Alles in 1 pakket vergelijken

Wat is alles-in-1?

Met een alles-in-1 pakket ga je voor een combinatie van internet, bellen en tv. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 86% van alle mensen met een alles-in-1 pakket teveel geld betaalt. Denk je dat dit ook voor jou geldt? Dan is het zaak om de alles-in-1 pakketten te vergelijken.

Overigens wordt dit pakket ook wel eens 3-in-1 pakket of een all-in-one pakket genoemd. Ongeacht welke benaming je gebruikt, mag het duidelijk zijn dat dit een totaalpakket is. Een totaalpakket waarmee je van het nodige gemak verzekerd bent.

Je hoeft slechts één internet abonnement af te sluiten waarna je thuis kunt internetten, bellen en televisie kijken. Bij een 4-in-1 pakket combineer je internet met tv, vast bellen en een mobiel abonnement. Het voordeel van een mobiel abonnement combineren met alles-in-1 is dat je extra korting en voordelen krijgt voor je loyaliteit aan een internetprovider.

Waarom moet je eigenlijk alles-in-1 pakketten gaan vergelijken?

Menig Nederlander die gehecht is aan zijn alles-in-1 provider vraagt zich af waarom je alles-in-1 pakketten zou moeten vergelijken. Het antwoord hierop is heel simpel. Door alles-in-1 pakketten te vergelijken ben je altijd verzekerd van een lage prijs voor internet en of tv.

Naast de prijs speelt ook het voordeel mee dat nieuwe klanten altijd de beschikking krijgen over het beste apparatuur. Zodoende kregen nieuwe alles-in-1 klanten van KPN in de zomer van 2020 allereerst de beschikking over de nieuwste wifi-modem KPN BOX 12.

Al met al zijn deze twee argumenten (voordeligere alles-in-1 prijs en de beschikking over de nieuwste apparatuur) samen de belangrijke redenen om alles-in-1 pakketten te gaan vergelijken en een overstap naar een nieuwe provider voor internet en tv te overwegen.

Voordelen van een alles-in-1 pakket

  • Je bespaart het nodige geld. In plaats van dat je drie losse abonnementen afsluit, sluit je één compleet pakket af. Dit betekent dat een provider direct drie diensten ‘verkoopt’. Dat is voor elke provider interessant, waardoor elke provider de prijzen van hun alles-in-1 pakketten zo laag mogelijk proberen te houden.
  • Je ontvangt nog maar één factuur. Kies je voor een alles-in-1 pakket? Dan ontvang je in het vervolg nog maar één factuur. In dit factuurbedrag zitten de kosten voor TV, internet en bellen verwerkt. Dit is compleet anders dan als je drie losse abonnementen af zou sluiten. In dat geval ontvang je drie facturen, waardoor je meer handelingen moet verrichten.
  • Eén vast aanspreekpunt. Heb je onverhoopt problemen met je televisie, internet of vaste telefoon? Dan is het fijn dat je slechts één vast aanspreekpunt hebt. Stel dat je internet en tv los van elkaar afsluit, dan ben je bij problemen vaak meer tijd kwijt.

Internetaanbieders van alles-in-1 pakketten

In Nederland kan heb je de keuze uit meerdere alles-in-1 providers. Ondanks dat ze allemaal internet, tv en bellen aanbieden verschillen de pakketten allemaal. Waar de één weer bekend staat om snel internet, daar levert de andere weer meer entertainment. Bovendien kan je bij deze lijst met providers een duidelijk onderscheid maken.

Aan de ene kant staan enkele budget providers in deze lijst. Dit zijn onder meer Budget Thuis en Youfone. Deze providers bieden de pakketten zo goedkoop mogelijk aan. Aan de andere kant zijn er ook gespecialiseerde providers te vinden. Zo krijg je bij Caiway en Delta standaard een alles-in-1 pakket met razendsnel glasvezelinternet. Bij KPN, T-Mobile en Ziggo krijg je meer entertainment.

ProviderVanaf snelheidVanaf prijs
Budget Thuis100 Mbit/s€50,00 per maand
Caiway1000 Mbit/s€81,45 per maand
Delta1000 Mbit/s€67,00 per maand
Freedom50 Mbit/s€67,95 per maand
KPN100 Mbit/s€57,00 per maand
Online.nl100 Mbit/s€51,50 per maand
Solcon50 Mbit/s€53,99 per maand
T-Mobile50 Mbit/s€47,50 per maand
Youfone30 Mbit/s€44,00 per maand
Ziggo50 Mbit/s€56,00 per maand
Internetproviders met alles-in-1 pakketten

Hoe kan ik alles-in-1 pakketten vergelijken?

Op Allesin1info.nl ben je aan het juiste adres voor het beste alles-in-1 pakket. Via deze website kun je namelijk op een vrij eenvoudige manier de pakketten met elkaar vergelijken. Dit doe je door deze stappen te doorlopen:

  • Stap 1: Postcodecheck. Nadat je dit hebt gedaan, kun je op de blauwe knop ‘Check’ klikken. Nadat je dat gedaan hebt, toont onze website alleen nog maar de alles-in-1 pakketten die op jouw adres beschikbaar zijn.
  • Stap 2: vul je voorkeuren in. Dit doe je op een simpele manier aan de linkerkant van onze website. Zo kun je aan de bovenzijde de gewenste downloadsnelheid invullen. Ook kun je aangeven wat je huidige mobiele provider is. Als je bij dezelfde mobiele provider alles-in-1 afsluit, dan krijg je waarschijnlijk extra voordeel en korting. Natuurlijk kan je ook je voorkeuren opgeven met betrekking tot televisie en vast bellen.
  • Stap 3: vergelijk de verschillende alles-in-1 pakketten met elkaar. Onze website toont vervolgens alle alles-in-1 pakketten die aan jouw wensen voldoen. Door voor één van deze pakketten te kiezen, maak je simpelweg de juiste keuze. Waar je bij deze vergelijking precies op moet letten, bespreken we graag nog verderop.
  • Stap 4: het gewenste alles-in-1 pakket afsluiten. Heb je het gewenste alles-in-1 pakket via onze website gevonden? Dan kun je op de blauwe knop ‘Bekijken’ klikken. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van de provider, waarop je het gewenste alles-in-1 pakket definitief kunt bestellen.

Zo sorteer en vind je de snel het beste alles-in-1 pakket!

Op zoek naar een nieuwe alles-in-1 provider? Het vinden en vergelijken van een alles-in-1 pakket dat aan jouw wensen voldoet doe je hier. Voor het gemak staat de provider met de laagste prijs voor het eerste jaar (incl. aanbieding) bovenaan zodat je niet hoeft te zoeken.

Het enige waar je even op moet letten is dat de vergelijking hierboven de goedkoopste prijs laat zien in het 1e contractjaar. Hierbij is de korting verrekend. Na het eerste jaar gaat het (kortings-)tarief omhoog en kan het zijn dat andere providers goedkoper zijn.

Mede hierom doe je er verstandig aan om na het vaste contracttermijn (veelal 12 maanden) opnieuw de alles-in-1 pakketten te gaan vergelijken. Zeer vermoedelijk kan je over een jaar overstappen naar een andere provider met een nieuwe korting en of welkomstcadeau.

Alles-in-1 pakketten vergelijken: waar moet je op letten?

Het aanbod van alles-in-1 pakketten is behoorlijk divers. Je kunt namelijk uit meerdere pakketten kiezen, maar ook uit talloze providers. Om tot de juiste keuze te komen, is het daarom belangrijk om voor jezelf echt een goede vergelijking te maken. Let bij het maken van deze samenstelling goed op onderstaande punten.

Beschikbare alles-in-1 pakketten

Dat je op onze website eerst je postcode in moet vullen, heeft een belangrijke reden. Niet alle alles-in-1 pakketten zijn namelijk in alle gebieden beschikbaar. Het is daarom belangrijk om éérst je postcode in te vullen.

Is er bijvoorbeeld in jouw woonwijk al glasvezel beschikbaar? Als je je postcode op onze website invult, dan krijg je in dat geval ook alle alles-in-1 pakketten met glasvezelinternet te zien. Dit stelt je in staat om van het snelste internet van dit moment te profiteren.

Combivoordeel

Het is ook aan te raden om goed naar je huidige mobiele provider te kijken. Heb je op dit moment een mobiel abonnement bij KPN? Dan is het interessant om voor een alles-in-1 pakket van KPN te kiezen. In dat geval geniet je namelijk van combivoordeel.

Dit geldt niet alleen voor KPN, maar in principe voor alle mobiele providers. Door meerdere abonnementen met elkaar te combineren, loopt de maandelijkse korting alsmaar verder op. Dat is alles wat je wilt, niet waar?

Provider

Het is sowieso belangrijk om goed naar de providers te kijken. Wil je graag voor één van de grootste providers kiezen? Ga dan voor KPN, Ziggo of T-Mobile. Geef je de voorkeur aan een budget provider? Dan heb je nog véél meer keuze, waarover later meer.

Check in ieder geval online beoordelingen over de provider(s). Vraag eventueel ook aan familie, vrienden en/of collega’s welke ervaringen zij met bepaalde providers hebben. Dit geeft al helemaal een duidelijke indruk van de kwaliteit van de provider.

Contractduur

Voor hoe lang wil je graag een alles-in-1 pakket afsluiten? In de basis sluit je zo’n pakket voor 1 jaar af. Het is echter ook mogelijk om bij sommige providers voor een contract van 2 jaar te kiezen.

Wil je graag van de nodige flexibiliteit verzekerd zijn? Dan kun je op zoek gaan naar een alles-in-1 pakket dat maandelijks opzegbaar is. Dit is bijvoorbeeld handig als je voor slechts een korte periode een alles-in-1 pakket nodig hebt.

Prijs per maand

Wil je graag een nieuw alles-in-1 pakket afsluiten? Dan is het uiteraard zaak om goed naar de prijs per maand te kijken. Je wilt idealiter zo min mogelijk betalen, maar het is minstens net zo belangrijk dat het pakket op je wensen aansluit.

Let ook goed op bijkomende kosten. Krijg je bijvoorbeeld met eenmalige kosten te maken? Of moet je met andere soorten kosten rekening houden? Dit zijn belangrijke vragen waar je ook even goed naar moet kijken.

Samenstelling van het pakket

Een alles-in-1 bestaat altijd uit drie elementen: tv, bellen en internet. Het is zaak om bij deze elementen goed naar de exacte inhoud van het pakket te kijken:

  • Tv: welke televisie zenders wil je graag tot je beschikking hebben? En welke andere eisen stel je aan je nieuwe televisie pakket? Bepaal dit op voorhand en geef op onze website direct je voorkeuren aan.
  • Internet: met welke snelheid wil je kunnen internetten? En wat voor soort internetverbinding wil je graag hebben? Dit zijn twee belangrijke vragen waar je naar moet kijken. Als je van het snelste internet wilt genieten, kies je voor een glasvezelverbinding.
  • Bellen: ga ook goed na welke eisen je stelt met betrekking tot het bel-abonnement. Wil je graag je nummer behouden? Wil je graag in Nederland onbeperkt kunnen bellen? Of wil je graag ook naar buitenlandse nummers onbeperkt kunnen bellen?

Ondersteuning & klantendienst

Tot slot zou je goed naar de ondersteuning moeten kijken. Kun je bijvoorbeeld bij de provider aangeven dat een monteur bij jou alles moet installeren? En zo ja, wat moet je hier dan precies voor betalen? Ga dus goed na in hoeverre je ondersteuning aan de provider kunt vragen.

Let ook goed op de service zelf. Op welke manier kun je contact opnemen met de klantenservice van de provider? Wat zijn de openingstijden? En wat zeggen andere klanten over de klantenservice van de provider? Kijk hier kritisch naar, aangezien niet alle providers een even goede service bieden.

Goedkoopste alles-in-1 pakket vergelijken voor jouw huishouden

Heb je interesse om een nieuw alles-in-1 pakket af te sluiten? Dan zijn er dus meerdere punten waar je goed op moet letten. Eén van de punten die we nog niet zozeer benoemd hebben, is de samenstelling van je huishouden. Het is namelijk belangrijk om de samenstelling van je huishouden af te stemmen op de internetsnelheid.

Woon je alleen? Dan heb je genoeg aan een internetsnelheid van 30 tot 50 Mbit/s. Woon je met meerdere mensen samen? Dan is een internetsnelheid van 100 Mbit/s, 200 Mbit/s of sneller de betere keuze. Per huishouden zijn wij op zoek gegaan naar het beste goedkoopste alles-in-1 pakket. Onze bevindingen vind je hieronder.

Goedkoop alles-in-1 pakket voor kleine huishoudens

Youfone. Bij Youfone kun je een alles-in-1pakket voor slechts 44 euro per maand afsluiten. Je geniet hierbij van internet met een snelheid van 30 Mbit/s en van maar liefst 29 zenders. Bovendien krijg je de eerste 6 maanden nog 20 euro korting per maand. Dit betekent dat je de eerste 6 maanden slechts 24 euro per maand hoeft te betalen.

Goedkoop alles-in-1 pakket voor middelgrote huishoudens:

Youfone. Bij Youfone kun je ook een alles-in-1 pakket met een internetsnelheid van 100 Mbit/s afsluiten. Voor dit abonnement betaal je slechts 46 euro per maand. Ook hierbij geldt dat je 20 euro korting krijgt gedurende het eerste halfjaar. Dit betekent dat je de eerste 6 maanden slechts 26 euro per maand hoeft te betalen.

Goedkoop alles-in-1 pakket voor grote huishoudens

Online.nl. Heb je een groot huishouden? Of stel je hele hoge eisen aan de snelheid van het internet? Dan kom je bij het alles-in-1 pakket van Online.nl uit. Dit pakket biedt een snelheid van maar liefst 200 Mbit/s aan. Wel heb je hier een glasvezelverbinding voor nodig. Voor dit abonnement betaal je overigens 56,50 euro per maand.

Beste soort alles-in-1 pakket kiezen

Bij het uitkiezen van een alles-in-1 pakket moet je op tal van zaken letten. Eén van de belangrijkste zaken is in ieder geval de internetsnelheid. Dit is namelijk het punt dat het meeste van invloed is op de exacte prijs van het alles-in-1 per maand. Daarbij raden wij je ook aan om goed naar het soort internet te kijken. Wil je bijvoorbeeld een glasvezelverbinding hebben? Dan moet je al snel rekening houden met hogere kosten per maand. Graag informeren we je daar hieronder verder over.

Alles-in-1 glasvezel vergelijken

Mocht je voorkeur naar glasvezel uitgaan, moet je eerst even goed onderzoek doen. Dit doe je door je postcode op onze website in te vullen. Nadat je dit hebt gedaan, toont onze website direct de beschikbare glasvezelverbindingen aan. Niet in alle regio’s kun je voor alle providers kiezen. Zo zijn er meerdere regio’s waarin bijvoorbeeld Caiway het alleenrecht heeft. Dit betekent dat je alleen bij deze provider een alles-in-1 pakket af kunt sluiten.

Zakelijk alles-in-1 vergelijken

Wil je voor je bedrijfspand een nieuw alles-in-1 pakket afsluiten? Dan is het belangrijk om naar de internetsnelheid te kijken, maar ook naar de vaste telefonie. Bepaal daarom op voorhand heel goed waar je voorkeuren naar uitgaat. Daarbij is het ook belangrijk om naar mobiele abonnementen af te sluiten. Kies je bijvoorbeeld voor het alles-in-1 pakket van KPN? Dan kun je dit pakket behoorlijk voordelig combineren met meerdere mobiele abonnementen van deze provider. Dit stelt je in staat om nog meer geld per maand te besparen.

Bij een alles-in-1 zakelijk pakket kom je al snel bij T-Mobile, Ziggo en KPN uit. Deze drie partijen richten zich op zakelijke klanten. Dit geldt voor andere providers ook wel, maar dan wel in mindere mate. Voor een bedrijf is het absoluut aan te raden om voor glasvezelinternet te kiezen. Ook hierbij geldt weer dat je eerst de postcode van het bedrijfspand in moet vullen. Op basis daarvan zie je of je überhaupt voor een alles-in-1 pakket met glasvezel kunt kiezen. Daarbij zie je ook direct welke providers in jouw regio actief zijn.

Overstappen naar een alles-in-1 provider

Heb je op onze website een interessant alles-in-1 pakket gevonden? Spreekt de samenstelling en het prijskaartje van dit pakket je aan? Dan kun je dit pakket maar het beste direct afsluiten! Bij het afsluiten van dit pakket is het advies om gebruik te maken van de overstapservice. Dankzij deze service zegt je nieuwe provider het abonnement bij je huidige provider op.

Van je nieuwe provider krijg je vervolgens nieuwe apparaat geleverd. Bij deze apparatuur vind je een duidelijke handleiding, waardoor je relatief makkelijk het modem/de router kunt installeren. Kom je hier niet uit? Kijk dan of je een monteur van de provider langs kunt laten maken. Van je oude provider kun je overigens ook nog bericht krijgen.

De modem waar je voorheen gebruik van maakte, had je in bruikleen. Het is daarom goed mogelijk dat je deze terug moet sturen naar je oude provider. Check wel goed het huidige contract bij je huidige provider. Kun je dit contract kosteloos opzeggen? Of moet je hier mogelijk een boete voor betalen? Als de vaste contracttermijn verlopen, is kun je in ieder geval gratis overstappen.

Profiteren van een top alles-in-1 aanbieding

Met een alles-in-1 pakket geniet je in de basis al van een kostenbesparing. Maar, je kunt hier nóg meer van genieten. Dat doe je door te wachten op een interessante alles-in-1 aanbieding. Dankzij zo’n aanbieding kun je een alles-in-1 pakket voor een nog lager maandbedrag afsluiten. Hierbij is het ook zaak om goed naar je andere abonnementen te kijken. Heb je op dit moment al mobiel lopen?

Ga dan goed na of je bij die provider van combivoordeel geniet. Dit komt het tarief alleen maar ten goede. Verder is het advies om geduldig te zijn. Vind je op onze website nu geen interessant pakket? Dan is het goed mogelijk dat dit volgende week wel het geval is.

Wees slim en vergelijk een alles in één pakket met korting

Het mooie van het vergelijken van alles in één pakketten is dat je altijd de huidige korting te zien krijgt. Afgezien van enkele uitzonderingen heeft namelijk elke alles-in-1 provider een welkomstcadeau voor nieuwe (internet-)klanten in de vorm van een kado of korting.

Let wel op! Dit geldt namelijk alleen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten komen vrijwel nooit in aanmerking voor een korting. Hoe dan ook, ben je nieuwe klant en ben je van plan om rond november te gaan over te stappen? Vergeet Black Friday niet!

Zelfs alles-in-1 providers hebben tegenwoordig op deze Amerikaanse koopjes dag scherpe aanbiedingen. Zo kregen nieuwe internet-klanten van KPN tijdens Black Friday in 2019 de keuze uit 3 maanden korting of een gloednieuwe Samsung smart-tv t.w.v. €250.

Tot slot, maak een afweging voor het soort internet pakket!

Tot slot moet je er bij het vergelijken van alles-in-1 nog opletten welk pakket je precies wilt gaan vergelijken. Zodoende kan je kiezen voor de klassieke pakketten (internet, tv en vast bellen), maar ook voor internetpakketten in combinatie met tv en of vast bellen.

In het geval je helemaal geen gebruik maakt van (interactieve) tv en vast bellen dan kan je er ook voor kiezen om beide producten uit het alles-in-1 pakket te laten. Je kan dan alleen internet vergelijken en dat bespaart je vanzelfsprekend tientallen euro’s per maand.

Alhoewel het geen vereiste is kan je als laatste ook nog kijken dan wel vergelijken wat voor cadeau er bij het afsluiten van een nieuw alles-in-1 pakket zit. Vooral tijdens feestdagen zoals Black Friday bij KPN kan de korting voor nieuwe klanten flink oplopen.

Veelgestelde vragen bij het vergelijken van een alles-in-1 pakket

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die vaak voorkomen bij het vergelijken en bestellen van een alles in 1 pakket.

Wat kost een alles in 1 pakket?

Een alles in 1 pakket kost tussen de €44,00 euro en €104,95 euro per maand. Gemiddeld zal een standaard huishouden tussen de €50,00 en €60,00 per maand kwijt zijn.

Welk alles in 1 pakket is het beste?

Het beste alles in 1 pakket is het pakket dat het beste bij jouw wensen past. Zo kan een klein huishouden tot 2 personen prima uit de voeten met een goedkoop dsl-pakket. Grotere huishoudens vragen vaak meer van het netwerk, en zijn daarom beter uit bij een kabel- (Ziggo) of glasvezelpakket met minimaal 100 Mbit/s downloadsnelheid.

Wat is de goedkoopste glasvezelprovider voor alles in 1?

Als glasvezelinternet op jouw adres beschikbaar is, dan is de goedkoopste provider momenteel Online.nl. Budget alles-in-1 en T-Mobile Thuis zijn twee andere goedkope glasvezelproviders. Vaak verschilt het van tijd welke van deze providers daadwerkelijk het goedkoopste is. Mede hierom is het vergelijken van alles in 1 pakketten altijd verstandig.