Internet abonnement afsluiten en vergelijken

Zo vergelijk je makkelijk alle internet abonnementen

Het uitkiezen van een nieuw internet abonnement maken we makkelijk voor je. Op onze website maak je namelijk snel een makkelijke vergelijking. Dit doe je door deze vier stappen te doorlopen:

 • Stap 1: vul je postcode in. Om een actuele en correcte vergelijking te maken, zou je eerst je postcode in moeten vullen.
 • Stap 2: geef je voorkeuren aan. Je kunt op onze website vervolgens links je voorkeuren doorgeven. Zo kun je een gewenste snelheid doorgeven, evenals de gewenste combinaties met andere soorten abonnementen.
 • Stap 3: vergelijk de verschillende abonnementen. Aan de hand van je voorkeuren toont onze website direct de geschikte internet abonnementen. Deze abonnementen vergelijk je vervolgens overzichtelijk en snel op deze website.
 • Stap 4: sluit je nieuwe internet abonnement af. Via onze website ben je in staat om direct het gewenste, nieuwe internet abonnement af te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk; daarmee bespaar je immers het meeste geld!

Hoe kies je het beste internet abonnement uit?

Wil je besparen op vaste lasten? Eén van de opties die je hiervoor hebt, is om kritisch naar je abonnementen te kijken. Mogelijk kun je een hoop geld besparen op bijvoorbeeld je internet abonnement. Voor het vinden van het beste internet abonnement zit je hier goed! Bij het uitkiezen van een nieuw internet abonnement spelen de onderstaande zaken een belangrijke rol.

1. Voer een postcodecheck uit

Als eerste moet je op onze website altijd je postcode invullen. Dit is nodig voor een postcodecheck om een vergelijking te kunnen maken. Aan de hand van je postcode kunnen we de beschikbare internetpakketten weergeven. Dit is namelijk per woonplaats (postcode) anders.

2. Gewenste internetsnelheid aangeven

Ten tweede moet je de voorkeur voor de minimale internetsnelheid aangeven. Des te hoger de internetsnelheid bij je thuis is, des te sneller je op het internet kunt surfen. En des te sneller je bijvoorbeeld een film kunt streamen.

3. Keuze voor de internetverbinding (glasvezel, kabel of DSL)

Als derde is het belangrijk om naar de soorten internetverbinding te kijken. Ligt er bij jou al glasvezel? Dan is het interessant om voor een internet abonnement met glasvezel te kiezen, aangezien deze technologie razendsnel is. Ligt er geen glasvezel? In dat geval is kabelinternet een goed vergelijkbaar alternatief. DSL-internet is vooral interessant voor kleinere huishoudens.

4. Kiezen voor een internetpakket met of zonder tv en bellen

Ten vierde is het belangrijk om goed naar het soort internet abonnement te kijken. Heb je voldoende aan alleen internet of internet en bellen? Of is het verstandiger om voor een internet en tv pakket te kiezen of misschien juist voor een alles in 1 pakket met internet, tv en bellen?

5. Onderzoek de internetprovider

Als vijfde moet je goed naar de internetproviders an sich kijken. Doe goed onderzoek naar de verschillende providers en probeer ook in je directe omgeving navraag te doen. Mogelijk hebben je buren goede ervaringen met een bepaalde internetprovider.

6. Check en vergelijk de prijs met andere providers

Tot slot zou je ook goed naar het prijskaartje moeten kijken. Met name als je geld wilt besparen, is het wenselijk dat het abonnement zo voordelig mogelijk uitgepakt. Om dit voor elkaar te krijgen, zou je wel een goede vergelijking moeten maken. Vergeet ook niet naar combi-korting te kijken in combinatie met een Sim Only abonnement.

Waarom een internet abonnement via onze website uitkiezen?

Wij maken het uitkiezen van een internet abonnement zo makkelijk mogelijk voor je:

 • Op onze website vind je alle mogelijke internet abonnementen. Dit stelt je in staat om een allesomvattende vergelijking te maken. Het gaat hierbij om abonnementen van de grootste internetproviders, maar ook van budgetmaatschappijen. Op die manier ben je in staat om de juiste vergelijking te maken.
 • Onze website werkt razendsnel. Binnen een paar minuten heb je op onze website al het gewenste internet abonnement gevonden. Dit is onder meer te danken aan de snelheid van onze website.
 • Onze website is overzichtelijk. Wil je graag tussen meerdere internet abonnementen een vergelijking maken? Dankzij de overzichtelijkheid van onze website is dat een koud kunstje. Je kunt probleemloos tussen meerdere soorten internet abonnementen een goede vergelijking maken.
 • Wij voorzien je graag van goed advies. Zo wijzen wij je niet alleen op de beste internet abonnementen, maar ook op de beste combinatiepakketten. Door bijvoorbeeld voor een alles in 1 pakket te kiezen, kun je oprecht veel geld besparen. Daarvoor voorzien wij je op onze website graag van het juiste advies.

Waarom moet je een internet abonnement vergelijken?

Er zijn meerdere redenen om goed naar een internet abonnement te kijken. Ten eerste kun je met een nieuw internet abonnement voldoen aan veranderingen. Is je gezinssamenstelling bijvoorbeeld veranderd? Of zijn je wensen veranderd? Dat zijn twee prima redenen om goed naar een nieuw internet abonnement te kijken.

Ten tweede kun je hiermee het nodige geld besparen. Vind je een goedkoop internet abonnement via onze website? Dan kun je hier al snel de nodige euro’s per jaar mee besparen. Een besparing van zo’n €200 euro is via onze website snel gemaakt. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het soort internet abonnement dat je op dit moment hebt.

Ook kun je met een nieuw internet abonnement van de nieuwste technologieën gebruik maken. Heb je op dit moment nog kabel of DSL-internet? En ligt er al glasvezel kabel in je woonwijk? Dan is dat een prima reden om een nieuw internet abonnement af te sluiten.

Tussen welke internetverbindingen kun je kiezen?

De ontwikkelingen staan allesbehalve stil. Dit blijkt overduidelijk uit de drie waar je op dit moment voor kunt kiezen, met: ADSL, kabel en glasvezel. Wat de juiste internetverbinding is, hangt met name af van je eigen wensen. Als je veel eisen aan het internet stelt, dan is glasvezel de juiste keuze. Maar, het is goed mogelijk dat dit bij jou nog niet aanwezig is. In dat geval kun je het beste voor een kabelverbinding kiezen. In het geval dat je fors geld wilt besparen, is een ADSL verbinding de betere optie.

ADSL

Dit is eigenlijk de ‘ouderwetse’ manier van internetten. Met name voor kleinere huishoudens kan dit nog erg interessant zijn. Dat heeft met name met het prijskaartje te maken; dit is verreweg de goedkoopste internetverbinding. Wel moet je bij ADSL rekening met lagere snelheden halen, aangezien de afstand tot het verzamelpunt in de wijk zorgt voor snelheidsverlies.

VDSL

Als huishoudens tegenwoordig ADSL internet afsluiten voor thuis, dan gaat het voornamelijk om de opvolger VDSL. VDSL (Very High Bitrate Digital Subscriber Line) maakt net als ADSL gebruik van een koperverbinding (telefoonlijn). Met VDSL zijn snelheden tot 100 Mbit/s te halen. Let wel op! Ook hierbij geldt dat de afstand tot de wijkcentrale zorgt voor snelheidsverlies.

Glasvezel

Wil je voor het beste van het beste gaan? Dan is een glasvezelverbinding voor jou de juiste keuze. Met glasvezel geniet je van onwijs hoge internetsnelheden. De internetverbinding is ook nog eens erg stabiel en de uploadsnelheid is gelijk aan de downloadsnelheid. Wel moet je rekening houden met het feit dat glasvezelinternet bij sommige providers duurder is.

Kabelinternet

De meest voorkomende internetverbinding in Nederland is kabelinternet. Met de kabel haal je een vergelijkbare downloadsnelheid als met glasvezel. Enkel de uploadsnelheid ligt lager. Ten opzichte van ADSL internet is de snelheid een stuk hoger, want met kabelinternet heb je niet te maken met snelheidsverlies. Ofwel de bestelde snelheid is de geleverde snelheid.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Bij het vergelijken van internet abonnementen moet je goed naar de snelheid kijken. Het gaat hierbij met name om de downloadsnelheid. Voor de meeste huishoudens is die snelheid een stuk belangrijker dan de uploadsnelheid. Is het bepalen van de juiste internetsnelheid van belang? Ja, zeker. Dit is voor twee gevolgen erg belangrijk: de grote van het huishouden en de prijs per maand.

50 Mbit/s of lager

Voor kleine huishoudens is 20 MB/s tot 30 MB/s voldoende. Een dergelijke downloadsnelheid is prima voor een huishouden van 2 personen. Je kunt hiermee moeiteloos YouTube video’s bekijken, e-mail en browsen. Voor kleine huishoudens die vaak online zijn, is 40 MB/s een prima internetsnelheid. Met deze iets hogere snelheid ben je in staat om meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Ook voor thuiswerken kan dit interessant zijn.

100 Mbit/s of 200 Mbit/s

Voor grotere huishoudens is een snelheid van 100 MB/s tot 200 MB/s aan te raden. Met name als je met 4 of 5 personen in een huis woont, heb je baat bij een dergelijke internetsnelheid. Kies je voor een snelheid van 100 MB/s tot 200 MB/s? Dan kun je met meerdere personen tegelijkertijd internetten, online gamen of YouTube video’s bekijken. Ook is het met deze snelheid mogelijk om TV in 4K kwaliteit te bekijken.

200 Mbit/s of hoger

Heb je een nog groter huishouden? Of stel je nog hogere eisen aan je internetsnelheid? Dan kies je voor een internet abonnement met een internetsnelheid van minimaal 200 MB/s. Afhankelijk van het soort internetverbinding kan je zowel kiezen voor 300 Mbit/s, 500 Mbit/s, 1.000 Mbit/s of zelfs 1200 Mbit/s in het uiterste geval.

Wat betaal je voor een internet abonnement?

Wat je voor een internet abonnement moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk. Eén van de belangrijkste factoren hebben we hierboven al besproken, de internetsnelheid. Als je voor een extreem hoge internetsnelheid gaat, betaal je veel geld per maand. Kies je voor een lage internetsnelheid? Dan betaal je weinig geld. Ook de onderstaande zaken zijn van invloed op de prijs:

 • Soort internetverbinding. Glasvezel is het duurste, terwijl ADSL het goedkoopste is. Een ‘normale’ kabelverbinding zit hier qua kosten tussenin. Ook kan je nog kiezen voor een 4G voor thuis router abonnement.
 • Provider. Tussen providers bestaan grote prijsverschillen. Maak daarom via onze website een allesomvattende vergelijking tussen de verschillende internet abonnementen.
 • Looptijd. Bij enkele providers heb je de keuze tussen een contract voor 1 maand of voor standaard 12 maanden. Hoewel 1 maand erg geschikt is voor tijdelijk internet, kan je qua prijs beter kiezen voor 12 maanden aangezien je in dat geval profiteert van aanbiedingen die veelal niet gelden als je voor een korte looptijd kiest.
 • Soort abonnement. Ga je voor alleen een internet abonnement? Dan betaal je minder dan als je voor een alles in 1 pakket zou gaan. Onder aan de streep kan het echter voordeliger zijn om toch voor een alles in 1 pakket te kiezen.
 • Combivoordeel. Heb je op dit moment bijvoorbeeld al een mobiel abonnement bij een bepaalde provider lopen? Dan kan het interessant zijn om juist bij die provider een internet abonnement te gaan afsluiten.
 • Korting. Er zijn sowieso veel providers die kortingen geven op de internet abonnementen. Zo kun je op veel abonnement een korting op de eerste 6 maanden krijgen, bijvoorbeeld 50%. Dat levert toch een mooie (en makkelijke) besparing op.

Wil je snel goedkoop internet vinden? Maak dan direct gebruik van de vergelijker op deze website. Daarmee ben je in staat om snel het perfecte internet abonnement te vinden met een maandprijs dat aansluit op jouw budget.

Internet abonnement of een pakket?

Ben je op zoek naar een nieuw internet abonnement? Dan kun je je pijlen op een los abonnement richten, maar je kunt ook naar een pakket kijken. Op dit gebied bestaat simpelweg geen ‘goed’ of ‘slecht’.  Ons advies is om voor jezelf vooral je wensen op een rijtje te zetten. Waar heb je baat bij? En welke abonnementen heb je op dit moment waar lopen? Via onze website maak je in ieder geval voor alle soorten abonnementen een goede vergelijking. Met een pakket geniet je in ieder geval van meerdere voordelen:

 • Je krijgt in veel gevallen extra korting. Doordat je meerdere diensten (internet, tv en bellen) bij één provider afneemt, is deze provider bereid om een (extra) korting te geven. Ook geldt dit voor het combineren van internet met een energieleverancier of Sim Only abonnement. Dit voordeel kan in veel gevallen behoorlijk hoog oplopen.
 • Je krijgt slechts één factuur. Met een pakket ontvang je nog maar één factuur per maand. Dit houdt het een stuk overzichtelijker en je kunt je kosten uiteraard ook een stuk beter budgetteren.
 • Relatief lagere maandlasten. Het is een feit dat je met een alles in 1 pakket van lagere maandlasten geniet. Dit komt doordat je in veel gevallen een extra korting krijgt, terwijl je ook nog van combivoordeel kunt genieten.

Vind de beste provider voor een internet abonnement

Twijfel je tussen een los internet abonnement en een pakket? In beide gevallen moet je goed kijken naar de provider. In ons land zijn in ieder geval KPN, T-Mobile en Ziggo de grootste internetproviders. Bij deze providers kun je dan ook met een gerust hart een nieuw internet abonnement afsluiten. Wil je zo min mogelijk geld voor je internet abonnement betalen?

Dan ben je beter uit bij één van de goedkopere internetproviders. Vaak gebruiken goedkopere providers iets ouder apparatuur. Verder is het zaak om je postcode op onze website in te vullen. Onze website toont dan direct aan bij welke providers je een internet abonnement voor thuis kunt afsluiten. Hoe dan ook, de onderstaande providers zijn in onze vergelijker opgenomen:

Budget alles-in-1KPN
Canal DigitaalOnline.nl
CaiwayT-Mobile Thuis
DeltaYoufone
FreedomZiggo

Internet abonnement afsluiten en vergelijken via Allesin1info.nl!

Als je internet wilt afsluiten en vergelijken via Allesin1info.nl, dan is het goed om te weten, dat de vergelijker 100% onafhankelijk is. De goedkoopste internet provider staat altijd bovenaan. Door gebruik te maken van de sorteerfunctie kan je ook de provider met de laagste vaste prijs (zonder actieprijs) of snelste internetpakket vergelijken.

Op deze manier werkt de vergelijker onafhankelijk. Ga je een internet abonnement afsluiten? Dan doe je dit op de website van de provider. Wanneer dit gebeurt via de vergelijker, dan krijgen wij een vergoeding voor onderhoud van de website. Maakt het uit naar welke provider jij de overstap maakt? Nee, hierop heeft de vergoeding geen invloed.

Bovendien is de kans groot dat wanneer jij de juiste overstap maakt, er geen gebruik wordt gemaakt van de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Doe je dit wel? Dan krijgen wij ook geen vergoeding. Op deze manier doen wij altijd onze uiterste best om te zorgen dat de informatie klopt, zodat jij het beste internet abonnement afsluit.

Veelgestelde vragen bij het afsluiten van een internet abonnement

Hieronder staan enkele vragen die regelmatig terugkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar informatie bij het afsluiten van een nieuw internet abonnement. Ben je een expat? Bekijk dan eens ons artikel met compare internet providers Netherlands.

Kun je via onze website direct een internet abonnement afsluiten?

Ja, dit is direct mogelijk. Je doet dit niet op onze website, maar op de website van de internetprovider. Wij verwijzen je naar deze website door, waarna je alleen nog maar je gegevens in hoeft te vullen.

Wat kost een internet abonnement?

Voor een internet abonnement betaal je ongeveer €30 tot €70 euro. De exacte kosten per maand zijn van talloze factoren afhankelijk. Een hogere internetsnelheid zorgt voor een hoger tarief per maand. En kies je voor een alles in 1 pakket? Dan betaal je uiteraard meer dan voor een alleen internet abonnement.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Dit hangt van het gewenste gebruik, de hoeveelheid gebruikers en je voorkeuren af. Verder moet je de snelheid goed afzetten tegen de prijs. Des te hoger de internetsnelheid is, des te meer geld je per maand kwijt bent. Goed om te weten is dat een snelle internetverbinding ook wel breedband internet wordt genoemd.

Hoe werkt overstappen van internetprovider?

In eerste instantie moet je goed naar je huidige contract kijken. Is het contract verlopen? Of verloopt het contract bijna? Dan is dat een prima reden om over te stappen. Voorkom in zo’n geval wel dat je huidige internetprovider je contract verlengd. Op het moment dat je contract nog loopt, zou je even goed naar je opzegtermijn moeten kijken. Je nieuwe internetprovider biedt mogelijk een overstapservice aan. Dankzij zo’n service hoef je nog minder zelf te doen.

Hoe werkt het aansluiten van internet?

In veel gevallen krijg je hiervoor een duidelijke instructie van de internetprovider. Hiervoor krijg je in ieder geval een nieuw modem opgestuurd. Dit modem installeer je volgens de instructie, waarna je van het internet abonnement gebruik kunt maken. Mocht je hier niet helemaal uitkomen, kun je altijd contact opnemen met je internetprovider.

Meer informatie over internet abonnementen vergelijken