amsterdam.

Soorten glasvezel pakketten in Amsterdam

Heb je interesse om glasvezel internet te gaan afsluiten in Amsterdam? Zo ja, dan kan je een keuze gaan maken voor het samenstellen van het pakket. Wat de pakketten betreft, heb je drie verschillende opties (alleen internet, internet en tv, alles-in-1). Het hangt vooral van je eigen wensen af welk pakket het meest geschikt is. We lichten ze hieronder toe. 

Optie 1: Alleen internet

Als je je pakket zo simpel mogelijk wil houden, dan is alleen internet een prima keuze om voor te gaan. Zeker als je geen fanatieke televisiekijker bent, kun je met dit kleine pakket onnodige kosten voorkomen. Met alleen internet geniet je van supersnel internet. Ook is dit vooral handig als je alleen tv-kijkt via streamingdiensten zoals Netflix of Videoland.

Optie 2: Internet met tv

De tweede mogelijkheid is een internet pakket met internet en tv. In dit geval combineer je internet met een zenderpakket voor de televisie. Dit is een goede optie als je de televisie nog niet kunt missen en graag klassiek tv-kijkt via een tv-ontvanger of app.

Optie 3: Alles in 1 (internet, tv en bellen)

Als laatste kun je voor een alles-in-1 pakket gaan. In een alles-in-1-pakket zit zowel internet, televisie als vaste telefonie inbegrepen. Veel providers denken met de klant mee en bieden deze pakketten voor een aantrekkelijk maandbedrag aan. Bovendien kost een vaste telefoonaansluiting slechts enkele euro’s per maand extra.

Goedkoopste glasvezel in Amsterdam 

In tegenstelling tot andere delen van het land, heeft Amsterdam niet altijd het ruimste aanbod van glasvezel providers. Zoals gezegd komt dit voornamelijk doordat er nog niet overal in de stak glasvezel ligt. Ook hangt het af welk bedrijf het netwerk op jouw adres heeft aangesloten. Zodoende levert KPN haar diensten niet over het T-Mobile netwerk.

Hoe dan ook, voor het goedkoopste glasvezel in Amsterdam kan je het beste allereerst een glasvezel vergelijken. Op deze manier zie je direct welke aanbieders er op jouw adres glasvezel leveren en nog belangrijker, welke providers het goedkoopst en of snelst is op jouw adres. Hiervoor hoef je alleen de filters van de vergelijker aan te passen.

Desalniettemin, wil je de goedkoopste glasvezel provider over het algemeen weten? Zo ja, kijk dan naar de onderstaande providers:

 1. Caiway
 2. Online.nl
 3. KPN
 4. Youfone
 5. Budget alles-in-1

Let op! Bij de bovenstaande lijst van goedkope providers van glasvezel in Amsterdam, is er uitgegaan van de vaste prijs voor alleen internet op het moment van schrijven (maart 2023). Het kan zijn dat door aanbiedingen andere providers tijdelijks voordeliger zijn.

Alternatieven voor glasvezel in Amsterdam

Ben je niet tevreden met de prijs? Of wil je gewoon indirect Ajax sponsoren als Amsterdammer? In dat geval kan je natuurlijk ook kiezen voor Ziggo. Ziggo is namelijk een goed alternatief voor glasvezel internet in Amsterdam. Vanaf €43,00 per maand heb je al een internetsnelheid van 100 Mbit/s download.

Net als bij glasvezel is de downloadsnelheid van kabelinternet stabiel en snel. Het enige verschil met glasvezel is dat de uploadsnelheid lager ligt. Vooral in de toekomst zal dit verschil te merken zijn. Dit gezegd hebbende is het entertainment bij Ziggo vaak beter. Kijk je bijvoorbeeld veel series? In dat geval kan je beter kiezen voor kabelinternet van Ziggo.

Kortom, is glasvezel een goede optie als je in Amsterdam woont?

Woon je in Amsterdam en is glasvezel beschikbaar op jouw adres? In dat geval is glasvezel internet zeker een goede optie. Wat de snelheid van het internet betreft, zijn we snel uitgepraat. Glasvezel staat bekend om de stabiel, snel en duurzaam.

Afgezien het gegeven dat glasvezel internet een goede optie is voor Amsterdammers is het niet vanzelfsprekend. Woon je namelijk in een gebied waar nog geen aanleg van glasvezel internet heeft plaatsgevonden? In dat geval zal je het moeten doen met kabelinternet. Zoals gezegd, is kabelinternet van Ziggo een goed alternatief.

In ieder geval is het altijd aan te raden om eerst glasvezel te vergelijken. Door het vergelijken van de internetpakketten krijg je een inzicht van welke pakketten er op jouw adres beschikbaar zijn, maar ook welke providers het snelst of goedkoopst zijn.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen waarmee Amsterdammers nog wel eens regelmatig mee rondlopen als zij op zoek zijn naar glasvezel internet voor thuis.

Waar in Amsterdam is glasvezel?

Op het moment van schrijven is de gemeente Amsterdam nog steeds bezig met glasvezel aanleggen. Het is bekend dat in de stadsdelen Amsterdam-West, Amsterdam-Oost en IJburg al glasvezelverbindingen liggen. Als je wilt weten of er op jouw adres al glasvezel beschikbaar is, dan kun je het beste een glasvezel check doen.

Waarom kan ik niet kiezen voor glasvezel?

Dat kan met een aantal zaken te maken hebben. Op het moment van schrijven is glasvezel niet in ieder deel van Amsterdam beschikbaar. Hierdoor heeft niet iedere huishouden de mogelijkheid om een glasvezel abonnement af te sluiten. Kabelinternet (Ziggo) kan ik dat geval een goed alternatief zijn.

Wordt er in Amsterdam nog meer glasvezel aangelegd? 

Amsterdam is nog steeds bezig met de aanleg van glasvezel. Dit wordt gedaan om alle inwoners, werknemers en werkgevers van een stabiele internetverbinding te voorzien.