Goedkoop glasvezel internet voor thuis bestellen? Let dan hierop!

Goedkoop glasvezel internet bestellen

We kunnen er niet meer omheen: het internet. Dagelijks maakt bijna iedereen er wel gebruik van. Een irritatie die hierbij veel voorkomt is dat je te lang moet wachten voordat een webpagina geladen is. Veelal is de oorzaak te goedkoop glasvezel internet.

Om dit te voorkomen vind je op deze pagina de beste voordeligste glasvezelprovider op jouw adres. Houdt ondanks een goedkope provider er rekening mee dat glasvezel duurder kan zijn dan andere soorten internet.

Heb je geen tijd? Doe dan hieronder direct een postcodecheck. Op deze manier zie je direct welke glasvezelproviders op jouw adres actief zijn. Ook kan je de beschikbare providers sorteren op prijs en snelheid om zo snel een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Goedkoop glasvezel vergelijken op jouw adres!

Vul hieronder jouw postcode in en zie direct de goedkoopste glasvezel internet provider op jouw adres. Let op! De laagste prijs geld voor het eerste contractjaar. Daarna kan je het beste opnieuw van provider overstappen voor een blijvend goedkope internetprijs.

Wat kost gemiddeld een glasvezel internet abonnement?

Eenieder die op zoek is naar snel internet, heeft wel eens opgezocht hoeveel het nu moet kosten, zo’n internet glasvezel abonnement. Het liefst natuurlijk zo goedkoop mogelijk.

Goedkoop glasvezel internet voor thuis bestellen

Goedkoop glasvezel is mogelijk, maar niet zomaar te verkrijgen. Hoeveel glasvezel internet kost, is namelijk afhankelijk van de situatie waarin jij je bevindt.

Zo is het voor een groter huishouden bijvoorbeeld aan te raden om een pakket van 200Mbit of hoger aan te schaffen. Omdat je met meerdere mensen gebruikmaakt van het glasvezel internet, heb je meer Mbit nodig en hierdoor zal het pakket ook duurder worden.

Heb je daarentegen een klein huishouden, kan je het ook doen met een minder pakket. Voor een klein huishouden kan je namelijk ook prima volstaan met 50 tot 100 Mbit. Hierdoor zal de prijs ook lager liggen, waardoor je als klein huishouden makkelijker beschikking kan krijgen over goedkoop internet glasvezel.

Inhoud van een goedkoop glasvezel pakket

Wanneer je een pakket aanschaft, wil je uiteraard weten wat je ervan kunt verwachten. Daarom is een goedkoop glasvezel allemaal wel leuk en aardig, maar wat is nu precies de inhoud? Je moet ten eerste denken aan de benodigde apparatuur.

Wanneer je een goedkoop glasvezel pakket aanschaft, krijg je een modem erbij voor het internet. Indien je ook hebt gekozen voor tv bij je pakket, dan ontvang je hiervoor ook een interactieve tv-ontvanger. Bij een goedkoop glasvezel pakket, krijg je uiteraard de beschikking over razendsnel internet.

Hierbij kan je dan bijvoorbeeld denken aan een hoge uploadsnelheid. Dat is enorm handig wanneer jij zelf data wilt zetten op het internet. Een ander kenmerk van het internet van een goedkoop glasvezel pakket is dat je niet te maken krijgt met snelheidsverlies.

Is glasvezel internet goedkoper of duurder dan internet via de kabel of dsl-verbinding?

Wij Nederlanders letten veel op ons geld. We willen het beste tegen een zo laag mogelijk bedrag. Onderzoek doen naar de goedkoopste opties voor internet of televisie is ons dat ook niet vreemd.

Vaak wordt wel de vraag opgeroepen of glasvezel internet goedkoper of duurder is dan internet via de kabel of dsl-verbinding. Het antwoord op deze vraag is dat glasvezel veelal duurder is. Dit heeft als reden dat de techniek achter glasvezel nieuwer is.

Echter, dit gezegd hebbende, kan je glasvezel eigenlijk niet echt vergelijken met dsl-internet. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat door middel van aanbiedingen glasvezel even duur kan uitvallen dan kabelinternet. Soms zelfs goedkoper.

Daarmee is het verkrijgen van een goedkoop glasvezel pakket zeker mogelijk, ook vergeleken met andere aansluitingen.

Het verschil tussen een goedkope en dure glasvezelprovider

Soms zie je een aanbieding waarbij je denkt dat het te mooi is om waar te zijn. Datzelfde geldt eigenlijk wanneer je verschillende providers met elkaar vergelijkt, waarbij je ziet dat de ene glasvezelprovider een stuk goedkoper is dan de ander.

Hoewel ze claimen dat ze dezelfde dingen bieden tegen een veel lagere prijs, zitten er wel verschillen in. Kies je voor een provider die glasvezel aanbiedt tegen een lagere prijs dan de concurrenten? Dan krijg je vaak te maken met mindere apparatuur en service.

Duurdere glasvezelproviders scoren hierin een stuk beter, maar daar betaal je dan ook voor. Zo krijg je bij een goedkopere glasvezel provider niet de nieuwste apparatuur en ontbreekt een installatiegarantie. Laat je daarom niet altijd leiden door de laagste prijs.

Providers die gebruik maken van glasvezel

In Nederland hebben we de keuze uit veel glasvezelproviders. Om jou een handje te helpen bij het kiezen van een goedkope glasvezel provider, kan je in onderstaande tabel overzichtelijk de goedkoopste glasvezel pakketten per provider inzien.

GlasvezelproviderPrijs goedkoopste pakketMeer informatie
Budget alles-in-1€54,00 per maandBekijk bij Budget
Caiway€52,00 per maandBekijk bij Caiway
Delta€55,00 per maandBekijk bij Delta
KPN€57,50 per maandBekijk bij KPN
Online.nl€54,00 per maandBekijk bij Online.nl
Solcon€61,50 per maandBekijk bij Solcon
T-Mobile€45,00 per maandBekijk bij T-Mobile
XS4ALL€63,00 per maandBekijk bij XS4ALL
Youfone€56,50 per maandBekijk bij Youfone
Prijs van de goedkoopste glasvezel internet pakketten per provider

Kan mijn internet abonnement bij Ziggo ook aangesloten worden op glasvezel internet?

Ziggo is nog altijd één van de grootste providers van Nederland. Dat roept dan wel eens de vraag op: kan Ziggo ook worden aangesloten op glasvezel internet? Het antwoord op deze vraag is nee. Ziggo maakt gebruik van kabelinternet en kan niet worden aangesloten op glasvezel internet. Bij Ziggo is dus helaas geen mogelijkheid voor goedkoop glasvezel.

Goedkoopste glasvezel internet abonnement met interactieve tv in het basispakket

Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop glasvezel abonnement, is de kans groot dat je hier ook televisie in wilt hebben. Zoek je naar het goedkoopste glasvezel internet abonnement met tv, dan ben je op dit moment het goedkoopst uit bij KPN. Hier betaal je namelijk €42,50 per maand voor 50 Mbit glasvezel + interactieve tv.

Goedkoopste abonnement van dit moment met alleen glasvezel internet in het abonnement

Heb je er geen belang bij om televisie te hebben bij jouw glasvezel abonnement? Dan ben je voor goedkoop internet glasvezel op dit moment het voordeligst uit bij T-Mobile Thuis. Je hebt dan een snelheid van 50 Mbit en betaalt hiervoor €30,00 per maand.

Goedkope alternatieven voor glasvezel internet

Vind jij glasvezel internet toch nog wat te duur? Dan zij er ook goedkopere alternatieven: dsl-internet en kabelinternet. Kabelinternet is zowel op het gebied van prijs als kwaliteit deels gelijkwaardig. Dit in tegenstelling tot dsl-internet.

Bij vrijwel de meeste providers is dsl-internet goedkoper. Echter maakt dsl gebruik van een oudere techniek waardoor de kwaliteit minder zal zijn. Denk hierbij aan snelheidsverlies naarmate je verder afwoont van het verzamelpunt in de buurt.

Tel hierbij het nadeel van een zeer lage uploadsnelheid bij op en voor veel grotere huishoudens is dsl-internet niet wenselijk meer. In zo’n geval kan je het beste kiezen voor glasvezel of kabelinternet dat qua downloadsnelheid even snel is dan glasvezel.

Goedkoop zakelijk glasvezel

Ben je op zoek naar goedkoop zakelijk glasvezel? Helaas zijn er weinig aanbieders van echt zakelijk internet. Wel kan je een kijkje nemen op deze pagina, waar je zakelijk glasvezel internet kunt vergelijken.

Al met al, wat is de beste goedkope glasvezel provider?

Inmiddels zijn we aan het einde gekomen en is het tijd voor een conclusie. Een goedkope internetprovider is dus niet per se degene met de laagste prijs, maar ook degene die de beste service kan bieden en de nieuwste apparatuur levert.

Hiervoor betaal je dan vaak wel meer, maar de balans tussen de prijs en kwaliteit is dan vaak wel het beste. Als je zoekt naar de goedkoopste glasvezel provider met zowel internet als tv, dan ben je het goedkoopst uit bij KPN. Let op! Voor glasvezel van KPN moet het netwerk wel zijn aangelegd door het KPN-netwerk.

Ben je daarentegen op zoek naar goedkoop glasvezel internet zonder tv? Dan ben je het voordeligst uit bij T-Mobile thuis. Bij haar betaal je slechts €30,00 per maand. Hierbij dient gezegd te worden dat voor glasvezelinternet van T-Mobile Thuis er door het T-Mobile netwerk glasvezel op jouw adres aangelegd is.

Al met al, ben je op zoek naar de goedkoopste prijs voor glasvezel internet op jouw adres? Ga dan glasvezel internet vergelijken op jouw adres! Door het invoeren van je postcode zie je direct welke aanbieders op jouw adres actief zijn en welke het goedkoopst is.