Het goedkoopste smartphone abonnement vinden? Kies sim-only!

Goedkoopste sim-only abonnement

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Het item is onmisbaar. Mede hierdoor is de keuze qua smartphones dan ook groot. Door dit ruime aanbod is het vaak erg lastig om te kunnen bepalen wat het goedkoopste sim only abonnement voor jou is.

Door in ieder geval je toestel en abonnement los van elkaar te kopen wordt het een stuk voordeliger. Koop eenmalig een smartphone naar keuze en kies voor het abonnement voor sim-only. Hierdoor heb je altijd een voordelig abonnement en krijg je nooit een BKR-registratie.

Hoe dan ook, ondanks het apart kopen van een toestel en abonnement zijn er nog wel veel verschillende aanbieders. In dit artikel lees je daarom dan ook wat sim-only is, welke providers er zijn en welk sim-only abonnement (Simpel.nl) het goedkoopste van ieder is.

Wat is sim only?

Bij een sim-only abonnement krijg je alleen een simkaart

De kans bestaat dat je wel eens van een sim only abonnement hebt gehoord. Toch zijn er velen die nog niet helemaal op de hoogte zijn van wat het nu precies is. Daarom staat hieronder een korte uitleg.

Je hebt bij het uitkiezen van een nieuwe mobiele telefoon niet alleen de mogelijkheid om een abonnement inclusief telefoon te nemen, maar ook exclusief. Je hebt dan een abonnement bij een bepaalde provider, maar krijgt dan geen telefoon erbij.

Wanneer je een sim only abonnement afsluit, zul je alleen een simkaart ontvangen. Je kan deze simkaart simpelweg in je huidige telefoon plaatsen en vervolgens gebruikmaken van wat je overeen bent gekomen in het abonnement.

Waarom sim-only het goedkoopste smartphone abonnement is voor jou!

Dat je zo min mogelijk wilt betalen en hiervoor zoveel mogelijk wilt terugkrijgen is niet meer dan logisch. Dat wil namelijk iedereen. Maar waarom zou je kiezen voor het goedkoopste sim only abonnement, in plaats van gewoon een goedkoop smartphone abonnement? Op deze vraag zijn de onderstaande voordelen het antwoord.

Lage telefoonkosten

Het goedkoopste smartphone abonnement is een sim only abonnement

Het eerste voordeel is dat je te maken hebt met lage telefoonkosten. Omdat je ervoor hebt gekozen om geen telefoon te nemen bij je abonnement, heb je niet te maken met maandelijkse kosten voor de afbetaling ervan.

Vrijheid

Het gebeurt vaak dat de mobiel van mensen al kapot gaan voordat het abonnement is afgelopen. Je moet dan weer zien een andere mobiel te krijgen en toch betaal je verder voor het abonnement. Het mooie van sim only is dan ook de vrijheid dat het je kan bieden. Je kan het abonnement gebruiken in combinatie met vrijwel iedere telefoon en zit dus niet vast aan een abonnement met een bepaalde telefoon.

BKR-registratie

Een ander leuk bijkomend voordeel is dat je bij het afsluiten van een sim only abonnement geen BKR-registratie krijgt. Dit krijg je namelijk wel wanneer je een telefoon van meer dan 250 euro afbetaalt. Een BKR-registratie kan invloed hebben op je hypotheek of andere toekomstige leningen.

Goedkoopste sim-only abonnement per provider

Om het voordeel van de lage maandprijs te bevestigen, zie je hieronder het goedkoopste sim-only (smartphone) abonnement van iedere provider an sich. Als je alles-in-1 klant bent bij een internetprovider, vergeet dan niet de combi-korting met mobiel bellen te checken!

ProviderAbonnementPrijsMeer info
Simpel250 MB + 50 min bellen + 500 sms€2,50 per maandBekijk bij Simpel
Youfone1GB + 200 bel/sms€6,00 per maandBekijk bij Youfone
Lebara1GB + 150 min/sms €6,00 per maand Bekijk bij Lebara
Ben1GB + 200min/sms€7,00 per maandBekijk bij Ben
HollandsNieuwe1000MB/min/sms€7,50 per maandBekijk bij HollandsNieuwe
Tele21GB + 200 bel/sms€8,00 per maandBekijk bij Tele2
Simyo1GB + 200 bel/sms€10,00 per maand Bekijk bij Simyo
T-Mobile1GB + 120 min bellen€13,50 per maandBekijk bij T-Mobile
VodafoneZiggo1,5GB + 15 min bellen/onbeperkt sms €13,50 per maand Bekijk bij Vodafone
KPN3GB 5G + 150 bel/sms €16,50 per maand Bekijk bij KPN

Goedkoopste smartphone sim-only abonnement: Waar moet je op gaan letten?

Het is logisch dat je niet zomaar ergens een abonnement afsluit. Er zijn altijd wel dingen waar je op zou kunnen letten. Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je nodig bent. Het gaat dan vooral om gebruik van het aantal MB’s en het aantal belminuten en sms.

Ben je iemand die veel belt, dan moet je automatisch een sim only abonnement afsluiten met veel belminuten. Gebruik je buitenshuis veel internet, dan neem je een abonnement met veel mobiel internet. Het is maar net waar jij naar op zoek bent.

Daarnaast moet je nog goed letten op de combi-voordelen van internetproviders. Vele internetproviders (KPN, T-Mobile, Caiway, Budget alles-in-1 en Ziggo) bieden namelijk extra’s en korting voor klanten die zowel internet afnemen als mobiel bellen.

Wil je het allergoedkoopste abonnement? Kijk dan eens naar een sim-only abonnement met alleen bellen.

Onbeperkt sim-only abonnement

Tegenwoordig zijn er veel mensen die kiezen voor een onbeperkt sim-only abonnement. Zij hebben dan onbeperkt de toegang tot mobiel internet.

Het grote voordeel hiervan is dat je niet bang hoeft te zijn voor extra kosten. Je kan zoveel mobiele data verbruiken als je wilt, zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen.

Het nadeel van een onbeperkt sim-only abonnement is dat het vaak wel de duurste optie is. Denk je dat je geen onbeperkt mobiel internet nodig hebt? In dat geval is een ander goedkoper abonnement waarschijnlijk een betere optie voor jou.

Wat kun je doen met 1 GB mobiel internet?

Een optie die je hebt bij het kiezen van een sim-only abonnement, is 1 GB aan mobiel internet. Dat is niet veel wanneer je het vergelijkt met de opties van bijvoorbeeld 10 GB of zelfs onbeperkt. Maar wat kan je nu allemaal met 1 GB mobiel internet per maand?

Laten we in ieder geval voorop stellen dat een abonnement van 1 GB mobiel internet niet aan te raden is voor mensen die hun mobiel veelvuldig gebruiken buitenshuis, waar ze niet de beschikking hebben over WiFi. Dan is 1 GB toch echt wat aan de lage kant.

Aan de andere kant zijn er ook veel mensen voor wie een abonnement met 1 GB mobiel internet wel heel geschikt is. Dit zijn vooral mensen die hun telefoon niet veel buitenshuis gebruiken. Een dergelijk abonnement is namelijk prima geschikt wanneer je alleen af en toe wat berichtjes leest en beantwoord als je niet thuis bent bijvoorbeeld.

Om een concreet antwoord te geven op de vraag wat kun je doen met 1GB mobiel internet, staan hieronder enkele voorbeelden zodat je een zo goed mogelijk beeld krijgt. Kortom, met 1 GB aan mobiel internet kan je:

  • 8 uur lang videobellen.
  • 50 apps uit de appstore downloaden.
  • 2 uur lang YouTube video’s bekijken in standaard resolutie.

Mobiel abonnement vergelijken zonder toestel

Welke telefoon je neemt, is afhankelijk van de eisen die je eraan stelt. Gelukkig is het kiezen van een sim-only abonnement een stuk eenvoudiger. Je hoeft namelijk alleen de provider te kiezen plus het bepalen van het aantal belminuten plus de data en niet de telefoon.

Om je te helpen bij het maken van een keuze staat hieronder een klein overzicht van enkele sim-only abonnementen, zodat jij kan genieten van de goedkoopste sim-only! Om het overzichtelijk te houden is hieronder uitgegaan van een 1 GB sim only abonnement.

De looptijd van het abonnement is 2 jaar. De gegeven prijzen zijn berekend zonder eventuele kortingen.

Goedkoopste smartphone abonnement met 1 GB zonder toestel

ProviderAbonnementPrijsMeer info
Simpel1 GB + 100 min/500 sms’jes€6,00 per maandBekijk bij Simpel
Lebara1 GB + 150 min/sms€6,00 per maand Bekijk bij Lebara
Youfone1 GB + 200 min/sms€6,50 per maandBekijk bij Youfone
HollandsNieuwe1000MB 4G/min/sms€7,50 per maandBekijk bij HollandsNieuwe
Tele21 GB + 200 min/sms€8,00 per maandBekijk bij Tele2
Ben1 GB + 100 min/sms€8,00 per maandBekijk bij Ben
Simyo1GB + 200 min/sms€9,00 per maandBekijk bij Simyo
Vodafone1,5 GB + 150 min bellen/onbeperkt sms€13,50 per maandBekijk bij Vodafone
T-Mobile1 GB + 120 min/sms €13,50 per maand Bekijk bij T-Mobile
KPN10 GB + onbeperkt bellen en sms€20,00 per maandBekijk bij KPN

Sluit nu jouw sim-only abonnement af!

Je hebt inmiddels het einde bereikt van dit artikel. We hebben gekeken naar het goedkoopste smartphone abonnement. Zoals al vaker in dit artikel aangegeven is het goedkoopste smartphone abonnement naar onze mening een sim-only abonnement.

Koop bij het sim-only abonnement voor een eenmalig bedrag een goedkoop toestel en je bent zeer voordelig uit. Hoe dan ook, als het goed is kan jij zelf nu de beste keuze maken! Helemaal omdat je nu weet wat de vele voordelen zijn van een sim-only abonnement.

Wil je een beetje hulp bij de keuze? Onthoud dit! Voor het goedkoopste sim-only abonnement moet je zijn bij Simpel.nl. Goedkope alternatieven voor Simpel.nl met alles-in-1 combi-voordelen, zijn: Youfone, HollandsNieuwe (Ziggo), Simyo (KPN) en T-Mobile.