Alleen tv abonnement zonder internet bestellen? Dit zijn je opties!

Alleen tv abonnement bestellen? Lees hier bij welke providers dit mogelijk is!

Gebruik je geen internet? Zo ja, dan kan een abonnement met alleen tv een stuk voordeliger zijn. Alhoewel er tegenwoordig weinig aanbieders van alleen tv zijn, bestaan ze nog wel.

In dit artikel worden dan ook alle aanbieders van alleen tv besproken. Naast de aanbieders wordt er in dit artikel ook verteld waarop je moet letten.

Geen tijd? Gebruik dan dit! Als je een alleen tv abonnement met de beste kwaliteit voor thuis wilt, dan moet je kiezen voor Ziggo. Indien je het abonnement wilt gebruiken op de camping of boot, dan kunnen Canal digital via de schotel of Digitenne goede opties zijn.

Aanbieders van abonnementen met alleen tv

De belangrijkste vraag wanneer je een nieuw abonnement af wil sluiten, is welke aanbieder je moet kiezen. Er zijn veel vragen voor jezelf die je moet beantwoorden. Bijvoorbeeld welke provider het beste bij jou past en het voordeligst is.

Om je hierbij een beetje op weg te helpen, staan hieronder de aanbieders van alleen tv abonnement in Nederland weergegeven. Zodoende heb je drie keuzes als het gaat om aanbieders. Dit zijn namelijk Ziggo, Canal digitaal en KPN.

AanbiederPakketPrijsMeer info
ZiggoKabel tv€20,95 per maandBekijk bij Ziggo
ZiggoTV start€27,95 per maandBekijk bij Ziggo
Canal digitaalTv-app€14,95 per maandBekijk bij Canal digitaal
Canal digitaalSchotel€26,95 per maandBekijk bij Canal digitaal
KPN DigitenneKPN Digitenne€18,00 per maandBekijk bij KPN
Aanbieder met de prijs van haar alleen tv abonnementen

Canal digitaal biedt haar abonnementen aan via de app of schotel

Allereerst zullen we een blik werpen op de alleen tv abonnementen van Canal digitaal. Zoals gezegd heb je bij haar namelijk de mogelijkheid om een dergelijk abonnement af te sluiten waarbij je tv-kijkt via de klassieke schotel of via de moderne tv-app.

Kies je voor een schotel dan kan je televisie ontvangen via een satelliet. Bij dit abonnement kan je 97 zenders live kijken en terugkijken. Daarnaast krijg je hiermee gratis toegang tot de tv-app. Ook zijn meer dan 170 zenders extra vrij te ontvangen. Voor deze optie betaal je €26,95 per maand. Past een schotel niet bij jou? Dan kan je ook kiezen voor de tv-app.

Met de tv-app kan je 78 tv-zenders kijken en terugkijken. De prijs van deze optie is €14,95 per maand. Let er wel op dat er voor deze opties een internetabonnement nodig is van derden. Mede hierdoor is deze optie erg geschikt voor bijvoorbeeld de boot of de camping.

Ziggo abonnement met alleen tv via de kabel

Zo’n beetje ieder huishouden in Nederland beschikt over een kabelaansluiting. Hierdoor is een alleen tv abonnement van Ziggo via de kabel een goede optie voor thuis tv. Een voordeel is namelijk dat je door de kabel geen last hebt van haperingen.

Bij Ziggo heb je de keuze uit 2 soorten tv-abonnementen. Zodoende kan je kiezen voor een abonnement met alleen kabel tv of het tv start abonnement. Het voordeel van de laatste optie is dat er enkele extra’s bijzitten en je geniet van scherper beeld.

Dit gezegd hebbende betaal je voor kabel tv €20,95 per maand en voor tv start €27,95 per maand. Goed om nog te vermelden is dat je bij tv start de mogelijkheid hebt om te kiezen voor een CI+ module die je in de televisie kunt stoppen. Zo heb je tv zonder een kastje.

Pakket met tv en bellen zonder internet bij Ziggo

Ben je op zoek naar een abonnement met tv en bellen, zonder internet? Ook dan kun je bij Ziggo terecht. Je bent dan voordeliger uit dan bij een alles-in-1 abonnement en hebt wel de beschikking over vele zenders en vaste telefonie.

KPN biedt haar tv-abonnement aan via Digitenne

Tenslotte heb je nog de keuze voor een tv abonnement bij KPN. Dit kan door middel van Digitenne. Bij Digitenne krijg je een ontvanger plus kastje om het tv-signaal te ontvangen.

Mede door de flexibele ontvanger is deze optie geschikt voor de caravan en de boot. Kies je voor de KPN Digitenne optie, dan betaal je een bedrag van €18 per maand. Nadelig is het dat je bij slecht weer last kan hebben van haperingen.

Inhoud van Digitenne haar alleen tv abonnement pakket

Zoveel bespaart een abonnement met alleen tv zonder internet

Uiteraard betaal je minder wanneer je een alleen tv abonnement neemt, dus zonder internet. Maar hoeveel bespaar je nu werkelijk? Het antwoord op deze vraag is een beetje afhankelijk van de gekozen provider.

Niettemin bespaar je gemiddeld genomen met een alleen tv abonnement zo’n 20 euro per maand. Dat is een mooie besparing wanneer je geen gebruik maakt van het internet. Je kan het je niet voorstellen, maar voor veel ouderen is dit realiteit.

Hoe dan ook, niet alleen voor ouderen, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een tweede abonnement op de boot of op de camping is het een uitstekende optie.  

Alternatief voor een tv-abonnement

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen behoefte hebt aan televisie, maar wel soms de behoefte hebt om iets te kijken. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor een alleen tv abonnement. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Netflix, Videoland en enzovoort.  

De genoemde voorbeelden zijn enkele opties als het gaat om video on demand. Video on demand is, zoals het woord eigenlijk al zegt, video op aanvraag. Dit wil zeggen dat je een video kunt bekijken op het moment dat jij dit wilt.

Netflix, Videoland, Disney Plus en Prime video zijn hier dus enkele voorbeelden van. Hierop staan vele films en series die je kunt bekijken wanneer jij dat wilt. Ook zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld NLZiet. Hier kan je live tv-kijken en programma’s terugkijken wanneer jij dat wilt. Een NLZiet abonnement heb je voor 7,95 per maand.

Lijkt video on demand jou wel iets? Houd er dan wel rekening mee dat je hier nog wel een internetverbinding voor nodig hebt, dus automatisch ook een pakket waarbij internet ook wordt aangeboden.

Al met al, wat is het beste en goedkoopste abonnement met alleen tv in het pakket voor jou?

Inmiddels zijn we dan alweer aan het einde gekomen van dit artikel en dat betekent dat het tijd is om een conclusie te trekken. We hebben in dit artikel uitgebreid gekeken naar alleen tv abonnementen. Het antwoord op de vraag welke het beste bij je past, is lastig te geven.

Dit is namelijk afhankelijk van jouw situatie waarvoor je het abonnement wilt gebruiken. Daar is dus ook het voordeligste abonnement van afhankelijk. Voor de boot en caravan kunnen Canal Digitaal en Digitenne goede opties zijn.

Alleen tv voor thuis? Dan is Ziggo de beste optie. Hier heb je dan namelijk geen last van haperingen, wat wel het geval kan zijn bij slecht weer bij Digitenne en Canal digitaal.