Soldeerstations en desoldeerstations

Een soldeerstation is de professionele uitrusting om te solderen. Ook met een soldeerbout of soldeerpistool kan gewerkt worden, maar voor grotere projecten is het soldeerstation ideaal. De naam voor dit gereedschap komt van het Latijnse woord ‘solidare’, dat vastmaken betekent. En dat is precies wat er gedaan kan worden met dit gereedschap. Op zoek naar een professioneel soldeerstation? Bekijk dan het aanbod op tme.eu.

Snel de juiste apparatuur

Solderen kan met behulp van twee verschillende technieken. Voor bijvoorbeeld waterleidingen en elektrische bedrading, maar ook voor hobbymatig solderen, wordt meestal van zacht solderen gebruikgemaakt. Voor professioneel solderen heb je een soldeerstation nodig. Hiermee kun je hard solderen. Zo soldeer je onderdelen van bijvoorbeeld machines of voertuigen. Voor hard solderen heb je een veel hogere temperatuur nodig, van wel 700 graden Celsius. Om deze temperatuur te kunnen bereiken heb je een gasbrander nodig. Niet alleen soldeerstations, maar ook aanvullende materialen kun je aanschaffen via tme.eu. Hier vind je aanbod van bijna 1500 producenten en het grootste deel van de ruim 500.000 producten zijn uit voorraad leverbaar. Vanuit een magazijn in de regio wordt het na aankoop snel en efficiënt verzonden. Dit betekent dat je in no-time aan de slag kan met je nieuwe apparatuur.

Soldeerstation van hoge kwaliteit

Met een soldeerstation kun je werken met hoge temperaturen, die je ook nog eens heel precies kunt instellen doordat het werkt op laagspanning. Dat precisiewerk is handig wanneer je werkt met kwetsbare materialen en is alleen haalbaar met behulp van de juiste apparatuur. Om die reden vind je bij TME alleen elektronische componenten en apparaten van hoge kwaliteit. Je kunt er bijvoorbeeld een soldeerstations bijvoorbeeld https://www.tme.eu/nl/katalog/soldeerstations-en-desoldeerstations_112685/ en desoldeerstations aanschaffen. Wanneer je zowel verbindingen wilt maken als wilt losmaken, kan het praktisch om een station aan te schaffen waarmee je zowel kunt solderen als desolderen. Ook deze apparatuur kun je vinden op tme.eu.