Alleen glasvezel internet

Wil je weten welke providers alleen glasvezel internet zonder tv aanbieden? Doe hieronder de postcodecheck en vind direct de goedkoopste provider op jouw adres!

Wat is een alleen glasvezel abonnement? 

Een alleen glasvezel abonnement is een internet abonnement waarbij je alleen betaald voor glasvezelinternet. Waar voorheen kabelinternet het sterkste internet was, daar is dit tegenwoordig glasvezel. Hoewel de downloadsnelheid gelijkwaardig is aan dat van kabelinternet, ligt vooral de uploadsnelheid bij glasvezel hoger.

En zoals de naam doet vermoeden is dit een abonnement met alleen internet zonder tv en bellen. Normaal gesproken sluit je een uitgebreider abonnement af, maar zonder tv en telefonie bespaart dit al gauw tien tot tientallen euro’s per maand.

De vanaf prijs voor alleen glasvezel ligt bij enkele providers, zoals: Online.nl, T-Mobile Thuis en Youfone Thuis op een prijs vanaf €41,50 per maand. Bij zo’n ‘goedkoop’ pakket krijg je doorgaans een internetsnelheid van 50 Mbit/s tot 100 Mbit/s.

Voor- en nadelen van alleen glasvezel internet

Een internet pakket met alleen glasvezel heeft logischerwijs genoeg voordelen. De nadelen worden zelden benoemd en daarom zetten we ook deze punten op een rij. Hieronder hebben we een overzicht voor je samengesteld.

Voordelen: Lagere prijs zonder overbodige kosten

Voordelen en nadelen van een alleen glasvezel internet abonnement

Wil je de prijs zo laag mogelijk houden? Voor glasvezel zijn er meerdere providers beschikbaar. De kans is groot dat je de door de concurrentie goedkoop glasvezel kan afsluiten. Bovendien bespaar je door het weglaten van televisie en bellen al, afhankelijk van de uiteindelijk gekozen provider, standaard tien tot tientallen euro’s per maand.

Bovendien kan je met een Sim Only abonnement ook nog voor een combi-deal kiezen. Door een mobiel abonnement met vast internet te combineren krijg je bij meerdere providers extra korting. Ook krijg je meer extraatjes zoals een extra zenderpakket.

Nadeel: Beschikbaarheid

Vrijwel het grootste nadeel van glasvezel, is dat het nog niet overal beschikbaar is. Door het uitvoeren van een glasvezel check kan je erachter komen of en welke glasvezelproviders op jouw adres beschikbaar zijn. Is glasvezel niet beschikbaar? In dat geval kan kabelinternet een goed alternatief zijn voor glasvezelinternet.

Waar moet ik op letten voor het goedkoopste glasvezel pakket met alleen internet?

Is glasvezel beschikbaar op je persoonlijke adres en ben je enthousiast? Dan kun je op zoek gaan naar een alleen glasvezel abonnement. Voordat je dat doet, is het goed om te weten dat er een aantal belangrijke zaken zijn waar je rekening mee dient te houden. Enkele voorbeelden kun je hieronder vinden.

  • Acties: Veel Nederlandse providers bieden met regelmaat acties aan. Het is niet onverstandig om dit in de gaten te houden. Wellicht heb je geluk en kun je er een cadeau, cashback of een nog lagere prijs uit slaan. 
  • Prijs van het abonnement: Bij het zien van een lage prijs moet je niet direct toehappen. We raden je aan om eerst uitgebreid onderzoek te doen. Wat krijg je voor die prijs? Soms kan het beter zijn om juist voor een duurdere provider te kiezen, omdat die net meer combi-voordelen heeft voor jou als gebruiker. 
  • Leeservaringen van anderen: Sluit je je aan bij een nieuwe provider? Bekijk eerst de ervaringen van andere gebruikers. Zijn zij tevreden? En waarom zijn zij enthousiast over de provider? Dit geeft eveneens de betrouwbaarheid aan. 
  • Extra kosten: Alleen glasvezel draait dus om internet. Hier zit niets anders bij. Maar als je televisie wenst, dan moet je er dus rekening mee houden dat hier extra kosten voor een streamingsdienst bij komen kijken.

Hoe kies ik het beste alleen glasvezel abonnement?

Is een internet en tv abonnement wat jou betreft achterhaalt? We zijn erachter gekomen dat alleen glasvezel veel voordelen heeft. Welk abonnement je kiest, dat is aan jou. Je kunt de informatie uit dit artikel gebruiken om de knoop door te hakken.

Ook kan het helpen om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Door de abonnementen te sorteren op goedkoopste prijs of op het snelste pakket kom je er al snel achter wat de beste glasvezel provider is op jouw adres. Er is namelijk een verschillend aanbod van internetproviders beschikbaar per regio.

Hierdoor kan je meestal zelf het beste bepalen welke provider, wat jou betreft, de beste is. De tevredenheid voor jou als gebruiker staat immers voorop. Bovendien heeft iedereen andere wensen en eisen. 

Kortom, alleen glasvezel doen of niet? 

Hecht je meer waarde aan snel stabiel internet dan aan vaste telefonie en of tv? Een alleen glasvezel abonnement is in dat geval een uitstekende optie om te overwegen. Dit is namelijk de manier om te besparen op de kosten van een alles-in-1-abonnement.

Dankzij glasvezel heb je bovendien een duurzame vorm van internet te pakken. Glasvezel beschikt over geavanceerde specificaties en heeft de komende jaren geen onderhoud nodig. Bovendien kun je vanuit huis genieten van een snelle verbinding, waardoor thuiswerken of hobbyen geen enkel probleem meer is.

Wat ons betreft, is het de moeite waard om alleen glasvezel eens te overwegen. Wacht dan ook niet lang, en begin direct met het vergelijken van glasvezel internet

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkeren bij bezoekers van onze website die op zoek zijn naar meer informatie over alleen glasvezelinternet.

Is glasvezel er alleen voor internet?

Nee, glasvezel is er niet alleen voor internet. Via glasvezel kan je namelijk ook tv-kijken of vast bellen. Wel is het zo dat als je een glasvezel abonnement afsluit, dat het signaal voor tv en vast bellen wel via het internet en dus glasvezel verloopt.

Waarom geen glasvezel nemen?

Eigenlijk zijn er weinig redenen te noemen waarom je geen glasvezel zou moeten nemen. Het is namelijk sneller en milieuvriendelijker. Enkele redenen om niet voor glasvezel internet te kiezen, zijn dat het niet beschikbaar is of een andere provider dat internet levert via de kabel (Ziggo) of ADSL simpelweg goedkoper is.

Wat is beter, glasvezel of Ziggo?

Kijkend naar alleen het internet dan is glasvezel beter omdat het de beste techniek kent. Zo behaal je met glasvezel een veel hogere uploadsnelheid. Vooral in de toekomst met de internet of things is dit handig. Dit gezegd hebbende, is kabelinternet van Ziggo voor veel huishoudens nog een goed alternatief. Ook heeft Ziggo vaak beter entertainment. Hierdoor kunnen fanatieke tv-kijkers of een goede aanbieding huishoudens alsnog doen besluiten om voor Ziggo te kiezen.