Beste internet provider postcode: Check de beste op jouw adres!

Beste internet provider postcode

Wil je de beste internet provider op jouw postcode weten? Slim, aangezien een goede provider niet duur hoeft te zijn. Het enige probleem is dat het per adres verschilt, welke providers er beschikbaar zijn. Gelukkig kunnen wij hierbij met een adrescheck helpen.

Naast de beste provider op jouw postcode bespreken we ook nog: enkele van de beste populaire providers, waarom het doen van een postcodecheck nodig is, hoe je de beste provider vindt en hoe je het beste kunt gaan overstappen naar een nieuwe provider.

Geen tijd? Weet dit! Hoewel de beste internet provider op elke postcode anders kan zijn, kan je vrijwel altijd kiezen voor de populaire internet providers KPN, Odido en Ziggo. Hiervan zijn KPN en Odido het best, mits glasvezel aanwezig is. Anders is de beste Ziggo.

Vergelijk nu voor de beste provider op jouw adres

Geef hieronder jouw postcode en huisnummer aan, en krijg in één oogopslag te zien welke internet providers er beschikbaar zijn. Bovendien kan je de internet providers ook sorteren op basis van: goedkoopste prijs met actie, goedkoopste vaste prijs of het snelste pakket.

Populaire internet providers op elk adres

Weet je na het doen van de postcodecheck niet voor welke provider je moet kiezen? In dat geval kan één van de onderstaande providers in de tabel een optie zijn. Het zijn populaire providers die op bijna elk adres beschikbaar zijn, en ook nog eens betrouwbaar zijn.

ProviderVanaf prijsKenmerkMeer info
KPN42,50Kwaliteit internetBekijk bij KPN
Ziggo44,00Tv-aanbodBekijk bij Ziggo
Odido35,00Prijs-kwaliteitBekijk bij Odido

Waarom is jouw postcode van belang voor de beste internet provider

Voor het vinden van de beste internet provider op jouw adres, is de postcode relevant aangezien je aan de hand hiervan kan achterhalen welke netwerk er beschikbaar is. Is dit namelijk het kabelnetwerk van Ziggo? Of het glasvezelnetwerk van Odido of KPN?

Aan de hand van het netwerk kan je uiteindelijk een keuze maken voor een internet provider. Zodoende kan je bij kabelinternet alleen kiezen voor Ziggo en bij glasvezelinternet vaak uit meerdere internet providers. Kies bijvoorbeeld via het KPN-netwerk voor Budget alles-in-1 of Freedom en via het Odido-netwerk voor Delta of Odido zelf.

Wanneer er geen glasvezel op jouw adres beschikbaar is, dan kan je vaak naast kabelinternet ook nog kiezen voor ADSL-internet. Aangezien je bij ADSL-internet te maken hebt met snelheidsverlies, is dit vooral geschikt voor kleine huishoudens.

Hoe vind ik het beste internet op mijn adres?

Het beste internet op jouw adres, kan je het beste vinden door het doen van een postcodecheck. Hierbij kan je de volgende stappen volgen:

 1. Vul je postcode + huisnummer in.
 2. Maak een keuze voor een internetpakket.
  • Internet Only
  • Internet en tv
  • Alles-in-1 (internet, tv en bellen)
 3. Kies de gewenste snelheid.
  • 50 Mbit/s t/m 100 Mbit/s: Voor kleinere huishoudens.
  • 100 Mbit/s t/m 300 Mbit/s: Voor standaard huishoudens.
  • 500 Mbit/s t/m 2.000 Mbit/s: Voor grotere huishoudens.
 4. Sorteer de providers op: prijs of snelheid.
 5. Bekijk de gewenste internet provider.
 6. Bestel het internetpakket op de website van de gekozen provider.
 7. Tip: Veel provider bieden een gratis overstapservice aan, maak hier gebruik van.

Kortom, wat is de beste internet provider op jouw postcode?

Door het doen van een postcodecheck, kan je vrij eenvoudig achterhalen welke provider het beste is op jouw adres. Zodoende krijg je te zien welk internetnetwerken er beschikbaar zijn op jouw adres, en aan de hand hiervan de te kiezen providers.

Zoals gezegd is het beste netwerk glasvezel. Afhankelijk van het netwerk zijn KPN en Odido goede keuzes voor glasvezelinternet. In het geval er geen glasvezelinternet aanwezig is, dan zal vrijwel altijd kabelinternet het beste internet zijn op jouw adres.

Tot slot, wil je overstappen? Gebruik dan tijdens het vergelijken de bovenstaande stappen. Vooral de laatste stap om gebruik te maken van de gratis overstapservice is een goede tip. Zo voorkom je tijdens het overstappen dat je zonder internet komt te zitten.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen bij bezoekers die op zoek zijn, naar de beste internet providers op iemand zijn adres aan de hand van de postcode.

Welke internet provider is over het algemeen het beste?

Op basis van onder andere de score van de Consumentenbond zijn over het algemeen de betere glasvezelaanbieders: Freedom, KPN en Solcon. Ziggo is de beste internet provider via de kabel.

Welke internet provider heeft het snelste internetpakket?

Delta levert het snelste internetpakket van 2.000 Mbit/s. Let op! Dit pakket is alleen beschikbaar als het Delta Fiber netwerk aanwezig is. Bij andere netwerken zal je uitkomen bij een maximale internetsnelheid van 1.000 Mbit/s.

Welke internet provider heeft de meeste storingen?

Tele2 behoort vaak tot de internet providers met de meeste storingen. Dit kwam mede doordat zij gebruik maakte van ADSL-internet. Sinds september 2023 kan je geen vast internet meer afsluiten bij Tele2.