Alles in 1 standaard KPN: Kiezen als instappakket of toch beter van niet?

KPN alles in 1 standaard abonnement
Check samenstelling KPN standaard

Het alles-in-1 standaard pakket van KPN bestaat helaas niet meer. Sinds de invoering van Hussel is de naam van alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) overgegaan in KPN Hussel. Ondanks dat de naam doet vermoeden kan je nog steeds alles-in-1 standaard kiezen.

Dit doe je door gewoon te kiezen voor de opties: 100 Mbit internet, standaard tv-pakket met tv-ontvanger plus vast bellen. Hoe dan ook, in dit artikel gaan we kijken voor wie het standaard KPN internet en tv pakket geschikt is als alles-in-1 abonnement.

Geen tijd? Weet dan dit! Internetproviders worden steeds creatiever in hun pakketten en aanbod. Afgezien van de naam Hussel heeft KPN nog steeds alles in 1 standaard. Dit is een pakket waar alles in zit wat je nodig zou hebben voor kleinere huishoudens.

Voor wie is het alles-in-1 pakket geschikt?

Het pakket alles in 1 standaard van KPN is het meest gekozen pakket van KPN. Bij dit pakket krijg je zoals gezegd internet, televisie en telefonie. Hierbij is het goed om te weten dat het bellen naar een mobiel nummer net zo ‘duur’ als bellen naar een vast nummer.

Dit is zeker iets wat niet alle pakketten van andere providers hebben. Door deze samenstelling is het pakket geschikt voor een grote groep mensen. Zo is het voornamelijk geschikt voor kleinere huishoudens die een internetpakket willen afsluiten waar alles inzit. Ofwel internet, tv en vast bellen. Check ook zeker KPN mobiel op de website van KPN.

Naast het standaardpakket heb je nog 2 andere pakketten, namelijk: Compleet en Premium. Uiteraard betaal je voor deze pakketten meer. Echter net als het standaard pakket, zijn ook deze twee oorspronkelijke pakketten overgegaan.

Kosten van het KPN alles in 1 standaard pakket

Omdat het standaard alles-in-1 pakket van KPN niet meer te verkrijgen is, moet de prijs vertaald worden naar KPN Hussel. Zodoende betaal je momenteel bij KPN voor 100 Mbit/s internet, standaard tv en vast bellen vanaf €57,00 per maand zonder korting.

Wanneer je een nieuwe klant wordt van KPN, dan krijg je natuurlijk korting. Zo betalen klanten op dit moment voor de eerste 6 maanden slechts €35 per maand. Let op! Dit verschilt van tijd tot tijd, dus raadpleeg voor acties altijd de website van KPN.

Bovendien kan je zo ook zien of je kiezer liever kiest voor korting of een welkomst cadeau. KPN laat haar klanten zelf kiezen of ze gaan voor een cadeau of korting!

Internetsnelheid bij KPN alles in 1 standaard

Bij het pakket van alles in 1 standaard krijg je alles wat je nodig hebt, voor een mooie prijs en een mooie snelheid. De downloadsnelheid bij het standaard pakket is 100 Mbit/s en de uploadsnelheid is 10 Mbit/s. Let op! Hierbij wordt uitgegaan van dsl-internet.

Bij glasvezel is natuurlijk de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Zo kent het standaard alles-in-1 glasvezelpakket van KPN een uploadsnelheid van 100 Mbit/s. Hoe dan ook, bij het internet van KPN kan je ook nog kiezen voor andere optionele opties. Denk hierbij aan KPN Veilig voor meerdere apparaten of een andere internet-modem.

Klanten van KPN kunnen namelijk net als XS4ALL kiezen voor een Fritzbox-modem. Voor een kleine maandelijkse meerprijs krijg je als klant deze modem tot je beschikking. Hierbij dient wel gezegd te worden dat de huidige KPN-modem (KPN Box 12) ook prima is!

Normale internetsnelheid van glasvezel bij KPN

Als je niet heel technisch bent en geen idee hebt wat nou echt standaard is voor internetsnelheid, kan je kijken naar de normale snelheid. Net als bij dsl-internet is dit bij glasvezel ook 100 Mbit/s downloadsnelheid. De uploadsnelheid is met 100 Mbit/s anders.

Dit is dan ook één van de voordelen van glasvezel. De uploadsnelheid is namelijk gelijk aan de downloadsnelheid. Nog een voordeel van glasvezel is dat je ook altijd de snelheid geleverd krijgt die je bestelt. Bestel je 50 Mbit? Dan krijg je dit ook geleverd!

Hoe dan ook, voor sommige huishoudens kan 50 Mbit glasvezelinternet net te weinig zijn. Vooral wanneer meerdere personen tegelijkertijd online werkt of school volgt is een internetsnelheid via het glasvezelnetwerk van 100 Mbit down- en upload beter.

Gewoon tv-kijken met het standaard pakket

Het is begrijpelijk dat je niet alleen voor de internetsnelheid kiest. Je moet natuurlijk ook ontspannen kunnen met tv-kijken. En dat kan zeker. Bij het standaard alles in 1 pakket van KPN krijg je in totaal 75 tv zenders waarvan er 54 in HD-kwaliteit zijn.

Alles in 1 standaard KPN kiezen of niet?
Alles in 1 standaard KPN kiezen of niet?

Ofwel, een groot aanbod met voor iedereen wel een zender. Om deze zenders te kunnen ontvangen, krijg je er ook nog eens 1 interactieve tv-ontvanger. Een tweede tv-ontvanger kost €5 per maand. Hierbij krijg je overigens gratis de opname functie.

Extra tv-pakketten zoals Plus-pakket, ESPN-compleet en Film1 zijn tegen bijbetaling mee te bestellen. Tot slot, ben je een radio fan? Ook dan is het tv-pakket van KPN een goede match. Je ontvangt er namelijk ook nog eens ruim 90 radiozenders mee.

Voordelig vast of mobiel bellen bij KPN alles in 1

Bij het standaard pakket van KPN (Hussel) betaal je een tarief van €0,15 per minuut plus €0,15 per gesprek. Er zitten geen extra kosten voor het bellen naar een mobiel. Bel je regelmatig met de vaste telefoon? Kies dan voor onbeperkt bellen Nederland.

Met dit extra belpakket bel je onbeperkt naar vaste- en mobiele nummers binnen Nederland voor €10 per maand. Naast vast bellen kan je bij KPN ook kiezen om een mobiel abonnement af te sluiten. Hiermee kom je in aanmerking voor combi-voordelen.

Bij combi-voordelen kan je denken aan het onbeperkt delen van mobiele data of belminuten met andere gezinsleden die een mobiel abonnement hebben bij KPN. Naast data en belminuten delen krijg je ook €5 korting per maand op het vast internet.

Extra te bestellen opties bij KPN alles-in-1

Ondanks het standaard alles-in-1 pakket, kan je bij KPN ook optionele opties bestellen. Allereerst kan je hierbij denken aan een andere wifi-modem. Zoals gezegd kunnen klanten kiezen voor de Fritzbox-modem. Deze modem is vooral geschikt voor professionals.

Naast een andere modem kunnen klanten ook meerdere apparaten die gebruik maken van het internet beveiligen met KPN Veilig. Standaard krijgen klanten een licentie voor 2 apparaten, maar tegen bijbetaling zijn ook 12 of 22 apparaten mogelijk.

Tot slot kan je ook nog kiezen voor optionele tv-opties. Denk hierbij aan extra tv-ontvangers, de opname functionaliteit of tv-pakketten. Muziekliefhebbers kunnen ook nog kiezen voor Spotify Premium tegen een meerprijs van €10 per maand.

Aanbiedingen voor KPN internet, tv en vast bellen

Met het schrijven van dit artikel is het EK 2021 in aantocht. Van deze gelegenheid maakt KPN gebruik om klanten een unieke aanbieding te doen. Zo krijgen klanten tijdens deze periode een gloednieuwe LG Smart tv t.w.v. €299 bij hun alles-in-1 pakket.

Naast een tv kunnen nieuwe klanten die overstappen naar KPN ook kiezen voor een LG Soundbar. In het geval een cadeau niks voor jou is, dan kan je ook korting krijgen. Zo krijgen klanten nu 6 maanden internet en tv voor €35 per maand.

Wil je weten wat de huidige aanbieding is? Check dan de website van KPN.