Glasvezel internet

Wil je glasvezel internet afsluiten? Bekijk hier alle belangrijke informatie en vergelijk alle beschikbare pakketten en providers op jouw adres.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet de snelste en nieuwste breedbandtechniek in Nederland. Het bestaat uit flinterdunne glasvezelkabels die ook nog eens zeer sterk zijn. De overdracht van het signaal vindt hierbij plaats via licht. Dit in tegenstelling tot de koper- en coaxnetwerk.

Glasvezel internet providers vergelijken in Nederland

Het voordeel van het versturen van signaal via licht is dat het razendsnel en zonder storing of hapering data kan versturen. Dit geldt ook voor extreem drukke momenten. Mede hierdoor behaal je met glasvezelinternet hogere uploadsnelheden. Bovendien is de bestelde internetsnelheid altijd gelijk aan de (bekabelde) geleverde internetsnelheid.

Om toegang tot glasvezel internet te kunnen krijgen, moet er een glasvezelkabel zijn getrokken naar jouw woning. Veelal wordt dit netwerk aangelegd door telecombedrijven. Afhankelijk van de gemeente waarin je woont, is de aanleg hiervan vaak kosteloos.

Al met al, dankzij deze lasertechniek ontvang je met glasvezel internet dus razendsnel internet op je telefoon, tablet, desktop of televisie. Twijfel je tussen kabel- en glasvezelinternet? Dan kan je eerst ook alle soorten internet vergelijken.

Waarom glasvezel?

Voor vele huishoudens of zakelijke gebruikers kan de keuze voor glasvezelinternet een uitkomst zijn. Deze breedbandverbinding is namelijk ontzettend snel en betrouwbaar. Naar onze mening zijn de volgende redenen de belangrijkste om te kiezen voor glasvezel:

 • Snelheid: Met glasvezelinternet kan je een down- en uploadsnelheid behalen van maar liefst 1.000 Mbit/s. Dit is veel sneller dan het geval is met de traditionele internetverbindingen zoals dsl- of kabelinternet.
 • Minder storingsgevoelig: Doordat het signaal via licht wordt verstuurd, is het minder gevoelig voor elektromagnetische interferentie. Met andere woorden, je hebt minder snel last van storing bij slecht weer of andere omgevingsfactoren.
 • Symmetrische down- en uploadsnelheid: Bij glasvezelinternet is de uploadsnelheid van het internet gelijk aan de downloadsnelheid. Hierdoor kan je net zo snel een (groot) bestand versturen als ontvangen. Om het in perspectief te zetten, met kabelinternet is er ‘slechts’ een uploadsnelheid van 50 Mbit/s mogelijk.
 • Toekomstbestendigheid: Hoe groot je huishouden ook wordt, glasvezelinternet groeit met jouw huishouden mee. Je kan het gemakkelijk upgraden naar de snelheid die past bij de huidige situatie van jouw huishouden en of werk. Vraagt jouw werk veel van het internet? In dat geval kan 1.000 Mbit/s aan te raden zijn.
 • Milieuvriendelijker: Glasvezelinternet is momenteel de duurzaamste manier van internet, doordat de overdracht van gegevens plaatsvinden via licht.

Het ligt in de lijn der verwachting dat glasvezel het internet van de toekomst is. Door de glasvezelkabels kan er dus een dusdanige hoeveelheid data verplaatst worden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Ook zorgen deze kabels voor een indrukwekkende snelheid, waardoor glasvezel eigenlijk alleen maar voordelen lijkt te bieden.

Zo werkt glasvezel internet vergelijken

Wil je graag van het allersnelste internet genieten? En wil je je ook goed voorbereiden op de toekomst? Dan is het aan te raden om voor glasvezel te kiezen. Voordat je dit kunt doen, moet je wel glasvezel vergelijken. Doe dit aan de hand van het volgende stappenplan:

 • Stap 1: vul je postcode in. Dit is de belangrijkste stap die je onder geen enkele voorwaarden over kunt slaan. Doordat glasvezel nog niet overal beschikbaar is, moet je eerst een glasvezel check doen om te kijken of je voor glasvezel kunt kiezen.
 • Stap 2: check de mogelijkheden. We gaan er van uit dat er op jouw postcode glasvezel beschikbaar is, waardoor je de verschillende mogelijkheden kunt bekijken. Mogelijk kun je voor maar één provider kiezen, maar mogelijk ook voor meerdere providers. Zet de mogelijkheden goed voor jezelf op een rijtje.
 • Stap 3: zet je wensen op een rijtje. Voordat je de mogelijkheden met elkaar kunt vergelijken, moet je goed je wensen op een rijtje te zetten. Wat verwacht je precies van je nieuwe glasvezel internet abonnement? Wat verwacht je van de internetsnelheid? En hoeveel geld wil je idealiter per maand maximaal uitgeven?
 • Stap 4: vergelijken maar. Het is nu de hoogste tijd om de verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Hierbij moet je goed naar de internetsnelheid kijken, evenals naar het tarief per maand. Check bovendien of je nog van een combivoordeel kunt profiteren. Bij meerdere providers is dit het geval.

Bij het vergelijken van glasvezel zijn er overigens meer aandachtspunten. Zo moet je ook goed kijken naar het soort abonnement. Ga je voor alleen glasvezel internet? Of wil je voor een alles-in-1 pakket gaan? Bij meerdere providers is het mogelijk om alles-in-1 glasvezel internet af te sluiten. Dit moet echter maar net wel op jouw postcode mogelijk zijn.

Voordelen van glasvezel

Is het nou aan te raden om voor glasvezel internet te kiezen? Ja, dit is absoluut aan te raden. Dit heeft simpelweg met de volgende voordelen te maken:

 • Uploadsnelheid van glasvezel is indrukwekkend. De uploadsnelheid van glasvezel is vele malen hoger dan bij andere soorten internet. Dit stelt je in staat om nog sneller te internetten. Wat hierbij ook opvalt, is dat bij glasvezel de upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Dat is bij andere soorten niet het geval.
 • Razendsnel zonder snelheidsverlies. Uiteraard is de hoge internetsnelheid een gigantisch voordeel. Daarbij is het ook een voordeel dat je niet bang hoeft te zijn voor snelheidsverlies. Glasvezel is namelijk het snelste internet in Nederland.
 • Veelal keuze uit meerdere providers. Het netwerk dat in jouw wijk aangelegd is, is door een bepaalde provider aangelegd. Veel providers hebben gelukkig tegenwoordig voor een (open) vrijgegeven netwerk gekozen. Dit betekent dat je uit meerdere providers kunt kiezen voor een goede vergelijking.
 • Voor alle soorten gebruik geschikt. Een ander voordeel van glasvezel is in de stabiliteit te vinden. Ofwel, glasvezel is voor alle soorten gebruik geschikt. Variërend van intensief thuisgebruik tot aan zakelijk gebruik in je thuiskantoor.

Nadelen van glasvezel internet

Is glasvezel dan helemaal perfect? Nee, dat is niet zozeer het geval. Je moet bij glasvezel internet op dit moment nog met twee nadelen rekening houden, namelijk: de beschikbaarheid en het tarief dat bij enkele providers hoger ligt.

Allereerst het eerste nadeel dus de beschikbaarheid. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, is het doel om glasvezel in Nederland voor iedereen beschikbaar te maken. Afhankelijk van jouw huidige woonplaats is dit nu wel of niet het geval. Zo nee, dan moet je kiezen voor een goed alternatief voor glasvezel zoals bijvoorbeeld kabelinternet.

Ten tweede is nog een nadeel van glasvezel dat het duurder kan uitvallen dan ADSL. Wil je zo min mogelijk geld aan je internet abonnement kwijt zijn? Dan sluit glasvezel waarschijnlijk niet helemaal aan op je wensen. Dit gezegd hebbende rekenen steeds meer providers geen extra tarief meer voor glasvezel, dus kan dit nadeel meevallen.

Heb ik glasvezel?

Weet je nog niet of er bij jou in de wijk glasvezel aanwezig is? Dit kun je op zich makkelijk checken. Je kunt het ten eerste fysiek in je woning checken. Je kunt bij je huidige internetaansluiting kijken of je glasvezel op jouw adres aanwezig is.

Een tweede en makkelijkere manier om dit te doen is echter om online een check te doen. Dit doe je het beste met onze glasvezel check. Vul je postcode in en check direct of glasvezel internet op jouw adres beschikbaar is. Is dit nog niet het geval? Dan is het aan te raden om over een paar maanden wederom onze glasvezel check te raadplegen.

Mocht er in de tussentijd al wel glasvezel in je wijk aangelegd zijn, dan zie je dat direct terug in onze tool. Uiteraard kun je ook de ontwikkelingen in je wijk in de gaten houden. Als een provider glasvezelkabels aan komt leggen, dan wordt dit ruim van tevoren gemeld.

Glasvezel aanbieders in Nederland

Is glasvezel op jouw adres beschikbaar? Dan is het zaak om op zoek naar de beste glasvezel provider te kiezen. Afhankelijk van het bedrijf dat glasvezel op jouw adres heeft aangelegd, kan je vaak niet uit alle providers kiezen. Gelukkig is het aanbod ruim en kan je is het huidige aanbod overzichtelijk in de onderstaande tabel samengevat:

ProviderVanaf snelheidVanaf prijsMeer info
Budget Alles-in-150 Mbit/s€41,50 p/mBekijk bij Budget
Caiway300 Mbit/s€44,50 p/mBekijk bij Caiway
DELTA150 Mbit/s€55,00 p/mBekijk bij Delta
Freedom Internet1000 Mbit/s€49,00 p/mBekijk bij Freedom
KPN100 Mbit/s€42,50 p/mBekijk bij KPN
Online.nl100 Mbit/s€41,50 p/mBekijk bij Online.nl
Solcon100 Mbit/s€49,99 p/mBekijk bij Solcon
T-Mobile100 Mbit/s€35,00 p/mBekijk bij T-Mobile
Youfone100 Mbit/s€43,00 p/mBekijk bij Youfone

Budget Alles-in-1

Een belangrijk voordeel van Budget Alles-in-1 is in de prijsstelling terug te vinden. Zoals de naam van deze provider al aangeeft, kun je relatief voordelig een glasvezel internet abonnement afsluiten. Wat hierbij ook een groot voordeel is, is dat men gebruik van het KPN netwerk maakt. Dit een betrouwbaar, stabiel en uiteraard razendsnel netwerk.

Overigens is het ook fijn dat je bij deze provider uit meerdere internetsnelheden kunt kiezen. Dit maakt een abonnement van Budget Alles-in-1 glasvezel voor veel huishoudens geschikt. Het goedkoopste pakket heeft een vanaf prijs van €41,50 per maand.

Caiway

Caiway is één van de beste aanbieders van glasvezel internet. Dit komt onder meer doordat Caiway de op één na grootste glasvezelnetwerk van ons land heeft. Ook heb je bij deze provider de keuze uit meerdere abonnementen en internetsnelheden. Het goedkoopste pakket heeft een vanaf prijs van €44,50 per maand.

DELTA

DELTA heeft door de samenwerking met Caiway ook één van de grootste glasvezelnetwerken van ons land. Op dit moment heeft Delta meer dan 1 miljoen adressen toegang tot glasvezel gegeven. Het goedkoopste pakket bij DELTA heeft een vanaf prijs van €55,00 per maand.

Freedom Internet

Freedom Internet is sinds 2020 een onafhankelijke provider. Voorheen maakte het onderdeel van KPN uit als XS4ALL, maar dat is nu niet meer het geval. Gelukkig maakt Freedom Internet wel nog gebruik van het KPN netwerk. Bij Freedom Internet kun je een glasvezel abonnement afsluiten vanaf €49 euro per maand.

KPN

Dit is uiteraard één van de grootste glasvezelaanbieders van ons land. Belangrijk voordeel van KPN glasvezel is het open netwerk. Ofwel, ook andere providers mogen tegen betaling gebruik maken van haar glasvezelnetwerk. Bij KPN sluit je voor een bedrag vanaf €42,50 per maand al een glasvezel internetabonnement af.

Online.nl

Ben je op zoek naar een goedkoop glasvezel internet abonnement? Dan zit je bij Online.nl goed. Deze provider biedt vaak zeer goedkope glasvezel internet abonnementen aan, waarbij het goedkoopste pakket slechts vanaf €41,50 per maand. Online.nl maakt voor het signaal gebruik van meerdere glasvezelnetwerken.

Solcon

Solcon is een provider dat onder andere gebruik maakt van het KPN glasvezelnetwerk. Dit betekent dat je altijd van een snel, betrouwbaar en stabiel netwerk verzekerd bent. Bij deze provider heeft het goedkoopste abonnement een vanaf prijs van €49,99 per maand.

T-Mobile

Net zoals KPN is T-Mobile één van de grootste aanbieders van glasvezel internet. Hierbij maakt zij zowel gebruik van haar eigen glasvezelnetwerk als dat van KPN. Hoe dan ook, bij T-Mobile geniet je van een indrukwekkende snelheid en stabiliteit. Ook profiteer je van combivoordeel als je al een abonnement bij T-Mobile hebt lopen. Het goedkoopste abonnement bij T-Mobile heeft een vanaf prijs van €35 per maand!

Youfone

Wil je een goedkoop glasvezel abonnement afsluiten? Dan ben je hiervoor bij Youfone ook aan het juiste adres. Hierbij maakt gebruik van zowel het KPN-netwerk als andere onafhankelijke netwerken. Bij Youfone heb je al glasvezel internet vanaf €43 per maand.

Glasvezel netwerken vergelijken in Nederland

In de afgelopen jaren hebben in Nederland meerdere bedrijven zich bezig gehouden met het aanleggen van het glasvezelnetwerk. Wat hierbij goed is om te weten, is dat dit niet dezelfde bedrijven als bovenstaande providers zijn. Deze bedrijven en providers zijn wel sterk met elkaar verweven, maar het netwerk wordt door een ander bedrijf aangelegd.

Zo wordt bijvoorbeeld het glasvezelnetwerk van T-Mobile niet door de provider T-Mobile Thuis zelf aangelegd. T-Mobile werkt hiervoor samen met Open Dutch Fiber. Hieronder vertellen wij je graag iets meer over deze glasvezelbedrijven.

DELTA Fiber Netwerk

De provider DELTA maakt gebruik van haar eigen aangelegde DELTA Fiber Netwerk. Van dit netwerk maken inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens gebruik. Meerdere aanbieders maken gebruik van dit netwerk, waaronder Online.nl, Solcon, Kliksafe, MultiFiber, Freedom, PlinQ, GlasNet en Libernet.

KPN Netwerk NL & Glaspoort

De samenwerking van Glaspoort en het KPN-netwerk is uiterst succesvol gebleken. Ruim 1,5 miljoen huishoudens maken gebruik van dit netwerk. Ook heeft KPN besloten om meerdere providers toegang tot dit netwerk te geven. Dit betekent dat veel huishoudens door heel Nederland verspreid inmiddels van dit netwerk gebruik kunnen maken.

Open Dutch Fiber Netwerk

Het marktaandeel van het Open Dutch Fiber Netwerk ligt tussen de 5 en 10 procent. Dit betekent dat maximaal 500.000 glasvezelverbindingen via dit netwerk lopen. Het doel van Open Dutch Fiber is om in 2025 2 miljoen woningen van glasvezel te voorzien.

Soorten glasvezel internetabonnementen

Spreken de vele voordelen van glasvezel internet je aan? En zou je daarom graag zo snel mogelijk een glasvezel internetabonnement af willen sluiten? Dan is het goed om te weten dat je op dit moment uit drie soorten internet abonnementen kunt kiezen.

Alleen glasvezel internet

Hoef je geen TV te kijken en ook geen vaste telefoon te hebben? Dan is een alleen glasvezel internet abonnement de beste optie. Met zo’n abonnement geniet je van razendsnel glasvezel internet thuis, maar je hoeft hier niet de hoofdprijs voor te betalen. Het weglaten van tv bespaart al snel €10 tot €20 per maand. Bovendien kan je nog steeds gebruik maken van tv door te abonneren op streamingsdiensten.

Glasvezel internet en TV

Wil je glasvezel internet en TV combineren? Dan heb je baat bij zo’n combinatiepakket. Bij meerdere providers kun je zo’n combinatiepakket afsluiten, waarmee je van meerdere voordelen verzekerd bent. Zo is het ideaal dat je een aanspreekpunt hebt en slechts één factuur krijgt. Bovendien krijg je vaak een interactieve tv-ontvanger meegeleverd.

Alles-in-1 glasvezel internet

Tot slot kun je ook nog voor een alles-in-1 pakket met glasvezel internet kiezen. Met zo’n pakket sla je meerdere vliegen in één klap. Je krijgt niet alleen razendsnel internet, maar ook nog vast bellen en interactieve TV. Bij meerdere aanbieders is het mogelijk om zo’n alles-in-1 pakket geheel naar wens samen te stellen.

Wat kost glasvezel?

Het is bijzonder lastig om een gemiddelde prijs per maand aan een glasvezel abonnement te koppelen. Als we bijvoorbeeld naar het goedkoopste glasvezel abonnement kijken dan zien we een abonnement van T-Mobile vanaf €35 euro per maand. Het duurste abonnement is van DELTA met een prijs vanaf €100 euro per maand.

Je kunt gemiddeld uitgaan van een bedrag tussen de €35 en €50 euro. Het klopt dat dit een nogal ruime range is, maar dat heeft met de vele variabelen te maken. Zo zijn de volgende variabelen van invloed op de glasvezel prijs:

 • Internetsnelheid. Bij het afsluiten van een glasvezel internet abonnement kun je uit meerdere internetsnelheden kiezen. Des te hoger de snelheid is, des te duurder het abonnement is.
 • Soort pakket. Je hebt ook nog met het soort pakket te maken. Zoals we hierboven al besproken hebben, kun je uit drie soorten pakketten betalen. Hoe meer bij het abonnement is inbegrepen, hoe duurder het abonnement zal uitvallen.
 • Bijkomende kosten. Bij een glasvezel internet abonnement draait het niet alleen om het tarief per maand. Je moet ook goed opletten of de provider nog bijkomende kosten in rekening brengt. Het beste voorbeeld hiervan zijn de aansluitkosten.

Goedkoop glasvezel abonnement, hoe vind ik hem?

Heb je de wens om een glasvezel abonnement af te sluiten? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dan is het aan te raden om deze tips op te volgen:

 • Kijk goed naar je wensen. Heb je baat bij een glasvezel abonnement met een (zeer) hoge internetsnelheid? Of kun je ook prima uit met een lagere snelheid? Zelfs als je voor een lagere internetsnelheden kiest, ben je van snel internet verzekerd.
 • Let goed op een combivoordeel. Het is ook belangrijk om goed op een eventueel combivoordeel te letten. Dit is het geval als je bijvoorbeeld al een mobiel abonnement bij bijvoorbeeld KPN of T-Mobile hebt lopen. Bij die provider krijg je dan extra korting op je glasvezel internetabonnement.
 • Wacht de aanbiedingen geduldig af. Wij hebben opgemerkt dat veel providers regelmatig met aanbiedingen stunten. Door van zo’n aanbieding te profiteren, bespaar je het nodige geld over de komende maanden. Wacht daarom geduldig de verschillende aanbiedingen van de verschillende providers af.

Hoe snel is glasvezel internet?

Glasvezel internet is razendsnel. Hoe snel het precies is, is wel afhankelijk van het abonnement waar je voor kiest. Op dit moment kun je in ieder geval uit meerdere snelheden kiezen:

 • 50-100 Mbit/s: dit is geschikt voor een kleiner huishouden
 • 200 Mbit/s: dit is geschikt voor een iets groter huishouden of als je met meerdere personen tegelijkertijd online wilt zijn
 • 500 Mbit/s: dit is geschikt voor grotere huishoudens
 • 1000 Mbit/s: dit is geschikt voor huishoudens die de hoogste eisen aan hun netwerk stellen

Belangrijk voordeel van glasvezel internet is dat de upload- en downloadsnelheid gelijk aan elkaar zijn. Dit is bij bijvoorbeeld kabelinternet niet het geval. Tevens is het een groot voordeel dat de bestelde snelheid daadwerkelijk de geleverde snelheid is. Bij bijvoorbeeld ADSL heb je met een flink verlies van snelheid te maken.

Glasvezel internet vs kabel

Kies je voor kabelinternet? Dan heb je met een minder hoge uploadsnelheid te maken. Vooral als je veel grote bestanden (video’s) verstuurd, dan is dit verschil aanzienlijk en zorgt er mogelijk voor dat je niet op de gewenste manier kunt internetten. Bij glasvezel internet zijn deze beide snelheden volledig gelijk aan elkaar.

Naast het verschil in snelheid is het verschil qua te kiezen internetproviders overigens ook groot. Voor kabelinternet kun je eigenlijk alleen bij Ziggo terecht. Voor glasvezel internet kun je bij meerdere providers terecht, zoals hierboven uitgebreid besproken.

Soort internetMaximale downloadsnelheidMaximale uploadsnelheid
DSL200 Mbit30 Mbit
Kabel1000 Mbit50 Mbit
Glasvezel1000 Mbit1000 Mbit
Kabelinternet en dsl-internet vergelijken met glasvezel internet.

Aansluiten en installatie van een glasvezelpakket

Heb je een interessant glasvezel internet abonnement gevonden? Dit abonnement sluit je makkelijk af, waarna je alle toebehoren thuis geleverd krijgt. Hoe dit precies zit en hoe je de glasvezel in je woning kunt installeren, lees je hieronder.

Modem voor glasvezel internet

Als je een internet glasvezel abonnement afgesloten hebt, ontvang je een speciaal modem voor glasvezel internet. Bij dit modem wordt een duidelijke gebruiksaanwijzing meegeleverd. Aan de hand van die gebruiksaanwijzing installeer je dit modem vrij makkelijk. Lukt dit niet? Bij de meeste providers kun je in dat geval hulp inschakelen.

Hoe werkt de aanleg tot in de woning van glasvezel internet?

In een normale situatie zorgt de provider voor de aanleg van een glasvezelkabel tot aan de meterkast. De rest van de installatie zou je dan zelf uit moeten voeren. Dit houdt onder meer in dat je de glasvezelkabel zelf in je woning door moet trekken. Je kunt dit allemaal zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden.

Hoe vind ik de beste provider voor glasvezel internet op mijn adres?

Wat is nou de beste provider voor jou en jouw huishouden? Het antwoord op die vraag is niet makkelijk te vinden. Zo ben je van meerdere factoren afhankelijk. Ook heb je met je eigen wensen te maken. Wil je bijvoorbeeld voor een populaire provider, zoals KPN of T-Mobile gaan? Of ga je liever voor een budgetprovider?

Om tot de juiste te komen, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten:

 • Welk bedrijf heeft het netwerk aangelegd? Dit is bepalend voor de providers waar je vervolgens tussen kunt kiezen. Het is aan jou om tussen de beschikbare aanbieders de juiste vergelijking te maken.
 • Let goed op de gewenste snelheid. Zoals al eerder aangehaald, moet je goed naar de gewenste snelheid kijken. Deze snelheid moet je goed op je eigen wensen afstemmen.
 • Let goed op acties. Het is ook verstandig om goed op acties c.q. aanbiedingen te letten. Met dank aan een actie profiteer je simpelweg van meer voordelen.

Overstappen naar glasvezel internet

Wil je naar glasvezel overstappen? Dan moet je eerst checken of glasvezel op jouw adres beschikbaar is. Als dat het geval is, moet je een goede vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders. Het is vervolgens zaak om te bepalen naar welk abonnement je voorkeur uitgaat. Dit abonnement kun je vervolgens online afsluiten. Daarbij is het interessant om van de mogelijke overstapservice van een provider gebruik te maken.

Het belang van ondernemers en bedrijven voor het vergelijken van zakelijk glasvezel internet

Bedrijven en ondernemers die kiezen voor zakelijk glasvezel in plaats van particulier internet krijgen enkele exclusieve voordelen. Zodoende kan je in de eerste plaats een stukje zekerheid kopen in de zin van dat je nooit offline bent zelfs tijdens stortingen.

Internetprovider XS4ALL biedt namelijk een garantie aan waarmee zakelijke gebruikers bij een storing kunnen overschakelen op mobiel internet. Nog een voordeel van zakelijk glasvezelinternet is dat deze fiscaal aftrekbaar is bij de Belastingdienst.

Providers die zich onder andere richten op zakelijk glasvezel zijn KPN en XS4ALL. Let hierbij wel op dat de prijs van de pakketten bij zakelijk internet door de garanties hoger kunnen zijn. Hierdoor kunnen kleine bedrijven ook kiezen voor goedkoper particulier internet.

Kortom, wees slim en vergelijk glasvezel internet

Glasvezel internet is het internet van de toekomst. Door voor een glasvezel internet abonnement te kiezen, voorzie je jezelf simpelweg van het best mogelijke internetnetwerk. Je geniet namelijk van razendsnel en stabiel internet. Het is daarbij wel zaak om goed naar de aanbieders in jouw wijk te kijken.

Vul je postcode in, bekijk de verschillende aanbieders en maak een goede vergelijking voor jezelf. Richt je hierbij op zowel de beste- als op de goedkoopste providers. Dat stelt je des te beter in staat om de juiste keuze te maken.

Check ook de glasvezel internet aanbiedingen

Voor een glasvezel internet abonnement betaal je relatief veel geld. Gelukkig kun je van interessante glasvezel internet aanbiedingen profiteren. Deze aanbiedingen verschillen van tijd tot tijd, maar gemiddeld kun je met een aanbieding zo’n 100 tot 200 euro besparen.

Het loont dus zeker om in onze vergelijker op zoek naar de beste aanbiedingen te gaan. Indien je de vergelijk op prijs laat sorteren in het 1e jaar, is het voordeel al meegerekend.

Veelgestelde vragen over glasvezel internet

Hieronder staan enkele veegelstelde vragen, die regelmatig terugkeren bij het op zoek zijn naar meer informatie over glasvezel internet.

Hoe werkt internet via glasvezel?

Het internet via glasvezel werkt via glasvezelkabels. In deze kabels zit glasvezel dat zo dun als een menselijk haar is. Dit vezel is in staat om data op een hoge snelheid zonder enig verlies te transporteren.

Wat heb ik nodig voor glasvezel internet?

Voor glasvezel internet heb je glasvezelkabels in je wijk nodig. Ga daarom eerst goed na of glasvezel op jouw adres al beschikbaar is. Vervolgens heb je een geschikt internet abonnement nodig. als je dat abonnement afgesloten hebt, krijg je de overige toebehoren geleverd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het glasvezel modem.

Wat is de goedkoopste glasvezelprovider?

T-Mobile en Budget Alles-in-1 lijken de goedkoopste glasvezelproviders te zijn. Wat voor jou de goedkoopste provider is, hangt onder meer van het aanbod op je adres af. Ook heb je met je persoonlijke voorkeuren met betrekking tot de internetsnelheid te maken.

Waar is glasvezel internet beschikbaar?

Glasvezel internet is in de grote delen van het land beschikbaar, maar nog niet overal. Om te achterhalen of er glasvezel internet op jouw adres beschikbaar is, hoef je alleen maar de postcodecheck in te vullen.

Waarom kan ik Ziggo bij glasvezel internet niet vergelijken?

Ziggo biedt geen volwaardig glasvezel internet aan. Wat Ziggo wel doet, is glasvezel voor 97% tot aan de deur bezorgen. Het laatste gedeelte verloopt echter via de kabel. Dit betekent dat je Ziggo niet met bovenstaande providers/aanbieders kunt vergelijken.