Alles in 1 pakket vergelijken

Alles-in-1 pakket vergelijken? Vind nu de beste provider!

Op zoek naar een nieuwe alles-in-1 provider? Het vinden en vergelijken van een alles-in-1 pakket dat aan jouw wensen voldoet doe je hier. Voor het gemak staat de provider met de laagste prijs voor het eerste jaar (incl. aanbieding) bovenaan zodat je niet hoeft te zoeken.

Het enige waar je even op moet letten is dat de vergelijking hierboven de goedkoopste prijs laat zien in het 1e contractjaar. Hierbij is de korting verrekend. Na het eerste jaar gaat het (kortings-)tarief omhoog en kan het zijn dat andere providers goedkoper zijn.

Mede hierom doe je er verstandig aan om na het vaste contracttermijn (veelal 12 maanden) opnieuw de alles-in-1 pakketten te gaan vergelijken. Zeer vermoedelijk kan je over een jaar overstappen naar een andere provider met een nieuwe korting en of welkomstcadeau.

Waarom moet je eigenlijk alles-in-1 pakketten gaan vergelijken?

Menig Nederlander die gehecht is aan zijn alles-in-1 provider vraagt zich af waarom je alles-in-1 pakketten zou moeten vergelijken. Het antwoord hierop is heel simpel. Door alles-in-1 pakketten te vergelijken ben je altijd verzekerd van een lage prijs voor internet en of tv.

Naast de prijs speelt ook het voordeel mee dat nieuwe klanten altijd de beschikking krijgen over het beste apparatuur. Zodoende kregen nieuwe alles-in-1 klanten van KPN in de zomer van 2020 allereerst de beschikking over de nieuwste wifi-modem KPN BOX 12.

Al met al zijn deze twee argumenten (voordeligere alles-in-1 prijs en de beschikking over de nieuwste apparatuur) samen de belangrijke redenen om alles-in-1 pakketten te gaan vergelijken en een overstap naar een nieuwe provider voor internet en tv te overwegen.

Wat is een alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) pakket?

Hoewel het voor ons dagelijkse korts is, kan het voor een buitenstaander lastig zijn om te begrijpen wat een alles-in-1 pakket nou precies is. Want naast een alles-in-1 pakket heb je tegenwoordig ook steeds vaker te maken met een 4-in-1 internetpakket.

Om het niet te ingewikkeld te maken beginnen we met een alles-in-1 pakket. Een alles-in-1 pakket wil niets anders zeggen dan een abonnement voor internet in combinatie met of zonder interactieve tv en vast bellen. Een 4-in-1 pakket ligt in het verlengde hiervan.

Bij een 4-in-1 pakket combineer je namelijk internet met of zonder tv en vast bellen met een mobiel abonnement. Het voordeel van een mobiel abonnement combineren met alles-in-1 is dat je extra korting en voordelen krijgt voor je loyaliteit aan een internetprovider.

Hoe werkt het overstappen van alles-in-1 provider?

Op het moment dat je de postcodecheck hebt gedaan, en de beste deal hebt gevonden en wilt gaan bekijken dan kom je op de website van de alles-in-1 provider terecht. Hier zal je uiteindelijk ook de overstap moeten gaan regelen.

Afgezien van het gegeven dat er meerdere providers zijn, gaat het overstappen vrijwel hetzelfde. Zo begint het met het controleren van het alles-in-1 contract bij je huidige provider. Is de vaste contracttermijn verlopen? Gefeliciteerd je kan kosteloos overstappen.

Het overstappen begint met een aanvraag in te dienen op de website van de gewenste provider. Is dit geregeld? Dan zeg jezelf of de nieuwe provider via de overstapservice het contract bij de oude provider op. Zo heb je op geen enkele manier dubbele kosten.

Enkele dagen voor de ingangsdatum van het contract met de nieuwe alles-in-1 provider ontvang je de benodigde apparatuur en op de ingangsdatum zelf installeer je dit. Ervaar je problemen? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice voor extra installatiehulp.

Tot slot kan de oude alles-in-1 provider nog vragen om het oude apparatuur op te sturen, want dit is natuurlijk in bruikleen beschikbaar gesteld. Hierover ontvang je altijd bericht van de provider zelf. Het opsturen van het oude (internet-)apparatuur is vrijwel altijd kosteloos.

Zo kan je de alles-in-1 pakketten het beste gaan vergelijken

Alles-in-1 pakketten kan je op meerdere manieren vergelijken. Zo kan je kijken naar de goedkoopste provider of de snelste provider. Welke van de twee de voorkeur moet krijgen is afhankelijk van wat jijzelf belangrijk vindt aan een alles-in-1 abonnement.

Zodoende kiest de één het liefst voor de goedkoopste provider en kiest de ander liever voor de snelste (en meestal duurste) provider. Dit gezegd hebbende hoeft het niet te beteken dat de goedkoopste provider ook altijd de slechtste is.

Voor gemiddelde huishoudens is een internetsnelheid van rond de 100 Mbit meer dan voldoende. Alleen wanneer je huishouden een groot internetverbruiker is, doe je er verstandig aan om te kiezen voor een internetsnelheid van 500 Mbit download.

Wees slim en vergelijk een alles in één pakket met korting

Het mooie van het vergelijken van alles in één pakketten is dat je altijd de huidige korting te zien krijgt. Afgezien van enkele uitzonderingen heeft namelijk elke alles-in-1 provider een welkomstcadeau voor nieuwe (internet-)klanten in de vorm van een kado of korting.

Let wel op! Dit geldt namelijk alleen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten komen vrijwel nooit in aanmerking voor een korting. Hoe dan ook, ben je nieuwe klant en ben je van plan om rond november te gaan over te stappen? Vergeet Black Friday niet!

Zelfs alles-in-1 providers hebben tegenwoordig op deze Amerikaanse koopjes dag scherpe aanbiedingen. Zo kregen nieuwe internet-klanten van KPN tijdens Black Friday in 2019 de keuze uit 3 maanden korting of een gloednieuwe Samsung smart-tv t.w.v. €250.

Dit zijn in Nederland de providers die alles-in-1 pakketten aanbieden

Op dit moment heb je in Nederland de keuze uit 10 provider dan wel aanbieders voor alles-in-1. Welke provider je moet kiezen hangt af van welke aanbieder op jouw adres beschikbaar is en welke provider de beste deal voor jou in petto heeft.

Hierbij moet wel gezegd worden dat lokale aanbieders van bijvoorbeeld glasvezel niet worden meegenomen. Dit geldt ook voor alles-in-1 van Tele2 en Vodafone. Waarom Tele2 en Vodafone niet worden meegenomen, komt doordat ze zijn overgenomen door T-Mobile.

Tot slot hangen de actieve providers ook nog af van de beschikbare aansluitingen (dsl, glasvezel en kabel) op jouw adres. Op dit moment kan bijna heel Nederland kabel internet en ADSL vergelijken. Dit in tegenstelling tot glasvezel, dit kan niet iedereen kiezen.

Internet, tv en vast bellen van de volgende Nederlandse providers kan je vergelijken:

  • Budget Thuis;
  • Caiway;
  • Delta;
  • KPN;
  • Online.nl;
  • Oxxio;
  • T-Mobile;
  • Xs4all;
  • Youfone;
  • Ziggo.

Tot slot, let hierop bij het vergelijken van een alles-in-1 pakket!

Tot slot moet je er bij het vergelijken van alles-in-1 nog opletten welk pakket je precies wilt gaan vergelijken. Zodoende kan je kiezen voor de klassieke pakketten (internet, tv en vast bellen), maar ook voor internetpakketten in combinatie met tv en of vast bellen.

In het geval je helemaal geen gebruik maakt van (interactieve) tv en vast bellen dan kan je er ook voor kiezen om beide producten uit het alles-in-1 pakket te laten. Je kan dan alleen internet vergelijken en dat bespaart je vanzelfsprekend tientallen euro’s per maand.

Alhoewel het geen vereiste is kan je als laatste ook nog kijken dan wel vergelijken wat voor cadeau er bij het afsluiten van een nieuw alles-in-1 pakket zit. Vooral tijdens feestdagen zoals Black Friday bij KPN kan de korting voor nieuwe klanten flink oplopen.