Nieuwe iPhone gekocht? Vergeet dan deze dingen niet te doen!

Het is altijd weer een feestje om een nieuwe telefoon te hebben. Die eerste dagen voelen toch altijd speciaal. De nieuwe functies uitproberen, de kwaliteit van de camera bekijken en vooral heel erg genieten. Wil jij binnenkort een nieuwe iphone 12 kopen?

Of heb je plannen om een ander model op de kop te tikken? Dan wil je natuurlijk wel dat de start vlekkeloos verloopt. Helaas vergeten we door onze enthousiasme soms de belangrijkste dingen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

In dit artikel hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet. Zodoende kijken we naar de zoektocht voor een goede telefoonhoes om jouw iPhone te beschermen, of je een oplader moet kopen en de nieuwe veegbewegingen.

Ga eerst op zoek naar een goed hoesje 

Als je net de nieuwste iphone SE 2022 hebt gekocht, wil je natuurlijk wel dat deze goed beschermd wordt. Daarom moet je nog voordat je gaat uitpakken op zoek naar een kwalitatief hoesje. Het zou toch zonde zijn als je je iPhone die eerste dagen al beschadigd.

Heb dus nog even geduld en wacht totdat je hem goed kan beschermen. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze hoesjes op de markt verkrijgbaar. Let wel goed op het benodigde formaat, zodat je zeker weet dat deze ook om jouw telefoon past. 

Oplader kopen 

Wist je dat je bij de nieuwere modellen geen oplader meer krijgt? De reden hierachter is het verlagen van de CO2-uitstoot. Bij veel mensen lagen er talloze opladers in huis, omdat ze bij iedere telefoon weer een nieuwe cadeau kregen.

Dit terwijl de oude oplader het nog prima deed. Zonde, aldus Apple. Vandaar dat zij vanaf de nieuwere series besloten hebben om geen opladers meer cadeau te doen bij een nieuwe aankoop. Helaas kom je dan wel van een koude kermis thuis als je er juist één nodig had of nog nooit eerder een Apple iPhone hebt gehad. 

Dit biedt echter wel de mogelijkheid om eens de verschillende opties te bekijken. Er zijn namelijk nog veel meer andere mogelijkheden dan enkel het gebruik van een standaard kabeltje. Misschien kies je dit keer wel voor een snellader of een draadloze lader.

Houd er wel rekening mee dat niet elke oplader op jouw iPhone past, dus doe hier wel goed onderzoek naar. Zo bega je geen onnodige miskoop. 

Wen aan de verschillende veegbewegingen 

Nu je je iPhone eindelijk echt kunt gaan gebruiken, is het misschien best wel een beetje wennen. Zeker als je een van de nieuwere versies hebt gekocht. Hierbij ontbreekt namelijk de thuisknop.

Als je dit nog gewend bent van een ouder model, dan betekent dit dat je een aantal nieuwe veegbewegingen onder de knie moet krijgen. Gelukkig is dit relatief eenvoudig en zal je hier best snel aan gewend raken. 

Naast deze veegbewegingen zul je ook vaker de zijknop gebruiken. Hiermee kun je een screenshot maken, Siri inschakelen, de toegankelijkheid veranderen of de telefoon uitschakelen en een SOS verzenden.