Alleen internet abonnement thuis

Op zoek naar een alleen internet abonnement op jouw adres? Doe hieronder de postcodecheck en zie direct welke providers internet only aanbieden!

Wat is internet only?

Thuiswerken, online shoppen of een Netflix video streamen. Het zijn enkele bezigheden waarvoor je een internetverbinding thuis nodig hebt. Wil je dit graag zo betaalbaar mogelijk houden? Dan is een alleen internet abonnement voor thuis een interessante optie.

Bij een internet only abonnement kies je namelijk bewust voor alleen internet. Dit houdt voornamelijk in dat je dit abonnement niet met andere diensten combineert. Je combineert internet dus niet met tv en bellen.

Het voordeel van internet zonder tv en bellen, is dat het tussen de €10 euro en €20 euro per maand bespaard. Wanneer je weinig tv-kijkt of enkel via streamingdiensten, dan kan het een forse jaarlijkse besparing zijn van €120 euro tot €200 euro.

Het huidige aanbod van internet only abonnement is divers. Zoals gezegd komt dit onder andere doordat er steeds meer huishoudens zijn die tv-kijken via streamingdiensten. Echter, om van de streamingsdiensten te kunnen genieten heb je wel een internet abonnement nodig. Vandaar ook dat je in zo’n situatie bij een internet only abonnement uitkomt!

Hoe werkt een internet only abonnement?

Het is allereerst zaak om via onze website op zoek te gaan naar het beste internet only abonnement voor jou. Dit doe je door je voorkeuren door te geven en onze website toont direct de beste abonnementen voor je. Vanzelfsprekend kan je dit internet only abonnement makkelijk online afsluiten.

Nadat je dit hebt gedaan, krijg je van je nieuwe internetprovider een modem opgestuurd. Deze moet je doorgaans zelf thuis installeren. Wees niet bang! Hiervoor hebben alle internetproviders heldere installatie-instructies gemaakt. Deze instructies kan je zowel krijgen op papier als in een instructievideo.

Hoe dan ook, is de modem geïnstalleerd? Dan heb je je eigen wifi netwerk in je woning gecreëerd. Met dit wifi netwerk kun je naar hartenlust internetten thuis. En wil je toch tv-kijken? Kijk dan eens naar een streamingsdienst, zoals: NLziet (betaald) of NPO (gratis).

Wat kost een alleen internet abonnement?

Spreekt een alleen internet thuis abonnement je nu al aan? Dan is het goed om rekening te houden met een bedrag van zo’n €35 euro per maand. Dit is de vanaf prijs bij de laagste internetsnelheid. Het is goed mogelijk dat je voor een hogere snelheid bij meerdere providers meer geld moet betalen voor het alleen internet abonnement Thuis. Wat je uiteindelijk precies voor het abonnement moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk zoals:

 • De internetsnelheid. Bij het uitkiezen van een alleen internet abonnement voor thuis kun je uit meerdere snelheden kiezen. Des te hoger de snelheid, des te meer geld je aan het abonnement kwijt bent.
 • Het soort internetverbinding. Wil je voor een normale wifi verbinding thuis gaan middels stabiel kabelinternet of glasvezel internet? Indien je voorkeur hiernaar uitgaat, dan ben je maandelijks meer kwijt dan met het minder snelle DSL-internet.
 • De provider. Op dit moment kun je bij meerdere providers voor een internet abonnement kiezen. Wat hierbij opvalt, is dat de prijsverschillen vrij fors zijn. Je zou daarom tussen de verschillende providers een goede vergelijking moeten maken.
 • Aanbiedingen. Meerdere providers stunten regelmatig met aanbiedingen. Lukt het je om van zo’n aanbieding te profiteren? Dan ben je spekkoper. Je geniet in dat geval namelijk van een lagere maandprijs. En daarmee van een nog grotere besparing per jaar.

Moraal van het verhaal: maak een goede vergelijking tussen de verschillende abonnementen. Let hierbij goed op de internetsnelheid, maar ook op ervaringen van andere mensen. Mogelijk hebben veel mensen goede of slechte ervaringen met een bepaalde provider. Daar kun je dan uiteraard ook je keuze van af laten hangen.

Enkel internet bestellen, waar kan dat?

Wil je graag een enkel internet abonnement afsluiten? Dan kun je hiervoor terecht bij meerdere providers. Je kunt kiezen voor één van de bekendere providers of voor een budgetprovider kiezen. Enkele bekende providers voor alleen internet leggen we je hieronder graag voor.

Alleen (glasvezel) internet van KPN

Bij KPN heb je de mogelijkheid om een internet only abonnement af te sluiten. Deze provider geeft hierover het volgende aan: “Bij ons kun je kiezen voor een internet only abonnement met een stabiel wifi netwerk”. Hierbij heb je uit meerdere abonnementen de keuze:

 • 50 Mbit/s. Dit is het ‘kleinste’ abonnement dat door KPN aangeboden wordt. Voor kleine huishoudens is dit een interessant pakket.
 • 100 Mbit/s. Dit is het op één na kleinste abonnement van KPN. Dit abonnement is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.
 • 200 Mbit/s. Dit abonnement is ideaal voor grote gezinnen, zo kan je hiermee met meerdere personen tegelijkertijd Netflixen.
 • 1 Gbit/s. Dit is het snelste alleen internet abonnement dat door KPN aangeboden wordt, en is geschikt voor een groot huishouden.

Ga je een internet only abonnement bij KPN afsluiten? Let dan goed op de samenstelling van het abonnement. Zo kun je uit meerdere looptijden kiezen. Ook kun je van extra korting profiteren, indien je op dit moment al een KPN abonnement hebt lopen.

Alleen VDSL of glasvezelinternet van T-Mobile thuis

Voor een alleen internet abonnement voor thuis kan je ook bij T-Mobile Thuis aankloppen. In het huidige aanbod is dit zelfs de goedkoopste aanbieder van alleen internet abonnementen voor thuis.

Je kunt hierbij kiezen tussen 100 Mbit/s, 400 Mbit/s en 1000 Mbit/s. Het abonnement zelf kun je vervolgens naar wens samenstellen. Kies je voor één van de internet only abonnementen bij T-Mobile? Op het moment van schrijven ontvang je het eerste half jaar extra veel korting. Dat zorgt ervoor dat je voor zo’n internet only abonnement bij T-Mobile slechts 30 euro per maand hoeft te betalen.

Alleen kabelinternet van Ziggo

Ook bij Ziggo heb je de mogelijkheid om een alleen internet abonnement af te sluiten. Om een duidelijke indruk van alle mogelijkheden te krijgen, is het zaak om je postcode en huisnummer in te vullen. Ziggo geeft vervolgens aan tussen welke only internet abonnementen je zoal kunt kiezen. Het is bij Ziggo ook belangrijk om een keuze tussen de internetsnelheden te maken. Ziggo biedt zelf drie snelheden aan:

 • Start: 100 Mbit/s downloadsnelheid en 20 Mbit/s uploadsnelheid.
 • Complete: 350 Mbit/s downloadsnelheid en 35 Mbit/s uploadsnelheid.
 • Giga: 1000 Mbit/s downloadsnelheid en 50 Mbit/s uploadsnelheid.

Bij Ziggo kun je het internet abonnement met aanvullende producten aanvullen. Dit is niet verplicht en zorgt alleen maar voor een hoger tarief per maand. Feit is wel dat ook Ziggo regelmatig met kortingen stunt. Op het moment van schrijven krijg je bij Ziggo bijvoorbeeld 50% korting op de eerste 3 maanden van het internet abonnement.

Goedkoopste alleen internet abonnementen van dit moment

Hieronder staan de goedkoopste providers op basis van de vaste prijs per maand voor alleen internet. Het kan voorkomen dat door aanbiedingen andere providers door het actietarief het eerste jaar goedkoper zijn. Hiervoor kan internet vergelijken handig zijn.

ProviderSnelheidVanaf prijs
Youfone50 Mbit/s – VDSL€32,00 per maand
Ziggo50 Mbit/s – kabel€40,00 per maand
Online.nl100 Mbit/s – glasvezel€41,50 per maand
Goedkoopste alleen internet providers voor thuis

Youfone goedkoopste provider alleen internet via VDSL

Het kan voor kleine huishoudens interessant zijn om bij Youfone een internet only abonnement af te sluiten vanaf €32 euro per maand. Let wel op! Je hebt hierbij wel met snelheidsverlies te maken door de koperverbinding.

Ziggo goedkoopste provider alleen internet via de kabel

Een andere optie is Ziggo. Het voordeel van Ziggo is dat zij gebruik maakt van kabelinternet en dat je dus de bestelde snelheid geleverd krijgt. Vanaf €40,00 euro per maand kunnen huishoudens die iets groter zijn dan 2 personen hier verstandig aan doen.

Online.nl is de provider met de goedkoopste alleen glasvezel internet

Heb je het liefste glasvezelinternet? Dan is het zaak om naar Online.nl te kijken. Althans als je de goedkoopste prijs wilt. Bij deze provider kan je namelijk vanaf €41,50 euro per maand al een internet only abonnement afsluiten met glasvezelinternet. Dit is ook bij Budget alles-in-1 mogelijk alleen bij deze provider heb je met 50 Mbit/s minder snel internet.

Alleen glasvezel internet zonder tv bestellen

Als je wilt beschikken over het snelste en stabielste internet, dan kom je op het gebied van internet only vaak uit bij alleen glasvezel internet. Net als kabelinternet krijg je de bestelde snelheid daadwerkelijk geleverd, maar ook de uploadsnelheid is een stuk hoger. Bij glasvezel is de uploadsnelheid namelijk gelijk aan de downloadsnelheid.

Ondanks de nadelen dat glasvezel soms wat duurder is en niet altijd overal beschikbaar is maakt de kwaliteit van het internet dit vaak ruimschoots goed. Goed om te weten is dat de prijs afhangt van de gekozen snelheid.

Zodoende heb je al een alleen glasvezel internet abonnement vanaf €41,50 euro per maand bij een snelheid van 50 Mbit/s. 200 Mbit/s kost gemiddeld €45,50 euro en de hoogst haalbare snelheid via glasvezel van 1.000 Mbit/s kent een prijs vanaf €52,00 euro per maand.

Alleen internet vergelijken? Let hierop!

Is een alleen internet abonnement precies het soort abonnement waar je naar op zoek bent? Dan is het zaak om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Let hierbij heel goed op onderstaande punten:

 • Kosten. Het is uiteraard belangrijk om naar de kosten per maand te kijken. Je wilt dat de kosten per maand zo laag mogelijk zijn, maar je wilt uiteraard wel een only internet abonnement hebben dat op je wensen aansluit. Kijk daarom vooral naar het totaalplaatje en niet specifiek op alleen de kosten.
 • Snelheid. Zoals in dit artikel beschreven, heb je uit meerdere soorten internetsnelheden de keuze. Het advies is om de internetsnelheid goed op jouw situatie en wensen af te stemmen. Heb je een groot huishouden? Dan betekent dit indirect dat je een hogere internetsnelheid nodig hebt.
 • Soort verbinding. Kijk ook heel goed naar het soort verbinding. Wil je voor dsl, glasvezel of kabel gaan? Dit hangt niet alleen van je wensen af, maar ook van de mogelijkheden. Als er bij jou in de buurt nog geen glasvezel kabel ligt, dan valt deze optie af.
 • Provider. Zoals hierboven beschreven, heb je uit meerdere providers de keuze. Stel je wensen op een rijtje en bekijk welke provider het beste op je wensen aansluit. Het kan verstandig zijn om voor een budgetprovider te kiezen, maar het kan ook verstandig zijn om voor een A-provider te kiezen. Aan jou de keus!

Kortom, alleen internet abonnement zonder tv iets voor jou?

Kijk je eigenlijk nooit meer tv? Dan is het zonde om een combipakket af te sluiten, aangezien de maandelijkse kosten daardoor tussen de €10 tot €20 per maand hoger zal zijn. Een internet only abonnement is in dat geval de oplossing.

Dankzij dit abonnement kun je thuis je favoriete films en series streamen. Ook kun je naar hartenlust internetten en eventueel zakelijke werkzaamheden uitvoeren.

Het beste alleen internet abonnement voor thuis vind je via deze website. Je geeft makkelijk je voorkeuren aan, waarna onze website de beste abonnementen weergeeft. Het gewenste abonnement sluit je vervolgens makkelijk en snel af.

Veelgestelde vragen over internet only pakketten

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij het bestellen en vergelijken van een alleen internet abonnement voor thuis.

Kan je ook alleen internet nemen bij een internetprovider?

Ja, dit is mogelijk. Waar voorheen veel internet, tv en bellen pakketten werden verkocht, daar zijn tegenwoordig internet only pakketten steeds populairder doordat deze worden gecombineerd met streamingdiensten.

Is internet only voordeliger?

Ja, internet only ofwel een alleen internet abonnement is voordeliger dan internet en tv. Ofschoon komt dit doordat je niet beschikt over tv en of bellen. Afhankelijk van de gekozen provider scheelt het weglaten van tv en bellen €120 tot €240 per jaar.

Welke provider biedt alleen internet aan?

Alle internetproviders op deze website bieden internet only pakketten aan. Hierbij zit er verschil tussen de internetverbinding (kabel, glasvezel, VDSL) die voor het signaal wordt gebruikt, als ook meegeleverde apparatuur in de zin van een modem. Veelal hebben goedkopere providers vaak wat oudere modems die nog prima functioneren, maar niet over de nieuwste functies beschikt.

Wat kost een internet only abonnement per maand?

Een internet only abonnement kost tussen de €32,00 euro en €84,00 euro per maand. Gemiddeld zal een standaard huishouden uitkomen op een snelheid van 100 Mbit/s tot 200 Mbit/s dat tussen de €40 en €50 euro kost.

Wat is de beste en goedkoopste internet provider?

De beste en goedkoopste alleen internet provider is voor iedereen anders. Dit komt doordat niet alle soorten internet overal beschikbaar zijn. Dit gezegd hebbende is glasvezel de beste internettechniek gevolgd door kabelinternet. Kiezen voor een provider die gebruik maken van deze technieken kan verstandig zijn voor standaard huishoudens.