Alternatieven Ziggo: Wat is een goed alternatief voor Ziggo internet en tv?

5 alternatieven voor Ziggo

Ziggo is door haar alleenrecht op de kabel één van de populairste aanbieders van internet en tv. Door de opkomst van glasvezel loont het zeker om eens naar goede en gelijkwaardige alternatieven voor Ziggo te kijken, wanneer haar pakketten te duur zijn of niet voldoen.

Zeker met de opkomst van glasvezelinternet is er een geducht alternatief voor Ziggo in opkomst. Niettemin kan voor de meeste huishoudens wanneer er geen glasvezel op de postcode aanwezig is, ook het minder snelle dsl-internet nog een prima alternatief zijn.

Om een goede afweging te kunnen maken beginnen we eerst met 5 alternatieve providers (zie tabel) voor Ziggo. Wanneer de alternatieve providers bekend zijn, dan kijken we nog kort naar de sterke punten van Ziggo om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

AlternatiefUnieke kenmerkVanaf prijsMeer info
Alles in 1 provider KPNKPN is flexibeler en kent een betere (wifi 6) wifi-modem.€42,50 per maandBekijk bij KPN
Odido internet is een goed alternatief voor ZiggoOdido biedt pakketten aan zonder poespas.€35,00 per maandBekijk bij Odido
Youfone is voordelig en innovatief (Android tv).€43,00 per maandBekijk bij Youfone
Budget heeft snel en goedkoop dsl-internet.€43,00 per maandBekijk bij Budget
Freedom is de provider met de beste privacy.€51,00 per maandBekijk bij Freedom

Alternatief 1: KPN is met Hussel flexibeler en kent een betere wifi-modem dan Ziggo!

Alles in 1 provider KPN

KPN en Ziggo zijn samen marktleiders op het gebied van internet. Waarom je voor KPN in plaats van Ziggo zou moeten kiezen, is omdat KPN Hussel met haar huidige pakketten flexibeler is dan Ziggo. Zo kan je alle opties ieder moment aan- en uitzetten.

Het voordeel van deze flexibiliteit is dat je niet langer meer betaalt voor opties die je niet gebruikt. Ook kan je een abonnement afsluiten voor 1 maand. Dit gezegd hebbende is het bij KPN en ook Ziggo trouwens niet mogelijk om de gratis virusscanner uit te schakelen.

Hoe dan ook, naast de flexibiliteit is op dit moment nog een voordeel van KPN haar wifi-modem 12. Deze wifi-modem beschikt over Wifi 6 wat wil zeggen dat het zelf het wifi-signaal per apparaat reguleert zodat ieder apparaat over het beste internet beschikt.

De maximale internetsnelheid bij KPN hangt af van het soort aansluiting op jouw adres. Zodoende behaal je met dsl-internet (geschikt voor kleine huishoudens) maximaal 200 Mbit/s down- en 20 Mbit/s upload en bij glasvezel behaal je maximaal 1.000 Mbit/s down- en upload.

Al met al, of je voor KPN of Ziggo moet kiezen hangt naast de flexibiliteit en wifi-modem ook af van het soort internet op jouw adres. Zo kunnen kleinere huishouden ook kiezen voor dsl (KPN) en grotere huishoudens het beste voor de kabel (Ziggo) of glasvezel (KPN).

Alternatief 2: Odido Thuis is één van de goedkopere alternatieven voor Ziggo!

Odido internet is een goed alternatief voor Ziggo

Odido is het voormalige T-Mobile Thuis dat een vrij jonge alles-in-1 provider was en die de laatste jaren aardig in opkomst is. In circa 5 jaar is ze met meer dan 500.000 klanten doorgegroeid naar de derde aanbieder van alles-in-1 in Nederland.

Naast dat de groei wordt veroorzaakt door enkele overnames van onder andere Vodafone Thuis en Tele2, is het ook voornamelijk de lage prijs dat klanten vaak doet laten kiezen voor Odido. Tegenwoordig heb je al een abonnement vanaf €35,00 per maand.

Vergelijk je dit met het goedkoopste pakket van KPN en Ziggo dan zit je al gauw op €42,50 per maand. Hoe Odido goedkoper kan zijn dan deze 2 aanbieders, heeft te doen met het gegeven dat zij alleen de functionele basis van internet en alles-in-1 aanbiedt.

Ofwel ‘onnodige’ tv-zenders en virusscanners zitten niet in de pakketten. Kortom, al met al is Odido een prima alternatief helemaal gezien het feit dat ze qua snelheid grotendeels gelijkwaardig is aan KPN en Ziggo. Het enige nadeel is dat glasvezel beperkt beschikbaar kan zijn en via het KPN- en Delta-netwerk €10,- p/m duurder is.

Alternatief 3: Youfone, een voordelig en innovatief alternatief met Android tv!

Een voordelig en innovatief alternatief voor Ziggo is Youfone. Sinds 2017 biedt zij naast mobiele telefonie ook internet en tv aan. Het unieke aan Youfone alles-in-1 is dat zij zowel lage prijzen biedt als innovatie. Zo is zij de eerste provider met Android tv.

Het mooie aan zo’n Android tv-ontvanger is dat je zowel makkelijk kijkt naar live tv als films en series op de apps van Netflix en Videoland. Bovendien kan je doordat een Chromecast is ingebouwd vanaf elk willekeurig apparaat streamen naar de tv en online gamen is mogelijk!

Op het gebied van internetapparatuur krijgen klanten momenteel een KPN Experiabox-modem meegeleverd. Ondanks dat de Experiabox-modems nog prima werken, is KPN hier zelf vanaf gestapt en rolt ze langzaam aan de nieuwe KPN Box 12 uit met Wifi 6.

Ondanks het apparatuur hoef je niet bang te zijn voor slecht internet, want Youfone maakt voor zowel dsl als glasvezel gebruik van het degelijke KPN-netwerk. Kortom, al met al is vooral de Android tv-ontvanger van Youfone een dikke plus terwijl haar tarieven laag zijn.

Alternatief 4: Budget, voor kleinere huishoudens een goedkoop dsl-internet alternatief!

Budget alles-in-1 is een goed alternatief voor Ziggo, wanneer je verzekerd wilt zijn van een scherpe prijs. Vanaf €35,50 per maand (zonder kortingen) heb je al het goedkoopste dsl-abonnement dat een internetsnelheid kent van 100 Mbit download en 10 Mbit upload.

In vergelijking met het goedkoopste Ziggo-abonnement is dit goedkoper (€35,50 per maand) en qua downloadsnelheid sneller (50 Mbit download en 5 Mbit upload). Het enige wat voor Ziggo spreekt, is dat de bestelde snelheid ook gelijk is aan de geleverde (bekabelde) internetsnelheid.

Bij Budget alles-in-1 kan de geleverde snelheid lager uitvallen dan de bestelde dsl-snelheid. Hoe snel dit daadwerkelijk zal zijn, hangt af van hoever de afstand is tussen jouw woning en het verzamelpunt in jouw buurt. Niettemin zal het in veel gevallen gelijkwaardig zijn.

Overigens is het goed om te vermelden dat Budget alles-in-1 in sommige gebieden ook glasvezelinternet aanbiedt via het KPN-netwerk. De prijs van glasvezelinternet (€45,00) is duurder dan dsl-internet, maar goedkoper dan het vergelijkbare Ziggo-pakket (€47,00).

Tot slot is nog een laatste voordeel van Budget alles-in-1 dat je extra voordeel kan krijgen als je ook energie en mobiel bellen van de van oorsprong energieleverancier afneemt.

Alternatief 5: Freedom is een alternatief met een betere klantenservice dan Ziggo!

Wanneer de prijs niet uitmaakt en je een internet- en tv-provider wilt met de beste klantenservice, dan is Xs4all (Freedom) een prima alternatief voor Ziggo. Ondanks haar hogere maandprijs is Xs4all (Freedom) al regelmatig uitgeroepen tot beste internetprovider van Nederland.

Niet in de laatste plaats zal dit komen door het bieden van een goede klantenservice. Naast een uitstekende service biedt Xs4all (Freedom) haar klanten ook keuzevrijheid door ze hun eigen wifi-modem te laten gebruiken. Ook kan je kiezen voor het laten meeleveren van de geroemde Fritzbox wifi-modem.

Wanneer je als klant naast internet ook kiest voor tv, dan krijg je ook een Arris 5202 tv-ontvanger meegeleverd. Deze Arris 5202 die KPN-klanten ook krijgen, is momenteel één van de modernste interactieve tv-ontvangers waardoor je optimaal geniet van goede tv.

Aangezien Xs4all (Freedom) een merk was van KPN, is het niet gek dat zij gebruik maakt van het KPN-netwerk. Hoe dan ook, al met al is Xs4all (Freedom) op het gebied van service één van de beste alternatieven voor internet en tv van Ziggo. Hierbij moet je wel rekening houden met de hogere prijs van Freedom internet.

Update 2023: XS4ALL is niet meer leverbaar. Een gelijkwaardig alternatief is Freedom Internet.

Waarom je niet zou moeten kiezen voor één van de 5 alternatieven voor internet en tv van Ziggo?

Ziggo is met circa 3 miljoen klanten de populairste aanbieder van internet en tv in Nederland. Maar wat maakt Ziggo alles-in-1 uniek? Kijkend naar de diensten en pakketten, dan komt de populariteit in de eerste plaats door haar alleenrecht op stabiel kabelinternet.

Bij Ziggo sluit je in tegenstelling tot alternatieven gratis meerdere tv's aan als de tv's over een DVB-C tunner beschikken

Aangezien er in veel regio’s nog geen glasvezelinternet ligt, is Ziggo in veel regio’s de provider met het snelste internet. Dit gezegd hebbende kunnen providers met dsl-internet voor kleinere huishoudens nog prima alternatieven zijn voor Ziggo.

Naast het alleenrecht op de kabel kiezen klanten ook vaak voor Ziggo, doordat er met de kabel ‘gratis’ meerdere tv’s die een DVB-C tuner hebben kunnen worden aangesloten. Heeft je tv dit niet? Streamen met de app naar de Chromecast of Apple tv is ook een optie!

Overigens kent Ziggo ook een breed aanbod aan entertainment. Zodoende zijn haar tv-pakketten uitgebreider al moet je jezelf hierbij wel afvragen of je deze zenders ook echt kijkt. Zo kan je in tegenstelling tot andere providers omroep Friesland kijken in Limburg.

Hoe dan ook, naast de bovenstaande eigenschappen kan op zijn tijd een scherpe aanbieding ook klanten doen besluiten om voor Ziggo te kiezen. Dit gezegd hebbende is Ziggo op het gebied van standaardtarief één van de duurdere internet- en tv-providers.

Bekijk hier voor meer informatie als je wilt overstappen van Ziggo naar glasvezel.

Al met al, blijf je bij Ziggo of ga je voor één van de alternatieven?

Of je voor Ziggo of een ander alternatief moet gaan hangt van je eigen voorkeuren en wensen af. Niettemin zorgt het overstappen van Ziggo naar een andere provider zeker voor een voordeliger actietarief.

Als je besluit om te gaan overstappen, dan hangt het af van je eigen voorkeuren welke alternatieve provider voor Ziggo het beste is. Zo kan je kiezen voor KPN als je meer flexibiliteit en een betere wifi-modem wilt of T-Mobile voor een goede prijs-kwaliteit.

Wil je een innovatieve internet- en tv-provider? Kies dan Youfone, want haar Android tv-ontvanger is echt een vooruitgang ten opzichte van andere providers. Kleine huishoudens kunnen voor goedkoop dsl-internet terecht bij Budget Thuis alles-in-1.

Maakt de prijs niks uit? In dat geval kan je het beste kiezen voor Xs4all. Zij biedt namelijk een uitstekende service en levert (internet-)apparatuur mee dat klaar is voor de toekomst.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers van de website die op zoek zijn naar meer informatie over de beste alternatieven voor Ziggo internet en tv.

Wat is een goed alternatief voor Ziggo?

Met KPN, T-Mobile Thuis, Youfone, Budget alles-in-1 en Freedom zijn er meerdere alternatieven voor Ziggo. Het meest gelijkwaardige alternatief is KPN, maar als je voor goedkoper internet wilt gaan dan kunnen T-Mobile Thuis, Budget of Freedom beter zijn. In het geval van een betere klantenservice is Freedom een goed alternatief.

Waarom is Ziggo zo veel duurder?

Ziggo is vaak ‘duurder’ doordat zij standaard meer bij haar abonnement meelevert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alle regionale omroepen en de standaard inbegrepen virusscanner. Alle extra’s samen zorgen voor een duurder tarief.

Waarom lopen klanten weg bij Ziggo?

Vaak lopen klanten weg bij Ziggo door een slechte ervaring met haar internet. Ofwel, internet dat steeds wegvalt. Ook het slecht worden behandeld door de klantenservice kan een reden zijn of de hoge maandprijs.