Canal Digitaal internet bestellen? Dit moet jij weten van haar internet!

Logo van Canal Digitaal internet

Ben jij op zoek naar een nieuw internetabonnement? Dan bestaat de kans dat je uitkomt bij Canal Digitaal internet. Deze aanbieder is namelijk uniek en heeft het nodige te bieden. Over Canal Digitaal internet vertellen wij je daarom meer in dit artikel.

Hierbij kan je onder andere denken aan wie of wat Canal Digitaal is, welke internetpakketten er zijn, wat internet van haar kost, het internetpakket met of zonder vast bellen en tot slot de ervaringen van bestaande klanten.

Geen tijd? Weet dan dit! Ondanks dat Canal Digitaal bekend staat om satteliet tv, biedt zij tegenwoordig ook betrouwbaar internet via het KPN-netwerk aan. Bovendien kan je in combinatie met de tv-app zeer voordelig beschikken over flexibel en uitgebreide tv-aanbod.

Wie of wat is Canal Digitaal voor aanbieder?

De historie van Canal Digitaal is vrij uniek. Dit bedrijf werd namelijk al op 1 juli 1996 opgericht, waarbij de focus direct op satelliettelevisie kwam te liggen. Canal Digitaal wist hierbij perfect in te spelen op de opkomst van analoge satelliettelevisie.

De tijd heeft echter niet stilgestaan, waardoor Canal Digitaal moest gaan schakelen. Men biedt daardoor nu ook allerlei digitale producten aan, zoals het Canal Digitaal internet.

Hoe Canal Digitaal op dit moment televisie kijken mogelijk maakt? Dit doet men met behulp van de speciale Canal Digitaal app. Met dank aan deze app kun je op jouw televisie naar alle gewenste zenders kijken.

Canal Digitaal maakt voor internet gebruik van het KPN-netwerk

Voor het aanbieden van internet maakt Canal Digitaal doorgaans gebruik van het KPN-netwerk. Dát brengt direct meerdere voordelen met zich mee:

  • Dit netwerk heeft een geweldige dekking. Ongeacht waar je in Nederland woont, weet het KPN netwerk een prima dekking te bieden.
  • Dit netwerk is stabiel en snel. Dankzij het KPN netwerk kun je uitgaan van stabiel en snel Canal Digitaal internet.

Mocht je interesse in Canal Digitaal internet hebben, dan wordt hiervoor gebruik gemaakt van twee andere partijen. De providers Online.nl en Tweak faciliteren afhankelijk van je adres namelijk het internet van Canal Digitaal.

Wat kost internet van Canal Digitaal?

Ben je geïnteresseerd in Canal Digitaal internet? Dan ben je ongetwijfeld niet de enige. Meer en meer huishoudens hebben namelijk (beginnende) interesse in dit internet. Dit was voor Canal Digitaal dan ook reden om hun aanbod deels aan te passen.

Als je nú van het Canal Digitaal internet wilt genieten, heb je de keuze uit de volgende twee internet abonnementen als jouw adres gebruik maakt van Tweak of Online.nl.

Pakket:Internet only maandInternet only jaarAlles-in-1 BasisAlles-in-1 Entertainment
Soort internet:Tweak GlasvezelTweak GlasvezelGlasvezel Online.nlGlasvezel Online.nl
Apparatuur: Niet inbegrepen.Niet inbegrepen.Inclusief Wifi router Inclusief Wifi router
Prijs:€41 per maand€410 per jaar€40,95 per maand €46,95 per maand
Meer info:Bekijk bij Canal DigitaalBekijk bij Canal Digitaal Bekijk bij Canal DigitaalBekijk bij Canal Digitaal
Prijs van Canal Digitaal internet en tv abonnementen

Vast bellen bij het alles-in-1 abonnement

Zoals je in bovenstaande tabel hebt kunnen zien, biedt Canal Digitaal eigenlijk een alles-in-1 pakket aan. Je geniet hierbij van razendsnel internet, van digitale/interactieve tv en van vast bellen.

Wat je precies voor dit vast bellen moet betalen, is wel afhankelijk van het abonnement waar je voor kiest. Sluit je het Canal Digitaal abonnement via Online.nl af? Dan kun je al bellen vanaf 14 cent per minuut. Desgewenst is het echter ook nog mogelijk om voor een ander/voordeliger belpakket te kiezen. Aan jou de keus.

Kies je voor het Alles-in-1 Basis HD pakket via Tweak? Dan is vast bellen standaard onderdeel van dit abonnement. Dit geldt overigens ook voor het Alles-in-1 Entertainment HD abonnement; dit abonnement kun je eveneens via Tweak afsluiten!

Kan ik internetten zonder een schotel?

Wilde je pakweg 10 jaar geleden van Canal Digitaal gebruik maken? Dan had je hier sowieso een schotel of satelliet voor nodig. De kans is echter dat je bepaalde bezwaren tegen een schotel of satelliet hebt.

Zo staat een schotel of satelliet niet altijd even fraai, terwijl je ook nog met extra kosten te maken hebt. En dan hebben we ook nog niet gesproken over het onderhouden van een schotel of satelliet. Nou, gelukkig is een schotel of satelliet niet per sé noodzakelijk. Als je naar Canal Digitaal wilt kijken, kun je dit immers doen via Online.nl en Tweak.

Om dát mogelijk te maken, is het zaak om een abonnement via één van deze twee partijen af te sluiten. Je geniet hierbij niet alleen van digitale tv, maar ook van alle andere kenmerken uit bovengenoemde tabel. Voldoende reden dus om eens nader naar het aanbod van Online.nl of Tweak te kijken.

Aanbiedingen van Canal Digitaal internet

Spreekt Canal Digitaal internet jou wel aan? En wil je daarom zo snel mogelijk een keuze tussen één van de abonnementen maken? Dan is ons advies het volgende: maak echt een goede vergelijking voor jezelf. Bij het maken van deze vergelijking moet je bij voorkeur op meerdere facetten letten. Eén van de belangrijkste facetten hierbij is toch wel de prijs.

Gelukkig kun je ook van Canal Digitaal aanbiedingen profiteren. Zo krijg je bij het internetpakket van Canal Digitaal bij Online.nl tijdelijk een flinke korting. Normaal gesproken betaal je 49 euro per maand, maar tijdelijk betaal je slechts 31,50 euro per maand. De totale besparing in het eerste jaar loopt daarmee op tot ruim 100 euro:

Kies je liever voor één van de abonnementen van Tweak? Ook dan kun je van Canal Digitaal aanbiedingen genieten. Bij Tweak kun je er namelijk voor kiezen om per jaar te betalen. Indien je voor een dergelijke jaarbetaling kiest, geeft Tweak je een extra korting. Daarnaast geniet je via Tweak ook van een gratis ‘proefperiode’ van 3 maanden.

Ervaringen met Canal Digitaal

Hebben veel mensen (goede) ervaringen met het internet van Canal Digitaal? Ja, dat is zeker het geval. Je zou wellicht niet direct aan Canal Digitaal denken bij het afsluiten van een internetabonnement, maar toch kiezen meer en meer mensen hiervoor.

Weet je wat hierbij ook opvallend is? Dat veel mensen direct voor een alles-in-1 pakket kiezen. Dat is op zich goed voor te stellen, aangezien je daarmee ook direct van de interactieve televisie van Canal Digitaal geniet. Aangezien dat in de basis de core business van deze aanbieder is, levert dit de nodige voordelen op. Daarnaast is het prijstechnisch ook interessant om voor een alles-in-1 pakket te kiezen.

Verder zijn de Canal Digitaal ervaringen echt heel positief te noemen. Dit komt vooral doordat Canal Digitaal het genoegen heeft om gebruik te maken van het KPN netwerk. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, brengt het netwerk van KPN de nodige voordelen met zich mee.

Veel klanten roemen dan ook de snelheid van het internet, evenals de stabiliteit van het internet. Eigenlijk ben je 24/7 verzekerd van snel internet, indien je voor één van de Canal Digitaal abonnementen kiest. Dit blijkt in ieder geval uit de ervaringen van andere mensen.

Kortom, is internet van Canal Digitaal goed?

Ja, Canal Digitaal internet is absoluut een goede keuze. Je hebt de keuze uit meerdere abonnementen, waarbij je ook nog voor alles-in-1 pakketten kunt kiezen. Dat laatste geniet absoluut onze voorkeur, aangezien je daarmee meerdere vliegen in één klap vangt.

Het enige waar wij minder over te spreken zijn, is de transparantie. Wij vinden het aanbod van Canal Digitaal via Online.nl en Tweak vrij gecompliceerd. In onze ogen zou Canal Digitaal dit een stuk makkelijker voor haar klanten kunnen maken.

Desalniettemin zijn wij te spreken over Canal Digitaal en dan met name over de snelheid hiervan en over de vele mogelijkheden die je hebt!