Internet postcodecheck: Weet direct wat de te behalen snelheid en goedkoopste prijs op jouw adres is!

Internet postcodecheck uitvoeren

Een internet postcodecheck kun je om verschillende redenen uitvoeren. Misschien ben je gewoon benieuwd naar welke internetsnelheid er op jouw adres te behalen is, of wil je weten wat de goedkoopste provider is.

Hoe dan ook, in dit artikel krijg je antwoord op al jouw vragen rondom het doen van deze check! Zo krijg je onder andere antwoord op de vraag waarom je een check zou moeten doen, hoe je zo’n check doet en voor welk soort internet jij een check moet uitvoeren.

Heb je geen of weinig tijd? Dan kan je gewoon hieronder direct een postcodecheck doen. In één oogopslag krijg je zo te zien wat de goedkoopste internetprovider met de hoogste internetsnelheid op jouw adres is.

Waarom je een internet postcodecheck zou moeten doen?

Een internet postcodecheck doen is niet iets wat zomaar bij iedereen op het to do lijstje zal staan. Het is daarnaast opvallend dat veel mensen niet exact weten wat het is. Zij zullen zich dan ook afvragen waarom je een internet postcodecheck zou moeten doen. Reden genoeg om hieronder een antwoord te geven op deze vraag.

Allereerst kan je natuurlijk een internet postcodecheck doen, omdat je ontevreden bent over jouw huidige provider. Dit kan voortkomen uit klachten over bijvoorbeeld traag internet. Een ander groot voordeel van het doen van een online postcodecheck, is dat je meteen ziet welke aansluitingen er op jouw adres beschikbaar zijn.

Wie weet kom je er dan wel achter dat er een veel betere mogelijkheid bestaat dan wat jij op dit moment hebt. Je krijgt een overzicht van alle mogelijkheden en kunt voor jouzelf de beste selecteren. Een ander voordeel is dat je jouzelf tijd kunt besparen door te sorteren op de goedkoopste of snelste provider op jouw adres.

Tenslotte is het enorm handig om een postcodecheck te doen wanneer je gaat verhuizen. Je ziet meteen wat de beste mogelijkheid is op jouw nieuwe adres en hoeft je daar dan dus ook geen zorgen meer over te maken.

Zo werkt het doen van een postcodecheck voor internet

Een postcodecheck klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Hieronder staat een stappenplan weergegeven hoe je dit kunt doen.

Stap 1

Om erachter te komen welke aansluitingen beschikbaar zijn op jouw adres, is het uiteraard nodig om je postcode en huisnummer in te voeren. Vul deze dus in en je kan door naar de volgende stap.

Stap 2

Bij deze stap hoef jij zelf niks te doen. De abonnementen zullen automatisch worden vergeleken op het opgegeven adres. Als de postcodecheck binnen 5 tot 10 seconden klaar is, worden de internet abonnementen vanzelf ingeladen.

Stap 3

Bij de volgende stap krijg je de keuze welk soort pakket je zou willen. Wil je een pakket met of zonder tv, met vast bellen of alleen tv? Bedenk dit nu voor jouzelf.

Stap 4

Bij deze stap heb jij inmiddels de beschikking over de resultaten. Nu kan jij ze filteren op bijvoorbeeld de goedkoopste of de snelste provider.

Stap 5

Bij de laatste stap ben je als het goed is inmiddels op de hoogte van de beste optie voor jou. Nu kun je het desbetreffende abonnement af gaan sluiten bij de provider die het aanbiedt.

ADSL postcodecheck voor goedkoop internet

Via een ADSL-aansluiting is het mogelijk om te telefoneren en te internetten via dezelfde aansluiting. Deze aansluiting is in bijna heel Nederland wel beschikbaar. Nadeel hiervan is echter wel dat de snelheden achterlopen op bijvoorbeeld kabel en glasvezel. Ben je er benieuwd naar of jij gebruik kunt maken van een ADSL-aansluiting voor internet, tv en bellen? Doe dan de ADSL-postcodecheck. 

Glasvezel postcodecheck voor het snelste internet

Glasvezel staat garant voor razendsnel internetten. Daarom zijn er veel mensen die hier op zijn over gegaan de afgelopen jaren. Door het vergelijken van glasvezel internet weet jij direct of je gebruik kunt maken van deze aansluiting op jouw adres.

Kabel postcodecheck voor betaalbaar en snel internet

Een populaire aansluiting is de kabelaansluiting. In Nederland zijn er erg veel huizen die gebruik maken van een kabelaansluiting. Huizen die hier geen gebruik van maken, hebben waarschijnlijk wel de mogelijkheid om dit te doen. Om erachter te komen of een snelle kabelaansluiting ook op jouw adres mogelijk is, doe je de kabel postcodecheck.

Actieve internetproviders per aansluiting

Soort internetAanbieders
ADSLKPN, Telfort, Tele2, T-Mobile, Online.nl, Budget alles-in-1, Youfone, Delta, XS4ALL
GlasvezelKPN, Telfort, Tele2, T-Mobile, Online.nl, Budget alles-in-1, XS4ALL, Youfone, Caiway, Delta, Fiber, Solcon
KabelZiggo

Uiteindelijk bepaalt de aansluiting op jouw adres de snelheid

Het adres bepaalt eigenlijk alles. Niet ieder adres heeft de beschikking over dezelfde aansluitingen. Het kan daarom per straat van elkaar verschillen. Zelfs per huisadres kunnen de aansluitingen van elkaar verschillen.

Het is dus mogelijk dat een straat verderop de beschikking heeft over een betere aansluiting. Hier heb je zelf helaas geen invloed op. Echter is er altijd wel een goede optie voor jouw adres beschikbaar!

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

De keuze welke internetsnelheid je zou moeten kiezen kan wel eens een lastige zijn. Dit hangt namelijk af van jouw persoonlijke situatie. Er zitten namelijk verschillen in en deze zijn belangrijk om rekening mee te houden.

Zo is het voor een kleiner huishouden bijvoorbeeld aan te raden om te gaan voor een internetsnelheid van 50 tot 100 Mbit. Dit omdat je met minder mensen gebruikmaakt van het internet. Daarentegen is het voor een groter huishouden aan te raden om te kiezen voor een internetsnelheid van meer dan 200 Mbit.

Let wel op dat je altijd ook denkt aan het soort internet. Bij dsl-internet kan je namelijk nooit de bestelde internetsnelheid geleverd krijgen. Dit is zo omdat je bij dit soort internet te maken zult hebben met snelheidsverlies. Houd hier dus rekening mee.

Het te kiezen soort abonnement bij de internet postcodecheck

Een keuze maken is meestal lastig. Dit geldt ook voor de keuze welk abonnement je zou moeten kiezen. Om je hierbij een beetje op weg te helpen, staan hieronder abonnementsvormen weergegeven.

Alleen internet pakket

Zoals de naam van het pakket eigenlijk al aangeeft, krijg je met dit pakket alleen de beschikking over internet. Hier zit dus geen televisie of bellen bij inbegrepen. Dit is een populaire keuze voor mensen die niet meer een vaste telefoon in hun bezit hebben, en geen live televisiekijken. Door de toenemende populariteit van streamingsdiensten kijken mensen namelijk steeds minder live tv.

Internet + tv pakket

Bij dit pakket krijg je de beschikking over zowel internet als televisie. Wanneer je dus gebruikt maakt van internet en tv, maar niet van vast bellen, is dit een goede optie voor jou.

Alles-in-1 pakket

Bij deze optie krijg je de beschikking over alles. Dat wil zeggen internet, televisie en bellen. Wanneer je van alle drie gebruikmaakt en zorgeloos wilt zijn als het gaat om deze drie dingen, is dit voor jou de beste optie.

Alleen tv-abonnement

Tenslotte heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een alleen televisie abonnement. Het abonnement omvat dan dus alleen televisie en geen internet. Let wel op dat enkel Ziggo alleen tv-abonnementen aanbiedt.

Doe een postcodecheck voor zakelijk internet

De kans bestaat ook dat jij interesse hebt in het doen van een postcodecheck voor zakelijk internet. Helaas is dit niet mogelijk.

Wat je daarentegen wél zou kunnen doen, is een kijkje nemen op de pagina zakelijk internet vergelijken. Hier staan de verschillen beschreven en word jij op weg geholpen met het maken van de beste keuze voor zakelijk internet.