Internet vergelijken

Waarom internet prijzen vergelijken?

Internet prijzen vergelijken op een upgrade

Internet upgrade

In de eerste plaats kan je internet prijzen gaan vergelijken om te kijken of er beter en sneller internet op jouw adres beschikbaar is. Denk hierbij aan internet via de kabel of glasvezel in plaats van ADSL-internet.

Internet prijzen vergelijken om een goedkopere prijs

Goedkoper internet

Voor de laagste internet prijzen is het verstandig om jaarlijks te vergelijken. Veelal is de looptijd van een contract 12 maanden. Na 12 maanden mogen klanten weer overstappen en profiteren van een aanbieding bij een andere provider.

Internet prijzen vergelijken om de nieuwste en beste apparatuur

Beste apparatuur

Een laatste reden om jaarlijks de internet prijzen te gaan vergelijken is om te genieten van de nieuwste technologie. Als nieuwe klant krijg je vrijwel altijd het nieuwste en dus beste apparatuur toegestuurd.

Internet pakket vergelijken: waar moet je op letten?

Als je gaat beginnen met het vergelijken van internet let dan op een aantal zaken. Dit begint allereerst met welke diensten er allemaal in het abonnement inbegrepen moet zijn. Wil je bijvoorbeeld alleen internet of toch ook met internet en bellen?

Zijn de diensten bekend? Dan kan je gaan kijken naar welk soort internetverbinding jouw voorkeur gaat. Afhankelijk van jouw adres kan je op dit moment kiezen voor het minst snelle maar goedkopere ADSL of het snellere maar duurdere kabel- of glasvezelinternet.

Op het moment dat de keuze is gemaakt voor het soort internetverbinding moet je gaan kijken naar welk pakket in de zin van snelheid (MB/s) jij nodig hebt. Kleine huishoudens hebben vaak voldoende aan 50 MB/s en grotere huishoudens aan 200 MB/s of meer.

Tot slot doe je er ook nog verstandig aan om naar de kwaliteit van een provider te kijken. Vaak bieden goedkopere providers minder service. Zo is er vaak geen installatiegarantie en moet je zelf het internetpakket kunnen installeren.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een internet pakket

Welke internet abbo moet ik vergelijken?

Zoals net al toegelicht zijn er meerdere soorten internet abonnement te verkrijgen. Tijdens het vergelijken van internet abonnementen is het verstandig om kennis te hebben van welke abonnementen er allemaal zijn.

Alleen internet

De goedkoopste optie is een abonnement met alleen internet. Voor degene die vooral Netflix en Videoland kijken is zo’n abonnement uitermate geschikt. Goed om te weten dat je bij veel providers combi-voordeel krijgt als je een mobiel abonnement van dezelfde provider combineert met thuis internet. De vanaf prijs voor een alleen internet abonnement is €30 per maand.

Internet en TV

Als je nog regelmatig tv-kijkt, dan is het verstandig om een tv-pakket bij het internet abonnement te nemen. Afhankelijk van de provider kan je hierbij kiezen voor een interactieve tv-ontvanger of tv-kijken via de app. De vanaf prijs is €42,50 per maand.

Internet en bellen

Wanneer je gewoon wilt beschikken over een vaste telefoonaansluiting dan kan je ook een internet abonnement bestellen met bellen. Voor de aansluiting betaal je enkele euro’s per maand extra. Voor de rest zit aan het hebben van een vaste telefoonaansluiting geen aanvullende kosten aan. Wel betaal je natuurlijk het beltarief als je gaat bellen. De vanaf prijs voor internet en bellen is €32,50 per maand.

Internet, tv en bellen

Als laatste optie kan je ook kiezen voor een internet abonnement met zowel internet, tv en bellen. Zo’n alles-in-1 abonnement is voor veel huishoudens de uitkomst aangezien ze gewend zijn aan de gemakken ervan. De vanaf prijs voor alles-in-1 is €45 per maand.

Alleen internet vergelijken of toch een pakket met tv en bellen

Op het moment dat je een internet abonnement wilt gaan afsluiten, is het handig om te kijken welke diensten je er wel of niet bij wilt hebben. Tegenwoordig zijn er veel meer abonnementen verkrijgbaar dan de klassieke alles-in-1 pakketten.

Het voordeel hiervan is dat hoe minder diensten er bij het abonnement zijn inbegrepen, hoe goedkoper het internet wordt. Zo kan je tegenwoordig bij vrijwel alle providers een alleen internet abonnement krijgen zonder tv en bellen.

Deze pakketten zijn vooral handig voor degene die nooit tv kijken via de meegeleverde tv-ontvanger en telefoneren via mobiel. Afhankelijk van de huidige en nieuwe provider kan dit zomaar €150 tot €200 per jaar schelen.

Het goedkoopste alleen internet abonnement

Ben je nieuwsgierig geworden naar een abonnement met alleen internet? Vergelijk hieronder de 5 goedkoopste pakketten.

ProviderSnelheidVanaf prijs
T-Mobile50 MB/s ADSL€30,00
Youfone50 MB/s ADSL€32,00
Budget alles-in-1100 MB/s ADSL€32,50
Ziggo40 MB/s Kabel€32,50
T-Mobile100 MB/s Glasvezel€35,00

Welke verbinding moet ik kiezen bij het internet vergelijken?

In Nederland zijn er meerdere technieken (verbindingen) voor internet. Hoewel het internetten er niet door verandert, is het wel belangrijk. Want hoe nieuwer de techniek des te sneller het internet. Mede hierom wordt hieronder elke verbinding toegelicht.

ADSL: Een goedkope optie voor kleine huishoudens

Kleinere huishoudens die standaard internetten (mail checken en surfen op het web) kunnen nog prima kiezen voor ADSL-internet. Hoewel ADSL nooit kan tippen aan de snelheden die met de kabel en glasvezel te behalen zijn, is het de goedkoopste optie. Bovendien merken kleine huishoudens die standaard internetten nauwelijks dit verschil. Ga hier direct ADSL vergelijken.

Kabel: Een prima alternatief voor glasvezel

Met de kabel zijn er internetsnelheden te behalen die vergelijkbaar zijn met glasvezel. Het enige minpunt is dat de uploadsnelheid lager ligt. Aangezien een hoge uploadsnelheid voor veel huishoudens overbodig is, kan je internet via de kabel prima zien als glasvezel alternatief.

Glasvezel: De snelste techniek voor internet

Als je voor de beste internetverbinding wilt kiezen, dan moet je zeker glasvezel internet vergelijken. Met glasvezel behaal je stabiele snelheden en is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. De enige minpunten van glasvezel zijn de beschikbaarheid en de prijs.

Kies voor een goede internet snelheid tijdens het vergelijken

Zonder kennis is het begrijpelijk dat je niet direct de juiste internetsnelheid voor jouw huishouden weet. Hieronder zie je direct welke internetsnelheid voor jouw huishouden geschikt is. De snelheden zijn gebaseerd op de downloadsnelheid. Vaak geven de providers ook de uploadsnelheid aan. De uploadsnelheid is minder belangrijk tenzij je dagelijks veel grote bestanden verstuurt en dus uploadt.

20 MB’s tot 30 MB’s gewoon voor kleine huishoudens

Huishoudens die bestaan uit twee personen kunnen kiezen voor een goedkoop internetpakket met een snelheid van 20 MB’s tot 30 MB’s. Met deze snelheid kan je prima e-mailen, browsen op het internet en Youtube video’s kijken.

40 MB’s voor kleine huishoudens die vaak samen online zijn

Een internetsnelheid van 40 MB’s of 50 MB’s is geschikt voor kleinere huishoudens die regelmatig tegelijkertijd online zijn. Hierbij maakt het niet uit of je tegelijkertijd e-mailt, surft op het web of Youtube video’s kijkt.

100 MB’s tot 200 MB’s voor gezinnen en grotere huishoudens

Als je huishouden bestaat uit 4 tot 5 personen, dan kan je het beste kiezen voor een internetsnelheid van 100 MB/s tot 200 MB/s. Met deze snelheid kan je zonder problemen tegelijkertijd online gamen, internetten of Youtube video’s kijken. Vanaf 150 MB/s kan je zelfs tv-kijken in 4K-kwaliteit.

300 Mb/s of hoger voor grote gezinnen of grote gebruikers

Bestaat jouw huishouden uit meer dan 5 personen? Of vraag je veel van het internet door tegelijkertijd gebruik te maken van het internet door online gamen, 4K-telivisiekijken en live streaming? Zo ja, dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een internetsnelheid van 300 Mbit of hoger.

Vergelijk alle abonnementen en vind de beste provider

Hoewel het vergelijken van alle abonnementen leuk klinkt, is het vinden van de beste provider niet altijd even makkelijk. Zelfs wanneer je de bovenstaande stappen volgt, is het niet altijd verstandig om direct voor de goedkoopste of snelste provider te gaan. Soms kan het beter zijn om voor een duurdere provider te gaan met een uitgebreidere service.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan als je zelf minder handig bent met het aansluiten van apparatuur. In zo’n geval kan je het beste kiezen voor een provider met installatiegarantie zoals KPN en Ziggo. Wanneer het jouw zelf niet lukt om het doe-het-zelf pakket te installeren dan sturen zij kosteloos een monteur langs.

Omgekeerd geldt voor providers met een uitgebreidere service vaak ook dat er onnodige extra’s zijn inbegrepen zoals internetbeveiliging. Maak je hier geen gebruik van en kan het niet uit het pakket weggelaten worden dan kan je op het gebied van prijs beter kiezen voor een goedkopere provider.

Verschillen tussen de providers

Op dit moment zijn KPN, T-Mobile Thuis en Ziggo de grootste internetproviders van Nederland. Voor vele is het belangrijk om de verschillen tussen deze providers te weten. Het verschil zit hem met name in de beschikbare internetverbinding.

Zo is kabelinternet van Ziggo bijna in heel Nederland beschikbaar. Hetzelfde geldt voor ADSL-internet van KPN en T-Mobile. Anders is dit voor glasvezelinternet, want dit is afhankelijk van jouw adres of het beschikbaar is.

Als je het makkelijk wilt houden dan kan je de volgende ‘vuistregel’ gebruiken. Wil je het beste internet? Kies dan in de eerste plaats voor glasvezel van KPN of T-Mobile. Is dit niet beschikbaar? Kies dan voor kabelinternet van Ziggo.

Begin direct met het vergelijken van internet op jouw postcode

Weet jij niet welke providers op jouw postcode actief zijn? Hierboven kan je heel eenvoudig beginnen met het vergelijken van internet op jouw postcode. Zo zie je direct welke providers er op jouw adres actief zijn.

Vergeet hierbij niet om scherp te zijn op het soort internet. Zo zijn vrijwel alle providers beschikbaar in heel Nederland, maar is het regionaal gebonden of het dsl-internet, kabelinternet of glasvezelinternet zal zijn.

Internet vergelijken via Allesin1info.nl

Via Allesin1info.nl kan je in 3 stappen al internet vergelijken. Begin met het invullen van jouw postcode, geef jouw voorkeuren aan en gebruik de filters om de goedkoopste of snelste provider te vinden.

Door op deze manier te vergelijken kan Allesin1info.nl garanderen dat het altijd onafhankelijk gebeurt. Het enige ‘belang’ dat wij hebben is het ontvangen van een kleine vergoeding als iemand daadwerkelijk overstapt. Deze vergoeding gebruiken wij voor de onderhoud van de website. In alle gevallen beïnvloedt de vergoeding nooit de uitkomst van de vergelijking.

Veelgestelde vragen bij het vergelijken van internet

Wat is de beste provider van dit moment?

De beste internetprovider voor jou is lastig te beantwoorden. Hiervoor kan je het beste gebruik maken van de vergelijker. Met behulp van de vergelijker krijg je in één oogopslag te zien welke providers er op jouw adres actief zijn. Hierna kan je de providers naar eigen wens sorteren op prijs of snelheid.

Wat kost een internetabonnement?

Op dit moment kost een internetabonnement minimaal €30 en maximaal €70 per maand. Let op! Deze prijzen gelden voor abonnementen met alleen internet. Hierbij is het vaak des te duurder het pakket, hoe meer extra’s er zijn inbegrepen.

Hoe werkt overstappen van internetprovider?

Overstappen na een nieuwe provider is vaak vrij eenvoudig. Allereerst begin je met het controleren of het contract bij de huidige provider is afgelopen. Is dit het geval? Zo ja, dan kan je na het vergelijken de gegevens invullen bij de nieuwe internetprovider. Enkele dagen voor de begindatum ontvang je een doe-het-zelf pakket en klaar is kees.

Hoe werkt het aansluiten van internet?

Het aansluiten van internet doe je aan de hand van het doe-het-zelf pakket. Vaak kunnen de ethernetkabels zo omgewisseld worden. Anders is dit voor de modem. Deze moet je omwisselen. Als je een beetje handig bent lukt dit zeker.

Plaats een reactie